Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Παιδιά συγνώμη αν έχει επαναληφθεί το ερώτημα. Αγόρασα προχτές τον αποκωδικοποιητή (HD) και τον συνέδεσα μέσω HDMI σε μια τηλεόραση Sony Bravia. Η περιοχή μου είναι Μαρούσι (στην πλευρά των Μελισσίων) και η κεραία από όσο βλέπω (κεντρική) κοιτάει Υμηττό.

Το πρόβλημα είναι το εξής:

1. Όταν μπορούσε να κατεβάσει πληροφορίες έδειχνε ποιότητα σήματος 29-39%.
2. Από χτες δεν μπορεί καν να κατεβάσει πληροφορίες (ούτε το EPG) για να ξέρω την ποιότητα και
3. Το σημαντικότερο: Υπάρχει delay μεγάλο μεταξύ ήχου και εικόνας. Είναι σαν να βλέπω κινέζικη ταινία kung-fu εποχής Bruce Lee!! Και λίγα σπασιματάκια τα έχω...

Φταίει ο αποκωδικοποιητής και να τον πάω πίσω ή τρέχει κάτι άλλο πιο απλό;

Ευχαριστώ

Ξέχασα να αναφέρω πως στην τηλεόραση του δωματίου που έχει ενσωματωμένο δέκτη, παίζει μια χαρά χωρίς διαφορά ήχου... Υπάρχει περίπτωση να φταίει το ότι έχω βάλει στη ρύθμιση να δείχνει εικόνα 1080i;

Φίλε μου το πριζάκι της κεραίας στον τοίχο που βάζεις τον αποκωδικοποιητή, είναι το ίδιο με αυτό που έχεις την tv με τον ενσωματωμένο δεκτη που έχει σήμα καμπάνα; Γιατί πολλές φορές (μου έχει τύχει και προσωπικά) μια παροχή κεραίας σε κάποιο δωματιο μπορεί να είναι ελλατωματική. Τσέκαρε τον αποκωδικοποιητή στην ίδια παροχή με αυτή της TV που έχει καλό σημα πρώτα... :) Και αν έχεις και φορητή εσωτερική κεραία δοκίμασε και με αυτήν.

Σχετικά με τη λειτουργεία goto (μάντης ο άνθρωπος που το βρήκε. Δεν αναφέρεται πουθενά στο manual αντίθετα με το step FF/RW που αν και αναφέρεται δεν λειτουργεί). Και στους 2 δέκτες που έχω όταν πατάς το μπλέ κουμπάκι εμφανίζεται μόνο το επιβεβαίωση και οχι ο χρόνος που πληκτρολογείς.
Καλό θα είναι να διορθωθεί και αυτό σε κάποιο firmware update.

Εχεο παρατηρησει κανεις το εξης??γραφω ενα τετραωρο εγγραφης στο δισκο κ το σπαει σε 4 κομματια.το βαζω στο pc κ γινεται το εξης. με media player στο πρωτο αρχειο των 2 γιγα μπορεις να δεις το χρονο που απομενει κ οτι εχει να κανει γενικως με την μετρηση του βιντεο στην αναπαραγωγη τα αλλα τρια δεν τα αναπαραγη.Mε το προγραμμα VLC ανοιγουν κ τα 4 αλλα οτι εχει να κανει με την μετρηση στην αναπαραγωγη δεν μπορεις.εχει κανεις κανενα θεμα με αυτο?

Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Κάτοχος από χθες κι εγώ του HD. Τίμιος δέκτης στον οποίο θα διορθωθούν κι άλλες λειτουργίες χάρις στον Tek_Killa. Θα ήθελα να ζητήσω κι εγώ κάτι από τον γραφίστα Tek_Killa, αν αυτό είναι δυνατό:
Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί ο δέκτης είναι, αν δεν κάνω λάθος, η Bitstream Vera Sans (καλή αλλά δεν είναι Helvetica). Είναι δυνατόν να προστεθούν μια-δυο ακόμα γραμματοσειρές μέσα από αναβάθμιση, ή να μπορέσουμε εμείς οι χρήστες να τις προσθέσουμε στον δέκτη;
Ευχαριστώ.

Σχετικά με τη λειτουργεία goto (μάντης ο άνθρωπος που το βρήκε. Δεν αναφέρεται πουθενά στο manual αντίθετα με το step FF/RW που αν και αναφέρεται δεν λειτουργεί). Και στους 2 δέκτες που έχω όταν πατάς το μπλέ κουμπάκι εμφανίζεται μόνο το επιβεβαίωση και οχι ο χρόνος που πληκτρολογείς.
Καλό θα είναι να διορθωθεί και αυτό σε κάποιο firmware update.
Πραγματικα ρε παιδια πως το ανακαλυψε;
ενταξει πες οτι βρηκε το μπλε κουμπι,αλλα βγαζει μονο ενα επιβεβαιωστε,ουτε χρονο ουτε τιποτα.πω καταλαβε οτι ειναι goto.
απιστευτος οποιος το βρηκε:award::award::award:
και απιστευτη πατατα απτην crystal audio.

Εντάξει, μην τρελένεστε! :-D Στο δικό μου HD δείχνει και τον χρόνο που πληκτρολογείς (στο δεξί μέρος της οθόνης, περίπου στη μέση). Σημασία έχει ότι δεν λειτουργεί σωστά (γιατί αν το χρησιμοποιήσεις και το αρχείο σου συνοδεύεται από υπότιτλους (srt) ή ενσωματωμένους (mkv) τότε αυτοί δεν συγχρονίζονται...

Εχεο παρατηρησει κανεις το εξης??γραφω ενα τετραωρο εγγραφης στο δισκο κ το σπαει σε 4 κομματια.το βαζω στο pc κ γινεται το εξης. με media player στο πρωτο αρχειο των 2 γιγα μπορεις να δεις το χρονο που απομενει κ οτι εχει να κανει γενικως με την μετρηση του βιντεο στην αναπαραγωγη τα αλλα τρια δεν τα αναπαραγη.Mε το προγραμμα VLC ανοιγουν κ τα 4 αλλα οτι εχει να κανει με την μετρηση στην αναπαραγωγη δεν μπορεις.εχει κανεις κανενα θεμα με αυτο?

Οπως τα είπες. Για αυτό και εγώ ρώτησα αν γίνεται να μη σπάει το αρχείο (χρισημοποιω NTFS).

Οπως τα είπες. Για αυτό και εγώ ρώτησα αν γίνεται να μη σπάει το αρχείο (χρισημοποιω NTFS).

Εσυ ναι, αλλα αλλοι βαζουν FAT32 δισκους, για αυτο το εχουν κανει ετσι.
Βαλτα στο pc και καντα μονος σου ενα αρχειο.

Εχω βαρεθει να διαβαζω περιεργα requests στα τελευταια posts. Ο,τι θελει ζηταει ο καθενας. :award:

Δουλεύει, αλλά όταν το κάνεις αυτό σε αρχείο με υπότιτλους (είτε srt εξωτερικούς είτε εσωτερικους σε mkv) οι υπότιτλοι δεν συγχρονίζονται ποτέ μετά τη χρήση του μπλε κουμπιού. Μόνο αν χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία που σε πηγαίνει στο σημείο που πάτησες τελευταία φορά στοπ (όταν κάνεις πάλι αναπαραγωγή του τελευταίου αρχείου που διέκοψες, σε ρωτάει αν θες να σε πάει εκεί που το άφησες ή από την αρχή. Με αυτή τη λειτουργία οι υπότιτλοι συγχρονίζονται...) Η λειτουργία με το μπλε κουμπί δεν αναγράφεται καν στο manual. Τυχαίο; Δε νομίζω... Μάλλον γιατί δεν λειτουργεί σωστά.

Μολις δοκιμασα 3 mkv με εξωτερικους .SRT υποτιτλους, και χρησιμοποιωντας το μπλε κουμπι με τη λειτουργια GOTO, δεν υπαρχει κανενα θεμα αποσυγχρονισμου υποτιτλων. Ανεβασε καπου δειγμα να δουμε τι αρχειο ειναι αυτο που λες.

Έχεις δίκιο. Ξαναδοκίμασα και τώρα γενικά δουλεύει. Και λέω "γενικά", γιατί σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν με το μπλε κουμπί πάω πίσω στο χρόνο (πχ είμαι στο 00:32:34 και πάω στο 00:24:00) δεν μου παίζει. Όταν κινούμαι μπροστά (πχ στο 00:44:28) τότε παίζει...

Θέλω και εγώ να αγοράσω 2 αποκωδικοποιητές C.A. έναν SD και έναν HD όμως χάθηκα στο site της C.A. 8 μοντέλα, 2 HD με πανομοιότυπες HD λειτουργίες και 6 με πανομοιότυπες SD λειτουργίες, στα 6 που προανάφερα υπάρχει και ένα με +5euro διαφορά μάλλον λόγο φινιρίσματος από ότι έχω διαβάσει στο post.
Καθόλου καλά σχεδιασμένο το interface στο site :( όσο αφορά τα διαφορετικά μοντέλα
Μήπως κανεις ξέρει να μου πει διαφορες ?

Οι δύο HD είναι ίδιοι. Ο ένας είναι διαθέσιμος μόνο από Κωτσόβολο και electroworld και ο άλλος μόνο από Ηλεκτρονική, αλλά σε δυνατότητες είναι ολόιδιοι.

Το ίδιο μάλλον συμβαίνει και με τους SD (ίδιο μοντέλο με διαφορετικό κωδικό, ανάλογα με το ποιος το πουλάει), αλλά καλύτερα να σου το επιβεβαιώσει κάποιος που ξέρει περισσότερο.

Γενικά νομίζω ότι η επιλογή σου είναι ανάμεσα σε HD (+αναπαραγωγή πολυμέσων) ή SD (που επίσης σημαίνει χωρίς αναπαραγωγή πολυμέσων). Και οι δύο λειτουργούν ως PVR.

Φιλε μου θέλω έναν HD και έναν ακόμα SD οποτε η επιλογή μου είναι ανάμεσα σε 2 και 6 μοντέλα που βλέπω στο site της C.A.
Και αν αυτό που αναφερειςσχετικά με τα διαφορετικά μοντέλα ισχύει, τότε το κρίνω επιεικώς απαράδεκτο μια εταιρία του μεγέθους της C.A. να έχει αναρτήσει στο site της 8 διαφορετικά μοντέλα στα οποια μονο 2 να διαφέρουν μεταξύ τους και όλα τα υπόλοιπα να είναι κωδικοί με τους οποιους η εταιρία πουλάει στα ανάλογα καταστήματα τα προϊόντα της

Last edited:

πωπω σε σωζεις.μακαρι να δουλευει.
αυτο που λες ειναι για αρχεια βιντεο που του βαζεις να παιξουν ή και για τις εγγραφες που εχουμε κανει;

Το μπλε κουμπι δουλευει και στην αναπαραγωγη εγγραφης PVR, και στην αναπαραγωγη ταινιων, για να πας σε οποιο σημειο της εγγραφης/ταινιας θες. Εχει γινει προφανως ενα λαθακι στη μεταφραση που εμποδιζει να εμφανιστει η αριθμητικη ενδειξη (αν γυρισεις τη γλωσσα στα αγγλικα το βλεπεις κανονικα), αλλα λειτουργει...

@Firefly δες την πρωτη σελιδα φιλε... 2 μοντελα ειναι...

το δοκιμασα και δουλευει αψογα.συγχαρητηρια σε οποιον το ανακαλυψε.:award:

Εσυ ναι, αλλα αλλοι βαζουν FAT32 δισκους, για αυτο το εχουν κανει ετσι.
Βαλτα στο pc και καντα μονος σου ενα αρχειο.

Εχω βαρεθει να διαβαζω περιεργα requests στα τελευταια posts. Ο,τι θελει ζηταει ο καθενας. :award:

Με συγχωρείς φίλε μου δεν είναι περίεργο request. θα έπρεπε ο δέκτης όταν βλέπει δίσκο NTFS να μην το κόβει και όταν βλέπει FAT32 να το κόβει μόνος του χωρίς να πρέπει ο χρήστης να κάνει τίποτα. :idea:

Ξέρει κανεις αν το scart του HD αλλά και του SD βγάζει RGB ή S-VHS signal ?

Καλημέρα,

Χρησιμοποιώ στον δέκτη το στικάκι 8GB Kingston Traveler 101 όπως αυτό που φαίνεται παρακάτω:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553835
Το στικ είναι φορμαρισμένο σε ΝΤΦΣ από τον ίδιο το δέκτη.

Έχω παρατηρήσει 1-2 θεματάκια:
1. Όταν κάνω μια εγγραφή, τη δω και μετά θέλω να τη σβήσω (με το κίτρινο κουμπάκι και μετά ΟΚ), στο 95% των περιπτώσεων μου βγάζει μήνυμα σφάλματος την πρώτη φορά ενώ το σβήνει τη δεύτερη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μου έδινε μήνυμα σφάλματος και τη δεύτερη και τρίτη φορά, αλλά τελικά κατάφερε να το σβήσει μετά από μερικές ακόμα προσπάθειες.

2. Μερικές φορές μου έτυχε ο δέκτης να ανάβει για προγραμματισμένη εγγραφή, να πετά ένα μήνυμα λάθους (ότι δεν βρίσκει μέσο για εγγραφή) και να μην ξεκινάει την προγραμματισμένη εγγραφή. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες (λίγες) φορές ο δέκτης καθυστερεί στην αναγνώριση του μέσου (μπορεί και 30-40 δευτερόλεπτα) που είναι κρίσιμα στην περίπτωση της προγραμματισμένης εγγραφής.

Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος τα παραπάνω; Αν ναι, με τι μέσο; Ψάχνω να δω αν είναι θέματα του δέκτη με το συγκεκριμένο στικ ή αν γίνονται και με άλλα στικ (οπότε πρέπει να διορθωθούν).

Το στικ σε υπολογιστή ή σε άλλο player παίζει κανονικότατα.