Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

ρε παιδια εγραψα τα music awards 3μιση ωρες και μου πιασε 6,5γιγα.
αν ειναι δυνατον.
μηπως επειδη το εχω σε 720p τον dekth γιαυτο μου βγαζει τοσο μεγαλα αρχεια;
εσας ποσο χωρο σας πιανει 1ωρα εγγραφης;

Νορμαλ είναι. Γράφει περίπου 1.8GB την ώρα το οποίο είναι λογικό, αφού το bitrate της digea είναι περίπου 4-4.5 Μbps, δηλαδή περίπου 500KB/sec.

Οι δέκτες στην εγγραφή γράφουν ό,τι τους έρχεται από τη λήψη, χωρίς να κάνουν καμία επεξεργασία ή αλλαγή της συμπίεσης.

Καλημέρα,

Χρησιμοποιώ στον δέκτη το στικάκι 8GB Kingston Traveler 101 όπως αυτό που φαίνεται παρακάτω:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553835
Το στικ είναι φορμαρισμένο σε ΝΤΦΣ από τον ίδιο το δέκτη.

Έχω παρατηρήσει 1-2 θεματάκια:
1. Όταν κάνω μια εγγραφή, τη δω και μετά θέλω να τη σβήσω (με το κίτρινο κουμπάκι και μετά ΟΚ), στο 95% των περιπτώσεων μου βγάζει μήνυμα σφάλματος την πρώτη φορά ενώ το σβήνει τη δεύτερη. Σε ορισμένες περιπτώσεις μου έδινε μήνυμα σφάλματος και τη δεύτερη και τρίτη φορά, αλλά τελικά κατάφερε να το σβήσει μετά από μερικές ακόμα προσπάθειες.

2. Μερικές φορές μου έτυχε ο δέκτης να ανάβει για προγραμματισμένη εγγραφή, να πετά ένα μήνυμα λάθους (ότι δεν βρίσκει μέσο για εγγραφή) και να μην ξεκινάει την προγραμματισμένη εγγραφή. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιες (λίγες) φορές ο δέκτης καθυστερεί στην αναγνώριση του μέσου (μπορεί και 30-40 δευτερόλεπτα) που είναι κρίσιμα στην περίπτωση της προγραμματισμένης εγγραφής.

Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος τα παραπάνω; Αν ναι, με τι μέσο; Ψάχνω να δω αν είναι θέματα του δέκτη με το συγκεκριμένο στικ ή αν γίνονται και με άλλα στικ (οπότε πρέπει να διορθωθούν).

Το στικ σε υπολογιστή ή σε άλλο player παίζει κανονικότατα.

Και τα 2 μου συμβαίνουν. Εχω δοκιμάσει και με stick και με δίσκους 2,5" WD/Lacie/Seagate. Μου έχει συμβεί να γράψει και εκπομπή που ο ίδιος ο δέκτης δεν την έπεζε ενώ στον υπολογιστή όλα οκ.

Εμενα παντως με δισκους 2,5" passport 250GB και 500GB, κανένα τέτοιο προβλημα μεχρι τωρα...
Για τα Kinston Datatraveller, ειναι γνωστο οτι σερνονται στην εγγραφη (τα χειροτερα της αγορας)...

Υποψιν οτι ο δεκτης δεν αναπαραγει την εγγραφη, αν πας απο το μενου "ταινιες", μονο απο το μενου "pvr".

Συμφωνώ ότι σέρνονται...:-( Κανείς άλλος με Kingston Data Traveler 101 (κατά προτίμηση 8GB) με αυτό το πρόβλημα; Άλλοι με USB sticks (όχι σκληρούς δίσκους - μόνο φλασάκια) με ή χωρίς αυτό το πρόβλημα;

Σκέφτομαι να αγοράσω κάτι καλύτερο από αυτό το φλασάκι, και θέλω να ξέρω αν παίζει ρόλο η ταχύτητα (και βέβαια το έξτρα κόστος που αυτή συνεπάγεται) ή τελικά ό,τι και να βάλεις γίνονται τα ίδια...;

Ρε παιδες εχετε κανενα πολυτηλεκοντρολ που να ειναι συμβατο με τον hd αλλα να εχει ολες τις λειτουργιες οκ του δεκτη?

Συμφωνώ ότι σέρνονται...:-( Κανείς άλλος με Kingston Data Traveler 101 (κατά προτίμηση 8GB) με αυτό το πρόβλημα; Άλλοι με USB sticks (όχι σκληρούς δίσκους - μόνο φλασάκια) με ή χωρίς αυτό το πρόβλημα;

Σκέφτομαι να αγοράσω κάτι καλύτερο από αυτό το φλασάκι, και θέλω να ξέρω αν παίζει ρόλο η ταχύτητα (και βέβαια το έξτρα κόστος που αυτή συνεπάγεται) ή τελικά ό,τι και να βάλεις γίνονται τα ίδια...;

Ένα sandisk 4GB και ένα Patriot 16GB μου δουλεύουν μια χαρά. Μια-δυο φορές δηλαδή που τα δοκίμασα, γενικά χρησιμοποιώ εναν παλιό 80άρι IDE που ήταν στο πατάρι με εξωτερικό κουτί και το έχω μόνιμα δίπλα του για τις εγγραφές

Φλασακια για εγγραφες δεν κανουν, γιατι οι εγγραφες πιανουν 2-3GB την ωρα... Θα γραψεις λιγες ωρες και τελος...
Παντως αν επιμενεις για φλασακι, προτεινω ενα store-n-go της Verbatim. Εχω το 8GB και ειναι απιστευτα μικρο και πολυ γρηγορο. Παιζει και μια χαρα στον Crystal 2-3 φορες που το δοκιμασα...

Δεν ξερω βεβαια αν εχει συζητηθει αλλα αν μπορει καποιος φιλος να μου πει τι ειδους αρχεια ειναι οι εγγραφες που κανει ο δεκτης σε ενα δισκο.Ανοιγουν απο υπολογιστη χωρις καποια μετατροπη?

Δεν ξερω βεβαια αν εχει συζητηθει αλλα αν μπορει καποιος φιλος να μου πει τι ειδους αρχεια ειναι οι εγγραφες που κανει ο δεκτης σε ενα δισκο.Ανοιγουν απο υπολογιστη χωρις καποια μετατροπη?

Αρχεια .ts ναι διαβαζονται απο ολα τα προγραμματα στο pc.

Τα στικακια μπορεις να τα κανεις πανευκολα να δειχνουν ο,τι χωρητικοτητα θες π.χ. 1,5ΤΒ. To προβλημα ειναι οτι μπορεις να γραψεις μονο μεχρι την πραγματικη τους χωρητικοτητα. -bye-

Τα στικακια μπορεις να τα κανεις πανευκολα να δειχνουν ο,τι χωρητικοτητα θες π.χ. 1,5ΤΒ. To προβλημα ειναι οτι μπορεις να γραψεις μονο μεχρι την πραγματικη τους χωρητικοτητα. -bye-

Αυτο δεν ειναι τροπος να τα τσεκαρεις οτι ειναι true!
Οπως εχω ξαναγραψει εχω παρει πριν 2 χρονακια απο ebay μουφα φλασακια τα οποια ενω υποτιθεται οτι ηταν πχ 4GB ηταν 1GB! Μπορουσες να τα γεμισεις με 4GB αλλα οποια αρχεια ηταν "γραμμενα" μετα το πραγματικο 1GB οταν πηγαινες να τα ανοιξεις σου εβγαζε το μηνυμα "file is corrupted"!

Μαστορα αυτο λεω, διαβασε τι γραφω, το ebay ειναι γεματο τετοια..

Εχω εντοπισει ενα προβλημα του CA HD σχετικα με την υποστηριξη mkv.
Πηρα καμια 20αρια δισκακια του παιδιου και τα εκανα mkv με το MakeMKV.
Παιζουν τελεια στο PC αλλα και στο mediaplayer του σαλονιου, αλλα στο CA παιζουν για καποια δευτερολεπτα και μετα βγαινει μηνυμα "λαθος στην ληψη" η καπως ετσι.
Παραξενο γιατι οσα mkv εχω κατεβασει απο το διαδικτυο παιζουν ολα σωστα.
Ξανα μανα αναγκαστηκα να κανω extract το βιντεο και τον ηχο απο τα mkv και να τα φτιαξω m2ts που παιζουν ενταξει.

Παντως παιδια το θεμα τηλεχειρηστηριου επειγει. Με εχει κουρασει αφανταστα να παταω κατι στο CA και να επηρεαζει την ΤV

Δοκιμασε να τα περασεις απο το mkvmergeGUI (μερος του mkvtoolnix).
Αυτα τα .mkv που κατεβαiνουν απο το νετ ειναι φτιαγμενα με το mkvmerge, και ολα τα media player ειναι συμβατα με τετοια αρχεια....

Δοκιμασε να τα περασεις απο το mkvmergeGUI (μερος του mkvtoolnix).
Αυτα τα .mkv που κατεβαiνουν απο το νετ ειναι φτιαγμενα με το mkvmerge, και ολα τα media player ειναι συμβατα με τετοια αρχεια....

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί το staxrip ή και το hdconverttox

Καλημέρα.
Επειδή θέλω να σας κρατώ ενημερωμένους, έχουμε στα χέρια μας ένα δοκιμαστικό νέο firmware που μέχρι στιγμής διορθώνει υπότιτλους και Τimeshift με ένα κουμπί. Όταν θα το έχουμε τεστάρει πλήρως, θα το κοινοποιήσουμε.

Καλημέρα,

Πώς πάνε τα τεστ μέχρι τώρα; Βρέθηκε κανένα λάθος; Λύνονται τα προβλήματα; Πότε να το περιμένουμε;

Να ζεστάνουμε τα HD CA μας (να τραβήξουμε το τσοκ; ) :driver:

Πολλές ερωτήσεις...

Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Ένα πράγμα που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί το 99% από τους δεκτες έχει το USB μπροστά αφού τα "φλασακια" είναι σχετικά μικρά ακόμα σε χωρητικοτητα για εγγραφες εκεί. Οι περισσότεροι θα χρησιμοποιήσουμε σκληρούς δίσκος και η σύνδεση στο εμπρόσθιο μέρος του δεκτη δεν είναι τουλάχιστον αισθητικά σωστή :(
Χάθηκε ο κόσμος για ένα ακόμα USB στο πίσω μέρος :(