Δέκτες mpeg-4 της Crystal Audio

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

και μια άλλη απορία... στο φάκελο που έχω την ταινία έχω και τους υπότιτλους ως ξεχωριστό srt file. δεν τον βλέπει όμως αυτό το αρχείο, παρόλο που δεν έχει εσωτερικούς υπότιτλους η ταινία... βέβαια δεν είναι πρόβλημα να τους ενσωματώσω με τα παραπάνω εργαλεία, αλλά διάβασα παραπάνω ότι το μηχάνημα αναγνωρίζει κανονικά τους εξωτερικούς υπότιτλους... φοβάμαι μήπως είναι προβληματικό το μηχάνημα μου.

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα. :)
Τα εξωτερικά subs σε mkv παίζουν αλλά αν έχει το mkv ενσωματωμένους δε μπορεί να επιλέξει κάποιος τους εξωτερικούς.

Ποτε δεν βγαζεις ακρη με μηχανηματα:grinning-smiley-043

Για πειτε ομως τι γινετε τελικα γιατι εχω παρει εναν HD στον πεθερο μου και θα το σεταρω σημερα.

Οταν ενα .mkv εχει μονο εσωτερικους ή μονο εξωτερικους υποτιτλους εμφανιζονται κανονικα και στις 2 περιπτωσεις.

Οταν ενα .mkv εχει και εσωτερικους και εξωτερικους, υπερισχυουν και εμφανιζονται οι εσωτερικοι (οποτε για να δειτε τους εξωτερικους θα πρεπει 1.να διαγραψετε τους εσωτερικους ή 2.να ενσωματωσετε τους εξωτερικους στο .mkv ως εσωτερικους με το mkvmergegui.

Μετατροπη του ηχου DTS σε AC3 γινεται με το popcorn audioconverter, ενα ή πολλά αρχεια μαζι, μερικες ενδεικτικες ρυθμισεις εδω:
http://img293.imageshack.us/img293/387/pacsettings.jpg

Ναι οκ αυτο το ξερω. Ο φιλος παραπανω ομως γραφει οτι δεν βλεπει το εξωτερικο srt, παρολο που η ταινια ΔΕΝ εχει ενσωματωμενους subs.

Ο φίλος παραπάνω μπορεί να έχει αρχεία με κάποια διαφορά στην ονομασια μεταξύ τους και γιαυτό να μην παίζουν οι υπότιτλοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες Firefly.
Νομίζω το είχε ως default (χωρίς να είμαι 100% σίγουρος...) γιατί σίγουρα κάτι άλλαξα και έβαλα το "Ακατέργαστος" και μια άλλη επιλογή που είχε (όχι το PCM όμως). Όταν πάω το βράδυ σπίτι θα το δοκιμάσω...

Οι επιλογές είναι 3 στο menu που αναφερόμαστε:

Ακατέργαστος = ο δεκτης δεν επεμβαίνει καθόλου στον ήχο και τον στέλνει έτσι ακριβώς όπως είναι σε εξωτερικό ενισχυτή Η σε tv ανάλογα με την συνδεσμολογία του

Εκτος λειτουργίας = κόβετε η ψηφιακή έξοδο του ήχου αν αυτή δεν χρησιμοποιείτε (coaxial σε SD και HDMI σε HD) και παίζει μονο ο αναλογικός ήχος από τα RCA ή το Scart.

PCM = κάνει τον AC3 5.1 ήχο συμβατό με στερεοφωνικά συστήματα αναπαραγωγής

Αν είμαι κάπου λάθος συμπληρώστε..

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Kαλημέρα και καλή εβδομάδα. :)
Τα εξωτερικά subs σε mkv παίζουν αλλά αν έχει το mkv ενσωματωμένους δε μπορεί να επιλέξει κάποιος τους εξωτερικούς.

Καλή εβδομάδα και από εμενα
Όλα τα mkv μου έχουν ενσωματωμένα subs οποτε και δεν είχα προσέξει ότι αν τους αφαιρέσω εντελώς τότε παίζουν τα εξωτερικά
Ευχαριστώ για την διόρθωση

Παντως με τον hd που εχω για την δευτερη τηλεοραση ειδα καλυτερη εικονα οταν τον συνδεσα και στην g20-50 που εχω για κυρια
αφου σκεφτομαι να παρω αλλον ενα hd και να παρακαμψω το κυκλωμα της g20.
εχει κανει κανεις την ιδια διαπιστωση?

Καλή εβδομάδα και από εμένα μιας και μαζευτήκαμε όλοι...

Firefly...
έχεις δίκιο αυτές είναι οι τρεις επιλογές.... δεν έχω δοκιμάσει την PCM στα αρχεία που έχω μετατρέψει....

furious99
όλη μέρα εχθές πάλευα με αυτά...

Tek killa
Στο σκληρό δίσκο έχω π.χ. ένα φάκελο που περιλαμβάνει το αρχείο της ταινίας μπλαμπλαμπλα.mkv και το αρχείο των υποτίτλων μπλαμπλαμπλα.srt
Έτσι τα βλέπω στο pc....
Στον αποκωδικοποιητή δεν είναι ότι δεν παίζει το srt.....δε φαίνεται καθόλου το αρχείο srt ... (σημαίνει αυτό ότι έχω ξεχάσει κάποιο εσωτερικό υπότιτλο στο αρχείο?)
άλλο παράδειγμα... αρχείο ταινια.mp4 με εξωτερικό srt πάλι δε βλέπει καθόλου το αρχείο srt.....

Συγνώμη αν σας ζαλίζω με αυτά τα προβληματα... απλά προσπαθώ να βρω λύση ώστε να παίζω ευκολότερα τις ταινίες μου.....
Εννοείται ότι δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή avi, xvid και άλλα φορμά με ενσωματωμένους υπότιτλους, ούτε αποσυγχρονισμούς, ούτε κολλήματα... και έχω δει καμιά 15αρια ταινίες συνολικά.... (5-6 με το καινούριο firmware)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Μήπως το .srt πρέπει να έχει κωδικοποιηθεί ως utf-8, για να το βλέπει ο δέκτης (μπορεί βέβαια να λέω και βλακεία, δέν ξέρω) ;;

Μήπως το .srt πρέπει να έχει κωδικοποιηθεί ως utf-8, για να το βλέπει ο δέκτης (μπορεί βέβαια να λέω και βλακεία, δέν ξέρω) ;;

Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό..... Αυτή η λεπτομέρεια ομολογώ μου διέφυγε τελείως... δεν κοίταξα καν τι κωδικοποίηση έχουν τα srt....:frusty: μακάρι να είναι αυτό

Tek killa
Στο σκληρό δίσκο έχω π.χ. ένα φάκελο που περιλαμβάνει το αρχείο της ταινίας μπλαμπλαμπλα.mkv και το αρχείο των υποτίτλων μπλαμπλαμπλα.srt
Έτσι τα βλέπω στο pc....
Στον αποκωδικοποιητή δεν είναι ότι δεν παίζει το srt.....δε φαίνεται καθόλου το αρχείο srt ... (σημαίνει αυτό ότι έχω ξεχάσει κάποιο εσωτερικό υπότιτλο στο αρχείο?)
άλλο παράδειγμα... αρχείο ταινια.mp4 με εξωτερικό srt πάλι δε βλέπει καθόλου το αρχείο srt.....

Συγνώμη αν σας ζαλίζω με αυτά τα προβληματα... απλά προσπαθώ να βρω λύση ώστε να παίζω ευκολότερα τις ταινίες μου.....
Εννοείται ότι δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή avi, xvid και άλλα φορμά με ενσωματωμένους υπότιτλους, ούτε αποσυγχρονισμούς, ούτε κολλήματα... και έχω δει καμιά 15αρια ταινίες συνολικά.... (5-6 με το καινούριο firmware)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Ούτε γω βλέπω το .srt σαν αρχείο στον αποκωδικοποιητή αλλά δεν με απασχολεί γιατί με το που πατάω πάνω στο .mkv το τρέχει με υπότιτλους

Ποιος ο λόγος να το βλέπεις σαν αρχείο. αφού δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα από κει;

Ούτε γω βλέπω το .srt σαν αρχείο στον αποκωδικοποιητή αλλά δεν με απασχολεί γιατί με το που πατάω πάνω στο .mkv το τρέχει με υπότιτλους

Ποιος ο λόγος να το βλέπεις σαν αρχείο. αφού δεν μπορείς να του κάνεις τίποτα από κει;

Δεν ξέρω αν έχεις δυνατότητα να το βλέπεις ή όχι σαν αρχείο... το θέμα είναι ότι όταν στο τηλεκοντρόλ πατάω το SUBTITLE μου έχει μόνο την επιλογή SUBTITLE OFF και τίποτε άλλο... για αυτό λέω ότι δεν το βλέπει καθόλου... μπορεί να φταίει η κωδικοποίηση του srt... θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω ανάλογα...
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας....

Αν ειχε και ψηφιακη εξοδο θα ηταν τελειος (εκτος hdmi)

Last edited:
Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Πάντως υπάρχουν πολλά adaptor που διαχωρίζουν το HDMI σε DVI και SPDIF, δεν ξέρω τι προδιαγραφές όμως θα έχουν οι έξοδοι αυτοί
Και επίσης το κόστος κάνα 50euro δεν είναι και ότι φτηνότερο

Απάντηση: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Μετά από την άριστη εμπειρία που έχω από έναν SD της CA, έχω μετανιώσει που είχα βιαστεί ν' αγοράσω έναν XORO. Κάποια κουσούρια του XORO (που δεν τα έχει ο SD) μ' εκνευρίζουν αφόρητα:

• όταν γράφω ένα πρόγραμμα δε μπορώ να δω ένα άλλο
  • όταν αλλάζω κανάλι δε μπορώ για 10 δευτ. να διαβάσω υπότιλους γιατί τους κρύβει το OSD (κάτι που λύνεται εύκολα με τον CA, ρυθμίζοντας το transparency του OSD)
  • όταν είναι σε standby, ο δέκτης δεν ανάβει για να κάνει προγραμματισμένη εγγραφή.
Αν φλασάρω τον XORO με το firmware του HD της CA, θα μπορέσω να λύσω τα παραπάνω; Κι αν ναι, τι πιθανά προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν στη λειτουργία του μετά από το φλασάρισμα;

Η μόνη επιθυμία μου θα ήταν για τον SD να έγραφε και σε άλλου τύπου αρχεία, εκτός από .dvr. Η επεξεργασία των .dvr σε Windows δεν είναι πρόβλημα, αλλά σε Linux υπάρχει ένα θέμα. Αν είχα αγοράσει βέβαια τον HD, αυτό το θέμα δε θα υπήρχε. :frusty:

Ο τύπος των αρχείων εγγραφής είναι θέμα firmware αποκλειστικά, δεν είναι; Όταν επιτέλους ικανοποιηθείτε από το firmware όλοι εσείς που έχετε HD κι αφήσετε την CA ν' ασχοληθεί και με τίποτε άλλο :tongue: , υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει update που να κάνει τον SD να γράφει και αρχεία πχ. .ts;

καλησπέρα παιδιά...
τελευταία νέα από το μέτωπο (τουλάχιστον στο δικό μου πεδίο μάχης)

dhmak :SFGSFGSF: και :grinning-smiley-043

οι υπότιτλοι ήθελαν απλά αλλαγή κωδικοποίησης... sorry που σας ζάλισα με κάτι τόσο απλό τελικά...

όσο για τον ήχο dts ακόμα δεν κατάφερα να τον μετατρέψω σε φορμά που να μπορώ να τον ακούσω στην TV μου... μάλλον κάνω κάτι λάθος...
θα συνεχίσω τις προσπάθειες...

Καλησπέρα
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω εναν CA-HD και θα ήθελα να μάθω πώς συμπεριφέρεται με δίσκους σε ntfs φορμάτ.
Ενας αλλος δέκτης που εχω , ο Max T100 έχει επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά στο ntfs.(βλέπε ποστ #192 του blaroko)

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=62771&page=20

Εχεται κάνει μεγάλες σε χρονική διάρκεια εγγραφές ,τις παίζει απροβλημάτιστα ;
Εχει στο playback λειτουργία goto ;
Απο θερμοκρασία πως πάει;
Εχω επίσης και τον SD της CA που δυστυχώς δινει αρχεία του τύπου .dvr .
Υπάρχει κάποιο πρόγραμα για την επεξεργασία-μετατροπή τους ;
Ευχαριστώ για τις τυχόν πληροφορίες .

εχει goto.
εχω κανει εγγραφη 3μιση ωρες?(mad music award) και εχω τον δισκο μου σε ntfs και ολα πηγαν αψογα.γενικα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα με ntfs,ολα δουλεουν κανονικα.