Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Express AM22 (53.0E) 11043 V 44950

Intelsat 10 IS (68.5E) 12522 H 26657

dsc01122.jpg

dsc01127.jpg

dsc01130.jpg

Καλο θα ηταν εαν ηταν δυνατο απο καποιον χρηστη που εχει την δυνατοτητα να βλεπουμε εικονες του spiderbox 9000 αλλα συναμα μαζι και απο κανα αλλο δεκτη ( dreambox 800,8000, azbox, qbox ) στο ιδιο καναλι ιδια tv να μπορουμε να κανουμε συγκριση και απο εικονα αλλα και για το tuner το σημα που εχει και την ποιοτητα σηματος.

off και on topic

john σχετικα με τις προτελευταιες φωτο,τι διαμετρος πιατου χρειαζεται για να κατεβασεις τα γαλλικα hd καναλια στις 19,2?
το ρωταω γιατι ενω πριν κανα μηνα τα κατεβαζα κανονικα(1 μετρο πιατο) τωρα δεν εχουν καθολου σημα.
μενω αθηνα κοντα στο κεντρο.

Καλο θα ηταν εαν ηταν δυνατο απο καποιον χρηστη που εχει την δυνατοτητα να βλεπουμε εικονες του spiderbox 9000 αλλα συναμα μαζι και απο κανα αλλο δεκτη ( dreambox 800,8000, azbox, qbox ) στο ιδιο καναλι ιδια tv να μπορουμε να κανουμε συγκριση και απο εικονα αλλα και για το tuner το σημα που εχει και την ποιοτητα σηματος.

Ειχε ειπωθει οτι

''Στο πολύ ψηλό Symbol Rate έχουν πρόβλημα οι...4 στους 5 δέκτες! Δηλαδή τα φορτώνουν μεν, αλλά τα δείχνουν με παγώματα''.

Γι αυτο εβγαλα και τις φωτο και τσεκαρα και σε αυτον τον δεκτη χωρις να υπαρχει προβλημα.
Τωρα θελω να βρω καποιο καναλι με παρα πολυ χαμηλο, 1500 ,ισως και feed για να δω και εκει.

off και on topic

john σχετικα με τις προτελευταιες φωτο,τι διαμετρος πιατου χρειαζεται για να κατεβασεις τα γαλλικα hd καναλια στις 19,2?
το ρωταω γιατι ενω πριν κανα μηνα τα κατεβαζα κανονικα(1 μετρο πιατο) τωρα δεν εχουν καθολου σημα.
μενω αθηνα κοντα στο κεντρο.

Επειδη το actuator μου εχει βγει οff και παω για αλλο,εχω ενεργοποιησει το 1,00μ. κατοπτρο μου.
Χτες λοιπον το πρωι εβγαλα τις φωτο και το βραδυ το σημα ερχοταν και εφευγε.
Τα ιδια και στον ΑΖΒΟΧ.
Και επειδη το συζηταγα και με καποιον αλλον και υποστηριζα οτι ειναι οριακη η συχνοτητα για 1,00μ. κατοπτρο,παρα bug των δεκτων,μαλλον δικαιωνομαι.

ωχ ωχ ... αμα εχετε εσεις στο κεντρο προβλημα τι να λεω εγω που ειμαι κρητη και πιο συγκεκριμενα αγιο νικολαο
περιμενω τις προσεχεις ημερες να ερθουν να βαλουν ενα πιατο gibertini 1.20 x 1.40 ελπιζο να πιανω με δαυτο
lnb εχω παρει το διπλο της mti το AP82-XT2N
το to gibertini το πληρωσα μια 200αρα και το lnb 50
Μαλλον απο οτι καταλαβαινω θα μου βαλει κεντρο το διπλο lnb για astra 19.2 και παρακεντρα το αλλο διπλο που εχω απο τον μικρο δισκο για hotbird
Μετα οτι βρεξει ας κατεβασει.

ωχ ωχ ... αμα εχετε εσεις στο κεντρο προβλημα τι να λεω εγω που ειμαι κρητη και πιο συγκεκριμενα αγιο νικολαο
περιμενω τις προσεχεις ημερες να ερθουν να βαλουν ενα πιατο gibertini 1.20 x 1.40 ελπιζο να πιανω με δαυτο
lnb εχω παρει το διπλο της mti το AP82-XT2N
το to gibertini το πληρωσα μια 200αρα και το lnb 50
Μαλλον απο οτι καταλαβαινω θα μου βαλει κεντρο το διπλο lnb για astra 19.2 και παρακεντρα το αλλο διπλο που εχω απο τον μικρο δισκο για hotbird
Μετα οτι βρεξει ας κατεβασει.

Θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με κατοίκους της περιοχής σου που ίσος έχουν εγκατάσταση η να ρωτήσεις κάποιο τεχνικό εκεί τι συχνότητες έρχονται εκεί στην περιοχή σου και τι διάσταση κατόπτρου χρειάζεται
Βέβαια είναι και άλλοι δορυφόροι πέρα του astra 19 kai 13 που υπάρχει ενδιαφέρον και μαλιστα αρκετο:idea:

Εδω περα ειναι αστα να πανε οι τεχνικοι που λες.
Πηγα σε ενα για να δω τι πιατα εχει και τιμες και ενω του ειπα εχω παρει lnb φαγωθηκε να μου πασαρει τα δικα του που δεν τα ξερει ουτε η μανα τους και ενα πιατο για να μου αποδειξη οτι ειναι καλο κρεμαζοτανε πανω του να μου δειξη οτι ειναι αντοχης.
Δηλαδη εαν δεν ηταν καλο και δεν επιανε επαρκως τα καναλια θα το επερνα για να κανω γυμναστικη. lol
Ενας αλλος που τον ξερω οτι ειναι μαφια του ειχα παει πολυ παλια να αναβαθμισει ενα δεκτη γιατι χρειαζοταν κατι που δεν ειχα και πιστευοντας οτι δεν εχω ιδεα ηθελε να του αφησω και την παλια μπλε μοντουλα irdeto μεσα που προγραμματιζοταν δηθεν οτι χρειαζετε στην αναβαθμιση του δεκτη.
Ειμαι σιγουρος οτι εαν την αφηνα αυτη που θα επερνα δεν θα ηταν η ιδια.
Ενα 80αρι πιατο μενει free οποτε αργοτερα καποια στιγμη θα κοιταξω να το εκμεταλευτω.
Προς το παρον καλα ειμαι να μην παραπονιεμε καθολου.
Thanks για την απαντηση

Καλημέρα σας
Ο δέκτης συνδέθηκε στην εγκατάσταση με κίνηση disec1.2 και σκαρίστηκαν όλοι οι δορυφόροι
Η συμπεριφορά κίνησης με το Moter άψογη δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα
Το μοτέρ φυσικά moteck 3 ετών συνεχίζει ακάθεκτο να κινεί το το μονόμετρο κάτοπτρο που έχω στην κατοχή μου
Το Tuner του δέκτη πραγματικά ευαίσθητο κατέβασε τα πάντα και συγκεκριμένα ότι μπορεί τέλος πάντων να κατεβάσει κάποιος με αυτήν την διάσταση
Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι ο δέκτης είναι πάρα πολύ γρήγορος σε κινήσεις save –διαγραφής καναλιών –αναβαθμίσεων κτλπ
Σε αυτό των τομεα ξεπέρασε τον nano xx 9500 κατά πολύ

To μονο που καταφερα να δοκιμασω ειναι το Diablo μιας και εχω προβληματα με τις εγκαταστασεις μου.
Να πω λοιπον οτι δεν υπηρξε καποιο προβλημα στην αναγνωριση του.
underworld 162.
Eπισης μπλε και μωβ irdeto οκ.

Εγω να κανω ερωτηση μιας και εσεις τον εχετε παρει ποσο θα κανει να μου ερθει ακομα.
Στις 24 του μηνα εκανα παραγγελια και μου ειπαν οτι θα τον εχω πριν το τελος του μηνα.
Στις 26 ελαβα ενα ε-μαιλ με αριθμο αποστολης αλλα στο σιτε της ΤΝΤ ακομα και σημερα 29 του μηνα παρουσιαζετε σαν να μην υπαρχει αποστολη δεματος με αυτο τον αριθμο.
Πηρα την ΤΝΤ τηλεφωνο να μου εξηγησουν πως εχω αριθμο αποστολης αλλα δεμα δεν βλεπω να ερχεται και μου ειπαν οτι εχει δωσει στον αποστολεα αριθμημενο μπλοκ αποστολων αλλα δεν τους το εχει παραδωσει για να αποσταλλει.
Τοσο πολυ καθυστερουνε να το παραδωσουνε στην ΤΝΤ ;

Μπορει να κανει και 6 μερες.
Τωρα ειναι και γιορτες και εισαι και σε ειδικη περιπτωση.
Μεχρι να το ενημερωσει η ΤΝΤ θα το εχεις παρει.
Κανε υπομονη.

Μια απορια ομως που δεν μου εχει λυθει ακομα ειναι εαν εχει ελληνικο μενου και ελληνικο epg
Σε μια φωτογραφια του John 78 ειδα το supersport 6 και το epg ηταν στα αγγλικα
Σε ερωτηση στο αλσατ φορουμ πηρα απαντηση απο ενα χρηστη οτι εχει ελληνικο μενου και epg αλλα ταυτοχρονα σε μυνημα που ειχα στειλη στον darkman εαν δεν εχει να προστεθει σε επομενο firmware μου απαντησε θα κοιταξει τι μπορει να κανει ωστε να γινει να εχει.
Οποτε τωρα μπερδευτικα.
Εχει τελικα ελληνικο μενου και EPG με το υπαρχον firmware η οχι ;

Μια απορια ομως που δεν μου εχει λυθει ακομα ειναι εαν εχει ελληνικο μενου και ελληνικο epg
Σε μια φωτογραφια του John 78 ειδα το supersport 6 και το epg ηταν στα αγγλικα
Σε ερωτηση στο αλσατ φορουμ πηρα απαντηση απο ενα χρηστη οτι εχει ελληνικο μενου και epg αλλα ταυτοχρονα σε μυνημα που ειχα στειλη στον darkman εαν δεν εχει να προστεθει σε επομενο firmware μου απαντησε θα κοιταξει τι μπορει να κανει ωστε να γινει να εχει.
Οποτε τωρα μπερδευτικα.
Εχει τελικα ελληνικο μενου και EPG με το υπαρχον firmware η οχι ;
oxi δεν εχει Ελληνικο epg

Ας ελπιζουμε οτι σε απομενη εκδοση firmware να εχει γιατι ειναι λιγο παραδοξο να εχω τον ενα δεκτη 7 χρονων και να το κανει και οχι αυτος που ειναι συνχρονος και εξελιγμενος απο αποψη hardware αλλα και software.
Ισως καποιες πραγματα να προστεθουν με τον καιρο λογω και παραλειφθηκαν τωρα λογω βιασυνης να πουλησει μεσα στα Χριστουγεννα.
Εδω τωρα θα δουμε τι παιζει με το κομματι υποστηρικης του δεκτη που ελεχθει οτι θα υπαρξει και ειναι πολυ σημαντικο στοιχειο.

οι αναβαθμισεις γιαυτο τον λογο βγαινουν για να λυνουν τετοιου ειδους θεματα δεν νομιζω να μη το λυσουν αυτο το θεμα παντος :operator:

:operator:Εχτές πραγματοποίησα μια εγγραφή στο δέκτη
Από το καλό τηλεκοντρόλ του δέκτη το οποίο είναι universal (μπορούμε να επέμβουμε και σε άλλες συσκευές dvd –tv ktlp με τους κατάλληλους κωδικούς)επέλεξα record
H εγγραφή έγινε αφού δημιούργησε 3 αρχεία σε φάκελο αυτόματα στον USB σκληρό
Πατώντας ένα από αυτά τα αρχεία με το tpr player στον υπολογιστή παρακολούθησα το αποτέλεσμα με επιτυχία
Φυσικά την εγγραφή μπορούμε να την δούμε και από τον δέκτη επιλέγοντας την επιλογή PVR απο το menu του δεκτη

Last edited:

Ένα άλλο που αξίζει να αναφερθεί το οποίο πρώτη φορά παρατήρησα σε δέκτη είναι η λειτουργία κωδικός 0000
Αυτό τι είναι?
Υπάρχουν κάποιες εντολές μέσα στο MENU π x επιλογή channel manager
Όταν θέλουμε να μπούμε εκεί πάντοτε μας ζητά κωδικό ο οποίος τον έδωσα παραπάνω
Αυτό μας βοηθαει ανά πάσα στιγμή και κυρίως τον αρχάριο χρήστη να μην μπαίνει εύκολα (σαν να προειδοποιεί να το πούμε) και χαλάσει κάποια λίστα καναλιών που έχει φτιάξει η επέμβει έτσι απλά σε μιαδιαγραφη καναλιού η προσθήκη κάποιου tp ktlp
Αυτό βέβαια ίσος κουράσει τους έμπειρους χρήστες αλλά από την άλλη σίγουρα θα βοηθήσει τους αρχαρίους:idea:

Τελικα σημερα ειδα στο σιτε της ΤΝΤ και το ενημερωσαν και αναγραφει οτι το δεμα εχει φτασει στην Αθηνα.
Να ρωτησω τωρα οταν παρω τον δεκτη.
Πρεπει να ενεργοποιησω το gift οπως ειναι χωρις να φορτωσω καποιο αλλο firmware η να του περασω πρωτα αυτο που ειναι 20/12/2009 και μετα να κανω την ενεργοποιηση του gift ;
Υποθετω οτι οτι firmware και να του φορεσεις την πρωτη φορα θα τσεκαρει τον σειριακο αριθμο της συσκευης και θα σου ενεργοποιηθει η οχι αναλογα αν τον εχεις παρει με gift η χωρις.
Εαν του ξαναπερασεις firmware θα πρεπει να τσεκαρει τσακα τσακα και να σε συνδεει αμεσως.
Αν ειναι ετσι δεν θα υπαρχει προβλημα να του περασω πρωτα το 20/12 και μετα να προχωρησω στην ενεργοποιηση του gift.
Διορθωστε με εαν κανω λαθος.