Δέκτες Spiderbox (HD 9000, HD Combo, SD 5000)

Re: Spiderbox 9000HD και 5000SD.

Καλό θα είναι για όποιον έχει προβλήματα με τις λίστες να κάνει μία επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Τα όποια προβλήματα θα λυθούν με αυτό. Αν το πρόβλημα συνεχίσει τότε μιλάμε για "αστοχία" στο hardware (μηχανάκια είναι, τυχαίνει και αυτό), οπότε επιστροφή από εκεί που τον πήρατε για αλλαγή με καινούργιο...

Καλό θα ήταν για όποιον έχει spiderbox9000hd να αποφύγει να κάνει επαναφορά (ας είναι η τελευταία επιλογή) έτσι λένε και στο φόρουμ του δέκτη...

Πραγματι μιχανακια είναι αλλα μεχρι τωρα δεν εχω παρατιρησει τα παραπανω προβληματα που αναφεροντε σχετικα με τις λιστες και τις διαγραφες

Τα πραγματα είναι που απλα τις λιστες τις αποθηκεβετε σε ένα usb και τις ανανεονετε σιγα σιγα
Όταν γινετε αυτό εχετε και το πλεονεκτημα να βλεπετε και ολας τα καναλια που φτιαχνετε με εικονα κατι που οποιοδηποτε software στον υπολογιστη δεν μπορει να το καταφερει

@alex t σελ 8 του παροντος thread channel editor διαβασε από την αρχη το θεμα
@afam ο δεκτης αυτος δεν είναι mvision δεν χριαζετε να κανει κανεις factory reset

Πραγματι μιχανακια είναι αλλα μεχρι τωρα δεν εχω παρατιρησει τα παραπανω προβληματα που αναφεροντε σχετικα με τις λιστες και τις διαγραφες

Τα πραγματα είναι που απλα τις λιστες τις αποθηκεβετε σε ένα usb και τις ανανεονετε σιγα σιγα
Όταν γινετε αυτό εχετε και το πλεονεκτημα να βλεπετε και ολας τα καναλια που φτιαχνετε με εικονα κατι που οποιοδηποτε software στον υπολογιστη δεν μπορει να το καταφερει

@alex t σελ 8 του παροντος thread channel editor διαβασε από την αρχη το θεμα
@afam ο δεκτης αυτος δεν είναι mvision δεν χριαζετε να κανει κανεις factory reset
Είπε κανείς ότι το κάνεις στον Mvision ???? :D

Για τις λίστες συμφωνώ, απλά στο usb και ενανέωση τακτικά (ή όχι)...

Αλλά αυτό που δεν κατάλαβα είναι το το γιατί λένε να αποφεύγεται η επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις !!!!!

Να πω οτι εκανα επαναφορα στις εργοστασιακες 2 φορες και (ουτε) γατα ουτε ζημια.
Εχω φτασει μεχρι 6000 καναλια και δεν εχω δει να επιβαρυνει σε κατι τον δεκτη, αλλοστε χωραει μεχρι 10000 (για τον φιλο που αγχωθηκε με 4000 καναλια).
Ο SetEditHD200 ειναι πολυ μπροστα σε σχεση με τον channel editor που μας δινει η αραχνη και αξιζει για αγορα.
Και τωρα αποριες, το οτι εχουμε 3 lnb δεν σημενει οτι πιανουμε 3 δορυφορους, γιατι εχω χρησιμοποιω 6 sat, μπορει καποιος να μου το αναλυσει? δηλαδη αν ειχα 1 lnb λογικα δεν θα επιανα astra, hotbird, eurobird?
Αφου εχω αυτους τους 3 sat ρυθμισμενους στον δεκτη, ολοι οι υπολοιποι που πιανω ειναι περιτοι? thor3/5, intelsat κτλπ, δεν εχω παρατηρησει να κερδιζω κατι εκτος απο 3πλα και 5απλα καναλια, ετσι ειναι?
Το cccam ειναι παρανομο? δεν εχω εχω καταλαβει τι ειναι?

Και τωρα αποριες, το οτι εχουμε 3 lnb δεν σημενει οτι πιανουμε 3 δορυφορους, γιατι εχω χρησιμοποιω 6 sat, μπορει καποιος να μου το αναλυσει? δηλαδη αν ειχα 1 lnb λογικα δεν θα επιανα astra, hotbird, eurobird?
Αφου εχω αυτους τους 3 sat ρυθμισμενους στον δεκτη, ολοι οι υπολοιποι που πιανω ειναι περιτοι? thor3/5, intelsat κτλπ, δεν εχω παρατηρησει να κερδιζω κατι εκτος απο 3πλα και 5απλα καναλια, ετσι ειναι?

Στην πραγματικότητα 3 δορυφόρους πιάνεις. Τα υπόλοιπα από thor, intelsat κλπ είναι απλά συχνότητές τους που ταυτίζονται με συχνότητες των δορυφόρων που στοχεύεις. ΔΕΝ πιάνεις και αυτούς τους δορυφόρους. Γι'αυτό ξανακατεβαίνουν τα ίδια κανάλια 2 και 3 φορές.

@kanenas
Thanks.

Εχει δοκιμασει κανεις σκληρο χωρις τροφοδοσια?

Να απαντησω πρωτα στον φιλο konandrio οτι δεν εκανα επαναφορα σε εργοστασιακες ρυθμισεις και ενας απο τους λογους ηταν γιατι θα διαγραφοντουσαν οι λιστες με τα αγαπημενα καναλια.
Υπαρχει και αλλος λογος αλλα εχει σχεση με θεματα που δεν επιτρεπετε να αναφερω
Στην διαχειρηση των καναλιων πηγα και επελεξα διαγραφη καναλιων ανα δορυφορο.
Στον hotbird σβηστηκαν κανονικα αλλα στον astra ομως οταν δεν εμεινε στην λιστα κανενα καναλι οταν τα διεγραψα μου εδειχνε την λιστα με τα ονοματα ρψν καναλιων και τα γραμματα στις ονομασιες των καναλιων αντικατασταθηκαν απο το συμβολο του δολαριου εαν θυμαμαι καλα.
Μετα με ρωτησε να αποθηκευτουν οι αλλαγες ; Απαντησα ναι και μου αρχισε τις συνεχεις επανεκινησεις.
Το θεμα που ειχα δεν ηταν οτι επιβαρυνθηκε ο δεκτης με πολλα καναλια αλλα οτι ειδα οτι οπως τα παρουσιαζε κατι δεν πηγαινε καλα ουτε με τον αριθμο τους που ηταν πολυ μεγαλυτερος απο τον πραγματικο και αυτο στην ουσια ειναι κατι που δεν με διευκοληνε εμενα στην διαχειρηση τους.
Στην λιστα με ολα τα καναλια εφτανε μεχρι ενα αριθμο τα καναλια του hotbird μετα συνεχιζε με τα καναλια του astra και μετα παλι με του hotbird μεχρι το τελος της λιστας.
Οποτε θεωρησα οτι εφοσον κατι ειχε παει στραβα να τα σβησω ολα και να αρχισω ανιχνευση απο τον αρχη αλλα παρουσιαστηκε το προβλημα που περιεγραψα.
Τωρα για το setedit η προσωπικη μου γνωμη την ανεφερα παραπανω και σιγουρα αξιζει η αγορα του.
Για την ερωτηση σου για δισκο χωρις εξωτερικη τροφοδοσια ειναι οτι περνει τετιο εχω συνδεσει.

Για εμένα δεν χρειάζεται καμιά αγορά προγράμματος sat edit και κτλπ
Με τον δέκτη φτιάχνεις πολύ εύκολα λίστες καναλιών και έχεις και εικόνα κι ολας
Τα προγράμματα στο Pc βοηθάνε αλλά επειδή οι δορυφόροι γενικά έχουν πολλά κανάλια ίσος και να μη θυμόμαστε κάποια τι παίζουν αν δεν βλέπουμε την ιδία χρονική στιγμή
Εγώ τις λίστες καναλιών τις φτιάχνω ανά δορυφόρο επειδή έχω Moter και δεν θέλω μετακινήσεις του κατόπτρου
Πχ hot bird πάνω πάνω τα hd κανάλια-μετά κανάλια με ταινίες και ντοκιμαντέρ -μετά αθλητικά-και μετά τα μουσικά

Έχω φτιάξει 3-4 δορυφόρους που με ενδιαφέρουν αυτό και μόνο

Βεβαια ο καθένας τα φτιάχνει όπως θέλει:BDBDG54:

Θα εχεις και favorite φανταζουμε. Ειναι λιγο δυσκολη η διαχειρηση μεσα απο τον δεκτη, εγω με setedit (demo) στο pc και zapping ταυτοχρονα τα εχω τακτοποιησει αρκετα, πιστευω να εχουν παρει ολοι οι κατοχοι backup, θελει αρκετη δουλεια για να το φερει καποιος στα μετρα του και τα καναλια ειναι πολλα.

Εχει παρει κανεις ηχο απο spdif?

krisak@ Καπου ειχα διαβασει, οτι δεν φτανει το ρευμα που δινει το usb του spider στον σκληρο και χρειαζεται τροφοδοσια.
Εχεις δοκιμασει pvr σε hd καναλι?

Last edited:

Πήρα το περιοδικό. Στη ποιότητα εικόνας αναφέρει "αξιοζήλευτη" εικόνα στα HD κανάλια. Έχει γίνει ένα μόνο λάθος και στη φωτογραφία 4 "κάρτα τυφλής ανίχνευσης" αντί για το μενού του blindscan υπάρχει φωτογραφία από το μενού του Optibox

1.jpg

2.jpg

@ parasuzakias πρεπει να εχεις δικιο η φωτογραφια ειναι απο truman yumatu menu μαλον τυπογραφικο λαθος

Παιρνω απο την optical ηχο και συνδεω στα logitech z5500.
Μια χαρα ο ηχος αλλα το μονο αρνητικο ειναι οτι απο το τηλεκοντρολ του spider δεν μπορεις να ανεβοκατεβασω την ενταση του ηχο παρα μονο να τον ανοιγω και να τον κλεινω.
Αν θελω να ανεβοκατεβασω την ενταση πρεπει να περνω το τηλεκοντρολ των ηχειων.
Για τον δισκο τωρα που ξαναρωτησες ναι εχω κανει και εγγραφη hd καναλι συγκεκριμενα εκανα σε ενα γερμανικο που ειχε τους χειμερινους ολυμπιακους.
Ο δισκος ειναι wd passport 320 giga.

Μάλιστα απ' ότι παρατηρώ στη δευτερη φωτό, στη δεξιά σελίδα τον φέρνει
το topdigital με 260...:chinscratch:

Σήμερα παρέλαβα και εγώ. Θέλω να ρωτήσω το εξής. Το remote control του, σε εμένα δεν δουλεύει. Ηταν σε όλους έτσι (θέλει δλδ κάποια ρύθμιση/ενέργεια) ή απλά έπεσα σε χαλασμένο κομμάτι ?

Σίμος

Πατησες πρωτα το κουμπι STB?. Σε μενα δουλευει μια χαρα