Δέκτης nova που να μην "παντρεύεται" με την κάρτα;

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Επειδη μεταφερω την καρτα μου απο το σπιτι στο εξοχικο το ΣΚ, δουλευω με κατι παλιους δεκτες (ird720/990) που δεν κλειδωνουν την καρτα. Ομως μου βγαζουν συνεχως προβληματα και κανεις τεχνικος δεν ξερει να τους φτιαχνει αλλα ολοι παραπεμπουν στον νεο Nova HD δεκτη. Ετσι και τον παρω αυτον θα πρεπει μετα να τον κουβαλω μαζι με την καρτα καθε ΣΚ που θα θελω να παω στο εξοχικο. Υπαρχει καποια λυση, γιατι δεν την παλευω αλλο να περιμενω 20 λεπτα να πιασω γραμμη στην τεχνικη υποστηριξη και αλλα τοσα τηλεφωνα με τεχνικους επισκευων που δεν ξερουν να βοηθησουν...

Μαλλον ειναι μονοδρομος. Τουλαχιστον απαιτησε να στον δωσουν τζαμπα

Re: Δεκτης Νοβα που να μην παντρευει καρτες?

Σοβαρα? Τριτες εταιριες δεν υπαρχουν? Μονο οτι βγαζει η νοβα μπορει να διαβαζει τις καρτες τις? Μπορω να συνεχισω να ψαχνω αγγελιες για αλλους παλιους, αλλα πολυ φοβαμαι πως και αυτοι αργα η γρηγορα θα χαλανε και το τρεξιμο θα συνεχιζεται.

Ο HD δεκτης της μεγεθος εχει σε σχεση με τους παλιους? Ειναι πιο μακρυς για κουβαλημα, ή ειναι μικρος απλα στην φωτο μου φαινεται εμενα μεγαλος?

Επειδη μεταφερω την καρτα μου απο το σπιτι στο εξοχικο το ΣΚ, δουλευω με κατι παλιους δεκτες (ird720/990) που δεν κλειδωνουν την καρτα. Ομως μου βγαζουν συνεχως προβληματα και κανεις τεχνικος δεν ξερει να τους φτιαχνει αλλα ολοι παραπεμπουν στον νεο Nova HD δεκτη. Ετσι και τον παρω αυτον θα πρεπει μετα να τον κουβαλω μαζι με την καρτα καθε ΣΚ που θα θελω να παω στο εξοχικο. Υπαρχει καποια λυση, γιατι δεν την παλευω αλλο να περιμενω 20 λεπτα να πιασω γραμμη στην τεχνικη υποστηριξη και αλλα τοσα τηλεφωνα με τεχνικους επισκευων που δεν ξερουν να βοηθησουν...

Καλησπέρα. Έχεις απάντρευτη κάρτα, έτσι; Τότε γιατί δεν αγοράζεις έναν ή δύο πάμφθηνους δέκτες με CI-υποδοχή, παίρνεις και την απλή μοντούλα της irdeto και είσαι κουτί.
Η μοντούλα πρέπει να είναι χονδρικά στα 35-49 Ευρώ και ένας δέκτης επίσης μεταξύ 60-80 Ευρώ. Τελευταία είχαν και τα LIDL με MPEG4, δορυφορικό, USB και CI-υποδοχή στα 69 Ευρώ.

Αγοράζεις δύο ίδιους δέκτες και μία μοντούλα και κουβαλάς μοντούλα+κάρτα μαζί από σπίτι σε εξοχικό.

Ούτε να μπλέκεις με τον 831, ούτε με παντρέματα, ούτε τίποτα.
Φυσικά HD δεν βλέπεις, αλλά μάλλον ούτε τώρα τα έχεις. Έτσι;

Οι δεκτες πρεπει να ειναι ιδιοι? Αν κρατησω αυτον στο εξοχικο που ειναι της Nova και δουλευει και απλα αγορασα μονο εναν του εμποριου, θα εχω προβληματα?

Επειδη δεν το κατεχω υπαρχουν προταση για αξιοπιστους δεκτες και μοντουλες? Δεν ξερω ουτε πως να ξεκινησω ερευνα αγορας σε δορυφορικα ζητηματα.

Η μια τηλεοραση ειναι συγχρονη με FullHD (η αλλη οχι, καθαρα αναλογικη), αλλα αφου οι δεκτες μου ειναι απλοι, σε ολες βλεπω με SCART μεχρι στιγμης και δεν με ενδιαφερει κιολας και πολυ...

Καλησπέρα :)
Όχι, οι δέκτες ΔΕΝ πρέπει να είναι ίδιοι. Το μόνο που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι να
α. να διαθέτουν υποδοχή CI
β. να είναι για δορυφορική λήψη ;)

Στα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών θα βρεις οπωσδήποτε δέκτες δορυφορικής λήψης με υποδοχή CI.

Ουσιαστικά θα χρειαστείς μονάχα ΜΙΑ μοντούλα (προσοχή!!! Να δέχονται τις νεότερες κάρτες της Nova εκδόσεων kappa- zeta) IRDETO την οποία προμηθεύεσαι είτε σε καταστήματα δορυφορικού εξοπλισμού ή στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες για μοντούλες και πως λειτουργούν θα βρεις εδώ

Προσωπικά δε θα πήγαινα σε λύση αγοράς νέων δεκτών. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η nova έχει στόχο την απόσυρση όλων των ελεύθερων καρτών και το "πάντρεμα" των κατόχων τους. Θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Για kappa και zetta δεν ξερω, ομως εχω και εναν Arion που καποτε επαιζε και τωρα εχεισ στματησει νομιζω.

Προσωπικά δε θα πήγαινα σε λύση αγοράς νέων δεκτών. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η nova έχει στόχο την απόσυρση όλων των ελεύθερων καρτών και το "πάντρεμα" των κατόχων τους. Θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ναι το χω ακουσει και γω αυτο. δεν ειναι ομως σουπερ παρανομο απο μερος τους?

Αυτό είναι απλά υπόθεση ή τελεσίδικο; Το έχεις ακούσει, διαβάσει; Πρακτικά αυτό σημαίνει πως πρέπει να αναγκάσει και τους πολύ παλιούς (την πρωταρχική της βάση δηλαδή) να αντικαταστήσει δέκτες παλιάς κοπής (τον 700, 720i ή 910) με νέους. Σε εποχές βαθιάς οικονομικής ύφεσης και την πλειοψηφία να ζητά χαμηλότερη συνδρομή, αυτό πιστεύεις πως είναι κίνηση που θα της βγει σε καλό;

Αυτό που είχε αναφερθεί (πάλι σε κάποιο Thread του Forum) για "δοκιμές παντρέματος της κάρτας με CI+";

Επίσης με τα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί πριν το 2011 και ΔΕΝ αναφέρεται λέξη για ιδιοκτησιακούς δέκτες, τι θα συμβεί; Δεν θα πρέπει να υπογράψουν όλοι αυτοί νέες συμβάσεις; Και πως θα γίνει; Θα τους τρέχουν σε καταστήματα Forthnet;

Τέλος πιστεύω πως οι απάντρευτες κάρτες δεν είναι λίγες. Θυμίζω απλά πως οι προπληρωμένες κάρτες έκανα θραύση επί εποχής πτώχευσης της Alpha Digital Synthesis, ενώ τουλάχιστον μία 50άρα σε χιλιάδες πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον στο εξωτερικό. Καθώς πιο οικονομική ήταν η ταχυδρομική αποστολή μίας κάρτας από την αποστολή ολόκληρου του εξοπλισμού.

Βρηκα απο καταστημα 3 πιθανους δεκτες που δεν παντρευουν την καρτα. Ενας απλός με 50 ευρω, ενας με HD 89 και ενας 119 NOVA+NOVAHD+Επιγεια MPEG-4. Βεβαια ενημερωθηκα πως το HD για να παιξει θελει πανρτεμα, οποτε στην ουσια ειναι σαν να λεμε ή 50 ευρω, ή 119 για να εχω και επιγεια ψηφιακα στην αναλογικη τηλεοραση χωρις να χρειαζομαι ξεχωριστο δεκτη για αυτα. Αν μπορουσα να παιξω HD με απαντρευτη θα επαιρνα μαλλον αυτον, αλλα μαλλον για τον 50αρι παω. Εσεις τι λετε? Μαρκα "Ονλινεα" καπως ακουσα. Την εχετε ακουστικα?

Δεν υπαρχουν δεκτες του εμποριου που να παντρευουν καρτες.Υπαρχουν πολλοι δεκτες που μπορουν να παιξουν την ανυπαντρη καρτα της νοβα ολες ομως με ανεπισημο λογισμικο και χωρις καμια εγγυηση οτι θα παιζουν χωρις προβληματα στο μελλον η και για παντα.Φυσικα οσο πιο ισχυρη υποστηριξη εχει ο δεκτης θα λυνωνται τυχων προβληματα.
Υπαρχει και η λυση της μοντουλα irdeto η του δεκτη με ενσωματωμενο irdeto και εδω χωρις εγγυηση
Δεν μας ειπες αν οι panasat εχουν τεχνικα προβληματα η απλως κλειδωνουν και τηλεφωνεις να σου στειλουν σημα.

Αυτος που εχω τωρα, εχει βγαλει 4 8αρια ενδειξη "8888" στο καντραν και αναβουν μονιμα και τα τρια λαμπακια κιτρινο πρασινο κοκκινο. Πηρα δυο φορες την τεχνικη η υποστηριξη, την πρωτη μου ειπαν καμμενος δεκτης, την δευτερη φορα μια κοπελα ηξερα κατι παραπανω και μου ειπε ενα συνδυασμο "Volume down+TV" για 3 δευτερολεπτα κρατημενα, αφηνω, και μετα παταω και κραταω το κουμπι power. Αυτο επιασε μια φορα και ο δεκτης επανηλθε, αλλα αμεσως ξαναχαλαγε μεχρι που τωρα εχει μονιμη την ενδειξη με τα 8αρια και ο συνδυασμος των κουμπιων δεν μπιανει καν τωρα...

Βάλε βυσματάκια quick connect στις άκρες των καλωδίων, και αν ο δέκτης συνδέεται στο ρεύμα με οκτάρι, πάρε ακόμα ένα για το εξοχικό. Έτσι θα μπορείς να τον αφαιρείς πολύ εύκολα και να τον παίρνεις μαζί σου. Το να επενδύσεις σε ένα νέο -και φτηνό όπως λες ότι θέλεις- δέκτη, μου φαίνεται ότι είναι τζάμπα λεφτά τη στιγμή που όπως ήδη γράφτηκε πιο πάνω, η νόβα είναι αποφασισμένη να τελέσει γάμους σε όλες τις κάρτες της. Κάποια στιγμή -όλοι ελπίζουν όχι πολύ σύντομα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις- θα σου πουν, συγγνώμη η κάρτα σας είναι παλιά και θα την αποσύρουμε και σας δίνουμε καινούρια με τον δέκτη της δώρο...
Αν πάντως επιμένεις να πάρεις άλλο δέκτη, προτίμησε κάποιο καλό και ακριβότερο HD μοντέλο να μπορείς να κάνεις και καναδυό πράγματα παραπάνω...

Είμαι στην ίδια κατηγορία με τον φίλο therock003, δηλαδή έχω στο σπίτι στην Αθήνα τον δέκτη της Nova (έναν Panasat παλιό) και στο εξοχικό έναν δέκτη HIVION HV-9191X και πηγαινοφέρνω την κάρτα. Όταν βάζω την κάρτα στον Hivion αφ' ενός αργεί να πιάσει τα κανάλια της Nova (πρέπει συνήθως πρώτα να δω εικόνα στο BBC ή στο κανάλι της Βουλής (!!) και μετά στα άλλα κανάλια) και αφ' ετέρου κάποιες στιγμές χάνεται η εικόνα στο κανάλι που βλέπω και για να επανέλθει αλλάζω στιγμιαία κανάλι και επανέρχεται. Τέλοσπάντων τα έχω συνηθίσει αυτά τα κόλπα και κάνω την δουλειά μου.
Τον Δεκέμβριο προσχώρησα στην προσφορά της Forthnet/Nova με τα 29,90 και με αυτήν μου έδωσαν και δωρεάν τον 831 HD τον οποίον όμως δεν τον έχω ενεργοποιήσει ακόμα, αφ' ενός έχοντας διαβάσει εδώ τα διάφορα προβλήματα που έχει αλλά βασικά γιατί είναι παντρεμένος με την κάρτα και θα αναγκαστώ να ξαναγυρίσω πάλι στα παλιά, να πηγαινοφέρνω δηλαδή τον δέκτη Αθήνα - εξοχικό.
Προχθές με πήρε ένας τύπος από την Nova και με σχεδόν επιτακτικό τρόπο μου είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσω άμεσα τον 831 γιατί αφ' ενός έπρεπε να το είχα κάνει (λέει) εντός 15 ημερών από την παραλαβή του (δεν μου είχαν πει κάτι τέτοιο) και αφ' ετέρου μου ψιλομάσαγε ότι θα αρχίσω να έχω προβλήματα με τον παλιό γιατί - εκεί μου τα έλεγε πολύ μπερδεμένα και ασαφή - '"δεν θα βλέπετε τα νέα κανάλια" (??) ή ότι δεν θα δούλευε ικανοποιητικά ή "ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε αναβαθμίσεις" (??) ή γενικά ότι όλοι οι παλιοί δέκτες θα σταματήσουν σταδιακά να έχουν εικόνα (!!!!!).
Το πιθανότερο είναι ότι ήθελε να με κάνει να ενεργοποιήσω τον δέκτη για να μου πουλήσει την "προσφορά" (μην χέ_ω) των HD καναλιών, δηλαδή δωρεάν για ένα χρόνο και μετά με χρέωση... Φυσικά δεν έκανα τίποτα και το άφησα για το μέλλον... Αλλά έτσι και με ξαναενοχλήσει ο τύπος θα έχουμε show...

Το πιο λογικό είναι, οι υπάλληλοι της Nova να δουλεύουν πια με ποσοστά και έτσι ο υπάλληλος να ζητούσε επιτακτικά να ενεργοποιηθείς, έτσι ώστε να καπαρώσει την πώληση στο ενεργητικό του.

Όσο για τον αναγκαστικό γάμο: τόσο απλά δεν είναι τα πράγματα. Διαφορετικά θα το είχαν κάνει ήδη.

Last edited by a moderator:
Τον Δεκέμβριο προσχώρησα στην προσφορά της Forthnet/Nova με τα 29,90 και με αυτήν μου έδωσαν και δωρεάν τον 831 HD τον οποίον όμως δεν τον έχω ενεργοποιήσει ακόμα, αφ' ενός έχοντας διαβάσει εδώ τα διάφορα προβλήματα που έχει αλλά βασικά γιατί είναι παντρεμένος με την κάρτα και θα αναγκαστώ να ξαναγυρίσω πάλι στα παλιά, να πηγαινοφέρνω δηλαδή τον δέκτη Αθήνα - εξοχικό.
Προχθές με πήρε ένας τύπος από την Nova και με σχεδόν επιτακτικό τρόπο μου είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσω άμεσα τον 831 γιατί αφ' ενός έπρεπε να το είχα κάνει (λέει) εντός 15 ημερών από την παραλαβή του (δεν μου είχαν πει κάτι τέτοιο) και αφ' ετέρου μου ψιλομάσαγε ότι θα αρχίσω να έχω προβλήματα με τον παλιό γιατί - εκεί μου τα έλεγε πολύ μπερδεμένα και ασαφή - '"δεν θα βλέπετε τα νέα κανάλια" (??) ή ότι δεν θα δούλευε ικανοποιητικά ή "ότι δεν θα μπορείτε να κάνετε αναβαθμίσεις" (??) ή γενικά ότι όλοι οι παλιοί δέκτες θα σταματήσουν σταδιακά να έχουν εικόνα (!!!!!).
Το πιθανότερο είναι ότι ήθελε να με κάνει να ενεργοποιήσω τον δέκτη για να μου πουλήσει την "προσφορά" (μην χέ_ω) των HD καναλιών, δηλαδή δωρεάν για ένα χρόνο και μετά με χρέωση... Φυσικά δεν έκανα τίποτα και το άφησα για το μέλλον... Αλλά έτσι και με ξαναενοχλήσει ο τύπος θα έχουμε show...
Φίλε μου, το επιτακτικό ύφος του υπαλλήλου για την ενεργοποίηση του εξοπλισμού εντός 15 ημερών από την παραλαβή του, δεν έχει να κάνει με κάποια επιπλέον "προσφορά" των HD καναλιών, αλλά γιατί συμπεριλαμβάνεται ως ειδικός όρος στο συμβόλαιο που έχεις υπογράψει μαζί τους και άρα για τη δική τους θεώρηση είναι δεσμευτικό ως προς εσένα. Όλα τα συμβόλαια των τελευταίων χρόνων, από τότε που άρχισαν να παντρεύουν το δέκτη με την κάρτα, περιλαμβάνει αυτόν τον όρο. Επειδή δεν ξέρω αν όλα τα συμβόλαια των προσφορών είναι πανομοιότυπα, σ' εμένα το αναγράφει στην 13η κατηγορία, εκεί που έχει επικεφαλίδα "ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ".

Βέβαια, μέχρι πρότινος, τις προσφορές τις έδιναν μόνο σε καινούριους συνδρομητές ή παλιούς που είχαν διακόψει και όχι σε υφιστάμενους ενεργούς συνδρομητές. Έτσι, όποιος έπαιρνε τον εξοπλισμό, δεν είχε ήδη κάποια ενεργή συνδρομή/κάρτα και αναγκαστικά χρησιμοποιούσε τη νέα που παντρεύεται με το δέκτη. Τώρα, λόγω του ανταγωνισμού, δίνουν τις προσφορές και σε κάποιους ήδη ενεργούς συνδρομητές, όπως στην περίπτωσή σου κι εδώ πλέον μπερδεύεται το πράγμα, σε σχέση πάντα με τον εξοπλισμό που πρέπει να χρησιμοποιηθεί και τον ειδικό όρο που περιλαμβάνει το συμβόλαιο. Θα πρέπει λοιπόν να ψαχτείς, αλλά και άλλοι που βρίσκονται στην ίδια θέση μ' εσένα, μήπως ο συγκεκριμένος όρος είναι καταχρηστικός ή έστω ανεφάρμοστος και άνευ αντικειμένου στην περίπτωσή σας, αφού εσείς θεωρείστε ήδη ενεργοί συνδρομητές και δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε το νέο εξοπλισμό για να τρέξει ο χρόνος δέσμευσης του νέου συμβολαίου.

Τωρα μου ρθε μυνημα οτι μεχρι τις 30/6 πρεπει να παρω απαραιτητα νεο δεκτη, γιατι θα αναβαθμισουν το σημα σε Mpeg-4 και οι παλιοιοι δεν θα δουλευουνε. Οι οποιοι του εμποριου κυκλοφορουν που δεν παντρευουν καρτες, τηλεαχιστον υποστηριζουν mpeg-4 ή τερμα τελειως τωρα το ολο ζητημα?

Παρε τηλ και ρωτησε τους εαν με δεκτη mpeg4 εμποριου θα δουλευει η καρτα σου.

κανεις δεν το εχει ρωτησει αυτο το πραγμα?

Μέχρι να κλειδώσουν οι κάρτες με τους δέκτες θα μπορούν να δουλεύουν σε HD δέκτη του εμπορίου, με το κλείδωμα όμως θα πρέπει να πάρει τον pace..

Οπότε για να μην πετάει λεφτά τσάμπα ο πελάτης παίρνει από τώρα τον pace και τελειώνει...

μα οι καρτες δεν θα κλειδωσουν, απλα θα αλλαξει το σημα σε mpeg-4. Οποτε αυτο σημαινει, πως θεωρητικα αν υπαρχει Mpeg-4 sd δεκτης που να μην κλειδωνει καρτες να δουλευει σε αυτο. Το προβλημα για μενα δεν ειναι ο ενας δεκτης, αλλα το οτι βρισκομαι σε 2 σημεια ανα τη βδομαδα, και μεταφερομαι την καρτα για να βλεπω αναλογα με το που ειμαι. Τωρα θα πρεπει να κουβαλαω και ολοκληρο θηριο αποκωδικοποιητη αν γινει ετσι...