Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Απάντηση: Re: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Στα X ευρω της PZ πρεπει να προσθετουμε και 60-70 ευρω το χρονο για την διαφορα του ρευματος. ......

Αν του λείπουν 70 το χρόνο σε μηνιαίες δόσεις, καλό θα είναι να το σκεφτεί!!!!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Το 70 ευρω ειναι προχειρος υπολογισμος.

Tελος παντων οπως αγοραζοντας ενα αυτοκινητο φανταζομαι οτι καποιοι ψαχνουν ποσο θα πληρωνουν στα σερβις ετσι και σε μια τηλεοραση καλο ειναι να γνωριζουμε το κοστος χρησης.

Για παραδειγμα αν αγορασει και ενα PS3 προσθετουμε στα 387 watt της PZ και
αλλα 140 Watt oταν παιζει ΒR και παμε στο 500αρικο.

Για να πώ την αλήθεια η TV θα μενει αρκετές ώρες ανοικτή (γυναικα - παιδιά - σκυλιά) οπότε και ο παραγοντας - κατανάλωση δεν ειναι τελείως αμελητέος..

Χτες εκανα μια βολτα και ειδα ολα τα εργαλεία που λεμε εδώ.. Εντυπωσιακές όλες οι κυριες.. Ακομα και η LG 7000 μου φάνηκε παρα πολύ καλή και η τιμή της ειναι ακρως ενδιαφέρουσα..

σορρυ αλλα αυτο πρεπει να ειναι το πιο γελειο πραγμα που εχω ακουσει....
δεν γινεται να εχετε μηχανηματα συνολικου κοστους χιλιαδων ευρω και να συζητατε για Κιλοβατορες... ειναι παρα πολυ ειρωνικο κατα την ταπεινη μου γνωμη.

αλλο τα αυτοκινητα που αντι για ενα 20ρικο τι βδομαδα σου καιει 40ευρω και αλλο μια τηλεοραση η ενα ps3 ποσο καιει το χρονο !! αν κοψεις το καπνισμα
και πεις οτι κανεις ενα πακετο την μερα κ το πακετο εχει 3 ευρω τοτε σε ενα χρονο κερδιζουμε :
3 x 7(μερες εβδομαδας) = 21 ευρω την βδομαδα
21 x 4(εβδομαδες το μηνα) = 84 ευρω τον μηνα (ηδη εχεις βγαλει δοση 46αρας με 100Hz 24p 10bit κ δεν συμαζευεται)
84 x 12(μηνες τον χρονο) = 1008 ευρω τον χρονο. (ΟΡΙΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ σας εσωσα απο τον ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!
ΧΑΧΑ

δεν γινεται να εχετε μηχανηματα συνολικου κοστους χιλιαδων ευρω και να συζητατε για Κιλοβατορες... ειναι παρα πολυ ειρωνικο κατα την ταπεινη μου γνωμη.

Συμφωνώ. Είναι σαν να πάρεις Mercedes και μετά να κλαίγεσαι ότι δίνεις πολλά για βενζίνη.

Αν θα βλεπεις πολυ τηλεοραση τοτε πλασμα...Οτι πιο κοντινο σε crt...

Δεν βλέπουμε TV εκτός από ποδόσφαιρο. Η υπόλοιπη χρήση ειναι DVD & HD content.

H κορη μας βλεπει οτι ολα τα παιδάκια στην ηλικία της :grandpa: (στρουμφάκια, Dora, φραουλοπορτοκαλιτσες, Barbie κλπ κλπ)

Με την ακτινοβολια στις ιντσες αυτές τι γίνεται ;

Eδω καταργει η Ευρωπαικη ενωση τις απλες λαμπες ωστε να μειωθει η καταναλωση ρευματος και σου φαινεται αστειο οταν μιλαμε για εκκατονταδες Watt ημερησιως?

Eδω καταργει η Ευρωπαικη ενωση τις απλες λαμπες ωστε να μειωθει η καταναλωση ρευματος και σου φαινεται αστειο οταν μιλαμε για εκκατονταδες Watt ημερησιως?

Συγνωμη αλλα η ευρωπαικη ενωση το κανει για Οικολογικους λογους, λιγοτερη καταναλωση = λιγοτερη αναγκη παραγωγης ρευματος = λιγοτερη μολυνση απο τα εργοστασια!!

Δεν μπορω να πιστεψω οτι συζητατε για τα Watt απο οικολογικης αποψης!
ας μην κοροιδευομαστε κ μεταξυ μας και ας κρυβομαστε πισω απο λεξεις.

Last edited:
Λιγοτερη καταναλωση= λιγοτερη επιβαρυνση για την τσεπη μας και για το περιβαλλον.

Βλεπεις καποια κοροιδια σε αυτο? Ολα τα ειδη τα τελευταια χρονια εχουν δεικτες ενεργειακης κλασης. Θα ηταν πολυ χρησιμο αν υπηρχε κατι παρομοιο στις τηλεορασεις.

Εγώ πάλι αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι τις οικολογικές ανησυχίες των Ευρωπαίων αλλά από τη στιγμή που το πληρώνω το ρεύμα που ξοδεύω έχω κάθε δικαίωμα ν' αποφασίζω ποια λάμπα θα βάζω στο πορτατίφ μου και ποια τηλεόραση στο σαλόνι μου.

Κι αν η λάμπα φθορισμού καίει λιγότερο ρεύμα από την πυρακτώσεως, τα υλικά από τα οποία αποτελείται η πρώτη (πλαστικά τμήματα, ενσωματωμένο starter, πλακέτα κλπ) κάθε άλλο παρά οικολογικά είναι. Εξάλλου, ενα link που βάλατε σε κάποιο παρόμοιο thread περί EMF σε οθόνες πλάσμα ανέφερε ξεκάθαρα πως και οι λαμπτήρες οικονομίας εκπέμπουν EMF.

Τέλος πάντων, για να μη ξεφεύγω από το θέμα: Πράγματι, στις τηλεοράσεις θα έπρεπε να αναγράφεται η ενεργειακή κλάση όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες οικιακές συσκευές. Ξέρετε όμως τι επίδραση θα έχει αυτό στον καταναλωτή? Την ίδια που έχει και η αναγραφόμενη τιμή εκπομπών καυσαερίων στις διαφημίσεις αυτοκινήτων. Αυτός που γουστάρει και μπορεί να αγοράσει το Range Rover ή την Cayenne turbo δεν πρόκειται να προτιμήσει το υβρυδικό ToyotoLexus σε μια ξαφνική κρίση οικολογικής συνείδησης. Κι αυτός που έχει πάθος με τον ήχο και την εικόνα και γλυκοκοιτάζει την 600A δε θα γυρίσει καν να κοιτάξει μια 46άρα με LED γιατί καίει λιγότερο ρεύμα.

Οπότε ας μη το συζητάμε αυτό.

Ενημερωτικα προσφατα η Porsche παρουσιασε "οικολογικη" diesel Cayenne με κινητηρα 3.0 lt...

http://www.carmagazine.co.uk/News/Search-Results/First-Official-Pictures/Porsche-Cayenne-Diesel/

Eιναι 20% πιο καθαρη απο το βενζινοκινητο μοντελο των 3.6 lt.

Τωρα αν εσενα δεν σε ενδιαφερει ποσο καει μια τηλεοραση ειναι δικαιωμα σου αλλα ολες οι εταιρειες θα αναγκαστουν να γινουν πιο "πρασινες" αφου αυτη ειναι η απαιτηση παγκοσμιως. Περισσότερα για το θεμα αυτο και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38847

Και καλά θα κάνουν να γίνουν πιο πράσινες.

Αυτό το οποίο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά είναι άλλο: Είναι δική μου υποχρέωση να πετάξω την τηλεόρασή μου, να κλείσω τον καυστήρα μου, να βγάλω την πρίζα από το ψυγείο μου, να σβήσω τις λάμπες μου και να κάτσω με τα ρεσώ τυλιγμένος στις κουβέρτες κάνοντας ησυχία μήπως και καταφέρω να ακούσω τι παίζει το ραδιόφωνο του γείτονα? Μήπως να καταργήσουμε και τις ADSL με τα wifi και να γυρίσουμε στο 'σύρμα που κελαδάει'?

Ή μήπως είναι υποχρέωση της ΔΕΗ -η οποία είναι υπεύθυνη για το 45-50% σχεδόν των εκπομπών αερίων που συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου στη χώρα μας- να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση και να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες? Αλλά τι λέμε τώρα... εδώ δεν έρχεται ο εργολάβος να σου συνδέσει το ρεύμα αν δεν είσαι παρών με το 50ευρω στην τσέπη.

Sorry για το off-topic.

Παιδιά,Γιάννη,τα +70 ετησίως που γράψατε απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα.Έχοντας την 50άρα plasma της LG τα τελευταία 2 και κάτι χρόνια,μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι η διαφορά είναι πολύυυυυυυυυυυυυυυ μεγαλύτερη.Γι´αυτό και τώρα που κάηκε,κοιτάω-ποιός εγώ- την Samsung LE55A956D και όχι την LG 60PG7000 που είναι και φθηνότερη.

Μία μέση κατανάλωση για plasma 40'' το χρόνο είναι περίπου 300 ενώ μια lcd περίπου 100 . Μιλάμε για μ.ο. Άσε που είναι τεχνολογία υπό απόσυρση. Η λύση είναι μονόδρομος.

Oπως το βλέπω η τελική shortlist εχει ως εξης

1.Sony W4500 46"
2. LG LG7000 47"

Η Sony ειναι καλύτερη ,η LG εχει τρελλό value/money..

Ιδωμεν.