Εγώ πάλι αντιλαμβάνομαι και συμμερίζομαι τις οικολογικές ανησυχίες των Ευρωπαίων αλλά από τη στιγμή που το πληρώνω το ρεύμα που ξοδεύω έχω κάθε δικαίωμα ν' αποφασίζω ποια λάμπα θα βάζω στο πορτατίφ μου και ποια τηλεόραση στο σαλόνι μου.
Κι αν η λάμπα φθορισμού καίει λιγότερο ρεύμα από την πυρακτώσεως, τα υλικά από τα οποία αποτελείται η πρώτη (πλαστικά τμήματα, ενσωματωμένο starter, πλακέτα κλπ) κάθε άλλο παρά οικολογικά είναι. Εξάλλου, ενα link που βάλατε σε κάποιο παρόμοιο thread περί EMF σε οθόνες πλάσμα ανέφερε ξεκάθαρα πως και οι λαμπτήρες οικονομίας εκπέμπουν EMF.
Τέλος πάντων, για να μη ξεφεύγω από το θέμα: Πράγματι, στις τηλεοράσεις θα έπρεπε να αναγράφεται η ενεργειακή κλάση όπως άλλωστε συμβαίνει με τις περισσότερες οικιακές συσκευές. Ξέρετε όμως τι επίδραση θα έχει αυτό στον καταναλωτή? Την ίδια που έχει και η αναγραφόμενη τιμή εκπομπών καυσαερίων στις διαφημίσεις αυτοκινήτων. Αυτός που γουστάρει και μπορεί να αγοράσει το Range Rover ή την Cayenne turbo δεν πρόκειται να προτιμήσει το υβρυδικό ToyotoLexus σε μια ξαφνική κρίση οικολογικής συνείδησης. Κι αυτός που έχει πάθος με τον ήχο και την εικόνα και γλυκοκοιτάζει την 600A δε θα γυρίσει καν να κοιτάξει μια 46άρα με LED γιατί καίει λιγότερο ρεύμα.
Οπότε ας μη το συζητάμε αυτό.