Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Κατσε ρε Πάνο , κοτζάμ πρόεδρος των αναποφάσιστων ειμαι, δεν δικαιούμαι να το ψάξω λίγο :flipout: ;

Δεν μου κάνει καρδιά να προδώσω το κόμμα :BDGBDGB53::BDGBDGB53:

Last edited:
Re: Απάντηση: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Μία μέση κατανάλωση για plasma 40'' το χρόνο είναι περίπου 300 ενώ μια lcd περίπου 100 . Μιλάμε για μ.ο. Άσε που είναι τεχνολογία υπό απόσυρση. Η λύση είναι μονόδρομος.

Δεν ειναι υπο αποσυρση οι πλασμα. Μην λεμε και υπερβολες. Απλως ειναι ουσιαστικα μια μονο εταιρεια (Panasonic) που τις υποστηριζει με τις LG και Samsung σε δευτερο πλανο. Η Pioneer που λιγο εως πολυ εσωσε την τεχνολογια αυτη με τις Kuro (και τον ντορο που δημιουργηθηκε γυρω απο αυτες) εχει πολυ μικρο μεριδιο αγορας και ειναι στα προθυρα της χρεοκοπίας.

Μία μέση κατανάλωση για plasma 40'' το χρόνο είναι περίπου 300 ενώ μια lcd περίπου 100 . Μιλάμε για μ.ο. Άσε που είναι τεχνολογία υπό απόσυρση. Η λύση είναι μονόδρομος.

Για πες μας πως υπολόγισες τα νούμερα γιατί ειναι εξωφρενικά μεγάλα.

Εδω υπαρχουν καποια στοιχεια...

http://www.sust-it.net/energy_saving.php?id=69

Και το κοστος για ενα χρονο με 6 ωρες λειτουργιας την ημερα.

Με την διαφορα οτι αν μειωθει το backlight σε μια LCD πεφτουμε πολυ χαμηλότερα απο τα νουμερα που ανακοινωνουν οι εταιρειες.

Απάντηση: Re: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Oπως το βλέπω η τελική shortlist εχει ως εξης

1.Sony W4500 46"
2. LG LG7000 47"

Η Sony ειναι καλύτερη ,η LG εχει τρελλό value/money..

Ιδωμεν.

Αξιζει η Sony W4500 46" τα 500 παραπάνω απο την LG LG7000 47" ?

Re: Απάντηση: Re: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Αξιζει η Sony W4500 46" τα 500 παραπάνω απο την LG LG7000 47" ?

This is the 1000 dollars question φιλε μου.. Προσωπικά, δεν νομιζω οτι αξιζει την διαφορά, πολύ δε περισσότερο σήμερα που και οι τηλεοράσεις εχουν γινει τελείως αναλώσιμο είδος.. Και με δεδομενο οτι η διαφορά στην απόδοσή τους τουλάχιστον με βάση τα διαφορα reviews δεν ειναι τόσο μεγάλη..

Για μενα το θεμα ειναι ως εξης : Η Sony ειναι πολύ καλή ομολογουμενως (αν και το προβλημα με το backlight bleeding φαινεται να ειναι αρκετά σημαντικο τελικα) αλλά

α) κοστιζει 1700 Ευρώ περιπου στις 46 ιντσες
β) Δεν υπάρχει σχεδον πουθενα ετοιμοπαράδοτη και η αντιπροσωπεια λεει οτι θα φερει κομματια μετά τις 20 Ιανουαριου..

Εαν ειναι να δωσω τοσα χρήματα με τον κινδυνο να εχω backlight bleeding και να την περιμενω 10-15 μερες τοτε προτιμώ να ζήσω με υποδεστερη ελαφρά εικονα και να μου μεινουν τα 500 Ευρώ στην τσέπη, ή να κανω τον γενναιο και να εκταμιεύσω ακομα 600 Ευρώ πηγαινοντας στο απολυτο εργαλείο σήμερα : Pioneer Kuro 5090

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

This is the 1000 dollars question φιλε μου.. Προσωπικά, δεν νομιζω οτι αξιζει την διαφορά, πολύ δε περισσότερο σήμερα που και οι τηλεοράσεις εχουν γινει τελείως αναλώσιμο είδος.. Και με δεδομενο οτι η διαφορά στην απόδοσή τους τουλάχιστον με βάση τα διαφορα reviews δεν ειναι τόσο μεγάλη..

Για μενα το θεμα ειναι ως εξης : Η Sony ειναι πολύ καλή ομολογουμενως (αν και το προβλημα με το backlight bleeding φαινεται να ειναι αρκετά σημαντικο τελικα) αλλά

α) κοστιζει 1700 Ευρώ περιπου στις 46 ιντσες
β) Δεν υπάρχει σχεδον πουθενα ετοιμοπαράδοτη και η αντιπροσωπεια λεει οτι θα φερει κομματια μετά τις 20 Ιανουαριου..

Εαν ειναι να δωσω τοσα χρήματα με τον κινδυνο να εχω backlight bleeding και να την περιμενω 10-15 μερες τοτε προτιμώ να ζήσω με υποδεστερη ελαφρά εικονα και να μου μεινουν τα 500 Ευρώ στην τσέπη, ή να κανω τον γενναιο και να εκταμιεύσω ακομα 600 Ευρώ πηγαινοντας στο απολυτο εργαλείο σήμερα : Pioneer Kuro 5090

Η απαντησή σου είναι απολύτος κατανοητή οπότε η επιλογή με LG στα 1.100 είναι η πιο λογική .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Για πες μας πως υπολόγισες τα νούμερα γιατί ειναι εξωφρενικά μεγάλα.

Ο υπολογισμός του φίλου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρων, ας μας πει και τον τρόπο που υπολόγισε τα 300 και τα 100 ....και επειδή γράφει ότι μιλάμε για Μ.Ο., ας υπολογίσει με 12 ώρες λειτουργίας, 365 μέρες το χρόνο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δεν ειναι πρωταπριλιάτικο! Αγοράζω TV!

Εγω αυτη τη στιγμη την LG θα επαιρνα. Ετσι και αλλιως σε 2-3 χρονια θα παρεις καινουργια τηλεοραση οποτε γιατι 500 ευρω πανω?

Τα νούμερα της κατανάλωσης που ανέφερα πιο πριν δεν είναι δικά μου αλλά τα βρήκα σε site του εξωτερικού. Παρόμοια ανάλυση κάνει το περιοδικό Hitec.

Λοιπόν είπαμε να βοηθήσουμε το φίλο μας για να πάρει τηλεοραση. Αν αρχίσουμε να κολλάμε σε κάποιες λεπτομέρειες δεν πρόκειται να αγοράσει ποτέ.
Δείτε λοιπόν τι έχει συμβεί με εμένα: Ψάχνω για lcd tv εδώ και κάτι μήνες.
Το ένα μου μυρίζει το άλλο μου βρωμάει. Όχι η τιμή, όχι οι ιντσες , όχι το contrast όχι και γω δεν ξέρω τι.... Το μόνο σίγουρο έιναι ότι μέσω του forum άλλαξα γνωμη για τις SONY και σας ευχαριστώ πολύ γι'αυτό.Ήμουνα πολύ philipsakias. Έτσι λοιπόν αγόρασα πρίν πέντε ώρες το μοντέλο 40Χ3500 μόνο 990 . Πριν μισή ώρα την τοποθέτησα και μπορώ να πω ότι έχω ένα "μοντέλο" στο σαλόνι μου απ'όλες τις απόψεις εκτός βέβαια απ'αυτην που πάει το βρώμικο(?) μυαλό σας. Μόνο την τιμή αγοράς να δει κάποιος καταλαβαίνει. Αν μπείτε στο skroutz θα καταλάβετε, και για να μην παρεξηγηθώ ήταν το τελευταίο κομμάτι του καταστηματος σε συνδιασμό με εκπτώσεις ....οπότε δεν αργησα να δράσω.
Δεν μπορώ να δώσω πλήρη και εμπεριστατωμένη ανάλυση της συσκευής αλλά αυτό που βλέπω έστω και για λίγη ώρα με έχει συνεπάρει.............
Θα επανέλθω

Τα νούμερα της κατανάλωσης που ανέφερα πιο πριν δεν είναι δικά μου αλλά τα βρήκα σε site του εξωτερικού. Παρόμοια ανάλυση κάνει το περιοδικό Hitec.

Καλορίζικη η τηλεόραση, φίλε Pantis...

...μήπως θα ήταν εύκολο να με παραπέμψεις σε κάποιο link που έγραφε για τέτοιες καταναλώσεις???...και να μου πεις τον αριθμό του τεύχους Hitech, που γράφει ότι μια plasma 40" καίει 300 και μια LCD καίει 100 , κατά Μ.Ο. το χρόνο????....αν δεν θυμάσαι link δεν πειράζει, γράψε μου τον αροθμό από το τεύχος του Hitech και θα το βρω εγώ...ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υ.Γ. 1: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=719748&postcount=22

Υ.Γ. 2: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=720833&postcount=27

Υ.Γ. 3: http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=720866&postcount=28

Παιδια δεν με βοηθάτε.. ας ξεφύγουμε από το ρεύμα για λίγο...

Τελική λίστα

Sony W4000 46"
Sony W4500 46' (αν την βρώ πουθενα, μονο στο multirama ειχαν 2 κομματια αλλά οι ανεκδιήγητοι θελανε 1999 Ευρώ )

LG LG7000 47"

Μεχρι την Δευτέρα θα κλεισω το θεμα , οπότε παρακαλώ να γινουν αρχιερεσίες για τον επομενο πρόεδρο του κομματος των αναποφάσιστων (εαν υπαρχει ακόμα) :flipout:

καλο ειναι οτι και να παρεις να εχει 100hz ,οποτε θα απεκλεια την 4000

Ποτε μην αποκλειεις κατι που δεν εχεις δει.

Eγω παντως μονο και μονο λογω τιμης θα επαιρνα την 47LG7000 και με τα ρεστα ενα BR player η ενα media player.

Oι τηλεορασεις ειναι πλεον σαν τα PC και καθε μηνα βγαινουν νεα μοντελα με αποτελεσμα να θεωρειται μετα απο 1 χρονο το πολυ μια τηλεοραση παλια. Οποτε καλυτερα να ξοδευουμε οσο λιγοτερα γινεται και να αναβαθμιζουμε καθε 2-3 χρονια.

Last edited:
παντως στο σατουρν που εχει την w4500 και w4000 διπλα διπλα και επαιζε ταινια..στο σημειο που κυλανε οι τιτλοι τελους της ταινιας..ητανε σαφες η ομαλοτητα της κινησης στην w4500 ενω στην w4000 εδειχνε να σκαλωνουν τα γραμματα...

Και στο media markt ειχα δει διπλα διπλα και τις δυο και η W4000 επαιζε καλυτερα με πιο ρεαλιστικα χρωματα. Μαλιστα θυμαμαι οτι ειχε παει και αλλο μελος (δεν θυμαμαι ποιος αυτη τη στιγμη) και ελεγε το ιδιο ακριβως.

Οποτε μην δενουμε και κομπο με οτι βλεπουμε γιατι καμια φορα οι ρυθμισεις κανουν μεγαλη διαφορα.

Γενικα παντως ειναι γεγονος οτι τα 100 Hz ομαλοποιουν την κινηση εφοσον ομως εχει προβλημα. Αν τα γραμματα κυλουσαν σωστα απο την πηγη δεν θα φαινονταν διαφορα.

Ήμουνα πολύ philipsakias. Έτσι λοιπόν αγόρασα πρίν πέντε ώρες το μοντέλο 40Χ3500 μόνο 990 .

αυτη η 40Χ3500 καλη ειναι? καποιος παιδια με εχει φαει πως η phillips ειναι η πρωτες τηλεορασεις μετα πανε η sharp και μετα ολες οι αλλες και οτι οι sony ειναι μαπα..

η Phillips 7403 ειναι καλυτερη απο την w4500??????