Δεν μπουτάρει το mac

Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Εγω παντως το εχω παει στη Document και περιμενω...

Γιάννη αναμένουμε, τόσο για το τελικό κόστος όσο και για την όλη εξυπηρέτηση.

Πάντως εξακολουθώ να επιμένω για applecare. Είναι σαν να παίρνει "παγκόσμια σφραγίδα" το προϊόν και δεν μπορεί να σου "κουνηθεί" κανένα service σε καμία χώρα. Δυστυχώς είναι πολλά τα 359 για 15"/17" αλλά ειδικά για τ'ακριβά laptop των 2500 ευρώ, αλλά και λόγω της φορητότητας που μπορεί εύκολα να γίνει η ζημιά, τη θεωρώ MUST αγορά, διότι οι τιμές στα service απλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που ξέρουμε για PC. Και ο φίλος μας με την μήνυση, πιστεύω αν είχε δεχτεί να αγοράσει το applecare, θα είχε λήξει το θέμα προτού καν αρχίσει.

Ποια είναι τα οφέλη σας:

Παγκόσμια κάλυψη επισκευής του Mac σας (σε εργατικά και ανταλλακτικά) έως και 3 χρόνια
Κάλυψη της μνήμης Apple (RAM)
Κάλυψη των Time Capsule, AirPort Extreme ή Express Base Station που έχουν αποκτηθεί 2 χρόνια πριν ή εντός 3 ετών από την ημερομηνία αγοράς του Mac σας
Κάλυψη του MacBook Air SuperDrive (ισχύει μόνο για το MacBook Air)
Κάλυψη της οθόνης Apple που έχει αγοραστεί ταυτόχρονα με το Mac σας
’μεση τηλεφωνική υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα Mac OS X, καθώς και για τις εφαρμογές iLife και το iWork.
Ένα νέο προνόμιο που περιλαμβάνεται στο AppleCare Protection Plan είναι η διαδικασία που ονομάζεται Pick Up and Return (PUR). Μέσω αυτής της διαδικασίας, η παραλαβή του προϊόντος που χρήζει επισκευής γίνεται από την έδρα του χρήστη με courier. Μετά την επισκευή του, το προϊόν επιστρέφεται στην έδρα του χρήστη με τον ίδιο τρόπο και χωρίς καμιά απολύτως χρηματική επιβάρυνση.

Last edited:
To θεμα ειναι οτι το μοντελο μου ειναι πανω απο 3 χρονια (για την ακριβεια 3.5 χρονια) , οποτε και το applecare δεν με καλυπτε...
Αλλα οπως ειπα , υπαρχεια ειδικη μνεια για το συγκεκριμενο προβλημα.... οποτε αναμενω.

αν η 8600 είναι αυτόνομη πλακέτα (που μάλλον είναι) αφαιρεσε την,τοποθέτησε την ανάποδα σε ένα αλουμινόχαρτο και βάλτην στο φούρνο στους 200c για 10 λεπτά.
και βουαλά!
Αστην να κρυώσει καλά και τοποθέτησε την πάλι.
Η όλη διαδικασία είναι απλή
ούτε service ούτε κουραφέξαλα..

Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Η όλη διαδικασία είναι απλή
ούτε service ούτε κουραφέξαλα..

Έτσι ακριβώς... Μην κάνεις την ηλιθιότητα να το πας στο service να σου αλλάξουν την μητρική τζάμπα.Αυτά είναι κουραφέξαλα.
Προτίμησε την απλή λύση στον φούρνο μέρα που έχει πανσέληνο.Μετά λίγο λαδολέμονο και είσαι ΟΚ!

Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

 Νίκος;1478902 said:
Έτσι ακριβώς... Μην κάνεις την ηλιθιότητα να το πας στο service να σου αλλάξουν την μητρική τζάμπα.Αυτά είναι κουραφέξαλα.
Προτίμησε την απλή λύση στον φούρνο μέρα που έχει πανσέληνο.Μετά λίγο λαδολέμονο και είσαι ΟΚ!
Δεν είναι και οτι καλύτερο να με ειρωνεύεσαι μιας και η λύση που πρότεινα όντως λύνει το πρόβλημα των pin του chip των 8600-8800 nvidia και το ότι την αναφέρω πιστεύω ότι γλιτώνει πολύ κόσμο απο έξοδα και χρόνο. Επίσης το ΜΑC εαν διάβασες είναι εκτός εγγύησης,άρα το τζάμπα service πάει περίπατο.

Χαχα!!!

Δυστυχως , η nvidia ειναι κολλημενη πανω στη πλακετα, γι αυτο και αλλαζει ολη η logic board.

Eιδωμεν ...

βάλε τη board ολόκληρη,αρκεί να έχεις βγάλει απο πάνω της πλαστικά και υλικά που μπορούν να λιώσουν.
Μιλάω πάντα για την περίπτωση που η μόνη λύση είναι να αγοράσεις άλλη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Δεν είναι και οτι καλύτερο να με ειρωνεύεσαι μιας και η λύση που πρότεινα όντως λύνει το πρόβλημα των pin του chip των 8600-8800 nvidia και το ότι την αναφέρω πιστεύω ότι γλιτώνει πολύ κόσμο απο έξοδα και χρόνο. Επίσης το ΜΑC εαν διάβασες είναι εκτός εγγύησης,άρα το τζάμπα service πάει περίπατο.

Είναι Mac και όχι MAC. Επειδη το πρόβλημα με τις 8600 ειναι γνωστό η Apple αντι για δοκιμασμενα γιατροσοφια αλλάζει τις μητρικες που έχουν πρόβλημα με την εν λόγω κάρτα δωρεάν ακόμη και μετα απο τόσα χρονια.
Θεώρησα ότι είχες διαβάσει το thread γιαυτο και απάντησα έτσι όταν είπες να την μαγειρεψει αντί να το παει στο "σέρβις και αλλα κουραφεξαλα".:antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

 Νίκος;1479046 said:
Είναι Mac και όχι MAC. Επειδη το πρόβλημα με τις 8600 ειναι γνωστό η Apple αντι για δοκιμασμενα γιατροσοφια αλλάζει τις μητρικες που έχουν πρόβλημα με την εν λόγω κάρτα δωρεάν ακόμη και μετα απο τόσα χρονια.
Θεώρησα ότι είχες διαβάσει το thread γιαυτο και απάντησα έτσι όταν είπες να την μαγειρεψει αντί να το παει στο "σέρβις και αλλα κουραφεξαλα".:antlers:

Βλέπω συνεχίζεις το ειρωνικό σου στυλ. Δεν πειράζει,αν έτσι αισθάνεσαι καλά,δεν μου πέφτει λόγος....έτσι για να λαμβάνεις γνώση
1) η λύση που προτείνω δεν είναι γιατροσόφι ,το γνωστό πλέον προβλημα της σειράς 8 της nvidia έχει να κάνει με τις κολλήσεις της GPU που αστοχούν λόγω θερμοκρασιών που αναπτύσεται κατα τη λειτουργία της.
Η λύση είναι να κολληθει ξανά με πρέσσα θερμού αέρα ή ειδικό θερμοπίστολο.
Επειδή όμως στα σπίτια μας δεν έχουμε τέτοιου είδους εργαλεία χρησιμοποιούμε το πιστολάκι μαλλιών ή τον φούρνο μας μιας και είναι αποτελεσματικότερος.
http://www.thelab.gr/kartes-grafikon/exei-elpides-i-8800-a-83683.html
Οι ψυχρές κολλήσεις θέλουν πάνω απο 200 βαθμούς για να αρχίσουν να λιώνουν και να αποκατασταθεί η σωστή επικοινωνία μεταξύ πλακέτας και GPU.Εχω επισκευάσει με την μέθοδο ρου φούρνου μέχρι στιγμής 6 κάρτες 8600 ,3 9600 απο laptop και 4 8800gts ,με 100% επιτυχία .Καμία δεν παρουσίασε ξανά πρόβλημα.

2)Δεν νομίζω καμία εταιρία παγκοσμίως να σου κάνει αντικατάσταση μετά την πάροδο 3 ετών.Η ανακοινώσεις των περισσότερων εταιριών που έπεσαν θύμα της nvidia ήταν σαφής "τα μηχανήματα μας ΙΣΩΣ παρουσιάσουν πρόβλημα ,ενα αυτό γίνει αντικαταστούμε δωρεάν"
Το πρόβλημα όμως όταν παράσουν 3 χρόνια απο την αγορά είναι ότι η εταιρία έχει κάθε δικαίωμα να μιλήσει πλέον για φυσιολογική βλάβη της συσκευής λόγο χρήσης και όχι για αστοχία υλικού.

Τη επόμενη φορά που θα θελήσεις να ειρωνευτείς ,εδώ είμαι φίλε μου,στη διάθεση σου :ears:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Το πρόβλημα όμως όταν παράσουν 3 χρόνια απο την αγορά είναι ότι η εταιρία έχει κάθε δικαίωμα να μιλήσει πλέον για φυσιολογική βλάβη της συσκευής λόγο χρήσης και όχι για αστοχία υλικού.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Apple κ μετά τα 3 χρόνια εγγύησης του applecare, το έχει δλδ αναγνωρίσει κ ανά πάσα στιγμή χαλάσει τέτοιο φορητό, το αλλάζει δωρεάν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Βλέπω συνεχίζεις το ειρωνικό σου στυλ.
Τη επόμενη φορά που θα θελήσεις να ειρωνευτείς ,εδώ είμαι φίλε μου,στη διάθεση σου :ears:

MAC

2)Δεν νομίζω καμία εταιρία παγκοσμίως να σου κάνει αντικατάσταση μετά την πάροδο 3 ετών.Η ανακοινώσεις των περισσότερων εταιριών που έπεσαν θύμα της nvidia ήταν σαφής "τα μηχανήματα μας ΙΣΩΣ παρουσιάσουν πρόβλημα ,ενα αυτό γίνει αντικαταστούμε δωρεάν"

http://support.apple.com/kb/TS2377

Το πρόγραμμα ισχύει ακόμη. Εχεις δεν έχεις Applecare ακόμη και 3,5 χρόνια μετά.

Φιλικά,

Νίκος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Το συγκεκριμένο πρόβλημα το αντιμετωπίζει η Apple κ μετά τα 3 χρόνια εγγύησης του applecare, το έχει δλδ αναγνωρίσει κ ανά πάσα στιγμή χαλάσει τέτοιο φορητό, το αλλάζει δωρεάν.
και μετά απο 10 χρόνια?το έχει κανείς αυτό?να αλλάξει κάτι στην apple μετά απο 3 χρόνια?
εμένα σε αντίστοιχες περιπτώσεις με 8600 στην siemens και στην acer ,παρολο που είχανε αντίστοιχη ανακοίνωση στα site τους μου είπαν ακριβώς αυτά που έγραψα και φυσικά δεν μου αντικατέστησαν την κάρτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

και μετά απο 10 χρόνια?το έχει κανείς αυτό?να αλλάξει κάτι στην apple μετά απο 3 χρόνια?
εμένα σε αντίστοιχες περιπτώσεις με 8600 στην siemens και στην acer ,παρολο που είχανε αντίστοιχη ανακοίνωση στα site τους μου είπαν ακριβώς αυτά που έγραψα και φυσικά δεν μου αντικατέστησαν την κάρτα.

To γράψαμε κ παραπάνω, ότι τα συγκεκριμένα φορητά με την προβληματική αυτή κάρτα, τα υποστηρίζει εφ όρου...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Η Apple παράγει ανταλακτικά για 5-6 χρόνια μετά την λήξη της παραγωγής του εκάστοτε μοντέλου.Μετά είναι μέχρι εξαντλήσεως του stock.
Το θέμα με τις Nvidia θα στο παρουσιάσει λογικά μέσα στα πρώτα χρόνια.Μετά από 10ετία και να στο παρουσιάσει μικρό το κακό.Όπως και δεν είναι σίγουρο οτι θα το παρουσιάσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

To γράψαμε κ παραπάνω, ότι τα συγκεκριμένα φορητά με την προβληματική αυτή κάρτα, τα υποστηρίζει εφ όρου...

Μάλλον δεν διάβασες την ερώτηση μου ή δεν θέλεις να απαντήσεις ή δουλεύεις στην apple.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΦ'ΟΡΟΥ?
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ?
ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ?
αυτό ρώτησα ,οχι τι εχεις διαβάσει στο site της apple
Για του λόγου το αληθές ξαναδιάβασε εάν θέλεις το προηγούμενο ποστ μου να το επιβεβαιώσεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δεν μπουτάρει το mac

Ασε που ούτε το site της apple δεν διάβασες..

In July 2008, NVIDIA publicly acknowledged a higher than normal failure rate for some of their graphics processors due to a packaging defect. At that same time, NVIDIA assured Apple that Mac computers with these graphics processors were not affected. However, after an Apple-led investigation, Apple has determined that some MacBook Pro computers with the NVIDIA GeForce 8600M GT graphics processor may be affected. If the NVIDIA graphics processor in your MacBook Pro has failed, or fails within four years of the original date of purchase, a repair will be done free of charge, even if your MacBook Pro is out of warranty.

Μάλλον δεν διάβασες την ερώτηση μου ή δεν θέλεις να απαντήσεις ή δουλεύεις στην apple.
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΦ'ΟΡΟΥ?
ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ?
ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ?
αυτό ρώτησα ,οχι τι εχεις διαβάσει στο site της apple
Για του λόγου το αληθές ξαναδιάβασε εάν θέλεις το προηγούμενο ποστ μου να το επιβεβαιώσεις.

Ασε που ούτε το site της apple δεν διάβασες..

In July 2008, NVIDIA publicly acknowledged a higher than normal failure rate for some of their graphics processors due to a packaging defect. At that same time, NVIDIA assured Apple that Mac computers with these graphics processors were not affected. However, after an Apple-led investigation, Apple has determined that some MacBook Pro computers with the NVIDIA GeForce 8600M GT graphics processor may be affected. If the NVIDIA graphics processor in your MacBook Pro has failed, or fails within four years of the original date of purchase, a repair will be done free of charge, even if your MacBook Pro is out of warranty.

Διαπιστώνω ειρωνικό πνεύμα κ κάποια νεύρα....γιατί ;

Δεν δουλεύω στην Apple. Μακάρι να υπήρχε Apple εν Ελλάδι κ να δούλευα εκεί...!

Έχω παράδειγμα φίλου που του έφτιαξαν το φορητό, χωρίς να έχει καν applecare, 3,5 χρόνια μετά την αρχική αγορά του. Γνωρίζω επίσης ότι η apple υποστηρίζει αυτά τα φορητά πολύ παραπάνω από τα 4 χρόνια που λες, σύμφωνα με ότι είπαν στον παραπάνω φίλο μου που του έκαναν την αλλαγή. Ίσως το εφ'όρου να ήταν υπερβολή κ να έχεις δίκιο, αλλά μην αρπάζεσαι...

υγ: θα σου πρότεινα να χαλαρώσεις λιγάκι κ να μην φωνάζεις γράφοντας κεφαλαία... :a0210:

Last edited: