Δεν ξέρω τι θέλω... Συμβουλές;

Ότι αν και μικρότερα, το μπάσο είναι επίσης δυνατό. Η στερεοφωνική εικόνα μου φάνηκε λίγο μικρότερη, αλλά ο χώρος ήταν μικρός και τα ηχεία κολλημένα στον πίσω τοίχο.
Βέβαια, εγώ πάλι για τα 900 θα πάω...
(Μου έδωσαν και μια εντύπωση "απώλειας" ελέγχου στο χαμηλό, αλλά δεν θέλω να το παραδεχτώ γιατί έχω κολλήσει... :flipout:)
Ενισχυτής ένας class D marantz 70W ανά κανάλι.

Επίσης τα 700 μου φάνηκαν "κοντά". Μπορεί όταν κάθομαι στην θέση θέασης τα αυτιά μου να είναι ψηλότερα από το ηχείο.
Είχαν και τις γρίλιες, και είδα και την ποιότητα κατασκευής.

Νομίζω ότι ψωνίζεις "με το μάτι", όπως η γυναίκα μου!! :flipout:
(Αφού έχεις αποφασίσει τι θα πάρεις, γιατί μας "παιδεύεις"? :) )
Η απώλεια ελέγχου χαμηλά είναι συνήθως θέμα ενισχυτή και όχι ηχείου.
Και: χώρος μικρός με ηχεία κολλημένα στον τοίχο = δυνατό μπάσο!!!
Είναι όμως κοντά... άστα βρε Γιώργο μου και πάρε κανα ψηλό ηχείο να βρεις την υγειά σου! :flipout::flipout:

Σοβαρά τώρα, κάνε ό,τι αγαπάς, αλλά αν θέλεις καλό ήχο ή τέλος πάντων ψάχνεις κάτι να σε καλύψει σε εντάσεις, δυναμικά, ποιότητα αναπαραγωγής πρέπει να πάρεις τον ενισχυτή παραμάσχαλα και να ακούσεις μερικά "εύκολα" ηχεία και όχι ψηλά και εντυπωσιακά με πολλές μονάδες...
Καλή συνέχεια

Μα φυσικά και είναι κοντά, έχω αποφασίσει να αγοράσω τα 900, σιγά μην και δεν έβρισκα μειονέκτημα στα 700... :flipout:

1 προταση ακομη αν δεν ψωνισες:
Ενας φιλος μολις εστησε home cinema με εναν πολυκαναλο cambridge audio (δεν θυμαμαι μοντελο γυρω στα 1800) και ηχεια focal aria 926 σε μετριο χωρο. Το αποτελεσμα ειναι οχι ιδιαιτερα ραφιναρισμενος, βλ. High end, αλλα ακρως εντυπωσιακος ηχος - μπασο, μαλλον αυτο που εχεις στο μυαλο σου για ταινιες. Σκεψου οτι πηρε και 12αρι, οπως το εκοψα, sub και δεν τον βλεπω να το ανοιγει.

Τα έχω ακούσει τα focal 926. Είναι πολύ όμορφα ηχεία, και έπαιζαν και καλά θυμάμαι. Οι ενισχυτές της cambridge audio νομίζω έχουν θεματάκι με το HDMI passthrough σε stand-by, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία. Δεν έχω av ενισχυτή με θύρες HDMI... :flipout:
(Ο τωρινός μετράει 12 χρόνια ζωής... :flipout:)

Όχι, δεν έχω αγοράσει ακόμα τίποτα (ούτε ηχεία ούτε ενισχυτή).

Η πρωτη εντυπωση ειναι παντα πολυ σημαντικη.Μετα καποιες μικρολεπτομερειες τις ρυθμιζεις απο τις δυνατοτητες του av ενισχυτη.Σκεψου μονο ,παραμενοντας στη μαρκα που σου αρεσε,μηπως λογω χωρου,και λογω sub,πας σε μικροτερο μεγεθος,γλυτωνοντας ετσι και χρηματα

Είπα και εγώ να ετοιμάζομαι για την αγορά, αλλά το βλέπω δύσκολο... :flipout:
Ζήτησα "προσφορά" από κατάστημα χθες το πρωί, και 1,5 μέρα μετά ακόμα δεν μου έχουν απαντήσει. Περίμενα ότι για πωλήσεις που ξεπερνούν το ultra HD σε ευρώ, θα υπήρχε πιο άμεσο ενδιαφέρον... :chinscratch:
(Τους πήρα και τηλέφωνο το μεσημέρι, και είπαν θα απαντήσουν, αλλά δεν απάντησαν...)

αν το μαγαζι είναι κάτι σαν "πολυκατάστημα" πρέπει να έχεις υπομονή και θα πάρεις πολλές φορές τηλέφωνο.

Όχι δεν ζήτησα προσφορά από το Media Markt, από τον Πετρόπουλο ζήτησα. Μου απάντησαν τελικά σήμερα, και μόλις είπα οκ, παραγγέλνουμε, ήρθε η πραγματικότητα της αγοράς: ο LX 88 περίπου στις 10 μέρες, και αύριο θα ξέρω αν τα ηχεία θα τα έχω τέλος Απριλίου (!), ή κατά τον Ιούλιο... :flipout:

Φρέσκα φρέσκα. Με το που θα δώσεις παραγγελία θα δώσουν σύρμα στον ξυλουργό να πάει να κόψει τα ξύλα για τις κούτες.

Θα συμφωνούσα, αν οι κούτες ήταν από ξύλο, και όχι MDF με χάρτινη επικάλυψη "ξύλου"... :flipout:
Μέχρι να βρούμε τον Κινέζο, να κολλήσει τα χαρτιά, να τα στείλει, να περάσουν την μισή υφήλιο, να πάνε ΗΒ, να ρθούν εδώ, σωθήκαμε...

Τα καλά της κρίσης. Παρήγγειλα τον pioneer LX88 μόνο τελικά. Πριν την παραγγελία, θα έκανε περίπου 2 βδομάδες. Μετά την παραγγελία, σε 1 μήνα, 1 μήνα και κάτι...
Δεν υπάρχει τίποτα ετοιμοπαράδοτο...
Με τα ηχεία, ακόμα το ψάχνω. Δεν μπορώ να κάνω καν παραγγελία σε 2 καταστήματα που ρώτησα.

Τα καλά της κρίσης. Παρήγγειλα τον pioneer LX88 μόνο τελικά. Πριν την παραγγελία, θα έκανε περίπου 2 βδομάδες. Μετά την παραγγελία, σε 1 μήνα, 1 μήνα και κάτι...
Δεν υπάρχει τίποτα ετοιμοπαράδοτο...
Με τα ηχεία, ακόμα το ψάχνω. Δεν μπορώ να κάνω καν παραγγελία σε 2 καταστήματα που ρώτησα.

Δεν είναι η κρίση.
Σε έχω "μπλοκάρει" εγώ (έκανα μερικά τηλεφωνηματάκια...) ώστε να σε αναγκάσω να πας να ακούσεις ηχεία με τον ενισχυτή σου πριν αγοράσεις!!! χα χα χα!

Τελικά έκανα την καρδιά μου πέτρα και τα αγόρασα σε μαύρο. Μαύρο και λευκό είχαν μόνο (ετοιμοπαράδοτα). Δεξί/αριστερό, κεντρικό. Για τα περιφερειακά θα περιμένω 3 μήνες.
Τα ηχεία θα έρθουν την επόμενη βδομάδα, ο ενισχυτής σε κανά μήνα και κάτι...

(Δεν ξέρεις με τι ξεροκέφαλο έχεις μπλέξει. Θα το χτυπάω το κεφάλι μου στο τέλος... :flipout:)

Οπότε τώρα πρέπει να βρω μόνο καλώδια και βάσεις... :flipout:

Τελικά έκανα την καρδιά μου πέτρα και τα αγόρασα σε μαύρο. Μαύρο και λευκό είχαν μόνο (ετοιμοπαράδοτα). Δεξί/αριστερό, κεντρικό. Για τα περιφερειακά θα περιμένω 3 μήνες.
Τα ηχεία θα έρθουν την επόμενη βδομάδα, ο ενισχυτής σε κανά μήνα και κάτι...

(Δεν ξέρεις με τι ξεροκέφαλο έχεις μπλέξει. Θα το χτυπάω το κεφάλι μου στο τέλος... :flipout:)

Οπότε τώρα πρέπει να βρω μόνο καλώδια και βάσεις... :flipout:

Καλοάκουστα!

Θέλουμε και φωτογραφίες !!!!!!!!!!!

Γιώργο μεγειές! ήρθαν τα ηχεία; τα συνέδεσες με τον παλιό AV?

Όχι δεν ήρθαν, θέλουν 1,5 μήνα (επειδή είναι ετοιμοπαράδοτα. Αλλιώς θέλουν κανά χρόνο...)
Ο ενισχυτής θέλει 10 εργάσιμες (από την Intersys έτσι μου είπαν - δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτος), τα δεξί-αριστερό και κεντρικό είναι εδώ, αλλά τα περιφερειακά όχι.
Γενικά, 23 Μαρτίου μου είπαν, αλλά επειδή θα λείπω εκτός και επιστρέφω 5/4, αρχές Απρίλη...
Τα παρήγγειλα όλα την Παρασκευή πριν την καθαρή Δευτέρα, και τα έχω πληρώσει. Να δω τι θα παραλάβω... :flipout:

Ψάχνω και βάσεις και καλώδια, αν και για καλώδια έχω ψιλο-καταλήξει. Για κανένα QED 79 Strand με βλέπω, αν το βρω.

Άμα βρήκε κανείς κανένα νεφρό, εγώ το έχασα... :flipout:
Ελπίζω να έχουν φελιζόλ μέσα, γιατί τα κουτιά είναι μεγαλούτσικα...

(Σήμερα παρέλαβα τα ηχεία, δεξί αριστερό, κεντρικό, 2 περιφερειακά. Περιμένω τον ενισχυτή την Τρίτη/Τετάρτη.)