DENON AVR-1910 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Απάντηση: Re: DENON AVR-1910 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Όχι.Απλά τασ καλώδια που πήρα είναι πολύ καλά (7 ευρώ/μέτρο) και είναι ίδιου χρώματος. Ο τρόπος για να ορίσεις ποιό θα είναι το μαύρο και ποιο το κόκκινο είναι τα γράμματα που έχει το ένα επάνω του.Αυτό με τα γράμματα, το ονομάζεις μάυρο και το άλλο, χωρίς τα γράμματα, κόκκινο. Με δεδομένο αυτό, τα έχω συνδέσει σωστά.

Τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι (και με την προυποθεση ότι ο ενισχυτής δεν είναι ελαττωματικός) ότι η αντίσταση των ηχείων σου πέφτει πολύ κάτω από τα 8 Ω που είναι η ονομαστική τους τιμή με αποτέλεσμα να τραβάνε πολύ ρεύμα και να κόβει το κύκλωμα προστασίας του ενισχυτή. Αλλά αυτό θα το καταλάβεις εάν ο ενισχυτής σου είναι πολύ ζεστός όταν τεθεί εκτός.

Είναι;;;

Αυτήν την στιγμή δεν μου ρχεται κάτι άλλο στο μυαλό....

Πώς θα καταλάβω εγώ αν ο ενισχυτής είναι ελαττωματικός?Τι μπορώ να κάνω ώστε να διασφαλίσω ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα?

ΠΟυ μπορώ να απευθυνθώ ώστε να φέρω κάποιον ειδικό να μου τα ρυθμίσει σωστά?

Πώς θα καταλάβω εγώ αν ο ενισχυτής είναι ελαττωματικός?Τι μπορώ να κάνω ώστε να διασφαλίσω ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα?

Αυτό που μου ρχετυαι στο μυαλό είναι να συνδέσεις επάνω του ένα ζευγάρι ηχείων ενός φίλου σου να δείς πώς συμπεριφέρεται ο ενισχυτής. Αν κόβει και στα άλλα ηχεία τότε πολύ πθανόν να έχει πρόβλημα ο ενισχυτής.

Και κάτι τελευταίο : ο ενισχυτής παίρνει από πολύμπριζο ή κατ ευθείαν από την πρίζα? Αν έχεις πολύμπριζο για βγάλε το και δοκίμασε από την πρίζα κατ ευθείαν.Αν δεν γίνεται, βγάλε όλες τις συσκευές από το πολύμπριζο και έχε μόνο τον ενισχυτή σε λειτουργία.

ΠΟυ μπορώ να απευθυνθώ ώστε να φέρω κάποιον ειδικό να μου τα ρυθμίσει σωστά?

Πάρε πρώτα ένα τηλέφωνο στην εδώ αντιπροσωπεία και εξήγησέ τους το πρόβλημα. Μπορεί να βρούν την λύση χωρίς να χρειαστείς να καλέσεις κανέναν. Επίσης περίμενε και αύριο μήπως και ο διαχειρηστής έχει καμια καλύτερη ιδέα να σου πεί....

Τον έχω σε πολύμπριζο. Θα δοκιμάσω αυτό που μου λες.
Το σύστημα το πήρα από την HXOΕΚΦΡΑΣΗ.Μάλλον θα καλέσω κάποιον από εκεί να με βοηθήσει. Thanx!

Τον έχω σε πολύμπριζο. Θα δοκιμάσω αυτό που μου λες.
Το σύστημα το πήρα από την HXOΕΚΦΡΑΣΗ.Μάλλον θα καλέσω κάποιον από εκεί να με βοηθήσει. Thanx!

Λοιπόν τί έγινε; Με την πρίζα έκανες δουλειά;;;

To σύστημα το έχω στο σπίτι στο οποίο δεν έχω μετακομίσει ακόμα.Θα το δοκιμάσω το βράδυ και θα σου πω.

Επειδή τα C5 δέχονται διπλοενίσχυση, έχουν κάτι επίχρυσες γέφυρες πίσω στα βύσματα.Αν συνδέσεις τη μια 2άδα, πρέπει να κρατήσεις τις γέφυρες που τα ενώνουν.

Συνέδεσα τη TV με τον ενισχυτή με HDMI. Πως μπορώ να ακούω τη TV από τα ηχεία?Έβαλα την επιλογή HDMI στη TV και επέλεξα ως πηγή στον ενισχυτή το 'TV' αλλά τζίφος.

Συνέδεσα τη TV με τον ενισχυτή με HDMI. Πως μπορώ να ακούω τη TV από τα ηχεία?Έβαλα την επιλογή HDMI στη TV και επέλεξα ως πηγή στον ενισχυτή το 'TV' αλλά τζίφος.

Δεν αρκεί μόνο αυτό. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης έχει ένα κουμπί που λέει HDMI CNTRL ή το μενού της τηλεόρασης πρέπει να έχει μια λειτουργία που να λέει HDMI CNTRL ή κάτι αντίστοιχο.

Επιλέγοντας το menu ή πατώντας το κουμπί πρέπει να επιλέξης "switch to tv sound" ή κάτι αντίστοιχο.

Δλδ να πείς στην TV να μην στέλνει τον ήχο στον ενισχυτή. Ετσι θα ακούς από τα ηχεία σου.

Εντυπώσεις από τα ηχεία τώρα που δεν κόβει ο ενισχυτής δεν μας είπες.....-bye-

Καλές ακροάσεις!!!!

Τα ηχεία για το χώρο μου είναι σούπερ.Ειλικρινά πιστεύω ότι για 950 είναι μια πολυ καλή επιλογή.Μένει να τρέξω και το Audyssey τώρα προκειμένου να έχω το ιδανικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά το C4, που θα πρέπει να ρυθμίσω το ενισχυτή του μπάσου? To Audyssey θα ρυθμίσει και αυτό?Σε ποιά θέση θα πρέπει να είναι οι διακόπτες?Επισυνάπτω και μια φώτο από το manual.

Attachments

• KEF C4.JPG
    KEF C4.JPG
    45.8 KB · Views: 37
Τα ηχεία για το χώρο μου είναι σούπερ.Ειλικρινά πιστεύω ότι για 950 είναι μια πολυ καλή επιλογή.Μένει να τρέξω και το Audyssey τώρα προκειμένου να έχω το ιδανικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά το C4, που θα πρέπει να ρυθμίσω το ενισχυτή του μπάσου? To Audyssey θα ρυθμίσει και αυτό?Σε ποιά θέση θα πρέπει να είναι οι διακόπτες?Επισυνάπτω και μια φώτο από το manual.

Ρύθμησέ το όπως τις φωτογραφίας. Το Audyssey θα το ρυθμίσει ΑΛΛΑ μπορεί να μην σου αρέσει. Δλδ στις ρυθμίσεις που έκανε σε μένα το sub μπούμαρε και έπρεπε να πειράξω πίσω το volume του sub αλλά και να κατεβάσω 2db τον ενισχυτή.

Εμπιστεύσω τα αφτιά σου για τις μικρορυθμίσεις. Το Audyssey κάνει κάποια δουλειά αλλά δεν έιναι πανάκεια.....

Δεν αρκεί μόνο αυτό. Το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης έχει ένα κουμπί που λέει HDMI CNTRL ή το μενού της τηλεόρασης πρέπει να έχει μια λειτουργία που να λέει HDMI CNTRL ή κάτι αντίστοιχο.

Επιλέγοντας το menu ή πατώντας το κουμπί πρέπει να επιλέξης "switch to tv sound" ή κάτι αντίστοιχο.

Δλδ να πείς στην TV να μην στέλνει τον ήχο στον ενισχυτή. Ετσι θα ακούς από τα ηχεία σου.

Εντυπώσεις από τα ηχεία τώρα που δεν κόβει ο ενισχυτής δεν μας είπες.....-bye-

Καλές ακροάσεις!!!!

Το HDMI Control υπάρχει στον τηλεκοντρόλ του ενισχυτή και όχι της τηελόρασης. Δοκίμασα να βγάλω τον ήχο από τα ηχεία της TV αλλά και πάλι δεν είχα ήχο από τον ενισχυτή. Τι άλλο πρέπει να ρυθμίσω στον ενισχυτή?

Το HDMI το έβαλα στο στη υποδοχή που έχω στον κύκλο.Είναι σωστά?

Attachments

• Denon-AVR1910.jpg
    Denon-AVR1910.jpg
    68.4 KB · Views: 35
Sorry κιόλας που σας πρήζω απλά στο σπίτι δεν έχω καθόλου χρόνο να ασχοληθώ με το manual αυτή τη περίοδο γιατί ούτε καν έχω εγκατασταθεί στο σπίτι που έχω τα συστήματα αυτά. Γιαυτό θέλω τη βοήθειά σας προκειμένου να μπορώ να θέσω τις βασικές λειτουργίες.

Το έκανα αυτό χωρίς να διαβάσω το manual αλλά δεν άκουγα τίποτα. Επέλεξα δηλάδή ως πηγή, το εξωτερικό ηχείο(δηλαδή το Home Cinema) αλλά ...άκρα του τάφου σιωπή...Anyway...θα το δω και σήμερα..