Re: Απάντηση: Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528
Lieber click!
Υπάρχουν λοιπόν οι εξής δυνατότητες: α) μόνο καλό δικάναλο σύστημα, β) μόνο καλό πολυκάναλο σύστημα που να αποδίδει καλά στερεοφωνικά μουσική (ο δικός μου av επί τη ευκαιρία έχει ξεχωριστές συνδέσεις ηχείων για στερεοφωνικό ήχο), γ) συνδυασμός πολυκάναλου ως προ και δικάναλου ως τελικό, με την αγορά μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση μηχανημάτων, για να μην ανέβει πολύ ο προϋπολογισμός. Θεωρώ όλες τις λύσεις καλές, μπορεί δε να επιλέξει κανείς με βάση σε ποιο σημείο θα προτιμούσε να κάνει περισσότερους συμβιβασμούς.
Την πρώτη λύση την αποκλείω. Δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπω ταινίες από στερεοφωνικό σύστημα! Πρόσφατα είχα κάνει το λάθος να κατεβάσω μία ταινία που δεν πρόσεξα πως δεν είχε 5.1 φορμάτ και το μετάνοιωσα. Επείδή βλέπω συνήθως τις ταινίες χωρίς υπότιτλους έκανα μεγάλη προσπάθεια να ακούσω τους διαλόγους. Τα εφέ τους κάλυπταν συνεχώς και αναγκαζόμουν να ανεβοκατεβάζω συνεχώς τον ήχο. Οπότε μου μένουν οι λύσεις β) και γ).
Επίσης αποκλείω να αγοράσω μεταχειρισμένο όπως και μου είναι πολύ δύσκολο να ακούσω κάτι με τα δικά μου ηχεία εδώ πριν το αγοράσω. Δεν υπάρχουν μεγάλα καταστήματα με ποικοιλία εξειδικευμένα στον ήχο εδώ κοντά. Μόνο κάτι media markt. 'Οτι αγοράσω θα το πάρω από ιντερνετικό κατάστημα, γιαυτό ζητάω και γνώμες.
Δεν υπάρχει περίπτωση ένας avr να παίξει δικάναλα όσο καλά θα παίξει ένας δικάναλος εκτός αν μιλάμε για πολύ εισαγωγικό μοντέλο δικάναλου και πολύ ακριβό μοντέλο πολυκάναλου. Δηλαδή το ένα να έχει 400 ευρώ ενώ το άλλο 3000.
Νομίζω πως για την περίπτωση σου οι marantz είναι πολύ καλή επιλογή αν ο δικάναλος έχει ht passthrough και ο πολυκάναλος preouts τουλάχιστον για τα μπροστινά. Ή εναλλακτικά κάποιος avr της marantz ή της denon αλλά που να έχει σίγουρα αρκετά ρεύματα και preouts για μελλοντική αναβάθμιση. Δηλαδή από denon τον 3000 και από marantz τον 5008.
AVR που να έχει και πολλά ρεύματα και preouts δύσκολο γιατί ανεβαίνει πολύ η τιμή, ειδικά αν σκοπεύω μετά να πάρω και δικάναλο. Εξάλλου αφού έτσι πως τρέχει η τεχνολογία είναι σίγουρο πως σε 5-6 χρόνια θα ψάχνομαι πάλι για κάτι καινούριο και δεν πιστεύω πως αξίζει να ξοδέψω πολλά σε AV. Αν οι δικάναλοι έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο ως τεχνολογίες και θα μπορώ να τον χαρώ για 20-30 χρόνια τότε να δώσω κανένα 1000αρικό για αυτόν αν είναι και ποιοτική η κατασκευή, αλλά αυτό όμως μπορεί να γίνει αργότερα, τώρα έχω άλλες προτεραιότητες και δεν θέλω να ξοδέψω πολλά όπως είπα.
παρε τον ντενον και οπωσδηποτε με preouts και μην το σκεφτεσαι....
δες και τουσ 2113 2313
Τόσο ο Marantz 5008 όσο και οι Denon 2310 και 3313 αλλά και ο καινούριος Χ-2000 νομίζω πως ξεφέυγουν σε τιμή πολύ δεδομένου ότι χωρίς έναν επιπλέον τελικό δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στον ήχο όπως λέτε. Οπότε επανέρχομαι οι επιλογές μου είναι η εξής.
1. Παίρνω έναν από τους 3 φτηνούς ενισχυτές χωρίς pre out που αναφέρω αρχικά στο ποστ με μία προτίμηση στον denon X-1000 ως πιο μουσικό.
2. Παίρνω κάποιον λίγο πιο ακριβό με preout αλλά χωρίς πολλά ρεύματα όπως ο Marantz NR1405 (άντε στην καλύτερη να πάρω τον Denon Χ-2000) και σε 1-2 χρόνια αν όλα πάνε καλά αγοράζω και έναν καλό δικάναλο κάπου στο 1000αρικό.
3. Παίρνω τον Marantz NR1405 και μαζί έναν φτηνό τελικό δικάναλο όπως ο Marantz 5004 αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτός έχει ht passthrough.
Σημειώνω πως ακούω γενικά ποιοτική μουσική από το σύστημά μου, πολύ τζαζ σε καθημερινή βάση και που και που κλασική.