Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528

Ευχαριτώ πολύ για τις πληροφορίες παιδιά. Ίσως τότε πάρω έναν φτηνό AV τώρα να κάνω την δουλειά μου και αργότερα πάρω και έναν δικάναλο, αν και από ότι κατάλαβα θα πρέπει να τα σκάσω χοντρά για δικάναλο.

Ο Denon δυστυχώς έχει pre-out μόνο στο αμερικάνικο μοντέλο, το ευρωπαικό δεν έχει. Αυτό με κάνει να κοιτάω λοιπόν στον μικρό της Marantz τον NR1504 ο οποίος είναι ο μόνος σε αυτή την κατηγορία που διαθέτει προενίσχυση. Αυτό που με προβληματίζει μόνο είναι πως ο συγκεκριμένος βγάζει 50W μόνο στα 8Ω και φοβάμαι μήπως δεν είναι αρκετά.

Αλήθεια όταν παίζεις μουσική με τον δικάναλο μπορείς να οδηγείς ταυτόχρωνα και το κεντρικό με κάποιο τρόπο; Μου αρέσει πολύ όταν παίζει και αυτό μουσική μαζί με τα άλλα, συμβάλλει σημαντικά στα φωνητικά και σε όργανα ηψηλών συχνοτήτων όπως π.χ. σαξόφωνο προσθέτει μία δύναμη και γεμίζει ο ήχος γενικά καλύτερα.

Όταν ακούσεις από καθαρό δικάναλο ενισχυτή θα ξεχάσεις κεντρικά & surround. Θα σου "στήνει" ο ίδιος ο ενισχυτής την εικόνα χωρίς κεντρικό.

Πως σας φαίνεται σαν ιδέα ο συνδυασμός του Marantz NR1405 για AV με τον Marantz PM5004 σαν δικάναλο για μουσική; Ο συγκεκριμένος λέει τίποτα; Η τιμή του βλέπω είναι αρκετά προσιτή.

Ένα ενδιαφέρον νήμα που αναφέρεται στους ενισχυτές με αυτή την είσοδο είναι αυτό. Εγώ θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο avr με pre-out τουλάχιστον για τα front. Όσο "μεγαλύτερο" μοντέλο, τόσα περισσότερες ευκολίες θα έχει. Αργότερα προσθέτεις και δικάναλο και είσαι οκ. Δε ξέρω πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις οπότε δε μπορώ να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένα, η αλήθεια είναι οτι αυτοί που διαθέτουν τέτοια είσοδο
μάλλον είναι αρκετά ακριβοί. Ένας που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Arcam A19 (αντικαταστάτης του Α18), αν κρίνω απο τον παλιό που είχε γύρω στα 600ευρω κάπου εκεί θα έχει και ο νεος. Αν υπολογίσεις και ενα ποσό γύρω στα 650 πχ για αυτόν ο οποίος είναι ο πιο "μικρός" pioneer με pre out συν οτι έχει το καλύτερο σύστημα ισιστάθμισης κατά γενική ομολογία (MCACC), με 1200 περίπου θεωρώ οτι για αυτό που ψάχνεις (70-30 μουσική-ταινιες) θα είσαι μια χαρά, αν και για τα ηχεία σου ίσως όλα αυτά να είναι too much..Αν το κόστος σου φαίνεται υπερβολικό, ίσως ο πιο "μουσικός" avr να είναι μονόδρομος. Γενικότερα θα σου πρότεινα πρώτα να κάνεις ενα πλάνο προς τα που θέλεις να κινηθείς και ποιό είναι το συνολικό budget και μετά να αρχίσεις να ψάχνεις για τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις που θα ικανοποιήσουν τα γούστα σου.

Αυτή την στιγμή το budget μου συνολικά είναι 500-600 ευρώ το πολύ. Απλά βλέποντας την χάλια ποιότητα των AV σε αυτή την κατηγορία κατέληξα πως δεν αξίζει να δόσω πάνω από 350 ευρώ για τον AV μόνο. Mε 600 περίπου ευρώ μπορώ να πάρω κάτι είτε σε AV είτε σε AV μαζί με δικάναλο που να μου βελτιώσει αισθητά τον ήχο; Δεν θέλω κάτι overkill σε σχέση με τα ηχεία μου. Θέλω απλά να κάνει τα συγκεκριμένα ηχεία στον συγκεκριμένο χώρο να αποδίδουν όσο το δυνατό καλύτερα.

Απάντηση: Re: Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528

Ίσως συμβάλει στη συζήτηση το εξής πείραμα που έκανα χθες: Έχω ένα δικάναλο σετ προενισχυτή και τελικού Audiolab 8000p και 8000c, με το οποίο αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος, ακούγοντας κυρίως μουσική. Σε αυτό το σύστημα έχω συνδέσει και το dvd player DV-600 AV της Pioneer και ακούω μέσω των στερεοφωνικών μου ηχείων τις ταινίες μου σε ικανοποιητικό για μένα βαθμό, ειδικά μάλιστα καθώς το dvd player διαθέτει ρύθμιση virtual surround. Χθες λοιπόν θέλησα να δοκιμάσω να συνδέσω έναν παλιό av ενισχυτή που έχω για το χωριό, τον VSA E-06 Pioneer με το υπάρχον σύστημα. Ο av μπορεί να συνδεθεί με τελικούς για κάθε χωριστό ζεύγος ηχείων, καθώς και για το κεντρικό και το sub. Τον συνέδεσα λοιπόν με τον τελικό της Audiolab και λειτούργησε ως προενισχυτής. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Έπαιζε πολύ ωραία μουσική, ενώ παράλληλα μπορούσε να παίζει και ταινίες, βγάζοντας ήχο από τα μπροστινά ηχεία μέσω του τελικού και συνάμα από τα υπόλοιπα που ήταν συνδεδεμένα στον av. Έκανα διάφορα πειράματα που δεν αφορούν στο θέμα του νήματος, αυτό που ενδιαφέρει ίσως εδώ είναι ότι μπορούν να δουλέψουν καλά δύο τέτοιοι ενισχυτές με τα ίδια ηχεία, χωρίς να χρειάζεται σύνδεση/αποσύνδεση ηχείων. Βεβαίως όταν ξανασυνέδεσα τον προενισχυτή της Audiolab συνειδητοποίησα ότι έπαιζε καλύτερα, από την άλλη όμως ο av είναι 15 ετών περίπου, χωρίς σέρβις στο βαθμό που γνωρίζω. Εγώ για την ώρα αποσύνδεσα ξανά τον av και βλέπω τις ταινίες μέσω του δικάναλου, για δικούς μου λόγους, όμως το γενικό μου συμπέρασμα είναι ότι η χρήση δύο ενισχυτών με κοινά ηχεία μπορεί να λειτουργήσει πρακτικά, με καλά αποτελέσματα, όπως επίσης και με κάποιους συμβιβασμούς οι οποίοι λύνουν περισσότερα προβλήματα από όσα δημιουργούν. Υπενθυμίζω ότι έκανα το πείραμα με παλιά μηχανήματα και δεν ξέρω τι θα γινόταν με σύγχρονα. Επίσης άρχισα να σκέφτομαι, μήπως θα άξιζε να αλλάζω προενισχυτή ανάλογα με τη χρήση που θα κάνω στο σύστημα.

Ίσως δεν κατάλαβα εξ'αρχής τι έχεις στο μυαλό σου. Sorry. Με 600 ευρώ δύσκολο να παντρέψεις δυο ενισχυτές. Ακόμα και τον Νad C315 ή τον Yamaha AS300 να πάρεις για δικάναλο (280ευρώ) και να παλεύεις με τις εντάσεις, δε βρίσκεις AVR με preout με τα υπόλοιπα 300. Νομίζω οτι σε αυτά τα χρήματα καλύτερα να ψάξεις ποιός AVR σου αρέσει καλύτερα στη μουσική με τα ηχεία σου (σε Marantz-Denon ίσως σαν πιο μουσικοί σε σχέση με Pioneer).

Ίσως δεν κατάλαβα εξ'αρχής τι έχεις στο μυαλό σου. Sorry. Με 600 ευρώ δύσκολο να παντρέψεις δυο ενισχυτές. Ακόμα και τον Νad C315 ή τον Yamaha AS300 να πάρεις για δικάναλο (280ευρώ) και να παλεύεις με τις εντάσεις, δε βρίσκεις AVR με preout με τα υπόλοιπα 300. Νομίζω οτι σε αυτά τα χρήματα καλύτερα να ψάξεις ποιός AVR σου αρέσει καλύτερα στη μουσική με τα ηχεία σου (σε Marantz-Denon ίσως σαν πιο μουσικοί σε σχέση με Pioneer).

ΟΚ, όμως έχει νόημα να προσέξω να έχει o AV pre-out ώστε μελλοντικά να βάλω και τελικό δικάναλο; Χωρίς pre-out δεν γίνεται δουλειά; Αν ναι, μήπως να κρατήσω τον παλιό Onkyo χωρίς HDMI που έχω τώρα και να κινηθώ σε αγορά μόνο τελικού;

ΟΚ, όμως έχει νόημα να προσέξω να έχει o AV pre-out ώστε μελλοντικά να βάλω και τελικό δικάναλο; Χωρίς pre-out δεν γίνεται δουλειά; Αν ναι, μήπως να κρατήσω τον παλιό Onkyo χωρίς HDMI που έχω τώρα και να κινηθώ σε αγορά μόνο τελικού;

Για να βάλεις οποιοδήποτε τελικό (δικάναλο ή πολυκάναλο) πρέπει ο avr να έχει pre out (αλλά πάλι ανεβαίνεις σε κόστος). Σίγουρα με ενα τελικό θα έχεις περισσότερα ρεύματα, οπότε τα ηχεία σου θα οδηγούνται καλύτερα, αλλά μην περιμένεις να δεις μεγάλη διαφορά στη μουσική..Όλη τη "ζημιά" το στάδιο προενίσχυσης του avr την κάνει. Κάπου θα πρέπει να συμβιβαστείς και έχω την εντύπωση οτι ο μικρότερος συμβιβασμός είναι η αγορά ενος AVR (αφού θες και ταινίες) που να σε ικανοποιεί στη μουσική. Έχω ακούσει Denon και Marantz και νομίζω είναι πιο μουσικοί απο Pioneer/Οnkyo, γι'αυτό στους ανέφερα (για Yamaha δεν εχω άποψη).

Τώρα με μπέρδεψες λιγάκι. Ο Schubert παραπάνω ανέφερε ακριβώς το αντίθετο, πως ακόμα και με έναν απλό AV σαν προενισχυτή είδε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην μουσική. Δηλαδή κατά τα λεγόμενά σου εφόσον δεν έχω σκοπό να ξοδέψω πολλά χρήματα σε ενισχυτες και εφόσον δεν έχω τα σούπερ hi-end ηχεία και ούτε έχω σκοπό να τα αποκτήσω άμεσα, να το ξεχάσω εντελώς το σενάριο του τελικού δυκάναλου ενισχυτή σε συνδυασμό με τον ΑV ακόμα και αν η αγορά του τελικού γίνει μελλοντικά;

Ανάμεσα σε Denon X1000 και Marantz NR1405 o Denon δείχνει πιο πλήρες σαν ενισχυτής και με περισσότερο ρεύμα αλλά δεν έχει pre out, όμως έρχεται σε αρκετά καλή τιμή κοντά στα 300 ευρώ. Ο Marantz από την άλλη διαθέτει pre out αλλά κοστίζει και γύρω στα 150 ευρώ επιπλέον. Η περίπτωση των 2 φτηνών Marantz για AV και δικάναλο τελικό που ανέφερα παραπάνω μου βγαίνει γύρω στα 650 ευρώ εδώ στην Γερμανία, αλλά αν δεν αξίζει όπως λες τότε παίρνω τον Denon και ξενιάζω.

Η περίπτωση των 2 φτηνών Marantz για AV και δικάναλο τελικό που ανέφερα παραπάνω μου βγαίνει γύρω στα 650 ευρώ εδώ στην Γερμανία

Για εμένα αυτή είναι η καλύτερη επιλογή. Άκουσε το συνδυασμό με τα ηχεία σου και θα καταλάβεις.

Απάντηση: Re: Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528

Τώρα με μπέρδεψες λιγάκι. Ο Schubert παραπάνω ανέφερε ακριβώς το αντίθετο, πως ακόμα και με έναν απλό AV σαν προενισχυτή είδε εντυπωσιακά αποτελέσματα στην μουσική. Δηλαδή κατά τα λεγόμενά σου εφόσον δεν έχω σκοπό να ξοδέψω πολλά χρήματα σε ενισχυτες και εφόσον δεν έχω τα σούπερ hi-end ηχεία και ούτε έχω σκοπό να τα αποκτήσω άμεσα, να το ξεχάσω εντελώς το σενάριο του τελικού δυκάναλου ενισχυτή σε συνδυασμό με τον ΑV ακόμα και αν η αγορά του τελικού γίνει μελλοντικά;

Ανάμεσα σε Denon X1000 και Marantz NR1405 o Denon δείχνει πιο πλήρες σαν ενισχυτής και με περισσότερο ρεύμα αλλά δεν έχει pre out, όμως έρχεται σε αρκετά καλή τιμή κοντά στα 300 ευρώ. Ο Marantz από την άλλη διαθέτει pre out αλλά κοστίζει και γύρω στα 150 ευρώ επιπλέον. Η περίπτωση των 2 φτηνών Marantz για AV και δικάναλο τελικό που ανέφερα παραπάνω μου βγαίνει γύρω στα 650 ευρώ εδώ στην Γερμανία, αλλά αν δεν αξίζει όπως λες τότε παίρνω τον Denon και ξενιάζω.

Lieber click!

Ο av που αναφέρω, ήταν εξαιρετικής ποιότητας για την εποχή του και παίζει πολύ καλά μουσική κι από μόνος του, χωρίς τον δικάναλο τελικό. Απλώς με τον δικάναλο τελικό παίζει καλύτερα. Το θετικό είναι ότι προσφέρει συνδυαστικά και πεντακάναλο κινηματογραφικό ήχο. Ο ικανοποιητικός ήχος είναι όμως μια υποκειμενική υπόθεση και ορίζεται με διάφορα κριτήρια, π.χ. προσωπική ακουστική δυνατότητα, όριο δαπάνης που θέτει ο καθένας (value for money), επηρεασμός από τρίτους, έμμονες ιδέες, υπερεκτίμηση ενός ξένου αντικειμένου σε σχέση με το δικό μας κ.λ.π. Προσωπικά θεωρώ ότι μπορεί κανείς να δει ταινίες σε υψηλό ακουστικό επίπεδο μόνο με καλό δικάναλο σύστημα. Κατά τη γνώμη μου ο πολυκάναλος ήχος σε ένα μέσο σαλόνι των 30 τ.μ. δεν μπορεί να αναδείξει τις αρετές του, χωρίς πάντως να είναι κακός. Υπάρχουν λοιπόν οι εξής δυνατότητες: α) μόνο καλό δικάναλο σύστημα, β) μόνο καλό πολυκάναλο σύστημα που να αποδίδει καλά στερεοφωνικά μουσική (ο δικός μου av επί τη ευκαιρία έχει ξεχωριστές συνδέσεις ηχείων για στερεοφωνικό ήχο), γ) συνδυασμός πολυκάναλου ως προ και δικάναλου ως τελικό, με την αγορά μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση μηχανημάτων, για να μην ανέβει πολύ ο προϋπολογισμός. Θεωρώ όλες τις λύσεις καλές, μπορεί δε να επιλέξει κανείς με βάση σε ποιο σημείο θα προτιμούσε να κάνει περισσότερους συμβιβασμούς.
Στο τέλος συνηθίζει κανείς τα μηχανήματά του, κι αν δεν έχει το σαράκι του διαρκούς ψαξίματος, απολαμβάνει τη μουσική και τις ταινίες του ωραία, χωρίς να κάνει τα μηχανήματα αυτοσκοπό.
Υ.Γ. Σε όποια απόφαση κι αν καταλήξει κανείς, πρέπει πρώτα να δοκιμάσει τους πιθανούς συνδυασμούς.

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας avr να παίξει δικάναλα όσο καλά θα παίξει ένας δικάναλος εκτός αν μιλάμε για πολύ εισαγωγικό μοντέλο δικάναλου και πολύ ακριβό μοντέλο πολυκάναλου. Δηλαδή το ένα να έχει 400 ευρώ ενώ το άλλο 3000.

Νομίζω πως για την περίπτωση σου οι marantz είναι πολύ καλή επιλογή αν ο δικάναλος έχει ht passthrough και ο πολυκάναλος preouts τουλάχιστον για τα μπροστινά. Ή εναλλακτικά κάποιος avr της marantz ή της denon αλλά που να έχει σίγουρα αρκετά ρεύματα και preouts για μελλοντική αναβάθμιση. Δηλαδή από denon τον 3000 και από marantz τον 5008.

Δεν υπάρχει περίπτωση ένας avr να παίξει δικάναλα όσο καλά θα παίξει ένας δικάναλος εκτός αν μιλάμε για πολύ εισαγωγικό μοντέλο δικάναλου και πολύ ακριβό μοντέλο πολυκάναλου. Δηλαδή το ένα να έχει 400 ευρώ ενώ το άλλο 3000.

Συμφωνώ απόλυτα!

Και η δικη μου γνωμη ειναι να παρεις η εναν Denon με εξοδο pre out η εναν Marantz με την ιδια εξοδο,και αργοτερα βλεπεις και για δικαναλο.Οι πολυκαναλοι Marantz εχουν πολυ καλη αποδοση στη μουσικη και ακολουθουν οι Denon.

Re: Απάντηση: Denon AVR-X1000 vs Yamaha RX-V475 vs Pioneer VSX-528

Lieber click!
Υπάρχουν λοιπόν οι εξής δυνατότητες: α) μόνο καλό δικάναλο σύστημα, β) μόνο καλό πολυκάναλο σύστημα που να αποδίδει καλά στερεοφωνικά μουσική (ο δικός μου av επί τη ευκαιρία έχει ξεχωριστές συνδέσεις ηχείων για στερεοφωνικό ήχο), γ) συνδυασμός πολυκάναλου ως προ και δικάναλου ως τελικό, με την αγορά μεταχειρισμένων σε καλή κατάσταση μηχανημάτων, για να μην ανέβει πολύ ο προϋπολογισμός. Θεωρώ όλες τις λύσεις καλές, μπορεί δε να επιλέξει κανείς με βάση σε ποιο σημείο θα προτιμούσε να κάνει περισσότερους συμβιβασμούς.

Την πρώτη λύση την αποκλείω. Δεν υπάρχει περίπτωση να βλέπω ταινίες από στερεοφωνικό σύστημα! Πρόσφατα είχα κάνει το λάθος να κατεβάσω μία ταινία που δεν πρόσεξα πως δεν είχε 5.1 φορμάτ και το μετάνοιωσα. Επείδή βλέπω συνήθως τις ταινίες χωρίς υπότιτλους έκανα μεγάλη προσπάθεια να ακούσω τους διαλόγους. Τα εφέ τους κάλυπταν συνεχώς και αναγκαζόμουν να ανεβοκατεβάζω συνεχώς τον ήχο. Οπότε μου μένουν οι λύσεις β) και γ).

Επίσης αποκλείω να αγοράσω μεταχειρισμένο όπως και μου είναι πολύ δύσκολο να ακούσω κάτι με τα δικά μου ηχεία εδώ πριν το αγοράσω. Δεν υπάρχουν μεγάλα καταστήματα με ποικοιλία εξειδικευμένα στον ήχο εδώ κοντά. Μόνο κάτι media markt. 'Οτι αγοράσω θα το πάρω από ιντερνετικό κατάστημα, γιαυτό ζητάω και γνώμες.

Νομίζω πως για την περίπτωση σου οι marantz είναι πολύ καλή επιλογή αν ο δικάναλος έχει ht passthrough και ο πολυκάναλος preouts τουλάχιστον για τα μπροστινά. Ή εναλλακτικά κάποιος avr της marantz ή της denon αλλά που να έχει σίγουρα αρκετά ρεύματα και preouts για μελλοντική αναβάθμιση. Δηλαδή από denon τον 3000 και από marantz τον 5008.

AVR που να έχει και πολλά ρεύματα και preouts δύσκολο γιατί ανεβαίνει πολύ η τιμή, ειδικά αν σκοπεύω μετά να πάρω και δικάναλο. Εξάλλου αφού έτσι πως τρέχει η τεχνολογία είναι σίγουρο πως σε 5-6 χρόνια θα ψάχνομαι πάλι για κάτι καινούριο και δεν πιστεύω πως αξίζει να ξοδέψω πολλά σε AV. Αν οι δικάναλοι έχουν μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο ως τεχνολογίες και θα μπορώ να τον χαρώ για 20-30 χρόνια τότε να δώσω κανένα 1000αρικό για αυτόν αν είναι και ποιοτική η κατασκευή, αλλά αυτό όμως μπορεί να γίνει αργότερα, τώρα έχω άλλες προτεραιότητες και δεν θέλω να ξοδέψω πολλά όπως είπα.

παρε τον ντενον και οπωσδηποτε με preouts και μην το σκεφτεσαι....
δες και τουσ 2113 2313

Τόσο ο Marantz 5008 όσο και οι Denon 2310 και 3313 αλλά και ο καινούριος Χ-2000 νομίζω πως ξεφέυγουν σε τιμή πολύ δεδομένου ότι χωρίς έναν επιπλέον τελικό δεν θα κάνουν μεγάλη διαφορά στον ήχο όπως λέτε. Οπότε επανέρχομαι οι επιλογές μου είναι η εξής.

1. Παίρνω έναν από τους 3 φτηνούς ενισχυτές χωρίς pre out που αναφέρω αρχικά στο ποστ με μία προτίμηση στον denon X-1000 ως πιο μουσικό.

2. Παίρνω κάποιον λίγο πιο ακριβό με preout αλλά χωρίς πολλά ρεύματα όπως ο Marantz NR1405 (άντε στην καλύτερη να πάρω τον Denon Χ-2000) και σε 1-2 χρόνια αν όλα πάνε καλά αγοράζω και έναν καλό δικάναλο κάπου στο 1000αρικό.

3. Παίρνω τον Marantz NR1405 και μαζί έναν φτηνό τελικό δικάναλο όπως ο Marantz 5004 αλλά δεν είμαι σίγουρος αν αυτός έχει ht passthrough.

Σημειώνω πως ακούω γενικά ποιοτική μουσική από το σύστημά μου, πολύ τζαζ σε καθημερινή βάση και που και που κλασική.

Last edited:

Μα και εγώ στο είπα οτι βελτίωση θα υπάρξει, αλλά κατά τη δική μου άποψη δεν θα την χαρακτήριζα εντυπωσιακή. Ίσως το ματσάρισμα που πέτυχε ο φίλος Schubert έκατσε τόσο καλά..Επίσης η αντίληψη του "εντυπωσιακού" είναι εντελώς σχετική και υποκειμενική. Όταν εγώ δοκίμασα τον LX83 μου μαζί με το δικάναλό μου ο οποίος έχει passthough, όντως τα ηχεία οδηγήθηκαν καλύτερα, αλλά ο ήχος για τα γούστα μου παρέμεινε σκληρός. Γι'αυτό προφανώς ευθυνόταν ο Pioneer αφού αυτός έπαιζε σαν προ και ο δικάναλος σαν τελικός. Και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν κοντά στον ήχο που έπαιζε ο δικάναλος μόνος του.

Εγώ, αν δε σε πειράζει το αυξημένο κόστος (γιατί το budget που έθεσες ήταν 600ε σύνολο) θα συμφωνήσω με τα άλλα παιδιά που σου πρότειναν τον Denon (άκου και τον αντίστοιχο Marantz) και επειδή ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται, για να είσαι πιο future proof, οποσδήποτε με pre out ώστε να μην σε περιορίσει κυρίως αν κάποια στιγμή αλλάξεις ηχεία και χρειαστείς τελικό (ή προσθέσεις τελικό στα υπάρχοντα). Το να αγοράσεις μόνο "μουσικό" AVR στο είπα καθαρά λόγω κόστους (γιατί δε μπορείς με 600 να εχεις avr με preout και δικάναλο με passthrough), με άλλα λόγια δεν είμαι σίγουρος αν τα ηχεία σου, χωρίς να θέλω να τα υποτιμήσω, αξίζουν το κόστος avr+δικάναλου δηλαδή αν μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές. Κατά τη γνώμη μου το σύστημα πρέπει να είναι ισορροπημένο, δηλαδή δεν είναι λογικό να δώσεις 1500 για ενισχυτές και 200 για ηχεία, γι'αυτό σου είπα μήπως να το δεις λίγο πιο σφαιρικά για το τι θέλεις να πετύχεις, πότε, με τι κόστος και μετά να δεις το πως. Γιατί οι αλλαγές και οι αγοραπωλησίες κοστίζουν ακριβά...

Το να αγοράσεις μόνο "μουσικό" AVR στο είπα καθαρά λόγω κόστους (γιατί δε μπορείς με 600 να εχεις avr με preout και δικάναλο με passthrough), με άλλα λόγια δεν είμαι σίγουρος αν τα ηχεία σου, χωρίς να θέλω να τα υποτιμήσω, αξίζουν το κόστος avr+δικάναλου δηλαδή αν μπορούν να αναδείξουν τις διαφορές. Κατά τη γνώμη μου το σύστημα πρέπει να είναι ισορροπημένο, δηλαδή δεν είναι λογικό να δώσεις 1500 για ενισχυτές και 200 για ηχεία, γι'αυτό σου είπα μήπως να το δεις λίγο πιο σφαιρικά για το τι θέλεις να πετύχεις, πότε, με τι κόστος και μετά να δεις το πως. Γιατί οι αλλαγές και οι αγοραπωλησίες κοστίζουν ακριβά...

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλω να αλλάξω ηχεία. Αφενώς είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτά που έχω, αφεταίρου δεν θέλω να φορτώσω το σαλόνι μου με κάτι μεγαλύτερο που θα κάνει ουσιαστική διαφορά. Ψάχνω λοιπόν κάτι που θα οδηγήσει σωστά τα υπάρχοντα ηχεία, στον συγκεκριμένο χώρο και θα μου προσφέρει τουλάχιστο τις βασικές σύγχρονες τεχνολογίες.

Θα ήθελα απλά να τονίσω πριν την τελική σου επιλογή, ότι δεν ισχύει η λογική του τσουβαλιάσματος ως προς τους avr. Το μοντέλο των 300 ευρώ δεν παίζει το ίδιο με το μοντέλο των 1000. Πέραν των όσων παραπάνω τυχόν δίνει το ακριβό μοντέλο από πλευράς συνδέσεων (preouts κλπ) δίνουν και περισσότερη ισχύ η οποία παίζει ρόλο στο τελικό άκουσμα και όχι μόνο στις εντάσεις. Ένα μεγαλύτερο τροφοδοτικό κουμαντάρει καλύτερα τα ηχεία. Τα δικά σου αν δεν κάνω λάθος κάνουνε βουτιά στην εμπέδηση. Συνεπώς θα έχεις ακουστή βελτίωση παίρνοντας ένα μεγαλύτερο μοντέλο. Ακόμη, υπάρχουν διαφορές και στα προενισχυτικά στάδια. Επίσης, όπως είπαν και οι φίλοι, όσο περισσότερες συνδέσεις, τόσο πιο future proof αφού μπορεί να αλλάξουν οι ανάγκες σου πριν της αλλαγής των τεχνολογιών (νέος χώρος, πιο δύσκολα ηχεία, απόφαση για έμφαση στο δικάναλο κλπ). Τώρα ως προς το βάθος χρόνου για τους avr έχεις δίκιο. Είναι σαν τους υπολογιστές. Στα έξι χρόνια θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.