Αναλογικά ευτράπελα υπάρχουν σε πολλούς δίσκους.
Και όπως τα συριστικά,υπάρχουν και κάποια άλλα θέματα,που δείχνουν λάθος κοπή,λάθος mastering.
Είναι πανεύκολο να κατηγορήσεις το όποιο λάθος στήσιμο,υπολογισμό,αλλά με την δοκιμή σε τρεις φρέσκιες κεφαλές που διαθέτεις με πλήθος συνοδών,όσο λάθος και να έκανες σε μία,είναι αδύνατον με τρεις και τέσσερεις κεφαλές να μην καταλάβεις ότι μία αστοχία που νόμσες ότι οφείλεται σ ένα poor retippng ,δεν υπάρχει.
Παράδειγμα ΑΠ ΤΑ ΠΑΛΙΑ.
Suzana Vega ,τίτλος 99,9 .Polygram ,made in Greece 1992,τον θυμάστε νομίζω.
Είχαμε μαζευτεί στο τότε δισκάδικο 3 άτομα που καταλάβαμε ότι ο δίσκος είναι ελαττωματικός.
όταν τον άκουσα απορούσα,παραλίγο να πάρω τα τότε πλατό μου και να πάω Κέντρο.
Αφου το παίξαμε σε αρκετά 1200,1210,Dual,Thorens,κ.λ.π.
βγάλαμε το συμπέρασμα που έβγαλε και κάποιος reviewer τότε.
Ακούστε το τελευταίο της δεύτερης πλευράς ,Song of Sand.
Ακούγεται όχι μόνο απ το ένα Κανάλι,το δεξί ,αλλά και τέρμα έξω απ την σκηνή,δεξότερα και απ το PMC.
Φυσικά δεν μιλώ για στήσιμο, μπάσα,πρίμα, ισορροπίες,συριστικά ,απεικόνηση,ρεαλισμό ερμηνείας αλλά για μια ατέλεια που κατάντησε μια έκδοση καταρέζιλο. προσωπική άποψη,επειδή τον αγόρασα και από Βρετανία,Σουηδία κ.λ.π.
Μπορώ να τον αποστείλω σε όποιον τον θέλει με δικά μου έξοδα.
Τέτοιο sample ποτέ δεν θα έβαζε ο Ήχος τότε,που έχωσε αρκετά όπως και ο Πετρίδης.
Φυσικά όλη η Πρώτη και Β' πλευρά,αλλά η πολυτέλεια αναπαραγωγής και σε άλλα πλατό στημένα στον ίδιο ή κάτω όροφο,με πείθουν ότι δεν είναι θέμα 'καλού στησίματος',ούτε λάθος του Retiper.
Το ξαναλέω,όποιον αμφισβητεί ,το στέλνω αύριο .