Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Με imax enchanced; τι έβλεπες;

Είπα να αξιωθώ να δω αυτό το Game of thrones αγαπημένο της γυναίκας μου αλλά το απέφευγα γιατί ως γνωστόν μισώ τα σουξέ κι όταν ακούω κόσμο να μιλάει πολύ για κάτι το αποφεύγω, μη έχοντας όμως τι άλλο να κάνω είπα να κάνω τον κόπο να το δω γιατί για πολλά που σνόμπαρα την πάτησα, ε βάζω τον πρώτο κύκλο πρώτο επεισόδιο και βλέπω την οθόνη να χράφει ΙΜΑΧ, τι είναι αυτό λέω; Κάτι είχα διαβάσει αλλά δεν είχα δώσει πολλή σημασία, αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το διευρυμένο πεδίο, λες και άνοιξε η εικόνα του ήχου από ένα μέτρο αριστερά και δεξιά και ο διαχωρισμός μεταξύ των καναλιών είναι θα έλεγα μαγικός, πως βρέθηκε αυτό όμως; Τι φορμά είναι; Καινούριο ή ο ενισχυτής βλέπει κάτι και το αναπαράγει; Ο Λεωνίδας τα ξέρει καλά αυτά και περιμένω να μου απαντήσει, άντε βρε που είσαι;

Εσένα δείχνει IMAX DTS και έχει ανάψει και το Upmix του Neural:x για κάποιο λόγο. Το IMAX Enhanced είναι flag σήμα μέσα στο DTS:X. Μήπως έχεις ενεργοποιημένο και κάποιο upmix?

Βασικά το κανονικό ΙΜΑΧ enhanced σε 7.1.4 είναι αυτό:

80251282_2581294452100168_5989527216499720192_o.jpg

80192196_2581294438766836_4559459057194237952_o.jpg

80559943_2581294105433536_4767634683217313792_o.jpg

Re: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Ακομα κι αν παω στο κανονικο preset ηχου βγαζει σκετο imax DTS X, το neural x το επιλεγω εγω για να παιζει και το πισω κεντρικο μην ξεχνας εχω διαταξη 6.2.

Στάλθηκε από το Mi 9T μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για δες αυτό το μενού. Αν κλείσεις το Neural X από εκεί (off) τότε λογικά στο Auto δεν θα επιλέγεται το Neural X.

Ευτυχώς τα είχαμε βάλει αυτά εδώ στο νήμα και μπορούμε να τα βρίσκουμε

attachment.php

https://avclub.gr/forum/showthread....9-2020?p=1058390123&viewfull=1#post1058390123

Και σε Marantz το ίδιο

attachment.php

Ωραία Λεωνίδα ευχαριστώ, το χα ξεχάσει αυτό το μενού, το σωστό ποιο είναι; Εγώ το neural το έχω ούτως ή άλλως ενεργοποιημένο έτσι ώστε ό,τι είναι 5.1 να το κάνει 6.1, ό,τι είναι ήδη 6.1 ή 7.1 φεύγει το Neural και παίζει αυτούσιο το πίσω κεντρικό. Θα τα κάνω το βράδυ αυτά που θα ανοίξω το προβόλι, μιλάμε η λάμπα έχει κάνει υπερωρίες, η πρώτη λάμπα έπιασε τις 2000 ώρες στην οκταετία και τώρα τις έπιασε μέσα σ ένα χρόνο, το Νέτφλιξ μου την έφαγε.

Υποτίθεται ότι το IMAX Enhanced είναι με πλήρη κανάλια. Το κακό είναι πως όταν παίζεις IMAX Enhanced δεν δείχνει στο μενού τα κανάλια του εισερχόμενου σήματος, απ' όσο θυμάμαι πατώντας το info. Είναι η εξαίρεση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, βγάλε το Neural:X στο off από το μενού που σου έδειξα και αν κι εφ' όσον δεν παίζει το πίσω κεντρικό, τότε ενεργοποίησέ το μέσω του Neural:X.

Υ.Γ. Εγώ έκανα παύση λιγάκι στις ταινίες γιατί έκανε... peak η καμπύλη. Το γύρισα σε μουσική. Θέλει λίγο ρέγουλα, εγώ δεν μπορώ να βλέπω συνεχώς ταινίες. Τυχερός είσαι πάντως φίλε με τον SR7013. Μηχανηματάρα και πολλές επιλογές αποκωδικοποίησης.

Υποτίθεται ότι το IMAX Enhanced είναι με πλήρη κανάλια. Το κακό είναι πως όταν παίζεις IMAX Enhanced δεν δείχνει στο μενού τα κανάλια του εισερχόμενου σήματος, απ' όσο θυμάμαι πατώντας το info. Είναι η εξαίρεση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, βγάλε το Neural:X στο off από το μενού που σου έδειξα και αν κι εφ' όσον δεν παίζει το πίσω κεντρικό, τότε ενεργοποίησέ το μέσω του Neural:X.

Υ.Γ. Εγώ έκανα παύση λιγάκι στις ταινίες γιατί έκανε... peak η καμπύλη. Το γύρισα σε μουσική. Θέλει λίγο ρέγουλα, εγώ δεν μπορώ να βλέπω συνεχώς ταινίες. Τυχερός είσαι πάντως φίλε με τον SR7013. Μηχανηματάρα και πολλές επιλογές αποκωδικοποίησης.

Τώρα που πήρα και 10ήμερη άδεια θα λιώσει, τον τελευταίο μήνα τον ευχαριστιέμαι, τον προηγούμενο καιρό όλο έλειπα.

Μια ερώτηση για τον Λεωνίδα :
Στο μανιουαλ του 7012 βλέπω ότι στις εξόδους pre amp δίνει 1,2v. Κάπου είχες γράψει ότι σε τεστ που μετρήθηκε ήταν παραπάνω.
Μήπως γνωρίζουμε το πραγματικό νούμερο, και αν αυτό αφορά όλα τα κανάλια συγχρόνως;

Καλημέρα
Αυτά είναι για τον Denon AVR x3600. Για τον SR7012 που έχω εγώ νομίζω η διαφορά είναι στο σημειο:

With the AVR-X3600H configured to reroute the main front L/R internal amplifiers, the preamp is physically disconnected from the power amp. This allows the preamp stage full capability of delivering up to 4Vrms unclipped when connected to external amplification as can be seen in the following output vs distortion plot courtesy of Sound United Engineering.

Ο 7012 νομίζω δεν το κάνει αυτό. Τα τελικά στάδια παραμένουν ενεργά. Αλλά, αν θυμάμαι καλά είχες αναφέρει ένα τεστ μικρότερου marantz που μέτρησαν πάνω από 1.2 v output.
Θυμάσαι καθόλου;

Καλημέρα.

Νομίζω ότι την ίδια δυνατότητα έχει και ο 7012 σχετικά με το amp assign, απλά θα πρέπει να το δεις στο δικό σου μπαίνοντας στο πιο κάτω μενού βλέποντας τι επιλογές σου δίνει για την αποσύνδεση των τελικών σταδίων. Δηλαδή αν σου επιτρέπει να ορίσεις εκτός από τις εξόδους προενίσχυσης των Height, και εκείνες των Front.
Νομίζω ότι την έχει τη δυνατότητα.

GUI%20ViewTerminalConfig%20S62U_DNTXILttwnunwu.png

http://manuals.marantz.com/SR7012/EU/EN/DRDZSYhylpohod.php

Το παραπάνω δεν έχει σχέση με την έξοδο σε Volt. Είναι ανεξάρτητο αυτό από το τι βγαίνει στην έξοδο, ακόμα κι αν είχες τον AVC-X8500H με τη δυνατότητα να αποκόπτει και τα 13 κανάλια ισχύος των τελικών σταδίων του από το προενισχυτικό τμήμα.

Στο τελευταίο που με ρωτάς, δεν θυμάμαι σε ποιον μικρότερο Marantz είχα αναφερθεί. Ίσως να το είχα βρει τυχαία σε κάποιο review.

Λεωνίδα η παραπάνω εικόνα δείχνει ότι pre -out βγάζει μόνο για τα front και height 2 σωστά; Η μάλλον να το θέσω πιο σωστά γιατί εγώ ήδη χρησιμοποιώ όλες τις pre-out, για 11.1 βλέπει ως pre-out μόνο τις front και height 2 σωστά; Αρα επιλέγω εγώ ποια απ τις δύο θα επιλέξω κι ο ενισχυτής "βλέπει" εσωτερικά τι έχει συνδεθεί επάνω του; Γιατί δεν έχει κάποιο διακόπτη επιλογής. Αρα αν εγώ έχω ένα θηρίο δικάναλο η λογική λέει ότι θα συνδέσω τα front, αν όμως δεν έχω δικάναλο θηρίο και μου χει ξεμείνει από παλιά ένας 2χ50 που δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τα front συνδέω τα οροφής επάνω του που θα τα οδηγήσει μια χαρά και ο ενισχυτής βλέπει που εγώ έχω συνδέσει έτσι; Στο ρωτάω αυτό γιατί στο manual δείχνει για τα δεύτερα οροφής ηχεία τη σύνδεση του τελικού στα height 2 pre-out, δε φαντάζομαι αυτό να είναι υποχρεωτικό γιατί κάποιος διαβάζοντας το manual αυτό το συμπέρασμα βγάζει, δεν έχει πουθενά μία υποσημείωση ότι ο ενισχυτής "βλέπει" ποιες pre-out χρησιμοποιείς. Και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις μπόρνες των ηχείων αφήνω ασύνδετες τις front και μπορώ να συνδέσω τις 4 height για τα πίσω, σωστά; Το χεις δοκιμάσει;

EhWjZeal.png

Last edited:
Λεωνίδα η παραπάνω εικόνα δείχνει ότι pre -out βγάζει μόνο για τα front και height 2 σωστά; Αρα επιλέγω εγώ ποια απ τις δύο θα επιλέξω κι ο ενισχυτής "βλέπει" εσωτερικά τι έχει συνδεθεί επάνω του; Γιατί δεν έχει κάποιο διακόπτη επιλογής. Αρα αν εγώ έχω ένα θηρίο δικάναλο η λογική λέει ότι θα συνδέσω τα front, αν όμως δεν έχω δικάναλο θηρίο και μου χει ξεμείνει από παλιά ένας 2χ50 που δεν θα μπορούσε να οδηγήσει τα front συνδέω τα οροφής επάνω του που θα τα οδηγήσει μια χαρά και ο ενισχυτής βλέπει που εγώ έχω συνδέσει έτσι; Στο ρωτάω αυτό γιατί στο manual δείχνει για τα δεύτερα οροφής ηχεία τη σύνδεση του τελικού στα height 2 pre-out, δε φαντάζομαι αυτό να είναι υποχρεωτικό γιατί κάποιος διαβάζοντας το manual αυτό το συμπέρασμα βγάζει, δεν έχει πουθενά μία υποσημείωση ότι ο ενισχυτής "βλέπει" ποιες pre-out χρησιμοποιείς. Και πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στις μπόρνες των ηχείων αφήνω ασύνδετες τις front και μπορώ να συνδέσω τις 4 height για τα πίσω, σωστά; Το χεις δοκιμάσει;

EhWjZeah.png

Ποιόν AV έχεις και τι θες να κάνεις ?
Να υποθέσω θες να κοτσάρεις τελικό για τα front ηχεία ?

καλημερα και παλι.
αυτο που θελω να διαπιστώσω ειναι αν η εξοδος των pre out ειναι 1,2v που λεει το μανουαλ ή μπορει να ειναι και παραπανω. τελικους εχω για ολα τα καναλια.
δεν τίθεται θεμα επιλογης.

Ποιόν AV έχεις και τι θες να κάνεις ?
Να υποθέσω θες να κοτσάρεις τελικό για τα front ηχεία ?

Βασίλη έχω τελικούς για όλα τα κανάλια, έναν δικάναλο για τα μπροστά που έχουν απαιτήσεις κι ένα πεντακάναλο για τα υπόλοιπα, το ερώτημά μου είναι αν επιλέξω να βάλω τέσσερα οροφής και να πάω σε 11.1 set up, ο ενισχυτής (Marantz 7013) μ αφήνει να χρησιμοποιήσω και τις δύο πίσω height 1&2 "βλέποντας" ότι έχω κουμπωμένο τελικό στα μπροστά ηχεία; Γιατί στην εικόνα δείχνει τον τελικό για το ένα ζευγάρι οροφής; Δεν θα πρεπε να υπάρχει υποσημείωση ότι θα μπορούσε να πάει ο τελικός για τα μπροστά και να επιλέγω εγώ ή ο ενισχυτής τι βλέπει κουμπωμένο;

Κάνεις την επιλογή μέσα από το μενού.

Δεν έχω βρει στο μενού επιλογή για pre-out.

για τον 8012 οι audiocholics εγραψαν:

Preamplifier Measurements SR8012
The SR8012 is capable of outputting 4.5Vrms unclipped from the multi-ch preamp outputs which is more than 2X voltage drive needed to make most external amplifiers reach full unclipped power.

Editorial Note about Preamp Mode:

I was unable to do a preamp frequency sweep exceeding 1.2Vrms as it tripped the protection circuits since the power amps were still engaged and exceeded full rated power (140 watt/ch, 8 ohms, Av = 29dB). Unfortunately, Marantz doesn't offer a preamp only mode to disconnect the power amp from the circuit if you're using only external amplification. This is something I'd like to see ALL receiver manufacturers offer that include preouts to avoid this very problem I noted. It would also be more energy efficient as well. We will be testing this on receivers going forward and lobbying the manufacturers to include a preamp mode if they already don't. Please note it's unlikely you will ever run into a problem driving external amplification as normal program material doesn't behave like continuous sinusoidal sweeps like what was used on my bench tests.

λεει πρωτα οτι μπορει να βγαλει 4,5v, αλλα δε μπορεσε να κανει sweep γιατι ενεργοποιειται η προστασια λογο του οτι τα τελικα σταδια παραμενουν ενεργα.

αραγε ισχυουν αυτα και για τον 7012;

κωστα, για αυτο που ρωτησες πριν, δεν θα εχεις προβλημα. μεχρι να ερθει ο emotiva ετσι τα ετρεχα και εγω. ο αρκαμ τα 7 καναλια δαπεδου, και ο μαραντζ τα 4 ατμος.