Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

ANNOUNCEMENT OF UPDATE OF FUNCTIONS ADDED TO HEOS TECHNOLOGY PRODUCTS

Adding Support for Dolby Atmos Height Virtualizer for the Marantz models NR1710, SR5014, SR6014 and the Denon models AVR-S750H, AVR-S950H, AVR-X1600H, AVR-X2600H(DAB), AVR-X3600H

On / off setting of “Speaker Virtualizer” is added to “Surround Parameters” in the setting menu. With the latest virtual 3D surround technology, even in stereo, 3.1ch environment, 5.1ch, 7.1ch, etc. where height speakers and surround speakers are not installed, it is immersive in sound from all directions including height direction An audio experience is possible.
* This can be set when the sound mode is "Dolby Atmos", "Dolby Surround", or a sound mode that includes "+ Dolby Surround" in the sound mode name.
* It can be used when height speakers, ceiling speakers and “Dolby Atmos Enabled” speakers are not used, or when surround speakers are not used.

Και.... είμαστε σε διαδικασία αναβάθμισης ήδη... ;)

Attachments

• IMG_20190822_182734.jpg
    IMG_20190822_182734.jpg
    182.4 KB · Views: 377
  • IMG_20190822_182751.jpg
    IMG_20190822_182751.jpg
    229.3 KB · Views: 370
Ωραία καλούδια, κρίμα όμως να μην έχουν εφαρμογή στα μόλις προηγούμενα μοντέλα, εκτός και αν κάτι απο το software-hardware δεν το επιτρέπει. Οπως είναι γνωστό στα οικιακά home cinema λίγοι έχουν την πολυτέλεια να ταβανώσουν ηχεία, ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι σημαντική...... Τυγχάνει να έχω τον 1500h αγορασμένο εδώ και 5 μήνες που μόλις σήμερα αναβαθμίστηκε χωρίς εννοείτε να ξέρω σε τι :idea:

Λίγο off topic.
Ο Marantz sr7012 εβγαλε ειδοποίηση για update. Μήπως γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται;

Re: Απάντηση: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Ωραία καλούδια, κρίμα όμως να μην έχουν εφαρμογή στα μόλις προηγούμενα μοντέλα, εκτός και αν κάτι απο το software-hardware δεν το επιτρέπει. Οπως είναι γνωστό στα οικιακά home cinema λίγοι έχουν την πολυτέλεια να ταβανώσουν ηχεία, ως εκ τούτου η συγκεκριμένη αναβάθμιση είναι σημαντική...... Τυγχάνει να έχω τον 1500h αγορασμένο εδώ και 5 μήνες που μόλις σήμερα αναβαθμίστηκε χωρίς εννοείτε να ξέρω σε τι :idea:

Σ αυτό συμφωνώ, βάζεις που βάζεις μία αναβάθμιση, πέρασε πρώτα ένα σημείωμα τι θα έχει αυτή η αναβάθμιση να ξέρουμε κι εμείς ρε αδερφέ, τόσο δύσκολο είναι; Πρέπει να ψάχνουμε δλδ. στο διαδίκτυο για να δούμε τι περάσανε;

Απάντηση βέβαια για το αν δεν γίνεται η παρούσα αναβάθμιση στα ΠΑΛΙΑ μοντέλα λόγω hardware ή software δεν θα δοθεί και μάλλον + ένας λόγος ότι οι εταιρίες σπρώχνουν τα φρέσκα ψάρια. Πάντως για άλλη μια φορά ακούγοντας την έκφραση (παλιό μοντέλο) αυτό που κυκλοφορούσε πολύ μέχρι και πριν 1-2 μήνες με ξεπερνά. Γιατί ρε γαμώτο να έχω παλιό μοντέλο πάντα πριν καλά-καλά πιάσει σκόνη.

Δεν είναι πάντα έτσι. Στα πιο ακριβά μοντέλα για παράδειγμα η αναβάθμιση για το eARC είχε γίνει κι ας μην το είχαν στην αρχή. Βέβαια είχε ανακοινωθεί θυμάμαι από την αρχή της κυκλοφορίας τους. Όπως είχε ανακοινωθεί από την αρχή της κυκλοφορίας των 1600Η και 2600Η το Dolby Atmos Height Virtualizer ότι θα υπάρξει με f/w update όπως και έγινε.

Έχει να κάνει με το ποια είναι τα hardware όρια του board. Συνήθως τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν και μεγαλύτερα περιθώρια αναβάθμισης.

Υποθέτω ότι το συγκεκριμένο feature δεν είναι καθόλου σημαντικό για κάποιον που είχε επιλέξει τον 1500Η γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο θα έκανε επέκταση στο σύστημά του στην πορεία και γνωρίζοντας τα βήματα που θα ακολουθήσει στο setup του μηχανήματος όπως αυτά είχαν προσχεδιαστεί κατά την αγορά του.

Το συγκεκριμένο feature αποκτά σημασία για κάποιον που ξεκινά τώρα να στήνει ένα σύστημα και έχει χωροταξικά θέματα κυρίως. Δεν είναι δηλαδή κάποια σημαντική επιλογή για κάποιον που έχει ήδη upfiring ηχεία ή height ή Overhead.

Κατατοπιστικότατος :a0210::a0210:
Μακάρι να είχα την δυνατότητα να ακούσω πως δουλεύει το συγκεκριμένο feature έτσι απλά για να έχω μια εικόνα και το κατά πόσο αξίζει στα δικά μου αυτιά, όπως και με το virtual x που στην ουσία πέραν της δοκιμής που έκανα για λίγο ούτε ξανα-ασχολήθηκα μιας και ο ήχος του και πιο συγκεκριμένα η χροιά του δεν μου αρέσει...

Ούτε κι εμένα μου πολυάρεσε το Virtual X γι' αυτό και ανυπομονώ να ακούσω το implementation της Dolby στο συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω αύριο να βρω λίγο χρόνο για να ακούσω το feature που πέρασα σήμερα.

Απάντηση: Re: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Ούτε κι εμένα μου πολυάρεσε το Virtual X γι' αυτό και ανυπομονώ να ακούσω το implementation της Dolby στο συγκεκριμένο θέμα. Ελπίζω αύριο να βρω λίγο χρόνο για να ακούσω το feature που πέρασα σήμερα.

Αναμένουμε δοκιμή και εντυπώσεις......

ΤΕΡΑΣΤΙΟ respect στη Dolby. Το θέλεις εδώ και τώρα!

1. Καμία σχέση με το Virtual:X της DTS που όταν το επιλέγεις εξαφανίζεται το χαμηλό. Εδώ συνεχίζει να κοπανάει αβυσσαλέα το sub!
2. Προσθέτει και στο surround γενικότερα εκτός από την αίσθηση του ύψους.
3. Παρομοίως όπως σε κάθε δοκιμή με DSP ύψους on/off, στο off νομίζεις ότι ο ήχος έγινε.... καμπριολέ!
4. Λειτουργεί και επάνω σε πρόγραμμα DTS!!! Ανάποδα δεν εμφανίζεται π.χ. το Virtual:X (π.χ. με πρόγραμμα Dolby).
5. Ο ενισχυτής γράφει υπερήφανα στην οθόνη Atmos (εννοείται να παίζει πρόγραμμα με Atmos πληροφορία) ακόμα κι αν δεν έχεις setup με ηχεία Atmos (δηλωμένα upfiring ή Overhead). Κάτι που δεν γινόταν πριν.
6. Μόνο στο on αυτό από δω και πέρα. Δεν υπάρχει επιστροφή.
6. Μου φαίνεται θα αλλάξω επάγγελμα. Δεν αντέχεται κάθε φορά με κάθε αλλαγή να παθαίνεις τέτοια σοκ!

Το δοκίμασα σε setup 5.1. Δεν δοκιμάζω με άλλο setup (π.χ. 3.1) γιατί έχω τρέξει Audyssey στο συγκεκριμένο σύστημα και βαριέμαι να τα ξαναρυθμίζω.

Και γω λόγω αδυναμίας τοποθέτησης atmos speakers λόγω χώρου είμαι με το παραδοσιακό 5.1. Αυτά που αναφέρεις πραγματικά με αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, αλλά για το γαμώτο δεν γίνεται μέσα σε 5 μήνες να αλλαχτεί ο ενισχυτής γιατί μαζί με αυτόν θα αλλαχτώ και γω απο την σύζυγο :drummer:
Μάλλον είναι στην τύχη μου να μην δω ποτέ στην οθόνη του ενισχυτή την λέξη ATMOS.:furious3:

Πάρε ένα ζευγάρι upfiring modules, βάλτο επάνω από τα front, δήλωσε στο μενού την ύπαρξή τους και θα δεις στην οθόνη το AT(I)MOS. Αυτό είναι το πρόβλημα; :silly:

Απάντηση: Re: Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Πάρε ένα ζευγάρι upfiring modules, βάλτο επάνω από τα front, δήλωσε στο μενού την ύπαρξή τους και θα δεις στην οθόνη το AT(I)MOS. Αυτό είναι το πρόβλημα; :silly:

Και φυσικά όχι, το θέμα είναι πέραν της αναγραφής το atmos και η όσο το δυνατόν πλησιέστερης αναπαραγωγής με το πρότυπο, που απ'ότι έχω διαβάσει δεν επιτυγχάνεται με upfiring στήσιμο ειδικά σε ταβάνι ύψους 2.80. Σίγουρα με αυτόν τον τρόπο που αναφέρεις και είναι η πιο εύκολη λύση μάλλον atimos θα είναι στην ουσία -bye-

Αυτά είναι! Καλή χρόνια η φετινή για αναβάθμιση. Να ρωτήσω κ κάτι άλλο

* This can be set when the sound mode is "Dolby Atmos", "Dolby Surround", or a sound mode that includes "+ Dolby Surround" in the sound mode name.

Το virtualiser ενεργοποιείται σε οποιοδήποτε soundtrack? DTS, Dolby απλό, Dolby digital+, Dolby master, DTS HD;

Νομιζα στην αρχή ότι θα παίζει μόνο με Atmos soundtrack.

Γιατί στην μια περίπτωση εκμεταλλεύεται υπαρκτή πληροφορία elevated speaker κ στην άλλη την δημιουργεί με αλγόριθμο..