Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Κλίπαρε κι έσβησε ο ενισχυτής χωρίς φορτίο; Είναι δυνατόν; Εδώ με ηχεία πάνω ο ενισχυτής ανάλογα την ένταση ζεσταίνεται ή κρυώνει, χωρίς ηχεία να τον ζορίζουν πως κλίπαρε δηλαδή; Τέλος πάντων δεν έχω λόγο να σας αμφισβητήσω αλλά θα θελα επιχειρήματα τεχνικά να το τεκμηριώνουν αυτό, όσο να ναι χρήσιμη είναι αυτή η πληροφορία. Ελπίζω μόνο με το eco να μην έχουμε οικονομία και στην ποιότητα του ήχου, αραγε υπάρχει δυνατότητα ερώτησης σε τεχνικό τμήμα της Marantz απ τον Pleo να έχουμε μία σίγουρη απάντηση;

Eco Mode - ONLY Use "Auto" Mode

In prior reviews of Denon receivers featuring Eco Mode, I said to never engage this feature. It appears the folks at Denon/Marantz are constantly improving the usability of this feature. The "Auto" mode is the ONLY mode I tested that didn't restrict power when doing full power bench tests. Digging deeper with the engineers at Marantz, they revealed at low power the amp supply is set to a lower rail voltage to reduce heat dissipation. Once the volume level is increased, the power amplifier supply voltage is set to high with no limitation. This is sort of how Class G amplifiers operate, and I did find it useful in cutting down heat dissipation in my rack without hearing any penalty at high sustained power levels. New models such as the SR7013 take it one step further and switch rail voltage automatically with no signal detected for more than a couple of minutes. The only time I'd recommend using the "On" setting for Eco mode is if you're planning on bypassing ALL of the internal amplifiers of the SR8012 in favor of separate amplification.
Σχετικά με το eco mode από το τεστ του 8012.
Editorial Note about Preamp Mode:

I was unable to do a preamp frequency sweep exceeding 1.2Vrms as it tripped the protection circuits since the power amps were still engaged and exceeded full rated power (140 watt/ch, 8 ohms, Av = 29dB). Unfortunately, Marantz doesn't offer a preamp only mode to disconnect the power amp from the circuit if you're using only external amplification. This is something I'd like to see ALL receiver manufacturers offer that include preouts to avoid this very problem I noted. It would also be more energy efficient as well. We will be testing this on receivers going forward and lobbying the manufacturers to include a preamp mode if they already don't. Please note it's unlikely you will ever run into a problem driving external amplification as normal program material doesn't behave like continuous sinusoidal sweeps like what was used on my bench tests
Σχετικά με τα τελικά στάδια του ενισχυτή με τελικούς.

Ναι αλλά όπως είδες γράφει ότι είναι απίθανο να βγάλει πρόβλημα με εξωτερικό ενισχυτή απ τη στιγμή που τρέχει κανονικό πρόγραμμα μουσικής ή ταινίας γιατί αυτός το διαπίστωσε με τα sinusoidal sweeps που αν έχετε διαβάσει είναι ό,τι χειρότερο για ενισχυτές και υπογούφερ, πολύ ώρα με τέτοια τεστ οι ενισχυτές ταλαιπωρούνται και θερμαίνονται, εμείς δεν του βάζουμε τέτοια στο πρόγραμμα, οπότε το θεωρώ τελικά άσκοπο το eco στο on.

Έχει γραφτεί πολλές φορές στο νήμα τόσο ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η διαχείριση των 9 καναλιών και ποιες έξοδοι τελικών σταδίων αποκόπτονται από ποιες μπορνες.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει να ερωτάται συνεχώς το συγκεκριμένο feature τη στιγμή που το έχουμε δείξει μέχρι και με φωτογραφία. Μπείτε στο μενού και δείτε το.

Ο 8012 είναι εντεκακαναλος και όχι εννιακαναλος, συνεπώς το συγκεκριμένο feature δεν του είναι χρήσιμο και για αυτό δεν το έχει.

Στον AV7705 στην επιλογή εξόδου ερωτάται αν θα έχεις XLR ή RCA ανά σετ ηχείων (αν θυμάμαι καλά).

Τέλος, όλα αυτά τα χρόνια που χρησιμοποιώ Marantz και Denon, ακόμα και σε συνθήκες βανδαλισμού, δεν έχουν κόψει ή σβήσει ούτε μια φορά. Χωρίς να χρησιμοποιώ το ECO εννοείται.

Ναι αλλά όπως είδες γράφει ότι είναι απίθανο να βγάλει πρόβλημα με εξωτερικό ενισχυτή απ τη στιγμή που τρέχει κανονικό πρόγραμμα μουσικής ή ταινίας γιατί αυτός το διαπίστωσε με τα sinusoidal sweeps που αν έχετε διαβάσει είναι ό,τι χειρότερο για ενισχυτές και υπογούφερ, πολύ ώρα με τέτοια τεστ οι ενισχυτές ταλαιπωρούνται και θερμαίνονται, εμείς δεν του βάζουμε τέτοια στο πρόγραμμα, οπότε το θεωρώ τελικά άσκοπο το eco στο on.
Ισχύει αυτό που λες. Η προστασία ενεργοποιηθηκε σε τεστ που είναι σχεδιασμένο να φέρει τον ενισχυτή στα όρια του. Έλα όμως που, με το eco mode στο on, υπάρχει διαφορά στη θερμοκρασία είτε με τελικούς είτε χωρίς.

@pleo

Σε ποιο feature αναφέρεσαι; στο eco mode ή σε αυτό που ρώτησε ο Κώστας μερικά ποστ ποιο πριν για το amp assign;

SR7013 max. number of processing (preamp) channels 11.2, number of poweramps 9.

SR8012 max. number of processing (preamp) channels 11.2, number of poweramps 11.

Επομένως ο πρώτος χρειάζεται να έχει το συγκεκριμένο feature, ο δεύτερος τι να το κάνει; Δεν υπάρχει λόγος να το έχει καθώς δεν χρειάζεται να "μεταφέρει" τα τελικά του στάδια σε άλλες μπόρνες, όπως κάνει ο πρώτος σε περίπτωση που του ζητηθεί να παίξει σε εντεκακάναλο set-up.

Σε ό,τι αφορά την ολοκληρωτική αποκοπή των προενισχυτικών σταδίων από τα τελικά (pre-amp only mode) αυτό όπως έχω γράψει και παλιότερα στο νήμα το έχω δει να γίνεται μόνο σε κάποια μοντέλα της Pioneer και δη στον SC-LX901 που είχα δοκιμάσει τελευταία. Ενδεχομένως να γίνεται και στον SC-LX904 που είναι ο αντικαταστάτης του. Μια εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα στους ενισχυτές AV δηλαδή.

Ισχύει αυτό που λες. Η προστασία ενεργοποιηθηκε σε τεστ που είναι σχεδιασμένο να φέρει τον ενισχυτή στα όρια του. Έλα όμως που, με το eco mode στο on, υπάρχει διαφορά στη θερμοκρασία είτε με τελικούς είτε χωρίς.

Μια φορά κατά λάθος είχαν ακουμπήσει ο αρνητικός και ο θετικός πόλος ενός καναλιού που ήταν το καλώδιο στον αέρα σε ένα SR5013. Θυμάμαι ότι έκλεισε για λόγους προστασίας. Αν πρόκειται να "κάνουμε τεστ" θα πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε.

Στη γραμμή παραγωγής ένα από τα τεστ λειτουργίας που γίνονται είναι και εκείνο της θερμικής καταπόνησης, μια και μου το θύμησες. Τρέχουν τα μηχανήματα για αρκετή ώρα σε full ισχύ. Και μιλάω για τον SR8012 που φτιάχνεται στο εργοστάσιο από το οποίο έχω ανεβάσει screenshot.

@pleo
Συζητάμε το γιατί να έχουμε το eco mode on απο τη στιγμή που έχουμε τελικούς. Εγώ λέω ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει αποκοπή/αποενεργοποιηση των τελικών σταδίων, το eco mode σε on έχει χρησιμότητα και λογική.

Αν πρόκειται να "κάνουμε τεστ" θα πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε.
Ουφ... Δεν σε προλαβαίνω σήμερα!
Όχι εμείς. Ο gene dellaSala

@pleo
Συζητάμε το γιατί να έχουμε το eco mode on απο τη στιγμή που έχουμε τελικούς. Εγώ λέω ότι από την στιγμή που δεν υπάρχει αποκοπή/αποενεργοποιηση των τελικών σταδίων, το eco mode σε on έχει χρησιμότητα και λογική.

H χρησιμότητα του ECO mode όπως θα έχεις δει, είναι για τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας. Μια και έχεις σύγχρονο μηχάνημα από D+M μπορείς να τη δεις ενεργοποιόντας τη μπάρα που δείχνει την κατανάλωση με και χωρίς ECO mode.

Ουφ... Δεν σε προλαβαίνω σήμερα!
Όχι εμείς. Ο gene dellaSala

Ούτε αυτός, αλλά το Shrirakawa Audio Works μπορεί να κάνει τα κατάλληλα τεστ.

Attachments

• screenshot.5.jpg
    screenshot.5.jpg
    73.7 KB · Views: 192
  • screenshot.6.jpg
    screenshot.6.jpg
    74.3 KB · Views: 191
  • screenshot.7.jpg
    screenshot.7.jpg
    157.7 KB · Views: 191
  • screenshot.8.jpg
    screenshot.8.jpg
    69.9 KB · Views: 190
  • screenshot.9.jpg
    screenshot.9.jpg
    79.1 KB · Views: 190
Επίσης στο εργοστάσιο αυτό (Shirakawa Audio Works, Japan) θα μεταφερθεί και η παραγωγή της Classe, τόσο για τα νέα Delta Series που η γκάμα θα περιέχει στο μέλλον μέχρι και πολυκάναλους, όσο και για τα Omega Series που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Και μόλις είδα τώρα που μπήκα στο Sound United University ότι βγήκε νέο test που αφορά τα Legend Series της Polk. Πάω να κάνω το τεστ, να πάρω το πιστοποιητικό και επανέρχομαι... :p

Ούτε αυτός, αλλά το Shrirakawa Audio Works μπορεί να κάνει τα κατάλληλα τεστ
Άστους αυτούς... Έχουν έδρα την φουκουσιμα. Τους πείραξε η ραδιενέργεια... :flipout:

Άστους αυτούς... Έχουν έδρα την φουκουσιμα. Τους πείραξε η ραδιενέργεια... :flipout:

Οτιδήποτε από Sound United γράφει στην ούγια Made in Japan, κατασκευάζεται (συναρμολογείται πιο σωστά) ή θα κατασκευάζεται (classe) σε αυτό το εργοστάσιο.

Στο 16:10 όπως τα λέει ο brand director της classe.

https://www.youtube.com/watch?v=D5KtBHFeMCM

Και μια και μιλάμε για τους Audioholics...

https://www.youtube.com/watch?v=Y54N3OEgnoM

Εδώ λέει Καναδέζικη. Να υποθέσω ότι κατασκεύαζε Κίνα και τώρα η παραγωγή θα γίνεται στην Ιαπωνία?

Ναι, το λέει και στο πρώτο video o Dave. Στο εργοστάσιο των B&W/Rotel στην Κίνα τα φτιάχνανε. Τώρα θα φτιάχνονται Ιαπωνία στο εργοστάσιο της Sound United.

Κατόπιν προτροπής του Κώστα ανοίγω ένα νέο θέμα για να συζητήσουμε σχετικά με τους νέους ενισχυτές AV των Denon Marantz για την περίοδο 2019-2020.

Περιμένοντας να μεταφερθούν τα μηνύματα από το άλλο θέμα στο οποίο έχουν αναρτηθεί κάποια post μου σχετικά και για να συνεχίσω παρακάτω, ας δούμε ποια νέα μοντέλα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής.

Σε πολυκάναλους έχουμε μέχρι στιγμής:

Denon
AVR-X1600H
AVR-X2600H
AVR-X3600H

Marantz
NR1510
NR1710
SR5014

SR6014

Και σε δικάναλους - ναι καλά διαβάσατε, από φέτος θα υπάρχουν και δικάναλοι AV, γιατί όχι άλλωστε - έχουμε:

Denon
DRA-800H

Marantz
NR1200

Ωραίες οι αλλαγές που έκαναν φέτος πάντως στην καινούργια γενιά. Μικρές αλλά.... σοκαριστικές στο αποτέλεσμα θα έλεγα. Τόσο καλό που αποφάσισα να υπάρξει και τέταρτο setup πολυκάναλο στο χώρο. χοχοχοχο.
Θα αναφερθώ σε πρώτη ευκαιρία όπως μου τα εκμυστηρεύτηκε ο φίλος μου ο Kentaro Yamazaki μια βραδιά στη Yokohama λίγο έξω από το σταθμό που πίναμε σάκε :o
Σε συνδυασμό με το revision της Dolby για το atmos που πλέον περιλαμβάνει και Virtual speakers και φυσικά στη νέα γενιά αυτό θα υποστηρίζεται (f/w update για το Dolby Height Virualizer).

Καλησπέρα καλησπέρα με την ευκαιρία... . :afro:

Έχω τον denon x2400h νομίζω είναι του 2019... τωρινός. Αλλά... χτες που δοκίμασα να τον σετάρω με μια 4κ sony τηλεόραση, διαπίστωσα αρκετά που δε μου άρεσαν. Π.χ. έβαλα στην μπροστινή usb είσοδό του, ένα στικάκι διαμορφωμένο σε exfat - και δεν το αναγνώρισε! μετά έβαλα ένα άλλο στικάκι usb... με ταινίες 7.2 klp 4k.. και μουσικά αρχεία flac. Είδε τα μουσικά αρχεία flac (τα έπαιξε) αλλά δεν είδε ποτέ τα βίντεο! ψάχνοντας το μενού διαχείρισής του, μέσω nas ή usb, είδα ότι έχει MONO music server κι όχi videoserver! βρισκόμαστε στο 2020, με το τελευταίο firmware - και ενώ είναι AVR... δεν βλέπει τα βίντεο!!!!! εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες, που δεν τις ξέρω! έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι οι avr pioneer είναι πολύ καλύτεροί του!