Denon & Marantz AV Receivers 2019-2020

Το έχω γράψει πολλές φορές ότι στους 9κάναλους Marantz και Denon και έχω βάλει σχετική φωτογραφία από το μενού ότι έχεις την επιλογή να αποσυνδέσεις τα εμπρός κανάλια ισχύος (ή τα Height 2) από τις αντίστοιχες μπόρνες.

Ισχύει μόνο στους 9κάναλους, όχι στους 7κάναλους και όχι στους 11κάναλους.

Στον 13κάναλο AVC-X8500H μπορείς να αποσυνδέσεις όλα τα κανάλια ισχύος από όλες τις μπόρνες (pre-amp only mode).

Η επιλογή αυτή, δηλαδή για όποια κανάλια έχουμε την επιλογή αναλόγως μοντέλου, δεν αφορά το σήμα που βγαίνει έτσι κι αλλιώς από τις pre-out, όταν έχουμε πει στον ενισχυτή μας ότι έχουμε συνδέσει όλα τα ηχεία που μπορουν να συνδεθούν σε αυτόν.

Manmar
Οι κατασκευαστές γενικότερα δεν δίνουν στοιχεία για την έξοδο των pre-out στους ενισχυτές AV. Δίνουν μόνο μια τιμή η οποία δεν αρκεί φυσικά για να καταλάβουμε πως θα συμπεριφερθεί σε όλο το εύρος του pot του προενισχυτή (στην περίπτωσή μας ο ενισχυτής AV μέσω των εξόδων προενίσχυσης) ο τελικός που θα έχουμε συνδέσει στις εξόδους αυτές.

Το τι ισχύει στη σχέση προενισχυτή και τελικού είναι γνωστό. Δύο πράγματα προσέχουμε...

https://www.decware.com/paper55.htm

Το έχω γράψει πολλές φορές ότι στους 9κάναλους Marantz και Denon και έχω βάλει σχετική φωτογραφία από το μενού ότι έχεις την επιλογή να αποσυνδέσεις τα εμπρός κανάλια ισχύος (ή τα Height 2) από τις αντίστοιχες μπόρνες.

Ισχύει μόνο στους 9κάναλους, όχι στους 7κάναλους και όχι στους 11κάναλους.

Στον 13κάναλο AVC-X8500H μπορείς να αποσυνδέσεις όλα τα κανάλια ισχύος από όλες τις μπόρνες (pre-amp only mode).

Η επιλογή αυτή, δηλαδή για όποια κανάλια έχουμε την επιλογή αναλόγως μοντέλου, δεν αφορά το σήμα που βγαίνει έτσι κι αλλιώς από τις pre-out.

Manmar
Οι κατασκευαστές γενικότερα δεν δίνουν στοιχεία για την έξοδο των pre-out στους ενισχυτές AV. Δίνουν μόνο μια τιμή η οποία δεν αρκεί φυσικά για να καταλάβουμε πως θα συμπεριφερθεί σε όλο το εύρος του pot του προενισχυτή (στην περίπτωσή μας ο ενισχυτής AV μέσω των εξόδων προενίσχυσης) ο τελικός που θα έχουμε συνδέσει στις εξόδους αυτές.

Το τι ισχύει στη σχέση προενισχυτή και τελικού είναι γνωστό. Δύο πράγματα προσέχουμε...

https://www.decware.com/paper55.htm

Άλλο αποσύνδεση όμως κι άλλο απενεργοποίηση του ενισχυτικού σταδίου. Αυτό θα έπρεπε όντως να το έχουν όλοι, και μάλιστα ανεξάρτητα ανά κανάλι. Δεν το θέλεις? Το σβήνεις.

Άλλο αποσύνδεση όμως κι άλλο απενεργοποίηση του ενισχυτικού σταδίου. Αυτό θα έπρεπε όντως να το έχουν όλοι, και μάλιστα ανεξάρτητα ανά κανάλι. Δεν το θέλεις? Το σβήνεις.

Κανένας δεν το έχει σε όσες επιλογές θέλεις. Το έχουν για κάποια κανάλια ή για όλα μαζί κάποιοι ενισχυτές AV.

Θες να σου πω και ποιοι είναι αυτοί; Εκτός από τον AVC-X8500H που ανάφερα.

Βασίλη έχω τελικούς για όλα τα κανάλια, έναν δικάναλο για τα μπροστά που έχουν απαιτήσεις κι ένα πεντακάναλο για τα υπόλοιπα, το ερώτημά μου είναι αν επιλέξω να βάλω τέσσερα οροφής και να πάω σε 11.1 set up, ο ενισχυτής (Marantz 7013) μ αφήνει να χρησιμοποιήσω και τις δύο πίσω height 1&2 "βλέποντας" ότι έχω κουμπωμένο τελικό στα μπροστά ηχεία; Γιατί στην εικόνα δείχνει τον τελικό για το ένα ζευγάρι οροφής; Δεν θα πρεπε να υπάρχει υποσημείωση ότι θα μπορούσε να πάει ο τελικός για τα μπροστά και να επιλέγω εγώ ή ο ενισχυτής τι βλέπει κουμπωμένο;

Δεν έχω βρει στο μενού επιλογή για pre-out.

Settings:

Amp Assign -> 11.1
Height -> 4 ch

Και συνδέεις κανονικά τα 4 Atmos ηχεία στα Height 1 & Height connectors, και τα υπόλοιπα στους τελικούς, και τους τελικούς σου με τα RCA τους στα pre-outs Front LR, Center, Surround LR. Surround Back LR

Κώστα, εάν ορίσεις από το amp assign όπως πρέπει τα ηχεία, στην οθόνη που σου δείχνει με γραφικά τα ηχεία, θα σου δείξει ότι τα Front L&R ότι είναι Pre. Δηλαδή αυτά τα δύο κανάλια τα εμπρός δεν οδηγούνται από τον Marantz αλλά από τον τελικό που θα έχεις συνδέσεις στα Pre-out των Front μόνο.

Κανένας δεν το έχει σε όσες επιλογές θέλεις. Το έχουν για κάποια κανάλια ή για όλα μαζί κάποιοι ενισχυτές AV.

Θες να σου πω και ποιοι είναι αυτοί; Εκτός από τον AVC-X8500H που ανάφερα.

Βεβαίως, είναι πολύ καλή πληροφορία αυτή!

Σωστο αυτο γιατι νομιζω οτι γινεται παρεξηγηση. Δεν ρωταω για επιλογη για το που θα βαλω τον τελικο. η απενεργοποίηση θα ηταν καλο να υπαρχει ωστε να μπορει ο av χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως προ.
αληθεια αν ειχατε τελικους για ολα τα καναλια τι προτιμουσατε τον 8012 ή τον AV7705;;;

Settings:

Amp Assign -> 11.1
Height -> 4 ch

Και συνδέεις κανονικά τα 4 Atmos ηχεία στα Height 1 & Height connectors, και τα υπόλοιπα στους τελικούς, και τους τελικούς σου με τα RCA τους στα pre-outs Front LR, Center, Surround LR. Surround Back LR

Αυτό το ξέρω, άρα λοιπόν το κάνει αυτόματα ο ενισχυτής αυτό, αν εγώ δεν έχω οροφής κι έχω συνδεδεμένα τα εμπρός σε τελικό, τα τελικά στάδια του Μάραντζ απενεργοποιούνται;

Κώστα, εάν ορίσεις από το amp assign όπως πρέπει τα ηχεία, στην οθόνη που σου δείχνει με γραφικά τα ηχεία, θα σου δείξει ότι τα Front L&R ότι είναι Pre. Δηλαδή αυτά τα δύο κανάλια τα εμπρός δεν οδηγούνται από τον Marantz αλλά από τον τελικό που θα έχεις συνδέσεις στα Pre-out των Front μόνο.

Μα κι 7κάναλο που έχω συνδέσει εγώ χωρίς να έχω οροφής μου δείχνει ότι τα εμπρός είναι pre, δεν το έχω επιλέξει, η φωτό είναι σταθερή αυτή δεν είναι ενεργή να αλλάξει, απλά σου δείχνει τις επιλογές νομίζω, εμένα που δεν έχω οροφής πως δείχνει τα εμπρός ότι είναι σε τελικό; Αρα τα βλέπει απ την τάση εξόδου της προενίσχυσης;

Βεβαίως, είναι πολύ καλή πληροφορία αυτή!

Αν και offtopic ελαφρώς βέβαια.

Denon AVC-X8500H
Pioneer SC-LX904 & 704 και της προηγούμενης γενιάς SC-LX901, 801 & 701
Onkyo TX-ZR3400 και της προηγούμενης γενιάς TX-ZR3100 & 1100.

Σωστο αυτο γιατι νομιζω οτι γινεται παρεξηγηση. Δεν ρωταω για επιλογη για το που θα βαλω τον τελικο. η απενεργοποίηση θα ηταν καλο να υπαρχει ωστε να μπορει ο av χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως προ.
αληθεια αν ειχατε τελικους για ολα τα καναλια τι προτιμουσατε τον 8012 ή τον AV7705;;;

Τον AV7705 γιατί συμφέρει. Ο SR8012 είναι εκπληκτικός μεν, αλλά εάν χρειάζεσαι τα τελικά στάδια ισχύος του τα οποία είναι ξεχωριστές πλακέτες το κάθε κανάλι, μειώνοντας το crosstalk των καναλιών μπλα μπλα μπλα και πολλά ακόμη που έβλεπα στην εκπαίδευση του Sound United University.

Άσε που με τον AV7705 θα αξιοποιήσεις και τη Balanced συνδεσμολογία.

και για AV8805 VS AV7705; Αξιζει η διαφορα στη τιμη; εκτος απο το χαλκινο σασι υπαρχουν αλλες ουσιαστικες διαφορες; π.χ στα dac, power supply, output stages κτλ.

Fully upgradable to HDMI 2.1, τοροειδής μ/σ, επιχαλκωμένο σασί, περισσότερα κανάλια είναι μερικά που μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή.

Και εξαιρετικές μετρήσεις, state of the art όπως το θέτει εδώ:

https://hometheaterhifi.com/reviews/receiver-processor/processors/marantz-av8805-processor-review/

Ενδιαφέρον μάλιστα πως αλλάξανε τα LSI chip. [FONT=&quot]In this unit, two AVR LSI chips are replaced by 9 new chips from New Japan Radio and 6 added opamps. The 120.5dB SNR is a result of the change.[/FONT]

Αυτό το ξέρω, άρα λοιπόν το κάνει αυτόματα ο ενισχυτής αυτό, αν εγώ δεν έχω οροφής κι έχω συνδεδεμένα τα εμπρός σε τελικό, τα τελικά στάδια του Μάραντζ απενεργοποιούνται;

Μα κι 7κάναλο που έχω συνδέσει εγώ χωρίς να έχω οροφής μου δείχνει ότι τα εμπρός είναι pre, δεν το έχω επιλέξει, η φωτό είναι σταθερή αυτή δεν είναι ενεργή να αλλάξει, απλά σου δείχνει τις επιλογές νομίζω, εμένα που δεν έχω οροφής πως δείχνει τα εμπρός ότι είναι σε τελικό; Αρα τα βλέπει απ την τάση εξόδου της προενίσχυσης;

Βλέπει αυτόματα ποιά pre-out χρησιμοποιείς χάρη στην "ολοκλήρωση" του κυκλώματος όταν συνδέεις επάνω τον τελικό ενισχυτή.

Θεωρητικά, τα τελικά στάδια όταν παίζεις με pre-out θα έπρεπε να κλείνουν σε όλους τους ολοκληρωμένους ενισχυτές, δεν το κάνουν όλοι δυστυχώς ( όχι πλήρως τουλάχιστον ).
Πάντως το πιο ενδιαφέρον, η ανακατανομή ισχύος δεν γίνεται, απλά σου κλείνει το τελικό στάδιο ώστε να μην πηγαίνει ρεύμα χαμένο ( περιορίζονται οι θερμικές απώλειες ).

νομιζω ομως οτι ο αμιρ τους εθαψε λιγακι και τους δυο. (οκ το ξερω δε λεει κατι αυτο)

Καλά, μην περιμένετε ποτέ να είναι σε απόδοση το ίδιο με stereo, dedicated dac, κλπ οι av receivers.
Δεν είναι ούτε ο σκοπός τους, ούτε εύκολο, ούτε φυσικά οικονομικό, ούτε υλοποιήσιμο δίχως να καταλήξουμε με σασί σαν full tower PC.

Όσο είναι ένας τελικός της προκοπής δεν είναι 2 μεγάλοι AV receivers μαζί ογκομετρικά.

Αν θέλει κανείς το "απόλυτο", όσο αυτό είναι εφικτό, θέλει σκάσιμο για χωριστό processor ( Dolby, Datasat, Trinnov ), και μετά κοτσάρει ότι high end τελικούς θέλει αν σκοπός είναι να κυνηγηθεί και το τελευταίο απαραμόρφωτο W :p

Εγώ βλέπω να σου κλείνει το μάτι ο AV8805 manmar...

Ξεχωριστό κανάλι σε κάθε πλακέτα.

marantz-av8805-fig35.jpg

μπα... οσο δουλευει καλα ο 7012 δεν θα τον αλλαξω. εκτος αν βγει κανενα τρελό φορματ που δεν το υποστηριζει. (οχι το imax πάντως)
απλα αναρωτιέμαι αν ειναι καλυτερα να παρεις ενα τοπ receiver (8012) ή ενα μεσαιο av controller ( AV7705) για χρηση με τελικους.

Εμείς επιλέξαμε τον AV7705 ακριβώς επειδή το 7.2.4 στην Ultimate Audio παίζει με πολυκάναλους τελικούς. Αξιοποιώντας και τη balanced σύνδεση.

Εάν αυξάναμε το setup, πράγμα που αποφασίσαμε ότι δεν έχει και πολύ νόημα καθώς οι περισσότεροι σκέφτονται το 5.1.4 ή το πολύ το 7.1.4, και το κάναμε 7.2.6 ας πούμε τότε θα πηγαίναμε στον AV8805.

Πάντως κοιτώντας το καθαρά από οικονομική σκοπιά, τόσο ο SR7013, όσο και ο AV7705 έχουν πολύ καλό VFM το καθένα στην κατηγορία του.