Denon PMA- A110

Πάντως χαίρομαι που υπάρχουν χομπίστες που κολλούν με την φιλοσοφία μιας εταιρείας ,φτάνει να μην επιβάλλονται στους άλλους.
Ούτε εσύ,ούτε ο Μάκης το κάνετε και έγραψα κάτι την Παρασκευή για τους Audio Research και σίγουρα 'τό πιασες'.
προσωπικά Γιάννη δεν "κολλάω" με καμία εταιρία -θα το έχεις καταλάβει αυτό..
όλες οι εταιρίες "δίνουν" αυτό που μπορούν σε σχέση με το κόστος.. κάποιες ίσως να τα καταφέρνουν καλύτερα σε κάποια μοντέλα τους, αλλά σχεδόν ποτέ στο σύνολο αυτών.
γι'αυτό και προσπαθώ να βελτιώσω αυτά που ήδη έχω.
και μέχρι τώρα τα καταφέρνω πάρα πολύ καλά με την βοήθεια της κοινότητας.

Όλες οι εταιρίες προσεγγίζουν διαφορετικά τον ήχο και για αυτό μίλησα κατά καιρούς για σχολές .
Φυσικά έχουμε τις προτιμήσεις μας ,οπότε για εμένα ισχύει ουδετερότητα -διαφάνεια -καθαρότητα.
Όσον αφορά για πυκνωτές επειδή αναφέρθηκαν κάποιοι επιλέγουν το ύψος στο σασί τους όπως η Denon και βάζουν δυο αποκλειστικούς με τις δικές τους προδιαγραφές που θέτουν στην ουσία είναι και αυτοί 4 στην σειρά αρκεί να δεις το μεγάλο μέγεθος τους στο ύψος και να τους μετρήσεις .
Όλα αυτά φυσικά αφορούν σε αυτούς που αρέσκονται στις μετρήσεις .
Στο παρακάτω video βλέπω ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για τα ενισχυτικά που αναφέρθηκαν αρκεί να διαβάσεις τα σχόλια ,όποτε για εμένα ισχύει ο κανόνας ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να ακούγονται σε ηχεία αποκαλυπτικά .
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Φυσικά είμαι από αυτούς που ακούω και από ακουστικά ,αυτό κάνουν επαγγελματίες και μηχανικοί του ήχου .
Στην περίπτωση μας ο ολοκληρωμένος απομονώνει την έξοδο των ηχείων δεν ακούγονται δηλαδή οπότε μεταμορφώνεται σε ενισχυτή ακουστικών που μπορείς να ακούσεις όχι μόνο το ενσωματωμένο dac ,το phono με το πικάπ αλλά και τις εξωτερικές πηγές πριν
το σήμα καταλήξει στα καλώδια ,στα ηχεία και κατά επέκταση στον χώρο μας .
Το σήμα φυσικά μπορείς να το πάρεις και από το rccorder out και να συνδέσεις με μια εξωτερική ΠΗΓΗ πχ μαγνητόφωνο -επαγγελματικό .
CECED7EC-B4C0-47E5-A189-4D73CE348CF1.jpeg
Και ένα βίντεο που ανέβασα εχθές το απόγευμα αν και κάποια πράγματα θέλουν στρώσιμο ακόμη μιας και σαν φαν της Denon δεν είναι πρώτη φορά.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μα ο άνθρωπος το έβαλε με τα Diamond 802,το έγραψα , τι άλλο να βάλω ή και αυτά είναι 'ποταπά'?
Και τα κούνησε και αυτά και μάλιστα με σώματα ,καθαρότητα,σκηνή διαφάνεια (και έγραψα ότι ήταν χαμηλοτάβανο όπως ο προσωπικός μου χώρος).

Τι είδους σύγκριση είναι αυτή και για ποιο λόγο;

Μπήκε κάποιος και είπε γεια σας ψάχνω ενισχυτή στα τριάμισι και στα έξι χιλιάρικα; 🤪
Και μόνο που έγινε η σύγκριση καταλαβαίνουμε ότι ήταν λάθος ευθύς εξ αρχής ο,τι και να άκουσες.

προσωπικά Γιάννη δεν "κολλάω" με καμία εταιρία -θα το έχεις καταλάβει αυτό..
όλες οι εταιρίες "δίνουν" αυτό που μπορούν σε σχέση με το κόστος.. κάποιες ίσως να τα καταφέρνουν καλύτερα σε κάποια μοντέλα τους, αλλά σχεδόν ποτέ στο σύνολο αυτών.
γι'αυτό και προσπαθώ να βελτιώσω αυτά που ήδη έχω.
και μέχρι τώρα τα καταφέρνω πάρα πολύ καλά με την βοήθεια της κοινότητας.
Δυστυχώς δεν μπορούμε ν ακολουθήσουμε αυτά που βγαίνουν ,οπότε κάνουμε συμβιβασμούς,αναβαθμίσεις.
Υπάρχει ένα πέπλο ανασφάλειας στην χώρα μας.
Όχι ότι δεν πουλάνε,αλλά σε μικρό κύκλο.
Δεν υπάρχουν στημένοι πολλοί συνδυασμοί όπως τα χρόνια των 00ς,10ς.
Κάποιοι εισαγωγείς έχουν στήσει συνδυασμούς επειδή αυτούς αντιπροσωπεύουν μετά από συμφωνίες κατασκευαστών,άλλοι εισαγωγείς έχουν εταιρείες που εκπροσωπούν δεκαετίες και πάνε να τις πλασάρουν με τις νέες .
Βλέπω για παράδειγμα σε τρεις εκθέσεις Σκανδιναβία ενισχυτικά Moon (Pro/2 monos),να οδηγούν classin Spendor 1/2 !!!!!!!!!!(είχα το παλιό)..
Α.R Εκτός από Sonus Faber τα 'κολλάνε' με Triangle Magellan.
κ.λπ.
Μεγάλη προσφορά..αλλά οι τιμές έχουν πάει στο EVEREST.
Τώρα πάμε στα τυφλά επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε την συμπεριφορά τους στον χώρο μας.
Βλέπω ένα περιοδικό τώρα με τις προ-παραγγελίες Per-Listen των 17.000 και απορώ.
Άλλοι από εμάς είμαστε κολλημένοι, άλλοι όπως εγώ, άλλαξα προσανατολισμό 4-5 φορές με πισωγυρίσματα, τώρα ψάχνω κάτι άλλο, .αλλά δεν έχω την πολυτέλεια.
Φτάνει να είναι η μουσική στο κέντρο του κάδρου.
Απορίες για την υψηλή πιστότητα έχουν πολλοί.
Έντονες διαφωνίες επίσης.
Τι είδους σύγκριση είναι αυτή και για ποιο λόγο;

Μπήκε κάποιος και είπε γεια σας ψάχνω ενισχυτή στα τριάμισι και στα έξι χιλιάρικα; 🤪
Και μόνο που έγινε η σύγκριση καταλαβαίνουμε ότι ήταν λάθος ευθύς εξ αρχής ο,τι και να άκουσες.
Όχι ήθελα ν ακούσω το B&W 704 s 3 ,που ήταν στημένο με τον 110 και ακριβώς δίπλα στο ίδιο στούντιο υπήρχαν τα Dali.
Eγώ ηχεία πήγα ν ακούσω ,και έπαιξαν εναλλάξ με τους εν λόγω ενισχυτές που ήταν διαθέσιμοι.
Απ το εν λόγω κατάστημα έχω αγοράσει τους monobloc 6600 της Denon ,έναν παλιό ολοκληρωμένο,ένα Oracle ,ενώ ο γαμπρός μου ολοκληρωμένους.
Επέλεξα πρόγραμμα και άκουσα σε χαμηλές στάθμες πρώτα με τον 110 ,σποτιφάι,cd και αύλα,το πλατό αν και ήταν ετοιμοπόλεμο,δεν το ζήτησα.
Αφού δεν μ άρεσε σε τόσο χαμηλές εντάσεις ,προσφέρθηκε να βάλει τον H 390 που όμως και αυτός χαμηλά ,καλύτερα μεν όχι ικανοποιητικά δεν...
Κατόπιν έβαλε το Opricon και το 703 ,αυξήσαμε τις εντάσεις ,μας άφησε μόνους οπότε έβαλα κάποια που είχα μαζί και ότι είχε το κατάστημα, εκτός από πλατό.
Καθότι είχε κίνηση στα άλλα δωμάτια παίξαμε και μπλουζ ,(ήταν ο γιος μαζί στο δρόμο για πρόβα και εγγραφή).
Με τα volumes σε πιο ψηλές θέσεις μ άρεσε το αποτέλεσμα,(57 έδειχνε η σκάλα στο καντράν) ήρθε ο πωλητής τα άκουσα εναλλάξ και πιάσαμε την συζήτηση...η οποία είχε κατάληξη την ακρόαση στο περιποιημένο στούντιο όπου ήταν μόνο ο H590, αλλά μετέφερε Η390 να παίξει με τα 803 D και 802 Diamond,κάτι που το έκανε και μ άρεσε για να πω την αλήθεια.
Απλά εγώ ζήτησα ηχεία και εφόσον δεν μ άρεσε η αναπαραγωγή των 704/703/Opticon με Denon σε χαμηλές εντάσεις ακρόασης νύχτας,προσφέρθηκε να βάλει τον Hegel.Για NAD κ.λ.π. που υπήρχαν δεν ενδιαφέρθηκα,καθόσον μόνοι μας,δοκιμάσαμε αρκετά.

Δεν ξέρω αν μπαίνει κάποιος κάπου και ξεκινάει με τέτοιες ερωτήσεις που έβαλες,εγώ πάντως όχι ειδικά μετά από τόσες αγορές σε δεκάδες μηχανήματα,εμέσα σε τριακονταετία.

Απ το εν λόγω κατάστημα έχω αγοράσει τους monobloc 6600 της Denon ,έναν παλιό ολοκληρωμένο,ένα Oracle ,ενώ ο γαμπρός μου ολοκληρωμένους.
Επίσης τον 3020 ιστορικό της NAD και τα 805 Μatrix δεκαετία των 90ς.

Όχι ήθελα ν ακούσω το B&W 704 s 3 ,που ήταν στημένο με τον 110 και ακριβώς δίπλα στο ίδιο στούντιο υπήρχαν τα Dali.
Eγώ ηχεία πήγα ν ακούσω ,και έπαιξαν εναλλάξ με τους εν λόγω ενισχυτές που ήταν διαθέσιμοι.
Επέλεξα πρόγραμμα και άκουσα σε χαμηλές στάθμες πρώτα με τον 110 ,σποτιφάι,cd και αύλα,το πλατό αν και ήταν ετοιμοπόλεμο,δεν το ζήτησα.
Αφού δεν μ άρεσε σε τόσο χαμηλές εντάσεις ,προσφέρθηκε να βάλει τον H 390 που όμως και αυτός χαμηλά ,καλύτερα μεν όχι ικανοποιητικά δεν...
Κατόπιν έβαλε το Opricon και το 703 ,αυξήσαμε τις εντάσεις ,μας άφησε μόνους οπότε έβαλα κάποια που είχα μαζί και ότι είχε το κατάστημα, εκτός από πλατό.
Καθότι είχε κίνηση στα άλλα δωμάτια παίξαμε και μπλουζ ,(ήταν ο γιος μαζί στο δρόμο για πρόβα και εγγραφή).
Με τα volumes σε πιο ψηλές θέσεις μ άρεσε το αποτέλεσμα,(57 έδειχνε η σκάλα στο καντράν) ήρθε ο πωλητής τα άκουσα εναλλάξ και πιάσαμε την συζήτηση...η οποία είχε κατάληξη την ακρόαση στο περιποιημένο στούντιο όπου ήταν μόνο ο H590, αλλά μετέφερε Η390 να παίξει με τα 803 D και 802 Diamond,κάτι που το έκανε και μ άρεσε για να πω την αλήθεια.
Απλά εγώ ζήτησα ηχεία και εφόσον δεν μ άρεσε η αναπαραγωγή των 704/703/Opticon με Denon σε χαμηλές εντάσεις ακρόασης νύχτας,προσφέρθηκε να βάλει τον Hegel.Για NAD κ.λ.π. που υπήρχαν δεν ενδιαφέρθηκα,καθόσον μόνοι μας,δοκιμάσαμε αρκετά.

Δεν ξέρω αν μπαίνει κάποιος κάπου και ξεκινάει με τέτοιες ερωτήσεις που έβαλες,εγώ πάντως όχι ειδικά μετά από τόσες αγορές σε δεκάδες μηχανήματα,εμέσα σε τριακονταετία.

Αυτό δεν είναι ακρόαση αλλά σταυρόλεξο με παζλ και φιδάκι μαζί.

Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω καλύτερα. Ο PMA-A110 μπορεί να συγκριθεί με ενισχυτές της κατηγορίας του, δηλαδή όχι με τον Η390 αλλά με τον Η190 εφόσον μιλάμε για Hegel.
Οτιδήποτε άλλο είναι λάθος εξ' ορισμού και δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.

Τώρα αν όλα αυτά τα έκανες για λόγους ακαδημαικού ενδιαφέροντος, κατανοητό.

Μάλλον έρχεται και κάτι ακόμα με AL32 Ultra από την Denon.

Σε τρία χρώματα. Το ένα από αυτά θα είναι το Graphite Silver σαν τα επετειακά.

@MakisM ακούει; Ετοιμάσου... . :p

• Like
Reactions: MakisM
Μάλλον έρχεται και κάτι ακόμα με AL32 Ultra από την Denon.

Σε τρία χρώματα. Το ένα από αυτά θα είναι το Graphite Silver σαν τα επετειακά.

@MakisM ακούει; Ετοιμάσου... . :p
Θέλω πληροφορίες τόσες που κάποια στιγμή θα τοποθετηθώ και εγώ παρατηρώντας την εξέλιξη του All 32 από παλιά ,αλλά θέλω να είμαι σίγουρος για αυτά που θα γράψω .
Υ.Σ Από την άλλη παρακολουθώντας την όλη αυτή την συζήτηση και σύγκριση με ενισχυτικά διπλάσιας τιμής αναρωτιέμαι αν το κάθε μαγαζί έχει στήσει υπολογιστή για να ακούσει το ενσωματωμένο dac η τέλος πάντων βραχίονα με την dl a110 και το ενσωματωμένο phono ,γιατί όμως το αναφέρω …
Γιατί απλούστατα κάποια πράγματα έχουν κουρδιστεί από τους μηχανικούς της Denon μεταξύ λάμπας και τάξης Α ,αυτό ακούω μέχρι στιγμής …Γνωρίζοντας παρά πολύ καλά τον ήχο της ,αφού έχω στην διάθεση μου και τον poa 5000.
Οπότε λέγε 😉

Βλέπω HDMI ARC, USB-DAC, Bluetooth & WiFi, ξεχωριστή αναλογική έξοδο για Fix και Variable.

Made In Japan γράφει.

Βλέπω HDMI ARC, USB-DAC, Bluetooth & WiFi, ξεχωριστή αναλογική έξοδο για Fix και Variable.

Made In Japan γράφει.
Για εμένα τον παλιομοδίτη δεν κάνει όταν βλέπω HDMI κτλ όλα αυτά τα θέλω σε AV ενισχυτή .Οπότε για εμένα αν μπορέσω θα αγοράσω και το επετειακό CD player αργότερα και τέλος .
Θα είναι όμως ενδιαφέρον για κάποιον άλλο η καινούργια πρόταση της Denon που τα θέλει όλα σε ένα .

Για εμένα τον παλιομοδίτη δεν κάνει όταν βλέπω HDMI κτλ όλα αυτά τα θέλω σε AV ενισχυτή .Οπότε για εμένα αν μπορέσω θα αγοράσω και το επετειακό CD player αργότερα και τέλος .
Θα είναι όμως ενδιαφέρον για κάποιον άλλο η καινούργια πρόταση της Denon που τα θέλει όλα σε ένα .

ARC είναι. Δηλαδή μόνο για ήχο από την TV. Δεν έχει σχέση με βίντεο.

Δεν θα είναι στην τιμή του επετειακού CD πάντως. Πιο οικονομικό θα είναι.

Σε τρία χρώματα, μου κάνει εντύπωση αυτό γιατί πρώτη φορά βγάζει, εκτός από Premium Silver και Black, το χρώμα Graphite Silver σε μοντέλο κανονικής σειράς.

Network Player θα είναι.

Δεν λέω άλλα. Θα μας κυνηγάνε από τη Shirakawa που το φτιάχνουν τίποτε νίντζα... :LOL:

• Like
Reactions: MakisM
ARC είναι. Δηλαδή μόνο για ήχο από την TV. Δεν έχει σχέση με βίντεο.

Δεν θα είναι στην τιμή του επετειακού CD πάντως. Πιο οικονομικό θα είναι.

Σε τρία χρώματα, μου κάνει εντύπωση αυτό γιατί πρώτη φορά βγάζει, εκτός από Premium Silver και Black, το χρώμα Graphite Silver σε μοντέλο κανονικής σειράς.

Network Player θα είναι.

Δεν λέω άλλα. Θα μας κυνηγάνε από τη Shirakawa που το φτιάχνουν τίποτε νίντζα... :LOL:
Χμμμ ,αυτό νομίζω ότι ήταν απαίτηση κάποιον γιατί απλούστατα το καλό της network πουλιόταν μόνο στην Ιαπωνία .
Θετικό ότι θα το βγάλει και Graphite silver .

Χμμμ ,αυτό νομίζω ότι ήταν απαίτηση κάποιον γιατί απλούστατα το καλό της network πουλιόταν μόνο στην Ιαπωνία .
Θετικό ότι θα το βγάλει και Graphite silver .

Εκείνο είχε Advanced AL32. Εδώ αυτό θα έχει το Ultra AL32 σαν τον ενισχυτή σου και με την τελευταία λέξη της μόδας: το HDMI ARC το βάζουν πλέον σε όλα τα δικάναλα προϊόντα. Ευκολία βλέπεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πει όχι στις άλλες ψηφιακές εισόδους. Γιατί και USB -DAC βλέπω και ομοαξονική και οπτικές.

Εκείνο είχε Advanced AL32. Εδώ αυτό θα έχει το Ultra AL32 σαν τον ενισχυτή σου και με την τελευταία λέξη της μόδας: το HDMI ARC το βάζουν πλέον σε όλα τα δικάναλα προϊόντα. Ευκολία βλέπεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν πει όχι στις άλλες ψηφιακές εισόδους. Γιατί και USB -DAC βλέπω και ομοαξονική και οπτικές.
Το πρώτο το κατάλαβα ότι θα είναι στην έκδοση ultra.
Αν βάλει και το USB -DAC θα κάνει κίνηση ματ .Θα πρέπει να το βάλει οπωσδήποτε !!!

τι είναι αυτό που λέτε ρε παιδιά;;
ενισχυτής;;
κάποιο player ;;;
βάλτε καμιά φωτογραφία για να καταλάβουμε και εμείς οι αναλογικάριοι...

τι είναι αυτό που λέτε ρε παιδιά;;
ενισχυτής;;
κάποιο player ;;;
βάλτε καμιά φωτογραφία για να καταλάβουμε και εμείς οι αναλογικάριοι...
Μπα δεν νομίζω να το κάνει …θα φάει ξύλο από την Ιαπωνία 😂
Ελπίζω μόνο να το δούμε αποκλειστικά όταν έρθει η ώρα στο Avclub.gr.
Όσο για εσένα κύριε Συντονιστά αυτό αφορά και εμένα θα πρέπει να βγάλει κανένα μετασχηματιστή κεφαλών ΜC.

Μπα δεν νομίζω να το κάνει …θα φάει ξύλο από την Ιαπωνία 😂
Ελπίζω μόνο να το δούμε αποκλειστικά όταν έρθει η ώρα στο Avclub.gr.
ωραία, φωτό γιοκ..
τι είναι τουλάχιστον μπορώ να μάθω;;
Όσο για εσένα κύριε Συντονιστά αυτό αφορά και εμένα θα πρέπει να βγάλει κανένα μετασχηματιστή κεφαλών ΜC.
SUT γιατί;;
δεν έχω MC σε όλα μου τα phono ;;;
και συ το ίδιο ;;;

ωραία, φωτό γιοκ..
τι είναι τουλάχιστον μπορώ να μάθω;;

SUT γιατί;;
δεν έχω MC σε όλα μου τα phono ;;;
και συ το ίδιο ;;;
Κάποιο πουλάκι εδώ μέσα έχει τον χρυσό μετασχηματιστή της Denon ,ελπίζω να μας διαβάζει …
Δώσε προσφορά ,συντονιστής είσαι 😉😂