DENSEN B-130,Yamaha as2000 h ή as1000?

μεγειά και καλοάκουστος ο Yamaha! Θα συμφωνήσω με το φίλο που έγραψε πριν, μην πάρεις το πρώτο ηχείο που θα βρεις μπροστά σου, υπάρχουν τόσα και τόσα εκεί έξω. Πάρε τον ενισχυτή παραμάσχαλα και πήγαινε για ακροάσεις με ένα-δύο CD που σου αρέσουν και τα ξέρεις καλά στα μαγαζιά.Καλό ψάξιμο -bye-

μεγειά και από μένα.
Είμαι και εγώ πρόσφατος κάτοχος του 2000, νομίζω θα δεις μεγάλη διαφορά με τα ηχεία που ήδη έχεις.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους παλιούς (χα χα, στις γνώσεις εννοώ) εδώ ότι θα ήταν καλό να ακούσεις και άλλα ηχεία, χωρίς βέβαια να απορρίπτεις κανένα εξ'αρχής.

Παιδια μολις γυρισα και σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια.Μονο απο τη διαθεση σας,θα παιξει σαν λαματος τον 20000 ευρω!
-Κωστα φυσικα και δε θα βιαστω ΚΑΘΟΛΟΥ με τα ηχεια!Εχω καιρο για ακουσμα αφου καλοακουσω πρωτα τον ενισχυτη μου
-Θαναση οπως εισαι,τον ακουσαμε μας αρεσε,ειναι τερατακι με εγγυηση σιγουριας
-Kiriak εδω ειμαστε!Ευχαριστημενος απολυτα απο το μηχανημα?Με τι ηχεια τον ακους και τι καλωδια τα εχεις βαλε??

Καλημερα σε ολους!Νικο ζητησα το Oehlbach 2035(χρειαζομαι 2μ) και δεν υπαρχει,απο τις ωδες μου προτειναν ενα καλωδιο cambridge audio το οποιο(περιπου στα 50 ευρω).Απο εκει και περα με ψαξιμο βρηκα το Atlas Equator MkIII στα 130ευρω περιπου και υπαρχει και η λυση του Παντελη Qed Profile Audio στα 30 ευρω.
Να υποθεσω οτι δε χρειαζεται για τον Home Theater ηχο οτι δε χρειαζομαι και το ΑΜΑΝ το καλωδιο αφου δυσκολα θα καταλαβω διαφορες και να προτιμησω το φτηνοτερο?Τη μεγαλη σκαλα(τα φωτα σας)αν μπορειτε για να παραγγειλω...

RCA για σύνδεση ΑV Reveiver με τον Υamaha το φθηνότερο επώνυμο που βρίσκεις... μια χαρά θα είναι το QED.
Πάρε δύο να χρησιμοποιήσεις και στη πηγή.

Ηχείων πάρε Κimber 4TC για αρχή είναι μια χαρά και ταιριάζουν με τα περισσότερα "αυτιά" και πουλιούνται και εύκολα αν δεν σου κάνουν.

Για την πηγή το ψάχνεις αργότερα...άστο προς το παρόν. Βάλε το QED που βρίσκεις ή κάτι άλλο πάλι οικονομικό... καλύτερα να διαλέξεις καλό interconect μετά την επιλογή ηχείων.
Ίσως να γλιτώσεις και το ψάξιμο καλωδίων ηχείων που είναι και το ακριβότερο μένοντας στα kimber...

:ernaehrung004:

Νικο μολις παρηγγειλα τα Qed και βρηκα αυτα:Kimber Kable 8TC 2x2.0m προσφορα στα 200 ευρω,να τα χτυπησω??

Υποπτεύομαι ότι το 4άρι θα είναι πιο βολικό και οικονομικότερο.

Προσωπικά στη θέση σου (χωρίς ακρόαση) θα προτιμούσα το 4TC και ας είναι το 8ΤC καλύτερο.

Εγινε Νικο τους παιρνω τηλεφωνο,απλως επειδη ειναι απο 420 στα 200 ειπα μηπως ειναι καλυτερο αλλα δεν παει ετσι,σιγουρα οχι...

Νικο μιλησα μαζι τους και μου προσφερε τα Kimber Kable 8TC 2x2,5 με μπανανες και μεταφορικα στα 200 ευρω ολα μαζι..Δεν αντεξα την ξηγα(και η τιμη μου φανηκε καλη)και ενεδωσα!

Νικο μιλησα μαζι τους και μου προσφερε τα Kimber Kable 8TC 2x2,5 με μπανανες και μεταφορικα στα 200 ευρω ολα μαζι..Δεν αντεξα την ξηγα(και η τιμη μου φανηκε καλη)και ενεδωσα!

Κι εγώ θα ενέδιδα σε τέτοια προσφορά. Καλορίζικα όλα!

Ευχαριστω πολυ quevedo σιγα σιγα το παζλ στηνεται.Τωρα μενουν τα ηχεια αλλα εχω χρονο εδω μεσα,οπως και εσεις(χε χε)φανταζομαι...:)

H βιασυνη φερνει εξοδα. Χωρις να ξερεις το ηχειο και το χαρακτηρα του, το πως δενει με τον ενισχυτη σου και προς τα που ρεπει τονικα το αποτελεσμα, δεν παιρνεις καλωδια ηχειων γιατι μπορει να "χαλασεις" το γλυκο. Αν για παραδειγμα εχεις ενα συστημα το οποιο σου προκυψει επιθετικο στις υψηλες και πλαδαρο κ φουσκωμενο στις χαμηλες, με το 8TC το κανεις ακομα πιο επιθετικο κ το χαλας, με το 4αρι "μαζευεις" τα ακρα και το φερνεις στη σωστη κατευθυνση, με ενα audioquest το μαλακωνεις σε ολο το φασμα και παλι το φερνεις.. Για να μην μακρυγορω, το καλωδιο επειδη εισαγει καποιο χαρακτηρα, το επιθλεγουμε αφου πρωτα δουμε το χαρακτηρα του συστηματος μας και αφου αποφασισουμε σε πιο σημειο θελουμε να κανουμε fine tuning. H αγορα ενος καλωδιου των 200 ευρω μπορει να παει στο βροντο και να αποβει μπουμερανγκ οταν γινει χωρις τετοια κατευθυνση.

To QED profile ειναι εξαιρετικο, ειδικα για την τιμη του, το Cambridge audio που σου προτειναν ειναι κατα πασα πιθανοτητα το pacific, πολυ ανοιχτο υψηλα και μεσαια και μαζεμενο χαμηλα, στο λεω γιατι το εχω.

Last edited:
Τωρα νιωθω σαν μαθητουδι που το επιασε ο δασκαλος να μην εχει κανει την ασκηση.
Παντελη ευχαριστω για ολα,με προιδοποιησε ο Νικος που μεν ακουσα τη μαρκα που μου προτεινε και εκανα του κεφαλιου μου δυστυχως.Οσο για τις δοκιμες δυσκολα εδω πανω και ακομη και να υπηρχαν μαγαζια στη Θεσσαλονικη(που δεν τον νομιζω)να δινουν δανεικα καλωδια,ειναι δυσκολο να κλεινω τη δουλεια και να δινω ενα 50αρι καθε φορα.Ας ελπισω αν κατι δεν παει καλα με τα 8ΤC να ειναι η πρωτη και τελευταια φορα που λειτουργω ΤΟΣΟ βιαστικα και λανθασμενα.(με επεισε και ο εκπροσωπος που να παρει για τα 8TC για τον ενισχυτη μου,πουλωντας ετσι τις τοσες συμβουλες σας..)

Χαχα.μετα την παρατηρηση του Παντελη τωρα θα κατσω στα αυγα μου και θα περιμενω να ερθουν τα κομματια να τα συνδεσω Διαμαντη!
Ποσο καιρο ειχα ονειρο να το κανω που να παρει...!

Άγη η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος... επίσης είναι γνωστό ότι αν δεν πληρώσεις, δεν μαθαίνεις στο χόμπυ μας...
Και μεις που σε συμβουλέυουμε σίγουρα την έχουμε πατήσει με διάφορα στο παρελθόν.

Επι του θέματος καλωδίου ηχείων...
...το 8TC είναι πολύ καλό καλώδιο και ευκαιρία στα χρήματα που το βρήκες και μακάρι να σου κάνει...

Σου πρότεινα πριν το μικρότερο της σειράς (4ΤC) με τη λογική που αναφέρει παραπάνω ο tyler, συν του ότι θα ήταν μικρότερο το έξοδο και μικρότερη η χασούρα σε περίπτωση που δεν θα σου έκανε και το πούλαγες (ενα μεταχειρισμένο 4ΤC θα το έβρισκες γύρω στα 100Ε και θα το πουλούσες με ασήμαντη χασούρα)

Τες πα... δικό σου το χρήμα το κάνει ότι θες... δικό σου και το σύστημα που θα φτιάξεις...
Σου ξαναλέω πάντως: Μη βιάζεσαι!!!

Και με τα ηχεία διπλή προσοχή πολλές ακροάσεις και υπομονή!!!

Προσπάθησε να καταλάβεις με σιγουριά τι είναι αυτό που ψάχνεις στον ήχο. Αυτό πρέπει να είναι προτεραιότητα για σένα τώρα.
Μετά θα κοιτάξεις τα οικονομικά, το μέγεθος σε σχέση με το χώρο και τέλος το ταίριασμα με τον Ενισχυτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ και ΥΠΟΜΟΝΗ λοιπόν!

Τωρα νιωθω σαν μαθητουδι που το επιασε ο δασκαλος να μην εχει κανει την ασκηση.
Παντελη ευχαριστω για ολα,με προιδοποιησε ο Νικος που μεν ακουσα τη μαρκα που μου προτεινε και εκανα του κεφαλιου μου δυστυχως.Οσο για τις δοκιμες δυσκολα εδω πανω και ακομη και να υπηρχαν μαγαζια στη Θεσσαλονικη(που δεν τον νομιζω)να δινουν δανεικα καλωδια,ειναι δυσκολο να κλεινω τη δουλεια και να δινω ενα 50αρι καθε φορα.Ας ελπισω αν κατι δεν παει καλα με τα 8ΤC να ειναι η πρωτη και τελευταια φορα που λειτουργω ΤΟΣΟ βιαστικα και λανθασμενα.(με επεισε και ο εκπροσωπος που να παρει για τα 8TC για τον ενισχυτη μου,πουλωντας ετσι τις τοσες συμβουλες σας..)

Δεν σε "μαλωνω", ακριβως επειδη εχεις τον ενθουσιασμο και απειρια του αρχαριου, οφειλω να σε προειδοποιησω οτι η κινηση εμπεριεχει ρισκο για το κοστος που καλεισαι να πληρωσεις. Με ενα silver anniversary ή καποιο chord στο 50αρικο θα κανες ομορφα τη δουλεια, και αργοτερα στο σωστο timing θα κανες την ουσιαστικη κινηση στην επιλογη καλωδιου. Το ξερω κ εχεις δικιο οτι δεν μπορεις να δοκιμασεις εκει. Ωστοσο υπαρχουν καλωδια που πολλοι απο μας εχουν δοκιμασει ή κατεχουν και γνωριζουν το χαρακτηρα τους, οποτε θα μπορουσαν να δωσουν μια κατευθυνση. Πχ αν ελεγες "Παντελη, Νικο, ..... τα πριμα μου ειναι σκληρα και προβολικα εγω θα σου λεγα να αποφυγεις το 8VS, 8TC, Ultralink και να κοιταξεις καποιο απο τα S. Anniversary XT, Audioquest, 4TC κλπ, τα οποια κανουν roll off στις υψηλες. O αντιπροσωπος και σε ενα μηνα και σε 2 απο σημερα, καλωδια θα χει και την ιδια τιμη θα σου πει, απλα τοτε θα ξερεις πως ακους και τι θα θελες να διορθωσεις και θα σουν πιο ευστοχος. Τες πα, ασ' το αφησουμε, προεχουν τα ηχεια, καλη αναζητηση. -bye-

πάντως, για να μην απογοητεύεται από την επιλογή του θα πω ότι κι εγώ τα 8ΤC πήρα στην προσφορά που τα έχει βγάλει ο αντιπρόσωπος. Αλλο σύστημα θα πεις το δικό μου άλλο του συμφορουμίτη αλλά θεωρώ πως με την Kimber θα έχει τον ίδιο χαρακτήρα στον ήχο είτα με τα 8 είτε με τα 4TC...

πάντως, για να μην απογοητεύεται από την επιλογή του θα πω ότι κι εγώ τα 8ΤC πήρα στην προσφορά που τα έχει βγάλει ο αντιπρόσωπος. Αλλο σύστημα θα πεις το δικό μου άλλο του συμφορουμίτη αλλά θεωρώ πως με την Kimber θα έχει τον ίδιο χαρακτήρα στον ήχο είτα με τα 8 είτε με τα 4TC...

Οχι Θωμα, αλλων "αποστολων" το ενα και το αλλο, λογω διαφορας στο χαρακτηρα τον οποιο προφανως ακουσες σε συγκριση με τα 4αρια που σου δανεισα. Το 8αρι ειναι πιο φουσκωμενο χαμηλα και συνολικα πιο ισορροπημενο με πιο forward χαρακτηρα. Το 4αρι εχει το μισο σωμα χαμηλα, "μαζευει" ψηλα και αφηνει λιγο πιο μπροστα τα μεσαια. Βεβαιως το πως αρεσκεται να ακουει ο καθενας ειναι υποκειμενικο..