DENSEN B-130,Yamaha as2000 h ή as1000?

Παιδια ευχαριστω για τις ευχες σας.Τον περιμενω απο την Αθηνα και ελπιζω να ειναι εδω το σαββατοκυριακο.Η μιση δουλεια εγινε.Τωρα η αλλη μιση με ηχεια και αμεσα αν γινεται καλωδια.Συναδελφε Θαλασσοπορε ΤΙ εννοεις με τις ληψεις,λεω ο αδαης?

Ο Μαγγελάνος εννοεί φωτογραφίες από κούτα/ζελατίνες και γενικά από τα... εγκαίνια (για το μάτι ντε...).

Καλοάκουστος κι από μένα και μην έχεις αναστολές μια χαρά ενισχυτάρα πήρες!

Φυσικα και θα το κανω!Αυτο το εχω,τωρα βεβαια ισως χωσω παλι τον κακομοιρο τον Dalanik που ΤΟΣΟ με βοηθησε για να μου συμπιεσει τις φωτογραφιες..Γιατι ακομη και στο θεμα αυτο αμπαλος ειμαι,γενικα με τις γνωσεις μου επι ηλεκτρονικων...ψωνισατε απο σβερκο!...:)

Φιλε mirage προς το παρων δεν τιθεται θεμα πηγης οικονομια.Θα περιμενω αρκετα γιατι ωσ γνωστον πλεον εχω και εισοδους xlr(μεγαλεια!).Τωρα θα παιζει με το HD980.Τωρα θελω βοηθειες για ηχεια αλλα κυριως για τα καλωδια που θα συνδεσουν:
1.Τα ηχεια με τον ενισχυτη
2.τον ενισχυτη με τα pre out του πολυκαναλου
3.Το cd player με τον ενισχυτη.

τα καλωδια ειναι το λιγοτερο Αγη. ΠΑιρνεις ηχεια, τα συνδεεις με οτι καλωδια υπαρχουν, ακους το συστημα και μετα κανεις fine tuning

Καλώδια και λοιπά παραφερνάλια τα αφήνεις τελευταία και κατα την αποψή μου μην ασχοληθεις και πολύ.Αντιθέτως να ασχοληθείς με το φτιάξιμο όσο γίνεται του χώρου σου.Το 980 ηχητικά είναι μια χαρά.
Απο ηχεία είπαμε, τι πιο φυσικό από το ομόσταυλο ταίρι τους τα soavo...μην κάνεις το λάθος και δεν ακούσεις το ζευγάρι αυτο πριν ξεκινήσεις την όποια αναζητησή σου.
Καλή συνέχεια.

Ωραια...για καλωδια ηχειων δεν ψαχνω στο κατω κατω μεχρι να βρω τα ηχεια που θα παρω θα ακουω απο τα κακομοιρα τα Dali.
Ωστοσο Παντελη θα ηθελα τη βοηθεια σου,στο τι καλωδια θα παρω για να ενωσω τους δυο ενιχυτες,σημειοτεων η αποσταση τους θα ειναι κοντα στα 2μ.Για να τελειωνουμε το home theater.
P.S. εχω τα εργολαβικα καλωδια του HD980 και δε θα μου φτασει το μηκος,οπως και το οτι τωρα το cd player δε θα το ενωσω με οπτικη ινα οπως εκανα με τον A/V.Να περιμενω και γι'αυτα τα καλωδια??

Mirage τα Soavo 1 τα ακουσα με τον συγκεκριμενο και ηταν μια χαρα και προσανατολιζομαι για εκει,αλλα αφου ερθει ο ενισχυτης και τον ακουσω,τον καταλαβω οσο μπορω εστω και λιγο με τα ηχεια που εχω ηδη.Για καλωδια οπως λεει ο Παντελης θα περιμενω,απλως να κανω τη ενωση των ενισχυτων και την πηγη..

Kαλώδια
- 1 διπλό rca θα συνδεθεί από το pre out του ΑV στο ΑV input του S200 - προτείνω κάτι οικονομικό και ανεκτό για αρχή, πχ oehlbach τα πιο φθηνά που θα βρεις.

- 1 ζευγάρι καλώδια ηχείων θα συνδεθουν απο τον yamaha στα ηχεία - προτείνω kimber 4TC (στρογγυλεύει λίγο τις μεσο-υψηλές συχνότητες, καθαρές μεσαίες, καλή ατάκα στις χαμηλές) πιστεύω θα ταιριάξει και με τον ενισχυτή (αν και πιο σωστό θα ήταν να ξέρουμε και τα ηχεία...)

Σε πρόγραμμα ΗC θα ενεργοποιείς την είσοδο ΑV passthrough του ενισχυτή και θα χειρίζεσαι το volume απο το rc του ΑV Receiver.
Σε πρόγραμμα stereo θα παίζει μόνο ο yamaha, φυσικά θα επιλέγεις το αντίστοιχο input ανάλογα την πηγή.

- 1 διπλό rca θα συνδεθεί απο το CDp στην input "CD" του Yamaha - δες κάτι σε oehlbach φθηνα για αρχή και βρίσκεις κάποιο καλύτερο μεταχειρισμένο στη πορεία (canare/chord είναι οικονομικά και πολύ καλά...)

:ernaehrung004:

Last edited:
Άγη, καλοάκουστος ο Γιάμι κι από μένα. Είμαι κάτοχος Densen B-110 και μόλις χθες άκουσα τα Soavo με τον ενισχυτή μου, ενώ λίγες μέρες τα είχα ακούσει στον Νάκα με τον 2000. Παρά τις διαφορές πηγών, χώρω, καλωδίων κ.λπ. θα διακινδυνεύσω μια πρόχειρη κι επιγραμματική σύγκριση.

Με μια λέξη: θα προτιμούσα τον ομόσταυλο συνδυασμό. Τα ηχεία ανέπνεαν καλύτερα και η σκηνή ήταν εντυπωσιακή. Με τον Densen μου άρεσαν περισσότερο οι χροιές (μπορεί αυτό βέβαια να οφειλόταν και στην πηγή), αλλά -χωρίς να υπάρχει εμφανής έλλειψη οδήγησης- τα ηχεία ήταν σαν κάτι να τα κρατούσε. Βέβαια, ο Β-130 είναι ισχυρότερος και με καλύτερα ρεύματα από τον "μικρό", αλλά σε κάθε περίπτωση με τον συνδυασμό AS-2000 / Soavo-1 θα είσαι αρχηγός.

Όσο για τα καλώδια, από τη μικρή μου εμπειρία σου λέω να πάρεις όσο καλό interconnect αντέχεις και, για τα ηχεία, ακόμα και μια φτηνή -αλλά φροντισμένη- λύση (όπως τα Chord Carnival Silverscreen που έχω εγώ) είναι σούπερ.

Εγω αρχικα για να ακουσω το συστημα θα πηγαινα σε οικονομικα value for money inteconnect, κατι σε QED και αναλογα με το ποιο ηχειο θα αγοραστει, θα επελεγα καλωδιο ηχειων. Ακους το συστημα, το μαθαινεις και σε μαθαινει και οταν αποκτησεις αποψη σε τι λεπτομερια θελεις να επιφερεις βελτιωση, επιλεγεις και τα αντιστοιχα καλωδια.

Παιδια μολις παραγγελθηκε ο Yamaha AS-2000 silver.Επειδη το budget μου ηταν κοντο και ηθελα ενα μηχανημα με αρκετα καλουδια οπως ht passthrough νομιζω οτι επραξα σωστα,μη ρισκαροντας σε μεταχειρισμενου,ebay κτλ..Ευχαριστω για ολα και ελπιζω το κραξιμο σας να μην ειναι μεγαλο(ακουτε Dalanic,Sonus Naturalis,Tyler,Database κτλ?Σας παρακαλω την επιεικεια σας...
Μεγειά το καινούργιο μηχανάκι! :music-smiley-005:
Δεν υπάρχει θέμα για κράξιμο βέβαια. Αρκεί να σου πω, ότι με τη Yamaha έχω μία σχέση συμπάθειας και εκτίμησης γενικώς. Με την έννοια πως δεν συνηθίζει να σε ξεγελάει. Δεν υπόσχεται φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Αξίζει τα χρήματα της ως το τελευταίο ευρώ.

(Καλά με την άλλη γιαπωνέζα Κυρία, τη Sony, οι σχέσεις μου είναι αγάπης-μίσους).

Φρόντισε τώρα για τα ηχεία. Με προσοχή, αλλά προπαντός με υπομονή. Η υπομονή θα σε ανταμείψει.

Ασφαλώς θα έχεις καταλάβει, ότι ολόκληρη η κοινότητα, οι παλιές καραβάνες του Δικάναλου σ' έχουν υιοθετήσει.

Ασυνήθιστο για καινούργιο μέλος. :cool4:

Είσαι καλός μαθητής όμως! :lehrer:

Περιμένουμε πρώτες εντυπώσεις.
Και φυσικά και φωτογραφίες, όπως παραγγέλνει ο Καπετάνιος μας! ;)

Παιδια ειλικρινα ευχαριστω ολους,μολις διαβασα τα μηνυματα σας,μολις τωρα,εσκασε το χειλακι μου σαν του Joker για την αγκαλια που μου δωσατε.Το μηχανημα θα αργησει καμια βδομαδα και ως τοτε θα ψαξω για τα καλωδια που μου ειπατε(παλι καινουριο διαβασμα,ξανα πανελληνιες εικονας-ηχου τωρα!).Μολις ερθει ομως θα εχει παλει δουλεια ο Dalanik με τη συμπιεση των φωτο μου.
Δυστυχως για σας,απο βδομαδα λουκανικομπυροκατασταση μονο με σενα JL_,οι αλλοι εχασαν!Μπορει να ακουν ηχεια και ενισχυτες,αλλα απο λουκανικα και μασα εμεις εδω πανω και αν την ακουμε!
Μολις ερθει βεβαια,εχει να σας χωσω και με τα ηχεια αλλα και τις ρυθμισεις οχι οτι γλυτωνετε πρεσβυτεροι!

Καλορίζικος :)
Προσωπικά, θα σου πω για πολλωστή φορά ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ SOAVO! Όχι γιατί δεν είναι καλά ηχεία. Αλλά γιατί είναι τα πρώτα και μόνα ηχεία σοβαρής κατηγορίας που άκουσες ποτέ. Δες το ενδεχόμενο ακρόασης στον Ορφέα Των ηχείων δαπέδου που προτείνει ο φίλος παραπάνω, συνεννοήσου με εκείνο το μαγαζί που ήταν κλειστό τις προάλλες κλπ... Το υπόλοιπο στόρυ το ξέρεις... Ενισχυτής παραμάσχαλα ακροάσεις και κατάληξη στην πίτσα Σάκης

Φυσικα και δε θα βιαστω τωρα να τα παρω,εχουμε ακομη χρονο Θαναση.Τις προαλλες ειχα παρει παραμασχαλα σαν αρνια τα ηχεια,τωρα θα παρω τον ενισχυτη μοσχαρι!
Την κανω για μασα με παρεα σε πολυ ζορικο χωριο(αμελετητα κτλ καταστασεις)Ευχαριστω τους παντες και θα σας δω τις πρωινες ωρες με μια σοδα στο χερι.
P.S.Ετσι οπως το γραφεις ρε Θαναση με κεφαλαια μου ερχεται ΤΩΡΑ να τα παραγγειλω τα ατιμα!