Denying Greek identity and heritage

Η επανάσταση και η συσπείρωση και ο φόβος για την καρέκλα, καθώς και οι ηγέτες, τι σχέση έχουν με τις επεκτατικές βλέψεις των λαών ανά την ιστορία;

Μα από εκεί δεν αρχίζουν όλα?
Τα πρόβατα έχουν τον βοσκό τους και οι ανυποψίαστοι λαοί τους ''Ηγέτες'' τους..... η διαφορά είναι πως στους ηγέτες υπάρχει η διαφθορά και το συμφέρον για επεκτατισμό και για πολύ χρήμα που είναι πολλές φορές δανικό......

Ο Κώστας Βάρναλης 1883-1974 ένας σπουδαίος ποιητής γράφει:

Kαι στον πόλεμ' "όλα για όλα"
κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνωνται οι λαοί
για τ' αφέντη το φαϊ.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ
Η «ΑΛΗΘΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Να μην ακούω και να μη βλέπω να πατώ.
Να μη νογάω και να' χω το στόμα βουλωτό.
Να μη με φαρμακών' η μπόχα του καιρού μου.
Χωρίς αυτιά και μάτια, μύτη και μυαλό,
μουγκός να πηαίνω, όποτε μου 'ρθει, προς νερού μου,
κι άμα τσινάει ο Γάιδαρος να μη γελώ.
Και σα με καρυδώνουνε μουνούχο σκλάβο
οι Αμερικάνοι, εγώ να βλαστημάω το Σλάβο
.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Denying Greek identity and heritage

Εάν διαβάζω σωστά αυτά που έγραψες, λες "μεταξύ των λαών που υπήρξαν πολεμόχαροι, ήταν και....", άρα εξ αντιδιαστολής υπονοείς πως υπήρξαν λαοί της αρχαιότητας που δεν ήταν.

Βρίσκω πως ο όρος όπως τον χρησιμοποιείς ταιριάζει σε μία απολύτως μονοδιάστατη ανάγνωση της ιστορίας. Πολεμοχαρείς οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι, οι Γερμανοί... πολεμοχαρής επομένως κάθε λαός που δεν φάνηκε παντελώς ανίκανος στην παγκόσμια ιστορία. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους κατατάσσεις με λαούς που δεν ήταν απλώς "πολεμόχαροι", κατά τον ορισμό σου, αλλά επιδρομείς!

Η επιχειρηματολογία ότι οι Έλληνες δεν είναι ο "περιούσιος λαός" ή ότι δεν υπάρχει τέτοιος λαός, το οποίο είναι κάτι στο οποίο αυτονόητα συμφωνώ, έχει και κάποια όρια, και τη μέθοδο της ισοπέδωσης δεν τη βρίσκω καθόλου θεμιτή.

Να ξεκινήσω από το τέλος:Αν έδωσα την εντύπωση ότι ακολουθώ κάποια μέθοδο ισοπέδωσης, για οιονδήποτε λαό στο πέρασμα των χρόνων, το παίρνω πίσω και δεν ήταν καθόλου τέτοιες οι προθέσεις μου.

Το σχόλιό μου, που αναφέρεται στο πόσο πολεμοχαρής είναι κάποιος λαός αναφέρει επίσης "κατά καιρούς".Ήθελα να γίνει κατανοητό ότι δεν πολεμούσαν, ούτε έκαναν εισβολές σε όποιον ήθελαν,όποιοι και όποτε ήθελαν.Δεν νομίζω επίσης ότι η ανικανότητα κάθε λαού στην ιστορία κρίνεται από το πόσο "πολεμοχαρής"είναι.Προς Θεου!Δεν πιστευω πως οι αρχαίοι Έλληνες έκαναν μόνο πολέμους και εκστρατείες.Απαντώ στο σχόλιο ότι "είχαν κάτι να φοβηθούν και υστερούσαν".Οι αρχαίοι Έλληνες;Σε τι υστερούσαν;Τι είχαν να φοβηθούν;Οι υπόλοιποι;
Ίσως μπλέχτηκα με τον όρο "πολεμοχαρής". Το δέχομαι.Δεν μπορώ να το λέω έτσι απλά ειδικά για τους αρχαίους Έλληνες.Σε καμμιά περίπτωση δεν ήταν ο πόλεμος αυτοσκοπός τους.
Για τον 'περιούσιο λαό" αναφάρομαι στο σχόλιο του Σπύρου που μιλάει για τους Σκοπιανούς.Συμφωνώ,μόνο που τονίζω ότι αυτού του είδους η εθνικιστική έξαρση κάποτε ανήκε και στους Έλληνες.Επίσης πιστεύω ότι η μόνη προσφορά των απανταχού εθνικισμών είναι το μίσος

Ο Κώστας Βάρναλης 1883-1974 ένας σπουδαίος ποιητής γράφει:

Kαι στον πόλεμ' "όλα για όλα"
κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνωνται οι λαοί
για τ' αφέντη το φαϊ.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ
Η «ΑΛΗΘΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Να μην ακούω και να μη βλέπω να πατώ.
Να μη νογάω και να' χω το στόμα βουλωτό.
Να μη με φαρμακών' η μπόχα του καιρού μου.
Χωρίς αυτιά και μάτια, μύτη και μυαλό,
μουγκός να πηαίνω, όποτε μου 'ρθει, προς νερού μου,
κι άμα τσινάει ο Γάιδαρος να μη γελώ.
Και σα με καρυδώνουνε μουνούχο σκλάβο
οι Αμερικάνοι, εγώ να βλαστημάω το Σλάβο
.
Πολύ καλός ο Βάρναλης!Είναι μεταγενέστερος των λαών που ανέφερα.Δεν μίλησα για πολιτεύματα.Δεν κρίνω αν ήταν δημοκρατικοί ή όχι οι λαοί που ανέφερα.Αναφέρω τις επεκτατικές τους βλέψεις σαν απάντηση στο σχόλιό σου ότι όποιος κάνει επίθεση φοβάται ή υστερεί σε κάτι.Σε τι υστερούσαν οι αρχαίοι Έλληνες;Καλά οι Μογγόλοι, οι Βίκινγκς.Οι Μάγιας;Αιγύπτιοι;κλπ
Δεν νομίζω να έχουν σχέση οι επαναστάσεις που έγιναν το 18ο αι. να έχουν σχέση μ'αυτούς.

Oi Έλληνες αν θυμάμαι καλά δεν μάχονταν και μεταξύ τους? για την αρχαιότητα μιλώ αλλά και στα νεότερα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας αναφέρομαι ......γιατί αλήθεια?
Εντάξει για τον Μ.Αλέξανδρο π.χ. όλοι γνωρίζουμε για το πόσο επεκτάθηκε:vroam:η φήμη του σαν στρατηλάτης.

Oi Έλληνες αν θυμάμαι καλά δεν μάχονταν και μεταξύ τους? για την αρχαιότητα μιλώ αλλά και στα νεότερα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας αναφέρομαι ......γιατί αλήθεια?
Εντάξει για τον Μ.Αλέξανδρο π.χ. όλοι γνωρίζουμε για το πόσο επεκτάθηκε:vroam:η φήμη του σαν στρατηλάτης.

Μάχονταν μεταξύ τους για την επικράτηση της πόλης-κράτους τους.Δεν οφείλονταν σ'επαναστάσεις.
Στα νεώτερα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας, κύρια αιτία ήταν η εξουσία φυσικά...

Στα νεώτερα χρόνια της Ελληνικής ιστορίας, κύρια αιτία ήταν η εξουσία φυσικά...

E ,πρόσθεσε και το ότι έκαναν δεκάδες επαναστάσεις στην Κρήτη κατά των Ενετών, στην Κυπρο κατα Ενετών και Τούρκων και στην Ελλάδα το 1821 για να απελευθερωθούν απο τήν Τουρκιά..
Και οι Βαλκανικοί Πολεμοι Απελευθερωτικοί ήταν.

E ,πρόσθεσε και το ότι έκαναν δεκάδες επαναστάσεις στην Κρήτη κατά των Ενετών, στην Κυπρο κατα Ενετών και Τούρκων και στην Ελλάδα το 1821 για να απελευθερωθούν απο τήν Τουρκιά..
Και οι Βαλκανικοί Πολεμοι Απελευθερωτικοί ήταν.

Και πάλι είχαν στόχο την εξουσία...στο βάθος.100%απελευθερωτικοί, όπως και του 1821,αλλά στο τέλος...Βέβαια αναφέρω πως "φαγώνονταν"οι έλληνες μεταξύ τους για την εξουσία.Το '21 δεν είχε αρχίσει καλά καλά η επανάσταση και τσακώνονταν ποιός θα είναι το αφεντικό...

Οι Βαλκανικοί κι αν είναι μεγάλη κουβέντα...

Και πάλι είχαν στόχο την εξουσία...στο βάθος.100%απελευθερωτικοί, όπως και του 1821,αλλά στο τέλος...Βέβαια αναφέρω πως "φαγώνονταν"οι έλληνες μεταξύ τους για την εξουσία.Το '21 δεν είχε αρχίσει καλά καλά η επανάσταση και τσακώνονταν ποιός θα είναι το αφεντικό...

Οι Βαλκανικοί κι αν είναι μεγάλη κουβέντα...

Τι εννοείς εξουσία για να καταλάβω??
Η Απελευθερωση ενός Λαού τι εχει σαν προτεραιότητα??
Nα αποτιναξει τον Ζυγό..
Μετά προκύπτει και η Εξουσία..
Ειναι a priori ´κακο πραγμα´η Εξουσία??
Εκτός εάν μιλάμε για την Κομμούνα τών Παρισίων..

Για τούς Βαλκανικούς ,με συγχωρείς ,αλλά δεν μου προκύπτει καμιά κουβέντα..
Κατι Βασιλικοί έλεγαν οτι η ´Πτωχή πλήν Τιμια Ελλάς´φτάνει μεχρι την Λαμία..

Επίσης πιστεύω ότι η μόνη προσφορά των απανταχού εθνικισμών είναι το μίσος

Υποθέτω οτι αναφέρεσαι στο Εθνικισμό τών Αμερικανών ,τών Γάλλων ,των Βρεττανών και λοιπών Λαών που όλοι τους νοιώθουν περιούσιοι και δεν δεχονται αμφιβήτηση ούτε για τά τυριά τους και τίς σαμπάνιες τους..
Αυτοί λοιπόν εξαγοράζουν συνειδήσεις στις περιφερειακές Χωρες (τα τσιράκια του ς δηλαδή )οι οποίες σκούζουν για τον εθνικισμό της χώρας πού κατοικούν και έτσι βοηθάνε τούς Ισχυρούς να κανουν την δουλειά τους..

Επειδή το θέμα πάει αλλού, ας το ξαναφέρω στο αρχικό του. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι και βίντεο αυτή την εποχή στη γείτονα χώρα. Η Μακεδονία και οι Μακεδόνες. θαυμάστε τους!!!!

Όποιος έχει όρεξη ας πάει στα παρακάτω να δει τί γίνεται. Προσοχή δεν είναι πάντα κατάλληλα για μικρά παιδιά.

H Μακεδονία και οι Μακεδόνες
http://www.youtube.com/watch?v=kvnKETK7s80&feature=related

Εχουμε ένα όνομα "Μακεδονία"
http://www.youtube.com/watch?v=lOKMGPk65ZY&feature=related

United Macedonia Skopje, Solun (Θεσσαλονίκη), Blagoevgrad
http://www.youtube.com/watch?v=JjW167Qc2FU&feature=related

UNITED MACEDONIA in 2013
http://www.youtube.com/watch?v=urHi0m41HcQ&feature=related

Αλλά το πιο χοντροκομμένο είναι το Macedonia has never been Greek
http://www.youtube.com/watch?v=FMlFUaq1VrA&feature=related

Message from Macedonia !!! FUCK YOU GREECE !!!
http://www.youtube.com/watch?v=vYeWEvdFPG8&feature=related

Makedonija Fuck Greece
http://www.youtube.com/watch?v=BRLS00e6uAY&feature=related

Makedonija-FUCK greece
http://www.youtube.com/watch?v=jfzDxzaGTXQ&feature=related

MAKEDONIJA ZASEKOGAS
http://www.youtube.com/watch?v=jyEQOqh4SV8&feature=related

Message for Greek -Answer from Macedonia
http://www.youtube.com/watch?v=A1_KkRB4XOo&feature=related

the future of FYRO "Macedonia" after the Greek veto
http://www.youtube.com/watch?v=WXw37a7kjpc&feature=related

Fuck greece !
http://www.youtube.com/watch?v=GuyNhgsNKyM&feature=related

Υποθέτω οτι αναφέρεσαι στο Εθνικισμό τών Αμερικανών ,τών Γάλλων ,των Βρεττανών και λοιπών Λαών που όλοι τους νοιώθουν περιούσιοι και δεν δεχονται αμφιβήτηση ούτε για τά τυριά τους και τίς σαμπάνιες τους..
Αυτοί λοιπόν εξαγοράζουν συνειδήσεις στις περιφερειακές Χωρες (τα τσιράκια του ς δηλαδή )οι οποίες σκούζουν για τον εθνικισμό της χώρας πού κατοικούν και έτσι βοηθάνε τούς Ισχυρούς να κανουν την δουλειά τους..
Αναφέρομαι στον εθνικισμό όλων των λαών (νομίζω ότι το διευκρίνησα).Και των Ελλήνων.

Last edited:

Αναφέρομαι στον εθνικισμό όλων των λαών (νομίζω ότι το διευκρίνησα).Και των Ελλήνων.

Πολύ ισοπεδωτικά τα βρίσκω αυτά φίλε μου...
Ολοι θέλουνε εξουσία ,ολοι ειναι εθνικιστές,ολοι θέλουν τον πόλεμο..
Και εγώ σού ανέφερα τήν ιμπεριαλιστική πολιτική τών Κυρίαρχων Λαών πού απαγορεύουν στούς περιφερειακούς Λαούς να αγαπάνε την Πατρίδα τους βάζοντας έμμισθα τσιράκια να καταγγέλουν διαρκώς τούς Λαούς τής Περιφέρειας ως εθνικιστές ..
Μείζον θέμα πού δεν λύνεται με την λογική τού ´Ολοι αδέλφια είμαστε´..

Καί οι Λαοί τής Περιφέρειας έχουν ανάγκη απο έναν νέο Πατριωτισμό για να προστατέψουν τά συμφέροντά τους..

Last edited:
Την εξουσία και τον πόλεμο θέλουν σίγουρα οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, και οι μεγαλέμποροι όπλων.
Για να το καταφέρουν αυτό δανείζουν μπόλικο χρήμα στους Ηγέτες ενός κράτους με επιτόκιο τεράστιο και μετά αυτοί αναγκάζονται να βρούν νέους πόρους για την αποπληρωμή του δανείου.
Έτσι δημιουργόντας εμφυλίους με την ταμπέλα του πατριωτισμού και εθνικισμού και έχοντας στην επίβλεψή τους τον λαό που απέμεινε από το μακελειό, μπορούν να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να τους ενοχλεί κανένας αγοράζοντας ή καρπόνοντας τα πάντα και ότι καλό έχει ο κάθε τόπος για να αρπάξουν....:eating:

O Πέτρος ,ο Γιόχαν και ο Φράντζ σέ φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τάνκς.
Ο Πέτρος ,ο Γιόχαν και ο Φράντζ αχώριστοι γίνανε φτιάχνοντας Τάνκς..
Κ.Λ.Π.,Κ.Λ.Π.,Κ.Λ.Π.,Κ.Λ.Π,Κ.Λ.Π.
Απο πλέρια τραγουδιστική ανάλυση γά τούς Πολέμοι.

Απάντηση: Re: Denying Greek identity and heritage

Όποιος έχει όρεξη ας πάει στα παρακάτω να δει τί γίνεται. Προσοχή δεν είναι πάντα κατάλληλα για μικρά παιδιά.

Μάλιστα μάλιστα, κραυγές και πάλι κραυγές! Μόνο που τα αγάλματα μιλάνε ελληνικά Κε Γκρούεφσκι!
Μόλις έμαθα πως απαγορευσαν την διέλευση ελληνικής νατοϊκής στρατιωτικής μονάδας καθ'οδόν προς Κόσοβο.
Πώς πιστεύουν ότι με τέτοια συμπεριφορά θα γίνουν δεκτοί στον "παράδεισο" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που ονειρεύονται;
Και πως μπορεί μια κουτσουλιά στο χάρτη να πιστεύει πως είναι το κέντρο του κόσμου;
Τι τροφή δίνουν αυτοί οι άνθρωποι στα παιδιά τους;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Denying Greek identity and heritage

Και εγώ σού ανέφερα τήν ιμπεριαλιστική πολιτική τών Κυρίαρχων Λαών πού απαγορεύουν στούς περιφερειακούς Λαούς να αγαπάνε την Πατρίδα τους βάζοντας έμμισθα τσιράκια να καταγγέλουν διαρκώς τούς Λαούς τής Περιφέρειας ως εθνικιστές ..
Καί οι Λαοί τής Περιφέρειας έχουν ανάγκη απο έναν νέο Πατριωτισμό για να προστατέψουν τά συμφέροντά τους..

Σωστός...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΗΠΑ - η μητέρα της παγκοσμιοποίησης - ενώ στο εξωτερικό προπαγανδίζει την αποεθνικοποίηση των κρατών και των λαών, ενώ τάσσεται εναντίον όσων αναφέρουν την λέξη "έθνος" και τα τσιράκια της επιδίδονται σε κατα τόπους καταγγελίες οποιασδήποτε προσπάθειας αφύπνισης - ή έστω και επίκλησης - της εθνικής συνείδησης , ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ χώρα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εμφυσήσει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σ'αυτό το συνοθύλευμα λαών, χρωμάτων και γλωσσών που την αποτελούν... Δεν υπάρχει τίποτα πιό ανόητο και πιό γελοίο από αυτό που ακούγεται κάθε τρεις και λίγο από τα χείλη αμερ.πολιτικών (απευθυνόμενοι προς τους πολίτες τους) "το έθνος μας...", "το αμερ.έθνος", κλπ... Και φυσικά αρωγός της όλης προσπάθειας τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα ψυχαγωγίας... Μία στις 2 ταινίες αρχίζει ή τελειώνει με το πλάνο της αμερ.σημαίας, ο ήρωας είτε πυροσβέστης. είτε πολίτης, είτε ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, θα σταθούν προσοχή και θα χαιρετίσουν στρατιωτικά την σημαία τους, αφού πρώτα έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η αμερ.ψυχή είναι ασύγκριτα πιό δυνατή, πιό ανθεκτική και πιό συμπονετική απ'όλων των αντιπάλων...