Denying Greek identity and heritage

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Denying Greek identity and herita

προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εμφυσήσει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σ'αυτό το συνοθύλευμα λαών, χρωμάτων και γλωσσών που την αποτελούν...

Έτσι όπως το λες, μοιάζει σαν να προσπαθούν μάταια. Τίποτα πιο αναληθές. Το έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, εδώ και δεκάδες χρόνια. Και (μέχρι ενός σημείου) μπράβο τους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Denying Greek identity and herita

Σωστός...
ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ Η ΗΠΑ - η μητέρα της παγκοσμιοποίησης - ενώ στο εξωτερικό προπαγανδίζει την αποεθνικοποίηση των κρατών και των λαών, ενώ τάσσεται εναντίον όσων αναφέρουν την λέξη "έθνος" και τα τσιράκια της επιδίδονται σε κατα τόπους καταγγελίες οποιασδήποτε προσπάθειας αφύπνισης - ή έστω και επίκλησης - της εθνικής συνείδησης , ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ χώρα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εμφυσήσει ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ σ'αυτό το συνοθύλευμα λαών, χρωμάτων και γλωσσών που την αποτελούν... Δεν υπάρχει τίποτα πιό ανόητο και πιό γελοίο από αυτό που ακούγεται κάθε τρεις και λίγο από τα χείλη αμερ.πολιτικών (απευθυνόμενοι προς τους πολίτες τους) "το έθνος μας...", "το αμερ.έθνος", κλπ... Και φυσικά αρωγός της όλης προσπάθειας τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα ψυχαγωγίας... Μία στις 2 ταινίες αρχίζει ή τελειώνει με το πλάνο της αμερ.σημαίας, ο ήρωας είτε πυροσβέστης. είτε πολίτης, είτε ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, θα σταθούν προσοχή και θα χαιρετίσουν στρατιωτικά την σημαία τους, αφού πρώτα έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι η αμερ.ψυχή είναι ασύγκριτα πιό δυνατή, πιό ανθεκτική και πιό συμπονετική απ'όλων των αντιπάλων...

γκοντ μπλες αμερικα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Denying Greek identity and he

Έτσι όπως το λες, μοιάζει σαν να προσπαθούν μάταια. Τίποτα πιο αναληθές. Το έχουν καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό, εδώ και δεκάδες χρόνια. Και (μέχρι ενός σημείου) μπράβο τους.

Λάθος... Εννοώ κι εγώ οτι το έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό... Οταν λέω ότι είναι και ακούγεται ανόητο, εννοώ ότι στερούν από ομοιογενείς εθνικά ομάδες το δικαίωμα της εθνικής συνείδησης, και το επιβάλουν στην χώρα τους την στιγμή που δεν το δικαιούται... Από αρχαιοτάτων χρόνων (κατά τον Ομηρο και τον Ηρόδοτο), το έθνος καθορίζεται από 4 χαρακτηριστικά... Το ομόαιμο, το ομόγλωσσο, το ομότροπο και το ομόθρησκο... Αντε να αφαιρέσουμε το τελευταίο σαν στοιχείο που μπορεί να αλλάξει κατα βούληση... Ε, λοιπόν το αμερικάνικο "έθνος" μαιμού, δεν πληρεί καμμία από τις υπόλοιπες 3 απαιτήσεις...

Υπάρχει όμως και κάποιος νέος πολύ ισχυρός ενοποιητικός παράγοντας. Η θέληση να ανήκεις κάπου, είτε στην πραγματικότητα, είτε μέσω μιας φαντασιακής διαδικασίας. Κοινότητες hiphoppers ή οτιδήποτε παρόμοιο μπορεί να βρίσκονται πολυ πιο κοντά σε μια κουλτούρα και μια ιδεολογία η οποία εκπορεύεται από το συγκεκριμένο μέρος. Πόσο μάλλον όταν έχουμε δεκάδες εκατομμύρια μεταναστών, που ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να απωλέσουν την καταγωγή τους και να αποτελέσουν ενσυνείδητα μέρος του american nation.

Από την άλλη η αίσθηση του ανήκειν μπορεί να δράσει και διασπαστικά, όπως γίνεται στην περίπτωση της Ευρώπης. Μόνο στην περίπτωσή μας, αυτό συμβαίνει διότι υπάρχει η ομπρέλλα της Ευρωπαικής Ένωσης.

Για τις φαντασιακές κοινότητες, δείτε το βιβλίο του Μπενεντικτ Άντερσον, Φαντασιακές κοινότητες, Αθήνα, Νεφέλη, 1997.

Re: Απάντηση: Denying Greek identity and heritage

Απορία:Γιατί όλοι οι γείτονές μας είναι εχθρικοί απέναντί μας;Μας συμφέρει αυτή η εχθρική αντιμετώπιση;Ήταν πάντα έτσι;

Δεν είναι. Έτσι πιστεύουμε εμείς. Σαν γείτονες σε μια ιδιαίτερα θερμή - από πολύ παλαιότερα- περιοχή, μοιραίο είναι να "έχουμε πράγματα να μοιράσουμε". Στα βαλκάνια, εδώ και πάνω από 10 αιώνες, όλοι πολεμούσαν εναντίον όλων.

Το ότι όλοι μας κατατρέχουν, είναι ένα από τα συμπτώματα της νεοελληνικής παράνοιας: Είμαστε οι καλύτεροι (παρθενώνες, βελανίδια κ.τ.λ) αλλά πως γίνεται και μας έχουν σχεδόν όλοι στη σφαλιάρα?
Μα φυσικά επειδή υπάρχει παγκόσμια συνομωσία εναντίον μας! Δεν μας αφήνουν (τώρα πώς γίνεται αφού είμαστε τόσο γάτοι να τους επιτρέπουμε να μη μας αφήνουν, δεν ξέρω).
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η φετεινή βλακωδέστατη δήλωση Μίκη Θεοδωράκη που τελειώνει με το "να κλείσουμε τα σύνορα και να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά" και διάβασε ο εθνεγέρτης Λάκης Λαζόπουλος.

Φοβικά σύνδρομα του κλεισμένου στο καβούκι του κακομοίρη, που αντί να κοιτάξει να βελτιωθεί, πάντα ψάχνει έναν εχθρό να του φορτώσει την ανεπάρκειά του.

Φοβάται τους "έξω" κι αντί ερχόμενος σε επαφή μαζί τους να πάρει και να δώσει προάγοντας την πρόοδο (αυτό κάνουν όλες οι κοινωνίες από καταβολής κόσμου), ή τους δαιμονοποιεί (Μίκης, "κουτόφραγκοι", "τι να μας πουν οι Γάλλοι που δεν πλένονται") ή τους θεοποιεί (ξενομανία). Το μόνο που δεν κάνει είναι να σκέφτεται ψύχραιμα με βάση την πραγματικότητα.

Παρεμπιπτώντος, συγκεντρώνω τις απίστευτες μπούρδες που έχει εκστομίσει ο συνθέτης εδώ και χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Τελικά οι καλλιτέχνες καλά θα κάνουν να περιορίζονται στο αντικείμενό τους. Όταν αρχίζουν να παίζουν το ρόλο του φωτοδότη της κοινωνίας γελοιοποιούνται.

Τα επιχειρήματα περί φυλετικής, εθνικής ή άλλης παραμυθένιας συνέχειας, είναι ούτως ή άλλως αδιέξοδα: Που σταματάει πίσω στο χρόνο το "ποιός ήρθε εδώ πρώτος"? Γιατί αν δεν σταματάει, απαιτώ να φύγουν αμέσως οι Δωριείς από την Πελοπόννησο - είμαι Αρκάς- και οι Πελασγοί απ´ τα νησιά (Νίκος Δήμου, όχι δικό μου).
Για να μη μιλήσω για τους αρβανίτικης καταγωγής κατοίκους της μισής νότιας Ελλάδας, οι άμεσοι πρόγονοι των οποίων είναι ήρωες της εθνικής μας επανάστασης, ευεργέτες της Ελλάδας, μεγάλοι πολιτικοί άνδρες κ.λ.π

Σίγουρα πάντως, ο Γερμανός-Ιταλός- ή ότι άλλο που δεν φτύνει στο δρόμο, δεν αδειάζει τα σκουπίδια του όπου βρει, σκέφτεται και επιχειρηματολογεί αντί να συνθηματολογεί, είναι πολύ κοντινότερος απόγονος του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, από τον Ελληνάρα με το Ματσούι τουρμπο που με τσίτα τα σκυλάδικα περνάει κάτω από το σπίτι σου στις 3 το μεσημέρι και το λεξιλογιό του αποτελείται από100 λέξεις (χωρίς τα να' ούμε).
Κι ας έχει γεννηθεί κι αυτός και όλο του το σόι 10 γενιές πίσω 2 στενά πιο κάτω (δυστυχώς, γιατί τον έχεις και γείτονα).

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Xαιρετισματα στον Νίκο Δήμου...
Εχει άποψη και ο διαφημιστής γιά την Ελλάδα??
Αυτός διαπνέεται απο μίσος για οτι δήποτε ξεκινάει απο Π.
Οπως Πατρίδα.

Re: Απάντηση: Denying Greek identity and heritage

Xαιρετισματα στον Νίκο Δήμου...
Εχει άποψη και ο διαφημιστής γιά την Ελλάδα??
Αυτός διαπνέεται απο μίσος για οτι δήποτε ξεκινάει απο Π.
Οπως Πατρίδα.

Σεβαστή η άποψή σου.
Επιχείρημα κανένα δεν είδα, παρά μόνο αφορισμούς: "μισεί την πατρίδα".
Όλοι οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται να έχουν άποψη για την Ελλάδα. Γι αυτό άλλωστε έχουν και δικαίωμα ψήφου. Και οι διαφημιστές. Γιατί είναι κακό να είσαι διαφημιστής?

Για να επανέλθουμε στα επιχειρήματα:
Να φύγουν οι Δωριείς από την Πελοπόννησο?
Να απορρίπταμε τις δωρεές των Αβέρωφ στο κράτος? (είναι βλάχικης καταγωγής, με μητρική γλώσσα ένα λατινογενές ιδίωμα). Ποιός εθνοπροδότης ψήφισε τον απόγονό τους Ευάγγελο για πρωθυπουργό?
Να μας αδειάσουν τη γωνιά οι απόγονοι του Μάρκου Μπότσαρη? (Αρβανίτες)
Τον δε Πάγκαλο στον φύλαξα για το τέλος: Αρκετά μας ταλαιπώρησε η Αρβανίτικη γενιά του που πρωταγωνιστεί στην πολιτική εδώ κι έναν αιώνα (κι αυτός αρβανίτικης καταγωγής)

Μην αφήνεις ποτέ την πραγματικότητα να σου χαλάσει μια ωραία θεωρία

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Ε καλά, κι εμείς δικαιούμαστε να έχουμε άποψη για τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων, φαντάζομαι (να ξεκινήσω από αυτό με τους Δωριείς?).

Έχω την εντύπωση πως αυτός που τα έχει θέσει, φαντασιώνεται ότι βρίσκεται σε διάλογο με τον μέσο Έλληνα (όπως τον έχει πλάσει, τον οποίο ασφαλώς φαντάζεται σωβινιστή αρχαιολάτρη και με λεξιλόγιο 100 λέξεων), ενώ στην πραγματικότητα είναι σε διάλογο με τον σκληρό πυρήνα του Λαος. Ε, μην τον χαλάσουμε τον διάλογο οι υπόλοιποι, θα ήταν κρίμα.

Επί των απόψεων ασφαλώς η κριτική, εννοείται.

Εχω γράψει πάμπολλα επιχειρήματα καί επανειλημένα.
Με τον διαφημιστή θα ασχοληθώ μόλις ξωπετάξει απο το blog του τούς κονδυλοφόρους τού Ουράνιου Τοξου ,τον Δημητρά και τον Βαλλιανάτο απο το Παρατηρητήριο τού Ελσίνκι και διάφορους εθνομηδενιστές πού σάν πραγματικοί ανιστόρητοι έχουν διαγράψει την έννοια τής πολιτιστικής και γλωσσικής συνέχειας μόνονγια την Ελλάδα.
Αντιθέτως χειροκροτούν κάθε άλλον πού λεηλατεί πολιτισμικές κληρονομιές αιώνων..
Και βαριέμαι να ακούσω πάλι τίποτα για φυλετικά,γιατί ουδείς τά ισχυρίζεται.
Επομένως απαντώ μονομιάς μέ τά ατυχή επιχειρήματα τού διαφημιστή περί Δωριέων κ.λ.π.Αυτά τά λέει γιά να στηρίξει τίς Λιακορεπούσειες θεωρίες περί παρθενογέννεσης τού εθνους απο το 1821 και μετά...
Ας μάς πεί πρώτα πόθεν στηρίζει τήν Αρχαία Μακεδονική προέλευση τών Σκοπιανων και μετά θα τόν πάρω στά σοβαρά.

Οσον αφορά στο οτι απο καταβολής κόσμου οι άλλες κοινωνιες έρχονταν σε επαφή μέ τον έξω κόσμο υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις...
Πάντως ο Ελληνισμός επιβίωσε ακριβώς γιατί έδινε και έπαιρνε και μπορούσε να συνυπάρξει με άλλους Λαούς-αλλο αν τον μακέλεψαν επανειλημένα -οπότε αυτά περί φοβικών συνδρόμων δεν στέκουν...Και ο Ελληνισμός υπήρξε εκτός τού Βαυαρικού Κρατιδίου πού δημιουργήθηκε..
Οι εθνομηδενιστές εδώ και 25 χρόνια διαπράττουν γενοκτονία ξεπουλώντας την γλώσσα και την Ελλάδα ολόκληρη σε οικοπεδάκια..
Φτάσανε τά παιδιά να μιλάνε 150 λέξεις συνολικά χάριν μιμητισμού..
Με τον Δήμου και όλη αυτή την σχολή σκέψης πού κυριαρχεί στα Μ.Μ.Ε έχω ξεμπερδέψει χρόνια τώρα..
Και ευτυχώς σιγά-σιγά ξεμπερδεύει και η τεράστια πλειοψηφία τών Πολιτών...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Denying Greek identity and heritage

Δεν είναι. Έτσι πιστεύουμε εμείς. Σαν γείτονες σε μια ιδιαίτερα θερμή - από πολύ παλαιότερα- περιοχή, μοιραίο είναι να "έχουμε πράγματα να μοιράσουμε". Στα βαλκάνια, εδώ και πάνω από 10 αιώνες, όλοι πολεμούσαν εναντίον όλων.

Νά διαφυλάξουμε κάτι δέν έχουμε?

Το ότι όλοι μας κατατρέχουν, είναι ένα από τα συμπτώματα της νεοελληνικής παράνοιας: Είμαστε οι καλύτεροι (παρθενώνες, βελανίδια κ.τ.λ) αλλά πως γίνεται και μας έχουν σχεδόν όλοι στη σφαλιάρα?
Μα φυσικά επειδή υπάρχει παγκόσμια συνομωσία εναντίον μας! Δεν μας αφήνουν (τώρα πώς γίνεται αφού είμαστε τόσο γάτοι να τους επιτρέπουμε να μη μας αφήνουν, δεν ξέρω).
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η φετεινή βλακωδέστατη δήλωση Μίκη Θεοδωράκη που τελειώνει με το "να κλείσουμε τα σύνορα και να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά" και διάβασε ο εθνεγέρτης Λάκης Λαζόπουλος.

Μίκης Θεωδωράκης???..ποιός είναι αυτός βρέ Κώστα?

Φοβικά σύνδρομα του κλεισμένου στο καβούκι του κακομοίρη, που αντί να κοιτάξει να βελτιωθεί, πάντα ψάχνει έναν εχθρό να του φορτώσει την ανεπάρκειά του.

Φοβάται τους "έξω" κι αντί ερχόμενος σε επαφή μαζί τους να πάρει και να δώσει προάγοντας την πρόοδο (αυτό κάνουν όλες οι κοινωνίες από καταβολής κόσμου), ή τους δαιμονοποιεί (Μίκης, "κουτόφραγκοι", "τι να μας πουν οι Γάλλοι που δεν πλένονται") ή τους θεοποιεί (ξενομανία). Το μόνο που δεν κάνει είναι να σκέφτεται ψύχραιμα με βάση την πραγματικότητα.

Μά ακριβώς αυτό δέν κάνουν οί Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων? Πασίγνωστοι σέ όλη τήν οικουμένη είναι..είτε γιά τήν προσφορά τους στόν πολιτισμό,στίς τέχνες,στήν επιστήμη είτε στό εμπόριο καί τίς επιχειρήσεις..

Παρεμπιπτώντος, συγκεντρώνω τις απίστευτες μπούρδες που έχει εκστομίσει ο συνθέτης εδώ και χρόνια, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Τελικά οι καλλιτέχνες καλά θα κάνουν να περιορίζονται στο αντικείμενό τους. Όταν αρχίζουν να παίζουν το ρόλο του φωτοδότη της κοινωνίας γελοιοποιούνται.

Ωπ...εδώ έχεις δίκιο..φωτοδότες τού λαού είναι μόνο ή Ρεπούση, ό Βαλιανάτος καί οί "Ιοί"....μάλιστα..

Τα επιχειρήματα περί φυλετικής, εθνικής ή άλλης παραμυθένιας συνέχειας, είναι ούτως ή άλλως αδιέξοδα: Που σταματάει πίσω στο χρόνο το "ποιός ήρθε εδώ πρώτος"? Γιατί αν δεν σταματάει, απαιτώ να φύγουν αμέσως οι Δωριείς από την Πελοπόννησο - είμαι Αρκάς- και οι Πελασγοί απ´ τα νησιά (Νίκος Δήμου, όχι δικό μου).
Για να μη μιλήσω για τους αρβανίτικης καταγωγής κατοίκους της μισής νότιας Ελλάδας, οι άμεσοι πρόγονοι των οποίων είναι ήρωες της εθνικής μας επανάστασης, ευεργέτες της Ελλάδας, μεγάλοι πολιτικοί άνδρες κ.λ.π

Πάντως, ένεκα τής όποιας εθνικής,φυλετικής ή άλλης παραμυθένιας συνέχειας...γράφεις πολύ καλά στήν Ελληνική...ξέρεις..αυτή τή γλώσσα πού μοιάζει μέ τήν Ομηρική...
Δηλαδή οί αρβανίτες δέν είναι Έλληνες?..

Σίγουρα πάντως, ο Γερμανός-Ιταλός- ή ότι άλλο που δεν φτύνει στο δρόμο, δεν αδειάζει τα σκουπίδια του όπου βρει, σκέφτεται και επιχειρηματολογεί αντί να συνθηματολογεί, είναι πολύ κοντινότερος απόγονος του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, από τον Ελληνάρα με το Ματσούι τουρμπο που με τσίτα τα σκυλάδικα περνάει κάτω από το σπίτι σου στις 3 το μεσημέρι και το λεξιλογιό του αποτελείται από100 λέξεις (χωρίς τα να' ούμε).
Κι ας έχει γεννηθεί κι αυτός και όλο του το σόι 10 γενιές πίσω 2 στενά πιο κάτω (δυστυχώς, γιατί τον έχεις και γείτονα).

Ό θαυμασμός πρός τούς Γερμανούς καί τούς Ιταλούς είναι σύμπτωση ή.. ξέχασες νά προσθέσεις καί τούς Βούλγαρους??..(ωραίο τρίο έκαναν τό 1942 αυτοί)...
Όσο γιά τόν γείτονα 2 στενά πιό κάτω...έ... αγάπα τόν γείτονα μέ τά ελλατώματά του..(άν καί λίγο φοβικό σέ βρίσκω απέναντί του)..

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Φιλικά-bye-

Δεν υπάρχει προσωπική παρεξήγηση προς Θεού. Και η κριτική των απόψεων είναι όπως θα συμφωνείς πιστεύω απαραίτητη.
Δεν έγραψα πουθενά ότι ότι ο μέσος Έλληνας είναι κάφρος. Απλά ότι αυτό το είδος ανθρώπου (σαν παράδειγμα τον ανέφερα και υπάρχει, εστω κι αν είναι μειοψηφία) μου κάνει πολύ λιγότερο "αρχαίο Έλληνα" από έναν μέσης παιδείας Γάλλο. Πού κάνω λάθος?

Άρχισε με τους Δωριείς. Μετά θα πιάσουμε τους Τζαβελάιους, τον Μπότσαρη, τους Αβέρωφ τον Πάγκαλο. Άντε να δούμε τι θα απομείνει από το "ομόαιμον" του έθνους.

Κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα, τα επιχειρήματα περί φυλετικής συνέχειας του έθνους είναι τουλάχιστον φαιδρά και αδιέξοδα (δες προηγ. παράγραφο).
Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω και σίγουρα δίκιο. Μπορεί κάτι να μου διαφεύγει. "Κανείς δεν είναι άσφαλτος" (Άντζελα Δημητρίου, άλλο μέλος της κάφρικης μειοψηφίας).
Ουδέποτε δυσανασχέτησα όταν μου διόρθωσαν τα λάθη μου. Τουναντίον ένιωσα ότι έμαθα κάτι, άρα κέρδισα απ αυτό.

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Κανείς δεν μιλά για φυλετικά...
Τογραψα ως προειδοποιηση..
Αυτά τά γράφουν οι εθνομηδενιστές νομίζοντας οτι έχουν απεναντι τους τον Αδωνι Γεωργιάδη...Και το κάνουν εσκεμένα.
Δεν τρώμε κουτόχορτο...
Για Γλώσσα και Πολιτισμό ο λόγος.

Αγαπητέ Σπύρο, στο φυλετικό αναφέρθηκα μιας και απάντησες στο δικό μου μήνυμα και εσφαλμένα βλέπω τώρα θεώρησα ότι η σύντομη κριτική σου αφορούσε όλο το περιεχόμενο.

Ειδικά η αναφορά μου στον Δήμου γινόταν μέσα στο κομμάτι που έγραψα τα περί φυλής.

Δεν βγάζω συμπεράσματα για τη συνολική σταση κάποιου από μια - δυο παραγράφους. Δεν βάζω ταμπέλες, που λένε και οι πολιτικοί μας.

Έθιξα το θέμα γιατί το είδα να αναφέρεται σε διάφορα μηνύματα αλλά πρωτίστως γιατί είναι και το κύριο επιχείρημα των Σκοπίων στη μεταξύ μας διαμάχη ("Μακεδονικό" έθνος, συνέχεια στο χρόνο - Αλέξανδρος).

Η πολιτιστική και γλωσσική συνέχεια-ομοιογένεια είναι άλλο θέμα, προσωπικά κρατώ από όλο αυτό ότι πιστεύω πως εξυπηρετεί την κοινωνία και ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών.

Τώρα σαν κριτήριο εθνικής ταυτότητας, θα σε γελάσω, δεν με έχει προβληματίσει.

Καληνύχτα
Κωνσταντίνος

Υ.Γ. μάλλον κι εσύ μπήκες στον πειρασμό να μου κολλήσεις ταμπέλα χαζοχαρούμενου διεθνιστοανέμελου.

Καθόλου φίλε μου.
Καμιά ταμπέλα.
Αντιθέτως συμφωνώ στό ότι αρκετοί προβάλλουν μιά εικόνα Νεοέλληνα βασισμένοι σέ ένα παρελθόν πού ούτε κάν γνωρίζουν,η οποία μού είναι εξ´ίσου αντιπαθητική μέ αυτούς πού θεωρούν ότι είμαστε ανεμομαζώματα πού συγκροτήθηκαν τυχαία μετά την Ελληνική Επανάσταση.
Και φυσικά τά περί ´αναδελφότητας´και ´Περιούσιου Λαού´τά θεωρώ αρκούντως αντιϊστορικά..

Αγαπητέ Σπύρο, στο φυλετικό αναφέρθηκα μιας και απάντησες στο δικό μου μήνυμα και εσφαλμένα βλέπω τώρα θεώρησα ότι η σύντομη κριτική σου αφορούσε όλο το περιεχόμενο.

Ειδικά η αναφορά μου στον Δήμου γινόταν μέσα στο κομμάτι που έγραψα τα περί φυλής.

Δεν βγάζω συμπεράσματα για τη συνολική σταση κάποιου από μια - δυο παραγράφους. Δεν βάζω ταμπέλες, που λένε και οι πολιτικοί μας.

Έθιξα το θέμα γιατί το είδα να αναφέρεται σε διάφορα μηνύματα αλλά πρωτίστως γιατί είναι και το κύριο επιχείρημα των Σκοπίων στη μεταξύ μας διαμάχη ("Μακεδονικό" έθνος, συνέχεια στο χρόνο - Αλέξανδρος).

Η πολιτιστική και γλωσσική συνέχεια-ομοιογένεια είναι άλλο θέμα, προσωπικά κρατώ από όλο αυτό ότι πιστεύω πως εξυπηρετεί την κοινωνία και ανταποκρίνεται στο πνεύμα των καιρών.

Τώρα σαν κριτήριο εθνικής ταυτότητας, θα σε γελάσω, δεν με έχει προβληματίσει.

Καληνύχτα
Κωνσταντίνος

Υ.Γ. μάλλον κι εσύ μπήκες στον πειρασμό να μου κολλήσεις ταμπέλα χαζοχαρούμενου διεθνιστοανέμελου.

προσωπικά δεν μίλησα πουθενά για φυλή και για φυλετική συγγένεια, καθαρότητα, όμαιμον κλπ.

Όμως το έθνος δεν είναι πάντα η φαντασιακή κοινότητα, όπως ισχυρίζονται αρκετοί. Διότι αν συνέβαινε αυτό, τότε πώς εξηγείται ότι από την κλασική αρχαιότητα υπήρχαν οι κοινοί δεσμοί μεταξύ των Ελλήνων, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους φαγωμάρες, πώς στην αυτοκρατορική Ρώμη έχουμε το μπόλιασμα από την ελληνική παράδοση και τον πολιτιμσό, τον οποίο αναγνωρίζουν ως ελληνικό και τον αποδίδουν ρητά και κατηγορηματικά στους κατεκτημένους Έλληνες; Πώς είναι δυνατόν τον 5ο αιώνα, όταν υποτίθεται ότι η ανατολική Ρωμαική Αυτοκρατορία ήταν λατινική (ακόμα), οι περισσότερες επιγραφές σε τείχη, μάρμαρα κλπ. να είναι στα ελληνικά; Πώς είναι δυνατόν , αν το έθνος είναι απλώς μια φαντασία, ο πολίτης στο Βυζάντιο του 8ου αι. να θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή της ελληνικής κλασικής παράδοσης, και όσο περνούν τα χρόνια, αυτό να γίνεται πιο ισχυρό; Πώς είναι δυνατόν αυτό να το αναγωνρίζουν ακόμη και οι Σλάβοι στους αιώνες 10ο-15ο ; Δεν το φαντάστηκαν βέβαια, από κάπου το έμαθαν ή κάποιος τους το επέβαλε. και αυτός είναι φυσικά αυτός που το προωθεί, που νιώθει πραγματικά ότι συνεχίζει κάτι. Όχι ίσως με το σημερινό τρόπο, αλλά με τον τρόπο της εποχής τους και με το μορφωτικό του επίπεδο.

Και όταν οι φίλοι μας Σλαβομακεδόνες βασίζονται σε κάποια χαράγματα πάνω σε ένα βράχο

Συγνώμη, αλλά έκλεισε ο ΗΥ μου.

Συνεχίζω..

Όταν με βάση μόνο αυτό (http://www.unet.com.mk/ancient-macedonians/lac_a.htm) αρκετοί οργανισμοί, πολιτισμοί, κράτη αποδέχονται την ύπαρξη και την ιστορική συνέχεια ενός έθνους, του μακεδονικού, ως κάτι διαφορετικό από το ελληνικό, τότε εγώ είμαι εθνικιστής ή μιλώ για φυλετική ή εθνική συνέχεια όταν μετρώ δεκάδες χιλιάδες επιγραφές στα ελληνικά (και δεν υπερβάλλω πίστεψέ με) σε όλη τη γη της Μακεδονίας σε όλους τους αιώνες ανεξαιρέτως;

Όταν υπάρχει μια αναφορά (ΜΙΑ) σε έγγραφο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας πριν το 1767 που το υπογράφουν Έλληνες, Μακεδόνες, Βούλγαροι, Βλάχοι, κλπ. και αυτό γίνεται αποδεκτό ως δηλωτικό ύπαρξης αυτόνομης από τους Βούλγαρους, πώς μπορώ εγώ να σβήσω τις εκατοντάδες γραπτές πηγές (επίσημα έγγραφα προς το Οθωμανικό κράτος, μεταξύ των επισκοπών, υπομνήματα προς άλλες χώρες), τις πηγές των περιηγητών (από τη Δύση και την Ανατολή) που μιλούν καθαρά και πολλές φορές για Ρωμιούς, για Έλληνες για Γραικούς και εννοούν το ίδιο πράγμα τον 16ο, 17ο, 18ο ; Κι αυτό δεν σημαίνει μόνο στην περίπτωση των Ελλήνων, καθώς ήδη από τον 17ο αι με τον ίδιο τρόπο προσδιορίζουν και τους Εβραίους στη Μακεδονία. Όταν πρόκειται για άτομα που δεν είναι αυτόχθονες, αλλά ήλθαν από τη Ισπανία (Σεφαραδίτες) και από τη Γερμανία και κεντρική Ευρώπη (Ασκεναζίμ) που ζούσαν χωριστά, που πήγαιναν σε διαφορετικές συναγωγές, είχαν διαφορετική γλώσσα κι όμως τους θεωρούν ενιαία κοινότητα και όχι καθαρά θρησκευτική, διότι αυτοί αισθάνονταν ότι αποτελούσαν μια ενότητα διαφορετική από τους άλλους. Και μπορώ να συνεχίσω… χρειάζεται;

Μήπως θα έπρεπε να αρχίσει να σε προβληματίζει; Η γλωσσική και πολιτιστική συνέχεια;

Γιατί δείχνεις ότι κάποια πράγματα τα ξέρεις καλά. Για ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορούν να στηρίξουν το παραπάνω (δεν χρησιμοποιώ τη λέξη αποδεικνύουν) υπάρχουν. Είναι πλέον δικό σου θέμα αν θα θελήσεις να εμβαθύνεις σε αυτό. Εγώ πάντως μπορώ να βοηθήσω όσο θέλεις.