Η χρηματική διαφορά ανάμεσα σε ένα σωστό desktop HTPC (με τον όρο σωστό εννοώ "όχι ό,τι φτηνότερο κυκλοφορεί στην αγορά από εξαρτήματα, κουτιά κλπ" γιατί τότε και με 400 ευρώ φτιάχνεις μηχάνημα να κάνεις την δουλειά σου) και ένα laptop δεν είναι τόσο σημαντική.
Η οθόνη δεν πηγαίνει άχρηστη, δεν μπορείς να ανάβεις το προβόλι κάθε φορά που θες να κάνεις κάτι στο HTPC, πχ να ακούσεις μουσική. Και το desktop των windows σε CRT τηλεόραση είναι ανέκδοτο! Αν έχετε όλοι lcd/plasma πάω πάσο, προσωπικά δεν διαθέτω ούτε προτίθεμαι να πάρω άμεσα.
Τέλος, για ανθρώπους σαν κι εμένα που έχω μόνο τυπικές γνώσεις windows user και δεν ξέρω να κάνω μόντες με ηχομονοτικά υλικά, ψύκτρες, νέες κάρτες, να αντιμετωπίζω ασυμβατότητες των windows media center με το tv tuner, να μου βγάζει μήνυμα το ότι η τροφοδοσία της κάρτας γραφικών δεν επαρκεί, να μου σπάνε τα νεύρα τα διάφορα κολλήματα της νέας κάρτας ήχου κλπ, το λαπτοπ είναι πολύ πιο user friendy. Σχεδόν plug n' play κατάσταση, το θεωρώ το ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα σε πλήρες HTPC και σε consumer device.
Ξέρω τις υποχωρήσεις που έχω κάνει, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είμαι από αυτούς που είναι με το κατσαβίδι όλη την ώρα ή να ψάχνω το καινούριο graph...Ευτυχώς γι' αυτά υπάρχετε εσείς και η γνώση μεταλαμπαδεύεται και σε μας.
Plus bonus, το λαπτοπ μεταφέρεται και στο θερινό σινεμά στο μπαλκόνι ή τον κήπο ή το εξοχικό!