Διαβάζω 2 σελίδες τώρα και ομολογώ ότι όπως είναι λογικό, έχω διαβάσει σχεδόν όλες τις διαφορετικές απόψεις σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Από την ομοφοβία μέχρι την εξύμνηση. Δεν εννοώ βέβαια κάτι κακό με αυτό. Όλες οι απόψεις για εμένα είναι σεβαστές, από την στιγμή που δεν συνοδεύονται με την υποβολή τους μέσω κάποιου είδους βίας ή εξαναγκασμού.
Ας επανέλθω όμως στο θέμα του φίλου μας. Εμένα δεν με σοκάρει τόσο το ότι η διαφήμιση είναι για gay. Αυτό που με τρομάζει, είναι το πόσο άθλια σαν σενάριο είναι, ακόμα και εάν ήταν με άνδρα και γυναίκα.
Είναι ένα σενάριο που το έχεις γράψει κάποιος άσχετος με την ομοφυλοφιλία αλλά και την έννοια του γούστου. Όσο τραγική ήταν η διαφήμιση της airtickets με τον φορτηγατζή, άλλο τόσο είναι και αυτή.
Στην ερώτηση τώρα, του εάν έχω παιδιά, ναι έχω 2. Ένα κοριτσάκι 7 χρονών και έναν τσόγλανο 22 μηνών. Θέλω λοιπόν τα παιδιά μου να εκτίθενται σε τέτοιες εικόνες? Όχι, όσο θέλω όμως και να μην εκτίθενται στις εικόνες των ειδήσεων, είτε με τους γελοίους που πλακώνονται στα παράθυρα, είτε με την σκηνές πολέμου που δείχνουν νεκρούς φόρα παρτίδα. Όχι, όσο θέλω όμως και να μην βλέπουν επαναλήψεις ενός από τα ποιο επιτυχημένα σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης (2 ξένοι) στις 2 η ώρα το μεσημέρι με όλη την βωμολοχία του.
'Όχι, όσο θέλω όμως να μην βγαίνουν στον δρόμο σαν ξέκολα ή αλήτες.
Μπορώ να δώσω πολλά άλλα παραδείγματα, αλλά θα ήταν ανούσιο. Στην δική μου γνώμη θα υπάρχει πάντα μία διαφορετική, ίσως και απολύτως αντίθετη.
Όσο αυτή είναι νόμιμη και δεν επιβάλλεται διά της βίας, οφείλω να την σεβαστώ και ας μην την ασπάζομαι.
Για μερικούς η ομοφυλοφιλία θα έπρεπε να είναι παράνομη, όπως ήταν κάποτε. Αυτό όμως είναι ακριβώς το ίδιο με μια δικτατορία. Από την στιγμή που μιλάμε για 2 ενήλικους (και μην δουλευόμαστε, με όλη την πληροφορία που υπάρχει από παντού, τα παιδιά μας όχι απλά ξέρουν αλλά και κάνουν πράγματα αδιανόητα για εμάς από τα 13 και τα 14, ίσως και πιο νωρίς.), δεν μπορούμε να τους επιβάλουμε την δική μας θέληση.
Τι κάνω λοιπόν εγώ ως γονέας? Παίρνω το παιδί μου και του βάζω βίντεο της Λουκά για να γίνει θεοσεβούμενο και όχι αδερφή ή λεσβία? Του κλείνω την τηλεόραση να μην βλέπει ποτέ? Δεν το αφήνω να έχει κομπιούτερ?
Δεν, δεν, δεν.......?
Για όσους δεν ξέρουν, ακόμα και πολύ επιτυχημένα παιδικά καρτούν έχουν κατηγορηθεί για διάφορα. Τα Στρουμφάκια για κομμουνισμό, ο Τεν Τεν για μισογυνισμό, ο Μπομπ ο σφουγγαράκης (που απεχθάνομαι, αλλά θεωρείται και από πολλούς μεγάλους, σαν κορυφαίο) για ομοφυλοφιλία. Και άλλα πολλά.
Έτσι λοιπόν έχω πάρει μια απλή απόφαση. Όπως είναι τουλάχιστον αφελές να κλείνω το ασύρματο τηλέφωνο ή το ασύρματο ρούτερ για να γλιτώσω την μικροσκοπική ακτινοβολία τους, όταν γύρω μου με βομβαρδίζουν όλων των ειδών ακτινοβολίες, έτσι είναι αφελές την σημερινή ημέρα να προσπαθώ να αποκρύψω πράγματα από τα παιδιά μου.
Δική μου δουλειά είναι να τα μεγαλώσω όσο καλύτερα μπορώ, με όσο πιο σωστή ανατροφή ως προς τον σεβασμό στον άλλο μπορώ, και υγιή. Όταν έρθει η ώρα για να πάρουν της αποφάσεις τους, εγώ θα είμαι εκεί να τα στηρίξω και να τα βοηθήσω, όποιες και εάν είναι αυτές.
Τελειώνοντας θα ήθελα να επισημάνω κάτι και να ρωτήσω τον φίλο Δημήτρη. Η καθημερινή της Κυριακής στο περιοδικό της είχε συνέντευξη του 16χρονου μαθητή που ανακάλυψε το τεστ για πρόγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας με ελάχιστο κόστος και πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό. Αυτή η εφεύρεση θα σώσει ίσως εκατομμύρια ανθρώπους στο μέλλον.
Στην συνέντευξη όμως επισημαίνεται ότι ο εν λόγω 16χρονος έχει δηλώσει ανοιχτά ότι είναι gay. Και έρχομαι στην ερώτηση, πιστεύεις ότι το παιδί σου θα σκεφτεί ότι αυτό το παιδί "θαύμα" έκανε αυτή την εφεύρεση επειδή ήταν gay και για αυτό πρέπει να τον ακολουθήσει για να καταφέρει το ίδιο?