Διαφορά στον ήχο από καλώδια δικτύου/USB;

Οι τιμές των πηγών που παρεθεσες σε προηγούμενο post(1.000€,1.450€)δεν υποδηλώνουν απαραιτήτως πως η πιο ακριβή θα είναι πιο ποιοτικά κατασκευασμένη η ότι θα παίζει καλύτερα από την άλλη.Ουτε οι τιμές των καλωδιων(50€,500€).
Μόνο με δοκιμή των "πακέτων" διπλα-διπλα θα σιγουρευτείς.
Οπότε αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως αν δεν αγοράσουμε αν δεν ταιριάξουμε και πολλές φορές στην προσπάθεια να πάμε σε κάτι καλύτερο μπορούμε να καταλήξουμε σε κάτι χειρότερο.

Ή εσυ περιμένεις να ακούσεις δραματική διάφορα άλλα δεν την παίρνεις.

Αυτό που περιγράφεις έχει αναλυθεί άπειρες φορές εδώ, και είναι γνωστό ως περίπτωση placebo και περίπτωση nocebo.

Οι μεν κατηγορούν τους δε ότι ακούνε με προκατάληψη, θετική ή αρνητική.

Το μόνο σίγουρο είναι πως αλλάζοντας ένα εξάρτημα στο κύκλωμα, είτε το ηλεκτρικό είτε το μηχανικό, αλλάζουν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Όπως ακριβώς το λες μάλλον περιμένω κάποια δραματική διαφορά και δεν το βλέπω. Σαν παράδειγμα θέλω να πω το εξής έχω τον Χέγκελ 190 και αντί να μπω στη διαδικασία να ακολουθήσω τις προτάσεις φίλων να αλλάξω δηλαδή με ακριβό καλώδιο ρεύματος να αλλάξω την ασφάλεια να το αλλάξω καλώδιο ethernet να του βάλω και καλύτερα πατουσάκια από κάτω να ξηλωθώ δηλαδή αρκετά ευρώ δεν είναι προτιμότερο να πάω να αγοράσω το 400 που σίγουρα θα είναι καλύτερος ο ήχος.

Όπως ακριβώς το λες μάλλον περιμένω κάποια δραματική διαφορά και δεν το βλέπω. Σαν παράδειγμα θέλω να πω το εξής έχω τον Χέγκελ 190 και αντί να μπω στη διαδικασία να ακολουθήσω τις προτάσεις φίλων να αλλάξω δηλαδή με ακριβό καλώδιο ρεύματος να αλλάξω την ασφάλεια να το αλλάξω καλώδιο ethernet να του βάλω και καλύτερα πατουσάκια από κάτω να ξηλωθώ δηλαδή αρκετά ευρώ δεν είναι προτιμότερο να πάω να αγοράσω το 400 που σίγουρα θα είναι καλύτερος ο ήχος.

Το βλέπεις λιγάκι χωρίς εμπειρία το πράγμα θα μου επιτρέψεις να σου πω. Πρώτα καταλήγεις στα μηχανήματα που θέλεις και κατόπιν κοιτάς να βελτιώσεις τον ήχο τους με τα υπόλοιπα. Έχεις κατασταλλάξει σε ένα σύστημα κατ' αρχάς; Κατασταλλάξει θα πει να το κρατήσεις για καιρό.

Όχι, γιατί το καλώδιο ρεύματος+ethernet+παπουτσάκια+ασφάλεια που φέρνουν ακουστή βελτίωση μπορεί να κοστίζουν 200-300 ευρώ. Ο Η400 κοστίζει 3000 ευρώ παραπάνω από τον Η 190. Δεν είναι το ίδιο.
Προσωπικά έχω αγοράσει κάτι καλύτερο από τα καλώδια της συσκευασίας σε όλες τις συσκευές μου, αλλά δεν ξοδεύω σημαντικά ποσά, ούτε πολυασχολούμαι με συγκρίσεις, αλλαγές κλπ. Έχω καλώδια ρεύματος Supra σε πλέιερ και ενισχυτικά, ΥΥ σε DAC και Switch, και το ethernet Nexans. Αυτά έφεραν αισθητή βελτίωση σε σχέση με τα απλά καλώδια της συσκευασίας και δεν ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ άλλο για λόγους χρόνου κυρίως: Αφιερώνω 1-2 ώρες τη μέρα σε ακροάσεις και προτιμώ αυτό το χρόνο να τον αφιερώνω σε μουσική και όχι σε συγκρίσεις καλωδίων.

Όπως ακριβώς το λες μάλλον περιμένω κάποια δραματική διαφορά και δεν το βλέπω

Αν βλέπαμε δραματική διαφορά με την αλλαγή ενός καλωδίου δεν θα ήταν χόμπι.
Τα παραφερνάλια είναι στο φάσμα του fine tuning.

Εφόσον έχεις πάρει τα σωστά ηχεία για το χώρο και για τα γούστα σου μετά επιλέγεις με τι θα τα οδηγήσεις. Μπορεί ο Η400 να είναι overkill για αυτά που έχεις επιλέξει.
Οπότε πας στα υπόλοιπα που λες. Όπως και να'χει πάντα ζυγίζεις τις επιλογές σου και βλέπεις, δοκιμάζεις και συνεχίζεις.
Καλό πάντως είναι να πηγαίνεις σε αλλαγές περιφερειακών των μηχανημάτων αξεσουάρ εφόσον έχεις καταλήξει στο σύστημα που έχεις και έχεις εξασφαλίσει ότι σου αρέσει.
Γιατί αν δε σου αρέσει το σύστημα σου δεν υπάρχει κάτι άλλο που θα σε κάνει να σου αρέσει.

Τα καλώδια, οι ασφάλειες και τα άλλα αξεσουάρ είναι η γαρνιτούρα του συστήματος, δεν είναι το κυρίως γεύμα.

Ασχολείσαι με αυτά όταν έχεις καταλήξει στα πιο σημαντικά.

Αν έχεις π.χ έναν ενισχυτή που δεν οδηγεί σωστά τα ηχεία σου, δεν θα τον σώσει κανένα καλώδιο ή αντικραδασμικό.

Χωρίς να υπονοώ ότι πρέπει να παίζεις με τα μαύρα καλώδια που έρχονται με τα μηχανήματα.

Απλά δεν πρέπει να αφήσεις το budget των αξεσουάρ να ξεφύγει.

Υπάρχουν μια χαρά καλώδια σε πολύ λογικές τιμές. Σου έχουν προταθεί κάποια.