In My Humble
Banned
Εγω απολαμβανω ενα κλασσικο εργο και απο τρανσιστορακι, αυτα τα εχουμε ξαναγραψει, να μην μπερδευουμε την μουσικη με το τεχνικο μερος. Το τελευταιο δεν ειναι παρα ο ταχυδρομος, εμας μας ενδιαφερει το γραμμα
Εγω απολαμβανω ενα κλασσικο εργο και απο τρανσιστορακι, αυτα τα εχουμε ξαναγραψει, να μην μπερδευουμε την μουσικη με το τεχνικο μερος. Το τελευταιο δεν ειναι παρα ο ταχυδρομος, εμας μας ενδιαφερει το γραμμα
Όσο οι βασικοί πυρήνες της κατηγορίες καλύπτονται πίσω από τους καλούς τρόπους και τα σας και τα σεις ...θα μας φάει η πλήξη εδώ μέσα...
μολις μου θυμησες οτι εχω πολλα αδιαβαστα γραμματα.:a0210:
Πάντως τα τελευταία χρόνια , μου είναι ολοένα και πιό δύσκολο να απολαύσω ένα έργο του οποίου η ηχογράφηση δεν είναι του γούστου μου . Προσέξτε δεν λέω καταπληκτική , λέω του γούστου μου . Και πραγματικά απορώ με την αντίθετη άποψη. Αμα δηλαδή ακούγεται το πνευστό σαν φρένα που στριγγλίζουν στην άσφαλτο , γιατί πρέπει να το εκτιμήσω μόνο ως προς την συνθετική του πλευρά ; Και πως να το κάνω αφού μ' ενοχλεί ο ήχος , άρα δυσκολεύομαι όσον αφορά στην προσπέλαση του ;
Μην απορείς Ντοκ, είναι θέμα προδιάθεσης. Αγόρασα και κατέβασα από το Διαδίκτυο την πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση του Τραγουδιού της Γης του Μάλερ, του 1936. Γνώριζα εκ των προτέρων πως έπρεπε το μυαλό μου να δουλέψει 'ανασυνθετικά' σε ότι μου είχε στερήσει η τεχνολογία της ηχογράφησης. Ήθελα όμως να αντιληφθώ το ύφος και την ατμόσφαιρα της ερμηνείας, όχι τόσο επειδή υπήρξε ιστορικό ορόσημο, αλλά κυρίως επειδή πιστεύω πως οι ερμηνείες του Βάλτερ με τη Φιλαρμονική της Βιέννης τη δεκαετία του '30 έχουν μια μοναδικότητα, ένα ανεξίτηλο ίχνος και σηματοδοτούν το τέλος ενός κεφαλαίου στη ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Αυτά λοιπόν νομίζω πως τα πήρα από τη συγκεκριμένη ερμηνεία, ανεξάρτητα από τους περιορισμούς της ηχογράφησης. Βοήθησε βέβαια και η πολύ καλή δουλειά που έκαναν στην 'αναστήλωση' του υλικού, από δίσκους 78 στροφών.
Ναί μέν οι Ηχογραφήσεις είχαν ´προβλήματα´αλλά οι ερμηνείες του ήταν ανυπέρβλητες και σέ παρέπεμπαν στον Κλίμα τής Εποχής και στό πώς ερμηνεύονταν τετοιοι Συνθέτες πρίν εμφανιστούν οι ´body-builders'´τής Πιανιστικής Τεχνης..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.