Και λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Θεωρώ τον εαυτό μου, για την μεγάλη πλειονότητα των συζητούμενων θεμάτων, εκ των πλέον ερασιτεχνών, όσον αφορά τα ζητήματα Αισθητικής ανάλυσης της Μουσικής (ή άλλης) Τέχνης, Θεωρητικού υπόβαθρου, αξιολόγησης τεχνικών δεξιοτήτων των μουσικών, όγκου προσληφθεισών ακουστικών πληροφοριών, κλπ. ή άλλων περιφερειακών ζητημάτων που έχουν αντίκτυπο στη μουσική ή τη δημιουργία της. Η προσέγγιση μου στη Μουσική, είναι περισσότερο "διαισθητική" και "ενστικτώδης" θα έλεγα. Μπορώ να πω πως "ήταν", πριν μπώ εδω μέσα πρίν 3 1/2 χρόνια, αλλά η πορεία που έχω διανύσει απο τότε (παρότι πολλή μεγάλη για μένα) δεν θα το δικαιολογούσε ακόμη.
Δεν διεκδικώ ως εκ τούτου η όποια αποψή μου να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο αυτήν που της αρμόζει, αλλά δεχθείτε παρακαλώ οτι εμπεριέχει τον ειλικρινή αντίκτυπο που δημιουργεί σε μένα, η ακρόαση της Μουσικής. Κατα συνέπεια αν " βαθμολογήσω" ένα μουσικό έργο, θα το κάνω με τα παραπάνω κριτήρια, αξιολογώντας την επίδρασή του πάνω μου και όχι υπο το πρίσμα ενός καταρτισμένου Κριτικού.
Απο την άλλη όμως, πιστεύω πως είμαι δεκτικός και με σχετικά ελάχιστη (πλέον) προκατάληψη σε πολλά ρεύματα, όχι απο κάποιο ιδιότυπο βίτσιο, ούτε με τη λογική πως "ο καλός ο μύλος (πρέπει) όλα (να) τα αλέθει", ή με την "αγωνία" να φανώ πολυσυλλεκτικός. Σε αυτό με έχει ωφελήσει τα μέγιστα, η συναναστροφή όλων σας μέσα σε αυτόν τον Τόπο.
Θεωρήστε με λοιπόν ως παράδειγμα (με την έννοια του "δείγματος"), για τον άν αξίζει κάποιος να παραθέτει απόψεις τεκμηριωμένες, να στέλνει "γράμματα προς αγνώστους", ή να καταθέτει μύχιες σκέψεις και συναισθήματα, όπως του προκύπτουν απο την ακρόαση της Μουσικής. Της εκάστοτε Μουσικής. Που σήμερα μπορεί να είναι Κλασσική, αύριο σύχρονη αυτοσχεδιαζόμενη, αβανγκαρντ, progressive ή classic rock, ελληνική ή "ξένη". Ερήμην μας, πολλές φορές, προκαλούμε διεργασίες που δεν τις φανταζόμαστε...
Σταματείστε λοιπόν να αναρωτιέστε. Να πω λοιπόν απλά πως σας είμαι ευγνώμων, γιατί βοηθήσατε πολύ -μεταξύ άλλων-στο να διευρύνω ορίζοντες. Και να προσθέσω, πως ποτέ δεν είναι αργά να εκτιμήσεις κάτι που πραγματικά αξίζει (ή έστω άξιζε στην εποχή του). Όχι εγκυκλοπαιδικά, ουσιαστικά. Αυτή είναι η εκτίμησή μου.