Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Bρέ Maestro μου δέν μπορώ να σού υποδείξω πώς να γράφεις...
Ο Καθένας έχει ένα προσωπικό στύλ.
Μακάρι να γράψεις εσύ-θάταν ευχής έργο-και γιά ερμηνείες πού δεν σού αρέσουν ή και να παρέμβεις σέ παρουσιάσεις άλλων...Θά ήταν ένα διαφορετικό και χρησιμότατο στύλ Παρουσίασης..
Εδώ μέσα πάντως έχουμε διαφωνήσει πάμπολλες φορές τουλάχιστον όσοι έχουμε κάποιο κοινό ενδιαφέρον για ένα είδος..
Και οι περισσότεροι καυγάδες ,παλιότερα,έχουν γίνει μεταξύ τών θαμώνων τής Κατηγορίας..

Υ.Γ.
Αυτά λείψανε στον Ντόκ και άνοιξε το θέμα..:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Καιρός να γίνετε περισσότεροι επιτρέποντας και άλλους να πουν τη γνώμη τους. Όσο λειτουργείτε σε πολύ *στενά* πλαίσια μοιραίο είναι. Αυτό νομίζω. Λ.Σ.

Επειδη βαζεις και εμενα μεσα, θα σε παρακαλουσα να μου βρεις κατι που εγραψα και δικαιολογει την αποψη σου. Μαλλον κανεις λαθος ομως. Νομιζω μαλιστα πως εδω και καιρο δεν εχει γραψει κανεις κατι αναλογο, εκτος αν εγινε σε καποιο θεμα της κλασικης, τα οποια δεν παρακολουθω.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Πέτρο έχεις δίκαιο, αλλά βλέπεις τα πράγματα από την μια όψη. Αν μου πεις εμένα για παράδειγμα έλα να ακούσεις τον καινούργιο δίσκο του McCartney ήδη με έχεις βάλει σε μια διαδικασία απόρριψης .Πρώτον γιατί θα προτιμούσα να ακούσω κάτι από τα παλιά του εικάζοντας ότι θα είναι πιο ενδιαφέροντα μιας και δεν έχω εντρυφήσει και δεύτερον γιατί ότι έχω ακούσει από αυτόν που μπορεί να είναι και ένα κομμάτι δεν με έβαλε ποτέ στην διαδικασία του “ψάξε παραπάνω”.

Κατά την γνώμη μου αυτό είναι μεν κόλλημα αλλά είναι υγιές ή μάλλον καλύτερα θα το έλεγα “ανθρώπινο”. Για να σπάσει το κόλλημα μου και να παραδεχτώ ότι κοιμόμουν για χρόνια πρέπει να δεχτώ ένα σοκ και ένα σοκ δεν θα αποφασίσω εγώ να μου συμβεί. Μπορεί όμως άνετα να είμαι σπίτι σου για παράδειγμα να μου βάλεις το καινούργιο του McCartney χωρίς να το καταλάβω και να πάθω πλάκα.

Ενα παραδειγμα ηταν μονο ο McCartney. Τον ανεφερα επειδη ειναι πασιγνωστος και θεωρητικα θα επρεπε να προκαλουσε μεγαλυτερο ενδιαφερον. Αν ειμασταν καμια εκατοστη αυτοι που κυκλοφορουσαμε εδω μεσα, σιγουρα 5-10 θα το ειχαν ακουσει και θα εγραφαν κατι γι'αυτο και ετσι θα γινοταν διαλογος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Επειδη βαζεις και εμενα μεσα, θα σε παρακαλουσα να μου βρεις κατι που εγραψα και δικαιολογει την αποψη σου. Μαλλον κανεις λαθος ομως. Νομιζω μαλιστα πως εδω και καιρο δεν εχει γραψει κανεις κατι αναλογο, εκτος αν το εκανε καποιος σε θεμα της κλασικης, τα οποια δεν παρακολουθω.
Γενικά το ανάφερα επί τη ευκαρεία της τοποθέτησής σου.
Αυτό που δεν μπόρεσα να καταλάβω είναι η επίθεση που δέχτηκα κάποτε για μια ερώτηση που έκανα. Ένοιωσα σαν ξένο πρόβατο στη στάνη ή πρόβατο σε ξένη στάνη.
Εγώ δεν *απέκλεισα* [τί γελοίο!!] κανένα από εσάς σε άλλη κατηγορία που γράφω όταν γράφετε.
Και φυσικά δεν μπορώ να καταλάβω την εχθρότητα κάποιων εδώ, στο να ακούμε καλύτερα την αναπαρααγόμενη μουσική. Μου δίδεται η εντύπωση πως τέτοιοι άνθρωποι ίσως δεν θα άκουγαν ποτέ μουσική ζωντανά, γιατί εκεί η ποιότητα είναι κάτι το μοναδικό.
Αλήθεια πώς μπορεί κάποιος να διαχωρίζει τη μουσική από τον ήχο;;;;;;;;;;;;;;;
Αν θέλουν κάποιοι να τα λέν μεταξύ τους δικαίωμά τους, αλλά το avclub από όσο γνωρίζω δεν αποτελεί ιδιοκτησία κάποιων που γράφουν σε αυτή την κατηγορία.
Αλήθεια πώς σας ακούγεται το πρώτο μέρος τηε Τέχνης τηε Φούγγας του Μπαχ [ενορχηστρωμένη] όταν σε δύο διαφορετικές ερμηνείες -ηχογραφήσεις που εκτελείται από Κουρτέτο Εγχόρδων και στη μια ακούτε πράγματι ένα Κουερτέτο Εγχόρδων ενώ στην άλλη το Κουαρτέτο Εγχόρδων ηχεί σαν μια Ορχήστρα Εγχόρδων;
Θα ήθελα να μου απαντήσουν κάποιοι αν αυτό έχει κάποια σημασία και αξίζει μνείας ή όχι. Αλήθεια είναι το ίδιο!!! Λ.Σ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Αλήθεια πώς σας ακούγεται το πρώτο μέρος τηε Τέχνης τηε Φούγγας του Μπαχ [ενορχηστρωμένη] όταν σε δύο διαφορετικές ερμηνείες -ηχογραφήσεις που εκτελείται από Κουρτέτο Εγχόρδων και στη μια ακούτε πράγματι ένα Κουερτέτο Εγχόρδων ενώ στην άλλη το Κουαρτέτο Εγχόρδων ηχεί σαν μια Ορχήστρα Εγχόρδων;
Θα ήθελα να μου απαντήσουν κάποιοι αν αυτό έχει κάποια σημασία και αξίζει μνείας ή όχι. Αλήθεια είναι το ίδιο!!! Λ.Σ.

Φυσικά και έχει σημασία.... ωστόσο μια ερμηνεία είναι πολλά παραπάνω απ'την χροιά της. Ειδικά στο μπαροκ που η μουσική με τις συνεχείς φούγκες και το γνώριμο ρυθμικό σχήμα της κινδυνεύει να ακουστεί αδιάφορη (για ένα απαίδευτο αυτί) η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με ένα ρομαντικό έργο. Σημασία έχει το πως αυτή η ορχήστρα ή το κουαρτέτο μπορεί να παρουσιάζει ηχοχρωματικές διαφοροποιήσεις στα πλαίσια μιας σαφως καθορισμένης άποψης. Αυτό μπορει´να συμβεί και στις 2 περιπτώσεις... το να ακούγεται το κουαρτέτο ως κουαρτέτο είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη στην ποιότητα μιας ερμηνείας, αλλά δε μπορεί από μόνο του να κρίνει την ερμηνεία αυτη καθαυτή... ΙΜΗΟ...

Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Μακάρι να γράψεις εσύ-θάταν ευχής έργο-και γιά ερμηνείες πού δεν σού αρέσουν ή και να παρέμβεις σέ παρουσιάσεις άλλων...Θά ήταν ένα διαφορετικό και χρησιμότατο στύλ Παρουσίασης..

Έτσι σκοπεύω να ξεκινήσω... :a0210:

Είναι δημοσκοπηση του Μaestrου ;)

Eίναι αυτό που ρωταω πραγματικά... Πως γίνεται εγώ να διακρίνω σημαντικές ερμηνείες ανάμεσα σε έναν ολόκληρο αιώνα (όχι μόνο εγώ προφανώς) και ο πυρήνας του avclub να απορρίπτει οτιδήποτε νεο??

Δεν είναι ερώτηση για να σας "φορεσω" τις απόψεις μου... απλή συζήτηση κάνουμε, καθώς είναι ένας προβληματισμός που έχω απ'τις πρώτες μέρες που αρχισα να διαβάζω την κατηγορία.

Να σε ρωτήσω εγώ κάτι, και δεν μιλάω μόνο στα στενά πλαίσια του forum αλλά γενικότερα.

Πως γίνεται όταν ένας συνθέτης παραλλάσσοντας την ενορχήστρωση σε συγκεκριμένο κομμάτι 35 φορές με στόχο να ντύσει μουσικά μια ταινία , θεωρείται από κάποιους ως κατά παραγγελία μουσική και ασύστολη βαρεμάρα ενώ εγώ το βλέπω ως ασύλληπτη ιδιοφυία.

Τα πως γίνεται είναι χιλιάδες και για τον καθένα διαφορετικά. Εγώ προσωπικά δεν θα άνοιγα ποτέ ένα thread με τίτλο “γιατί δεν ακούτε soundtracks” όταν θα είχαν την επιλογή απλώς να μιλήσω και να γράψω για αυτά.

Στο λέω χωρίς καμία διάθεση να σου την πω ή πιθανά να σου δώσω ένα ακόμα πάτημα για να νομίζεις ότι βρίσκεσαι αντιμέτωπος με κλειστό κύκλωμα., ο συγκεκριμένος τρόπος που εκθέτεις το θέμα , και με αφορμή το συγκεκριμένο thread δίνει την εντύπωση ενώ κάλλιστα μπορεί να μην ισχύει ότι καιροφυλακτείς.
Γιατί να δίνει κανείς μια τέτοια εντύπωση όταν ειδικά εδώ ,και αφού φαίνεται ότι έχει και θέλει να προσφέρει πράγματα , του δίνεται η δυνατότητα με τον πιο απλό τρόπο να συνεισφέρει? Δηλαδή εν ολίγης αυτό που λογικά θα πρέπει να κάνεις χωρίς να αναρωτιέσαι πως και γιατί είναι το να βρεις τα συγκεκριμένα αφιερώματα και να προσθέσεις και την δική σου άποψη

Είσαι ο ν-οστός που εκλαμβάνει το θέμα σαν μομφή... δεν είναι έτσι... ήταν μια απλή συζήτηση, αν θεωρείτε ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ή δεν έχει νόημα μπορείτε κάλλιστα και να το σβήσετε!

Δεν ήρθα εδώ για να δώσω την Αλήθεια... απλα ξεκίνησα μια κουβέντα, για να μην την κανουμε μεσα σε μια παρουσίαση και βγαίνει εκτός θέματος... Αφού βλέπω ότι όλοι προτιμάτε να γίνεται επί συγκεκριμένου κάθε φορά θα το δοκιμάσω έτσι... και ελπίζω σε δυνατές συζητήσεις... ;)

Mά τι να σβήσουμε??
Ποιος ζήτησε κάτι τέτοιο??
Kαί πόθεν προέκυψε τέτοιο αίτημα?
Kάτσε ρε σύ.
Στό τέλος θα αρχίσει να μοιαζει το θέμα σαν αυτοεκπληρούμενη Προφητεία.
Και ξέρω πώς δεν έχεις τέτοια πρόθεση.

Είσαι ο ν-οστός που εκλαμβάνει το θέμα σαν μομφή... δεν είναι έτσι... ήταν μια απλή συζήτηση, αν θεωρείτε ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ή δεν έχει νόημα μπορείτε κάλλιστα και να το σβήσετε!

Δεν ήρθα εδώ για να δώσω την Αλήθεια... απλα ξεκίνησα μια κουβέντα, για να μην την κανουμε μεσα σε μια παρουσίαση και βγαίνει εκτός θέματος... Αφού βλέπω ότι όλοι προτιμάτε να γίνεται επί συγκεκριμένου κάθε φορά θα το δοκιμάσω έτσι... και ελπίζω σε δυνατές συζητήσεις... ;)

Δεν το εξέλαβα έτσι απλά έκανα μια διαπίστωση για το πώς μπορεί να φαίνεται και για να είμαι και ειλικρινείς μαζί σου ενώ ήμουν 50 50 στην αρχή τώρα μάλλον κλίνω να πιστεύω ότι έχεις την διάθεση να προσφέρεις να συνεισφέρεις και όχι να κρίνεις.

Στο κάτω κάτω οι πιθανές διαφωνίες μας είναι για την μουσική και όχι για τον ακροατή, άρα και το γιατί κάποιος δεν αντιλαμβάνεται κάτι ή το πώς γίνεται να μην το εκτιμά δεν θα πρέπει ν αποτελούν κριτήρια για κανέναν μας, προκειμένου να ξεκινήσει να εκθέτει τις απόψεις του.

Και από ότι βλέπω με όποιο τρόπο και αν τέθηκαν οι προβληματισμοί τελικά κινητοποιήθηκε το ενδιαφέρον οπότε και εσύ μάλλον θα συμφωνείς ή έστω θα υποψιάζεσαι ότι αυτά περί στενού σκληρού πυρήνα δεν ισχύουν.

Για να επανέλθω στο θέμα μας.

Δεν ξέρω αν υφίσταται κόπωσις στη κατηγορία,αλλά βλέπω "αλλαγές" και μάλιστα κόντρα-ξύρισμα.,
Αυτό μου δίνει αέρα ανανέωσης και επανεξέτασης καταστάσεων.Τόσο μουσικών όσο και "ατομικών".

Tο οτι θα ζούσα τη στιγμή που ο Ντοκ θα υπερασπιζόταν την προσφορά και τις συνθέσεις των Αbba ,ούτε στα όνειρά μου πριν από χρόνια..
Η οτι ο Μπάϊρα θα έβγαζε "άκυρο" το "Lay All Your Love On Me" ,ενώ πριν ένα χρόνο μου ζητούσε επίμονα την extended version !

Αυτό δείχνει οτι υπάρχει ζωή στον Κόκκινο πλανήτη που λέγεται Μουσική κατηγορία.

Keep On guys..:operator::grandpa:

Σε ότι με αφορά:
Στις live συζητήσεις, είναι αλήθεια, δεν μπορώ να συμμετέχω σε μεγάλο βαθμό, για καθαρά τεχνικούς λόγους.
Χάνω έτσι πολλή απο την άμεση ανάμιξη στο διάλογο.
Τα βράδια που συνήθως διαβάζω τα "πρακτικά" των συζητήσεων, πολλές φορές η παράθεση μιας "σφήνας" μπορεί να μου φανεί και μπαγιάτικη και να μην την κάνω.

Η περίπτωση του αντιλόγου στις παρουσιάσεις: Συνήθως αφορούν πράγματα που δεν τα γνωρίζω ή δεν τα έχω ακούσει, οπότε επι ποιάς βάσεως να εκφράσω συμφωνία ή διαφωνία; Στις περιπτώσεις που έχω κάποια γνώμη, συνήθως θα την καταθέσω.

Στα περί Now Playing, θα συμφωνήσω πως το νήμα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει προς χάριν της αμεσότητας και χαλαρότητας που προσφέρει στην επικοινωνία μας, με απαραίτητη προϋπόθεση, την αναγραφή έστω ελαχίστων σχολίων για τον υπό παράθεση δίσκο απο την πλευρά του παρουσιάζοντος.
Και τα links που θα με οδηγήσουν σε μουσικά δείγματα, προσωπικά δεν με χαλάνε, απεναντίας…

Στα περί ενδιαφέροντος των αναγνωστών στα διάφορα θέματα. Προσωπικά απο τα περισσότερα (ή τελος πάντων εκείνα που μου φαίνονται περισσότερο κοντά στα γούστα μου) θα ψάξω να βρώ πληροφορίες ή δείγματα. Απο κεί και πέρα οτι μου φανεί πολύ ενδιαφέρον, τουλάχιστον θα το ακούσω και συνήθως θα καταθέσω την άποψή μου.

Και λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Θεωρώ τον εαυτό μου, για την μεγάλη πλειονότητα των συζητούμενων θεμάτων, εκ των πλέον ερασιτεχνών, όσον αφορά τα ζητήματα Αισθητικής ανάλυσης της Μουσικής (ή άλλης) Τέχνης, Θεωρητικού υπόβαθρου, αξιολόγησης τεχνικών δεξιοτήτων των μουσικών, όγκου προσληφθεισών ακουστικών πληροφοριών, κλπ. ή άλλων περιφερειακών ζητημάτων που έχουν αντίκτυπο στη μουσική ή τη δημιουργία της. Η προσέγγιση μου στη Μουσική, είναι περισσότερο "διαισθητική" και "ενστικτώδης" θα έλεγα. Μπορώ να πω πως "ήταν", πριν μπώ εδω μέσα πρίν 3 1/2 χρόνια, αλλά η πορεία που έχω διανύσει απο τότε (παρότι πολλή μεγάλη για μένα) δεν θα το δικαιολογούσε ακόμη.
Δεν διεκδικώ ως εκ τούτου η όποια αποψή μου να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα απο αυτήν που της αρμόζει, αλλά δεχθείτε παρακαλώ οτι εμπεριέχει τον ειλικρινή αντίκτυπο που δημιουργεί σε μένα, η ακρόαση της Μουσικής. Κατα συνέπεια αν " βαθμολογήσω" ένα μουσικό έργο, θα το κάνω με τα παραπάνω κριτήρια, αξιολογώντας την επίδρασή του πάνω μου και όχι υπο το πρίσμα ενός καταρτισμένου Κριτικού.
Απο την άλλη όμως, πιστεύω πως είμαι δεκτικός και με σχετικά ελάχιστη (πλέον) προκατάληψη σε πολλά ρεύματα, όχι απο κάποιο ιδιότυπο βίτσιο, ούτε με τη λογική πως "ο καλός ο μύλος (πρέπει) όλα (να) τα αλέθει", ή με την "αγωνία" να φανώ πολυσυλλεκτικός. Σε αυτό με έχει ωφελήσει τα μέγιστα, η συναναστροφή όλων σας μέσα σε αυτόν τον Τόπο.
Θεωρήστε με λοιπόν ως παράδειγμα (με την έννοια του "δείγματος"), για τον άν αξίζει κάποιος να παραθέτει απόψεις τεκμηριωμένες, να στέλνει "γράμματα προς αγνώστους", ή να καταθέτει μύχιες σκέψεις και συναισθήματα, όπως του προκύπτουν απο την ακρόαση της Μουσικής. Της εκάστοτε Μουσικής. Που σήμερα μπορεί να είναι Κλασσική, αύριο σύχρονη αυτοσχεδιαζόμενη, αβανγκαρντ, progressive ή classic rock, ελληνική ή "ξένη". Ερήμην μας, πολλές φορές, προκαλούμε διεργασίες που δεν τις φανταζόμαστε...
Σταματείστε λοιπόν να αναρωτιέστε. Να πω λοιπόν απλά πως σας είμαι ευγνώμων, γιατί βοηθήσατε πολύ -μεταξύ άλλων-στο να διευρύνω ορίζοντες. Και να προσθέσω, πως ποτέ δεν είναι αργά να εκτιμήσεις κάτι που πραγματικά αξίζει (ή έστω άξιζε στην εποχή του). Όχι εγκυκλοπαιδικά, ουσιαστικά. Αυτή είναι η εκτίμησή μου.

Επιπλέον, επειδή γνωρίζω πως "θέλει άντερα" για να εκτεθείς σε δημόσια θέα, με τον τρόπο που γίνεται αρκετές φορές απο εκλεκτούς φίλους εδω μέσα, και είτε επειδή μέσα στα γραπτά αυτά βλέπω αρκετές φορές και πράγματα "δικά μου", είτε αυτά μου ανοίγουν κλειδωμένες πόρτες, είτε μου δίνουν τροφή για σκέψη, έρευνα και προβληματισμό, εγω αυτούς τους ανθρώπους τους εκτίμησα και τους εκτιμώ.
Και τις φορές που μετά απο ένα γραπτό τους, θα αποστείλω επαίνους, το γραπτό αυτό θα με έχει "αγγίξει" με κάποιον απο τους προαναφερθέντες τρόπους, όχι για τα καλολογικά στοιχεία του ή το συντακτικό του. Και θα συνεχίσω να το κάνω όταν το θεωρώ σκόπιμο.
Σαν ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, στον σύντροφο που δεν κάθεται δίπλα μας, αλλά χιλιόμετρα μακριά και που αυτή η Γωνιά είναι το κοινό μας στέκι. -bye-

Ελπίζω πώς δεν θα χαρακτηριστώ ´μελό´εάν σχολιάσω πώς,Φίλε Γιώργη,αποτελείς Υπόδειγμα Γνησιότητας και Ηθους εδώ μέσα.

Ξέρω βέβαια πώς κάποιοι ´κεκρυμένοι´και ´μικρόψυχοι´(πού μέχρις προσφάτως τούς είχε δοθεί η δυνατότης να διασύρουν ,´κρυφά´,ονόματα και ανθρώπους)μπορεί να πούν πώς η εκδήλωση σεβασμού αποτελεί έκφραση αλληλεκτιμήσεως μεταξύ ´αχρήστων´.
E Kαί?

Tά Σεβη μου.

Re: Απάντηση: Διακρίνω μία κούραση μήπως ;

Η οτι ο Μπάϊρα θα έβγαζε "άκυρο" το "Lay All Your Love On Me" ,ενώ πριν ένα χρόνο μου ζητούσε επίμονα την extended version !

Αυτό δείχνει οτι υπάρχει ζωή στον Κόκκινο πλανήτη που λέγεται Μουσική κατηγορία.

Keep On guys..:operator::grandpa:

Την οποία και θα φέρεις κανονικότατα στην πίτα γιατί εγώ την έχω σε mp3 το οποίο σταματάει απότομα, και εννοείται βέβαια ότι δεν την έχω βρει ποτέ σε βινύλιο. ούτε και θα μπορούσα να την αγοράσω αν την έβρισκα.

Αναφέρομαι σε αυτήν

abba-layallyourlov-disconet.jpg

Την θρυλική του 1980 του Raul Rodriguez (Disconet Remix 12")

Να σου πω πως άκουσα και την εκτέλεση του Mamma Mia αλλά δεν έχει καμία τύχη σε σχέση με το original.Ούτως ή άλλως το lay…είναι από τα καλύτερα κομμάτια για μένα των Abba.Το χειρότερο θα στο πω στην πίτα.:flipout::ernaehrung004:

Χωρίς να μπορώ να το παρακολουθήσω ( Νοw playing ), εκτιμώ ότι γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια από τους δημιουργούς του νήματος, μεταφέροντας μας πολλές ώρες ακοροάσεων, είναι όντως σημαντικό το γεγονός να παρουσιάζεται συχνά πυκνά μια "χαλάρωση" - κόπωση, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί παντού.
Μάγκες μη μασάτε συνεχίστε.