Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μουσικής

Ρίξτε μιά ματιά στην Εταιρεία για την Προστασία τού Περιβάλλοντος.www.ellinikietairia.gr.
Καντε κλίκ στούς χορηγούς.Μάλιστα ...Βαλανε τούς λύκους να φυλάνε τα πρόβατα.Οπως και οι χρηματοδότες για τα βιβλία τής ιστορίας.
Πάτε και στο site τού ΕΛΙΑΜΕΠ(www.eliamep.gr),που ασχολείται,υποτίθεται με ιδέες για την ελληνική εξωτερική πολιτική.Πάτε στο about eliamep και κάντε κλίκ στα fundings.Tα fundings για το c.d.r.s.e.e τάχω δώσει παλιότερα.
Ε,ρε δούλεμα που πέφτει στον κοσμακη.....Αλ Γκόρ α λα Ελληνικά και παγκοσμιοποιητικά.Εχει κανείς την εντύπωση ότι έπιασε όλους τούς πάμπλουτους το ενδιαφέρον για την παιδεία ,την ειρήνη και το περιβάλλον.Τόοοοοοοοση αγάπη...

Στην Ελληνική Εταιρεία πάτε πρώτα στην ´Ταυτότητα´,κάντε κλίκ εκεί και μετά στούς χορηγούς.

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει οικολογική παιδεία,αλλά η εξίσωση με τούς Αμερικανούς προκαλεί εντύπωση.Είναι σαν να συγκρίνεις έναν κλέφτη ποδηλάτου ,με έναν δολοφόνο κατά συρροήν.

Δεν είναι εξίσωση, Σπύρο. Είναι απάντηση στο ότι "εμείς τα ξέρουμε και δε χρειαζόμαστε κανέναν Γκορ να μας τα πει" και στο κλασσικό "εμείς δεν είμαστε Αμερικανάκια". Δεν αναφερεται στις ηγεσίες (όπως εκλαμβάνεις εσύ), αλλά στην (μη) αντίληψη του κόσμου.

Ο Γκόρ πήρε το μισό Νόμπελ Ειρήνης για τίς προσπάθειες που ´έκανε´για το περιβάλλον(εννοείται αφού πρώτα βομβάρδισε τα μισά Βαλκάνια)

Περαστικά στην Ανθρωπότητα.
Εγινε και η Οικολογία ,Prada.

εγω χαρηκα που το πηρε......

γιατι μεχρι τωρα ολοι νομιζαν πως υπαρχει αθωοτητα.....

ετσι να πεφτουν οι μασκες.....

ΡΕ ΟΥΣΤ

Re: Απάντηση: Διάλεξη του Αλ Γκορ για την κλιματική αλλαγή στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Γκόρ πήρε το μισό Νόμπελ Ειρήνης για τίς προσπάθειες που ´έκανε´για το περιβάλλον(εννοείται αφού πρώτα βομβάρδισε τα μισά Βαλκάνια)

Περαστικά στην Ανθρωπότητα.
Εγινε και η Οικολογία ,Prada.

Aυτή είναι η μία όψη του νομίσματος.. Η άλλη είναι πως υπάρχουν κάποιοι που είναι σε θέση να δουν πέρα από το δάκτυλο, δηλαδή στο φεγγάρι.

Mπορεί ο Γκόρ να βλέπει το φεγγάρι και εμείς τό δάκτυλο.
Τα Νόμπελ κουβαλάνε πολλές αμαρτίες,απλά προσέθεσαν άλλη μία.
Οι στημένοι από επικοινωνιολόγους ´οικολόγοι´πού μιλάνε σέ πλούσιες κυρίες .
Και πού φυσικά αναμασάνε τήν ίδια πάντα ομιλία χωρίς να αναφέρουν ούτε μιά φορά τίς λέξεις ´κέρδος´και μάλιστα καπιταλιστικό κέρδος που είναι υπεύθυνο γιά τήν οικολογική καταστροφή..
Εφτιαξε ο τύπος μιά εταιρεία,προπληρώνεται αδρά γιά τίς ομιλίες του κάνει τεμενάδες στούς πολιτικούς που πάνε να τον ακούσουν(στην Ελλάδα,δηλαδή στο Μεγαρο,ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης)και την κάνει γιά άλλες πολιτείες..
Ολοι οι πρώην ασχολούνται με κάτι...
Ο Γκόρ με την οικολογία και ο Γκορμπατσώφ μέ τίς πίτσες.

Μπραβο τους που επιβραβευσαν εναν ανθρωπο που πλεον εχει βαλει σκοπο ζωης την ευαισθητοποιηση των ανθρωπων για την σωτηρια του πλανητη..
Αμερικανος Κινεζος ή Κονγκολεζος και να ηταν, Προεδρος ή οδοκαθαριστης, μου ειναι αδιαφορο.. Εγω βλεπω οτι οι κινησεις του φερνουν επιτελους δειλα-δειλα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... Μακαρι να μπορουσαμε ολοι να εφαρμοσουμε το 1/100 αυτων που προτεινει...

Ας μου εξηγήσουν κάποιοι τι ακριβώς κακό κάνει ο Γκορ (η ερώτηση ειναι ειλικρινής και όχι ρητορική).

Αν δεν κάνει, προς τι το κράξιμο;

Οι γνωστοί κράζοντες θα προτιμούσαν να μην κάνει τίποτα θετικό (έστω και στο ελάχιστο);

Μου θυμίζει την ιστορία με την Βαρδινογιάννη και το έργο της με τα παιδιά. Κατακριτέο και αυτό επειδή λέγεται Βαρδινογιάννη.

Θα ήταν καλύτερα υποθέτω η Βαρδινογιάννη να ξόδευε τα λεφτά της για κοσμήματα και όχι για νοσοκομεία.

Αλλά θα μου πεις τώρα τι ρωτάω....

Last edited:
Και εγώ εάν ήμουν δολοφόνος παιδιών και μέ αποφυλάκιζαν,μπορεί και νά έγραφα μετά ένα βιβλίο ´Περί ανατροφής παιδιών´.
Ο Γκόρ μαζί με τον Κλίντον έριξαν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στα Βαλκάνια.
Επίσης ο Γκόρ σαν αντιπρόεδρος τών Η.Π.Α. δεν αντέδρασε όταν ο Κλίντον ακύρωσε διάταγμα που απαγόρευε την παρέμβαση σέ αγρια δάση στίς Η.Π.Α.επειδή οι βιομήχανοι τό απαίτησαν.Καταστράφηκαν έτσι πανάρχαια δάση και σπάνιες βιοποικιλίες επειδή έτσι ήθελε το μεγάλο κεφάλαιο...
Τότε υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις απο οικολογικές οργανώσεις τών Η.Π.Α.αλλά ο Αλ εκώφευσε.
Δεν είχε ακόμα εμπνευστεί τήν φάμπρικα τής οικολογίας ο ερίφης γιά να κονμάει
Οι εγκληματίες πολέμου και οι δολοφόνοι παιδιών δεν θά κάνουν μάθημα ´ανθρωπισμού´στήν ανθρωπότητα...
Οι καρκίνοι στην Βαλκανική Χερσόνησο θά παρουσιάζουν για πολύ καιρό αύξηση λόγω ουρανίου και θα θυμίζουν αυτόν τον κύριο.Η ιστορία θά τον καταγράψει σάν εγκληματία πολέμου..

Και εγώ εάν ήμουν δολοφόνος παιδιών και μέ αποφυλάκιζαν,μπορεί και νά έγραφα μετά ένα βιβλίο ´Περί ανατροφής παιδιών´.
Ο Γκόρ μαζί με τον Κλίντον έριξαν βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στα Βαλκάνια.
Επίσης ο Γκόρ σαν αντιπρόεδρος τών Η.Π.Α. δεν αντέδρασε όταν ο Κλίντον ακύρωσε διάταγμα που απαγόρευε την παρέμβαση σέ αγρια δάση στίς Η.Π.Α.επειδή οι βιομήχανοι τό απαίτησαν.Καταστράφηκαν έτσι πανάρχαια δάση και σπάνιες βιοποικιλίες επειδή έτσι ήθελε το μεγάλο κεφάλαιο...
Τότε υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις απο οικολογικές οργανώσεις τών Η.Π.Α.αλλά ο Αλ εκώφευσε.
Δεν είχε ακόμα εμπνευστεί τήν φάμπρικα τής οικολογίας ο ερίφης γιά να κονμάει
Οι εγκληματίες πολέμου και οι δολοφόνοι παιδιών δεν θά κάνουν μάθημα ´ανθρωπισμού´στήν ανθρωπότητα...
Οι καρκίνοι στην Βαλκανική Χερσόνησο θά παρουσιάζουν για πολύ καιρό αύξηση λόγω ουρανίου και θα θυμίζουν αυτόν τον κύριο.Η ιστορία θά τον καταγράψει σάν εγκληματία πολέμου..

εισαι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

το εκαναν για να βγουνε νεα ειδη ανθρωπου

εισαι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ

το εκαναν για να βγουνε νεα ειδη ανθρωπου

ναι ακριβώς, οι Ελαττάνθρωποι !!!!!!

Ας μου εξηγήσουν κάποιοι τι ακριβώς κακό κάνει ο Γκορ (η ερώτηση ειναι ειλικρινής και όχι ρητορική).

Αν δεν κάνει, προς τι το κράξιμο;

Οι γνωστοί κράζοντες θα προτιμούσαν να μην κάνει τίποτα θετικό (έστω και στο ελάχιστο);

Μου θυμίζει την ιστορία με την Βαρδινογιάννη και το έργο της με τα παιδιά. Κατακριτέο και αυτό επειδή λέγεται Βαρδινογιάννη.

Θα ήταν καλύτερα υποθέτω η Βαρδινογιάννη να ξόδευε τα λεφτά της για κοσμήματα και όχι για νοσοκομεία.

Αλλά θα μου πεις τώρα τι ρωτάω....

Η κακομοιρα η Βαρδινογιαννη δεν αδειασε μερος του οπλοστασιου της για να ερθει μετα να αγαπησει τα παιδια και το περιβαλλον.

Αυτος το εκανε.
Και δεν θυμαμαι καμμια δηλωση μετανοιας.
Οπως ειναι σιγουρο οτι αν εβγαινε θα συνεχιζε την σφαγιαστικη πολιτικη που τους δινουν οι Εταιρειες.

Τα του παρελθόντος του είναι γνωστά και δεν διαφωνώ.

Ξαναρωτάω όμως και όποιος θέλει / μπορεί απαντάει:

Αυτό που κάνει τώρα είναι κάτι κακό ή προσφέρει, έστω και ελάχιστα, κάποιο καλό;

Τα του παρελθόντος του είναι γνωστά και δεν διαφωνώ.

Ξαναρωτάω όμως και όποιος θέλει / μπορεί απαντάει:

Αυτό που κάνει τώρα είναι κάτι κακό ή προσφέρει, έστω και ελάχιστα, κάποιο καλό;

αν ο Χιτλερ ζουσε και ερχοταν να κανει αναδασωση στην Παρνηθα τι θα ελεγες?

Η κακομοιρα η Βαρδινογιαννη δεν αδειασε μερος του οπλοστασιου της για να ερθει μετα να αγαπησει τα παιδια και το περιβαλλον.
Θες να μου πεις ότι σε αντίστοιχο thread για την Βαρδινογιάννη, δεν θα την έκραζες;

Θα ήθελα μία ειλικρινή απάντηση σε αυτό.

Αν σας απασχολούσε ειλικρινά το θέμα και γράφατε πράγματα που στέκουν, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να το διαβάσω... Και σίγουρα θα ήταν προτιμότερο από το να γυρίσετε στην παλιά σας ζωή (aka τις δολοφονίες παιδιών) όπως θα έκανε το 90% των συγκρατούμενών σας.

Μακάρι όλοι μαζί σε αυτό το forum να είχαμε κάνει, αθροιστικά, όσα ο συγκεκριμένος άνθρωπος για το καλό του περιβάλλοντος, αλλά πολύ αμφιβάλλω...

Για τις βόμβες, ελπίζω να μην είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως οι αποφάσεις αυτές παίρνονται από τον Πρόεδρο - και πόσο μάλλον τον Αντιπρόεδρο - των ΗΠΑ.

Τέλος, θεωρώ πως όποιος δεν έχει αφυπνίσει, έστω "για το γαμώτο", 2-3 άτομα σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης περιβάλλοντος (δηλ. οι περισσότεροι από εμάς) δεν είναι σε θέση να κρίνει τoν Γκορ - και τον κάθε Γκορ - που έχει αφυπνίσει πολλούς περισσότερους.

Αν σας απασχολούσε ειλικρινά το θέμα και γράφατε πράγματα που στέκουν, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να το διαβάσω... Και σίγουρα θα ήταν προτιμότερο από το να γυρίσετε στην παλιά σας ζωή (aka τις δολοφονίες παιδιών) όπως θα έκανε το 90% των συγκρατούμενών σας.

Μακάρι όλοι μαζί σε αυτό το forum να είχαμε κάνει, αθροιστικά, όσα ο συγκεκριμένος άνθρωπος για το καλό του περιβάλλοντος, αλλά πολύ αμφιβάλλω...

Για τις βόμβες, ελπίζω να μην είναι κανείς τόσο αφελής ώστε να πιστεύει πως οι αποφάσεις αυτές παίρνονται από τον Πρόεδρο - και πόσο μάλλον τον Αντιπρόεδρο - των ΗΠΑ.

Τέλος, θεωρώ πως όποιος δεν έχει αφυπνίσει, έστω "για το γαμώτο", 2-3 άτομα σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης περιβάλλοντος (δηλ. οι περισσότεροι από εμάς) δεν είναι σε θέση να κρίνει τoν Γκορ - και τον κάθε Γκορ - που έχει αφυπνίσει πολλούς περισσότερους.

Ε τότε Κώστα να πάμε να υποβάλουμε τα σέβη μας στον σωτήρα !!!!

Η οικολογία δέν είναι κάτι το ουδέτερο.Ούτε η καταστροφή τής φύσης.
Και κυρίως προέρχεται από καθαρά ταξικά αίτια.
Ο Γκόρ πουλάει οικολογία ´light'.Πέρα από το στημένο τού να φτιάξει ένα ´όμορφο προφίλ´.Και επί τής ουσίας δεν αγγίζει καθόλου ότι ο κύριος σκοπός τής καταστροφής τού περιβάλλοντος είναι το κέρδος..
Γενικότερα δέν μπορώ να φανταστώ ένα δολοφόνο να μιλά γιά την πρόληψη τού εγκλήματος...Σάμπως ζήτησε συγνώμη για τα εγλήματά του ο Γκόρ??