Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Φυσικά και δεν σύστησες.

Μη τσιμπάς όμως!

Είναι μανούλα στα παθητικοεπιθετικά ο Μάνος. :D

Κορυφή στο να βάζει τον άλλο σε απολογητική θέση.
με τη μπαρουφα που εγραψα επρεπε να με στειλειs για διακοπεs (πωs το λεs δεν ϴυμαμαι) προ ισταμενε !!!

Κάθε άλλο.

Μάλλον το Μάνο έπρεπε να μαλώσω για την αντίδρασή του.
μια χαρα ηταν η αντιδραση του. εδω λιγο πολυ του ζητησα να πει τη γνωμη του για αστρο που χωραει μεσα του η μιση Ανδρομεδα...
τρυπα να κρυφτω!

Bλαδιμηρε
Ασε τα σχεσιακα του φορουμ :laugh: ... θα τα μαθεις εν καιρω .... δεν επειγουν. :smash:

Αυτο που ΠΡΕΠΕΙ να ενημερωθεις ειναι οτι :

1) στο νετ ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν περισσοτερες μπαρουφες απ'οτι αληθειες (η αληθεια ΔΕΝ πουλαει !!!)
κατι στο οποιο ειμαι επιρρεπης και εγω, αλλα σε αλλα θεματα, οχι ακριβως στην αναζητηση του μεγαλυτερου αστρου.

2) τα αστρα ΔΕΝ μπορουν να φτασουν στα μεγεθη που ισως εχεις διαβασει γιατι υπαρχει ενα οριο (για ΚΑΘΕ ΑΣΤΡΟ)
πανω απο το οποιο το βαρος των εξωτερικων στρωματων θα καταρρευσει προς τον πυρηνα και θα τελειωσουν ολα. ΜΠΟΥΜ.
ΑΥΤΟ συμβαινει, ετσι κι αλλιως, αλλα κατα την παροδο εκατομμυριων η δισεκατομμυριων ετων, το αστρο δηλαδη, προλαβαινει
να ζησει (να κρατηθει σε ισορροπια). Εαν δημιουργουνταν, κατα τυχη, ενας αστρο με διαμετρο 1 ετος φωτος (!!!!)
θα κατερρεε την στιγμη της δημιουργιας του, δεν θα προλαβαινε να ζησει. Γιατι τιποτα στο εσωτερικο του δεν θα
αντεχε το βαρος των εξωτερικων στρωματων του. Ακαριαιος θανατος !

Δεν παρατηρησαμε κατι τετοιο (μεχρι στιγμης).

3) Αστρο που να χωραει την μιση Ανδρομεδα (δηλαδη, 220.000 εφ / 2 = 110.000 ετη φωτος :blink:) ΕΑΝ υπηρχε ....
θα κατερρεε για τον ιδιο λογο (με ενα hypernova που θα φωταγωγουσε το μισο συμπαν). Ακομα και αν δεν κατερρεε
(με καποιο μαγικο τροπο, εντελως μαγικο) η φωτεινοτητα του θα το ειχε καταστησει κοσμικο φαρο με λαμπροτητα
μεγαλυτερη απο καθε γαλαξιακο σμηνος που εχουμε παρατηρησει μεχρι σημερα. Μεγαλυτερο και απο καθε quasar
(γαλαξιες με τοσο ενεργο πυρηνα που το φως τους ταξιδευει για δισεκατομμυρια ετη φωτος, ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟ)

Δωσε μου λινκ για αστρα με r μισο εφ... να παω να γελασω (και ισως να σου πω, που κανει λαθος ο αρθρογραφος)

Last edited:
Πιο παραστατικα (γιατι το πολυ το κυριε ελεησον το βαριετε και ο παπας) .....

32HDbTzSCSpMtMugQpIQ

Aυτη ειναι η ισορροπια που βασταει ενα αστρο .... ως (πυρινη) μπαλλα.
Λεγεται Υδροστατικη ισορροπια : η πιεση στο εσωτερικο σπρωχνει προς τα εξω
και το βαρος στο εξωτερικο πιεζει προς τα μεσα ! Εφοσον αυτες οι δυο δυναμεις
ειναι ισες και αντιρροπες ... το αστρο παραμενει αστρο (και ας ειναι ισορροπια του τρομου).

Βεβαια ειναι λιγακι πιο συνθετο με πολλες διαφορετικες ζωνες αλληλεπιδρασης
αλλα δεν θελω να σε μπερδεψω .... -bye- ... αυτο ειναι το ρεζουμε !

τα ξερω αυτα ρε φιλε... αs οψεται η ωρα που διαβασα το λινκ, (οποιοs νυχτα περπατει...), η μικρη οΘονη του κινητου, το πιωμα, το μυαλο που ηταν και αλλου... καταλαβαινειs (ελπιζω)...
(βρηκα το λινκ. δε λεει κατι τετοιο. εγω εσφαλα)

Απάντηση: Re: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

ειπαμε 3μερο μπανιο απο εδω. αρχηs γενομενηs απο αυριο.!

Σιγα ...
και εγω, πιστευα οτι η Σεληνη ειχε υπογειους ωκεανους νερου (πολυ προσφατα εμαθα ΠΩΣ τους εχει).
Η γνωση καλπαζει με τετοιον ρυθμο ... που ακομα και αν ασχολεισαι απο το πρωι μεχρι το βραδυ με αυτα
ΚΑΤΙ θα σου ξεφυγει (πολλα ΚΑΤΙ θα σου ξεφυγουν :laugh:)

κοιτα... για υπογειουs ωκεανουs εχω αμφιβολιεs. για νερο καποιαs ποσοτηταs το συζηταμε. τωρα για το μεγεΘοs αστρου με διαμετρο ετων φωτοs, πρεπει να`μουν πολυ σκ@τ@ για να πω κατι τετοιο.

Πιο παραστατικα (γιατι το πολυ το κυριε ελεησον το βαριετε και ο παπας) .....

32HDbTzSCSpMtMugQpIQ

Aυτη ειναι η ισορροπια που βασταει ενα αστρο .... ως (πυρινη) μπαλλα.
Λεγεται Υδροστατικη ισορροπια : η πιεση στο εσωτερικο σπρωχνει προς τα εξω
και το βαρος στο εξωτερικο πιεζει προς τα μεσα ! Εφοσον αυτες οι δυο δυναμεις
ειναι ισες και αντιρροπες ... το αστρο παραμενει αστρο (και ας ειναι ισορροπια του τρομου).

Βεβαια ειναι λιγακι πιο συνθετο με πολλες διαφορετικες ζωνες αλληλεπιδρασης
αλλα δεν θελω να σε μπερδεψω .... -bye- ... αυτο ειναι το ρεζουμε !

Σε λάθος νήμα πόσταρες πάλι...αυτό πάει στις σχέσεις!!

Ειμαι πιο ευφανταστος απο σας, αλλα ...
ψαχνουμε να βρουμε αν υπηρξε μικροβιακη ζωη πριν 3μισυ δις χρονια ???
Εδω εχουμε βρει γλυκινη (μεθανιο) πανω σε αστεροειδεις (σκετους βραχους)
και απαγορευεται να υπηρχαν μεθανοπαραγωγα σε εναν πλανηταρο σαν τον Αρη ?

Ανθρακες οι αδαμαντες !

Περισσοτερες ελπιδες εναποθετω στην εξερευνηση του υπογειου ωκεανου στην Ευρωπη.

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Ειμαι πιο ευφανταστος απο σας, αλλα ...
ψαχνουμε να βρουμε αν υπηρξε μικροβιακη ζωη πριν 3μισυ δις χρονια ???
Εδω εχουμε βρει γλυκινη (μεθανιο) πανω σε αστεροειδεις (σκετους βραχους)
και απαγορευεται να υπηρχαν μεθανοπαραγωγα σε εναν πλανηταρο σαν τον Αρη ?

Ανθρακες οι αδαμαντες !

Περισσοτερες ελπιδες εναποθετω στην εξερευνηση του υπογειου ωκεανου στην Ευρωπη.
εμενα η φαντασια μου δεν οργιαζει (τουλαχιστον πριν να μπλεξω με σαs στο "αλλο" νημα) αλλα πιστευω οτι κατι περισσοτερο απο μικροβια Θα`χαν προλαβει να αναπτυχΘουν στον Αρη. καποιεs πολυκυτταρεs μορφεs ζωηs καποιοι μυκητεs ισωs.. Ε η Ευρωπη ειναι σοβαρη υποψηφια για ζωη.

Kαποια στιγμη, το ερωτημα "ΑΝ υπαρχει ζωη στο συμπαν" θα μετεξελιχθει μοιραια
στο "ΑΝ υπαρχει νοημων ζωη στο συμπαν" και μετα απο αυτο ... στο ερωτημα ...

"Υπαρχει νοημων ζωη στο συμπαν ... που να μπορουμε να αντιληφθουμε ως ΖΩΗ ?"

Και καπου εκει ... τα πραγματα θα γινουν ΠΟΛΥ στριμοκωλα .... ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Αλλα προεχουν τα αλλα δυο ερωτηματα, πρωτα. Δεν θα πηδηξουμε με σαλτο στον
τελευταιο γριφο.