Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Αμα βρει ....
θα περασει ΠΡΩΤΑ διαβαθμιση (οχι απο NASA αλλα απο κατι αλλες υπηρεσιες) ...
και ΜΕΤΑ θα παρουσιασθει (οτι παρουσιασθει) ως ευρημα. Συνηθως απονευρωμενο
και αμφισβητησιμο.

That's how things work .... !

Το εβλεπα (προχθες) ...
ΤΡΕΛΛΗ απιθανοτητα ... (που ομως εγινε πραγματικοτητα).
Τρια binary systems ... που εδεσαν βαρυτικα μεταξυ τους (αν και ΟΧΙ σε αποσταση αναπνοης).
Αν κρινω απο την περιοδο περιφορας του τριτου binary (2000 ετη) ... καπως ετσι εδεσαν και τα αλλα δυο !

Αλλα ποιες οι πιθανοτητες να συμβει αυτο ? .... ΠΟΙΕΣ ?

Βεβαια, ολα αυτα ... are VERY bad news for the longevity of the orbiting planets ... AN υπαρχουν KAN
(και δεν τους εχει καταπιει, η εκσφενδονισει στον αγυριστο, το βαρυτικο τανγκο ΕΞΙ αστρων !!!)

Tελικα, ισως και να πεφτω εξω ! :rolleyes:
Μπορει να υπαρξει πλανητης που να περιφερεται γυρω απο ΕΠΤΑ ηλιους ... αλλα μην περιμενετε κινηματογραφικη φαντασμαγορια !!!!
H πρωτη περιπτωση ειναι να βρισκεται αυτοκτονικα κοντα στο μεγαλυτερο αστρο ... βαρυτικα κλειδωμενος ... μια μικρογραφια πυρινης κολασης.
Η αλλη περιπτωση ειναι ο πλανητης να βρισκεται αρκετα μακρια απο το μεγαλυτερο αστρο, ενας παγωμενος κοσμος, και τα υπολοιπα εξι ...
τοσο μακρια που θα φαινονται ως κουκιδες. Αντε, ισως τα δυο απο αυτα να φαινονται σαν την Αφροδιτη (η λιγο μεγαλυτερα).
ΔΕΝ θα καμαρωνετε επτα ΑΣΤΕΡΑΡΕΣ στον ουρανο (σας) !!!! Δυστυχως :nounder: ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Oι κινηματογραφικες φαντασμαγοριες ... φτανουν μεχρι τα τρια αστρα (κυριως, τα δυο).
Και με την προυποθεση οτι τα δυο απ'τα τρια ειναι αρκετα μικροτερα απο το τριτο και μεγαλυτερο.
Απο κει και περα ... δεν θα προλαβει να σχηματιστει πλανητης γιατι η τροχια που θα "σκουπιζει" τον πρωτοαστρικο δισκο
θα περναει μεσα απο το NO-FLY ZONE : δηλαδη την περιοχη του κοινου κεντρου βαρους των αστρων. Game over ... !

(Κινδυνοι, σε διαστημα κατι δις ετων ιστοριας του πλανητη, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ακομα και με δυο αστρα ... σε χορογραφια)

Αν καταλαβαίνω καλά 10 φορές μείωση σημαίνει ότι θα γίνει η Γη-Σαληνη σαν να λέμε Αθήνα Κόρινθος και Γη-Αρης σαν να λέμε Αθήνα Θεσ/νίκη;;;; (που λέει ο λόγος)

ή χάθηκε στην μετάφραση ο δημοσιογράφος;

https://www.protothema.gr/technolog...stima-epispeudei-10-fores-to-taxidi-ston-ari/

10 φορές μείωση είναι τρελή επιτυχία!

Εμένα εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση η μανία με την μετοικηση στον Άρη.

Εγώ σας λέω ότι λύθηκε το πρόβλημα του ταξιδιού και πας σε μια μέρα στον Άρη.

Ποιος άνθρωπος θα θέλει να περνάει την ζωή του βλέποντας μόνο βράχους, ζώντας μέσα σε γυάλινους θόλους ή μπουντρούμια; (όσο και χλιδατα να είναι διακοσμημένα) και το βασικό : χωρίς ατμόσφαιρα;

Αν είναι να έχει γίνει τόσο χάλια η ατμόσφαιρα της Γης ας χτίσουν και στην Γη μπουντρούμια και γυάλινους θόλους. Γιατί να ξενιτευτουμε; Και μην μου πείτε δεν θα χωράμε....η μισή Γη και παραπάνω είναι άδεια.

Ποιος άνθρωπος θα θέλει να περνάει την ζωή του βλέποντας μόνο βράχους, ζώντας μέσα σε γυάλινους θόλους ή μπουντρούμια; (όσο και χλιδατα να είναι διακοσμημένα) και το βασικό : χωρίς ατμόσφαιρα;

Αν είναι να έχει γίνει τόσο χάλια η ατμόσφαιρα της Γης ας χτίσουν και στην Γη μπουντρούμια και γυάλινους θόλους. Γιατί να ξενιτευτουμε; Και μην μου πείτε δεν θα χωράμε....η μισή Γη και παραπάνω είναι άδεια.

Είναι θέμα backup του ανθρώπινου γένους. Ένα «ατύχημα» να έχουμε, τέλος η ανθρωπότητα.

Γιατί να ξενιτευτουμε;

Mηπως επειδη ........... καμια εφορια δεν θα σου κατσικωθει, εκει περα ?
Καμια ΔΕΗ δεν θα σου κοψει το ρευμα, κανενας ιδιοκτητης δεν θα ρθει
παρεα με αστυνομικο οργανο, καποια ωραια πρωϊα, να σου πει "ΟΞΩ",
κανεις δεν θα στην μπουμπουνισει με το δικανο, επειδη πατησες τα "ιερα" του χωματα,
κανεις δεν θα σου υψωσει μιναρε η εκκλησια (τουλαχιστον οχι με το καλημερα)
και το κυριοτερο ....

..... καμια κοσμοπλυμμηρα δεν θα σε κανει να νιωσεις ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

Ποτε ηταν η τελευταια φορα που ενιωσες οτι ΔΕΝ χρωστας τιποτα σε κανεναν ?
Οχι μονο υλικα χρωστουμενα ... αλλα κυριως ψυχικα ! Για πες .... :ears: ....
Eγω πρεπει να μουν 12 χρονων (τελευταια φορα), ισως και λιγοτερο.

Παροοοοοοολα αυτα (οσο και αν τα πιστευω) ..... ΣΤΟΝ ΑΡΗ .... ΔΕΝ ΠΑΤΑΩ !
Because ..... it's a death sentence ! Oμως καποια στιγμη, θα βρεθει πλανητης
που δεν θα ειναι θανατικη καταδικη.

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Mηπως επειδη ........... καμια εφορια δεν θα σου κατσικωθει, εκει περα ?
Καμια ΔΕΗ δεν θα σου κοψει το ρευμα, κανενας ιδιοκτητης δεν θα ρθει
παρεα με αστυνομικο οργανο, καποια ωραια πρωϊα, να σου πει "ΟΞΩ",
κανεις δεν θα στην μπουμπουνισει με το δικανο, επειδη πατησες τα "ιερα" του χωματα,
κανεις δεν θα σου υψωσει μιναρε η εκκλησια (τουλαχιστον οχι με το καλημερα)
και το κυριοτερο ....

..... καμια κοσμοπλυμμηρα δεν θα σε κανει να νιωσεις ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.
................................

Καλά! Κάτσε να αρχίσει κάποιου είδους εκτός γής μετανάστευση, και θα δείς και εφορίες και αστυνομίες και δικαστικούς κλητήρες.....!

Να πώ, ότι είμαστε τυχεροί που δεν θα τα προλάβουμε αυτά;

Γιατί να ξενιτευτουμε;

Γιατί είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Καλά! Κάτσε να αρχίσει κάποιου είδους εκτός γής μετανάστευση, και θα δείς και εφορίες και αστυνομίες και δικαστικούς κλητήρες.....!

Να πώ, ότι είμαστε τυχεροί που δεν θα τα προλάβουμε αυτά;

Ναι βρε μαστορα .... ΜΕΤΑ, ξερω τι θα συμβει (ολοι ξερουν).
Η ερωτηση ομως ηταν για τους πιονιερους, αυτους που θα πατησουν ΠΡΩΤΟΙ ποδι εκει.
Ε ... οπως και να το κανουμε ... ΚΑΜΙΑ εφορια και καμια ΔΕΗ εκει. Ειτε εχεις βρει τροπο
να παραγεις ενεργεια ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ... η εσβησες.

Και ναι ... ισως να ειμαστε τυχεροι που δεν θα τα προλαβουμε ολα αυτα.
Η εποικηση του διαστηματος ειναι ταυτοσημη με μια ιστορια .... of GREAT ΙSOLATION !!!
Σαν Ροβινσωνες οπου η επιστροφη σε οτιδηποτε γηινο ... ειναι θεμα ΠΟΛΥ μεγαλης τυχης (καποιο περαστικο πλοιο, κλπ)
Εμεις σημερα τωρα εδω .... υποφερουμε απο υπερσυνωστισμους, δικτυωσεις, διαπλοκες, ομηριες, απαγορευσεις και ...
ελλειψη οριζοντα (το αφηνω ανερμηνευτο αυτο το τελευταιο) περα απο τις πακτωσεις μας μεσα σε διαμερισματα !
Οι πιονιεροι του διαστηματος θα υποφερουν απο ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ διαφορετικα πραγματα ....
Μεγαλα παιδια ειστε, μπορειτε να τα φανταστειτε .... μονοι σας !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

Ναι βρε μαστορα .... ΜΕΤΑ, ξερω τι θα συμβει (ολοι ξερουν).
...............................
Εντάξει κι' ο Ροβινσόν Κρούσος πρόλαβε και το 'υχαριστήθηκε!

Re: Απάντηση: Διαστημικά - Αστρονομικά Νέα

EΙναι θεμα πορων .

Ου,ξερεις ποσες χιλιαδες θελουν να πανε;
Μη κρινεις εξ ιδιων.

Eλα το πραμα που σαλευει :proud: ..... παρε παρε παρε :smash: .... (και παιντι μην δινεις ! :laugh:)

Τrappist 1 D
(.... λιγο ψυχρος αλλα με φαινομενο θερμοκηπιου ... κατι γινεται)

Mε τον κερσορα, πατε μπρος-πισω, πανω, δεξια-αριστερα.

Trappist 1 E
(.... αρκετα θερμος αλλα βαρυτικα κλειδωμενος, οποτε στην περιφερεια νυχτας-μερας ... ισως κατοικησιμος)

Σας υποσχεθηκα οτι θα σας βρω πλανητη που να ΜΗΝ ειναι death sentence ... ετσι δεν εγραψα ? :rolleyes:
Και οχι στον γαμο του Καραγκιοζη .... μονο 40 ετη φωτος μακρια :flute: