Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Κλαψ, τι χάος είναι αυτό, άκρη δε βρίσκω, μία ώρα να βρω το θέμα, άλλη μία να βρω την τελευταία απάντηση,
τώρα δεν μπορώ να βρω τη δική μου μεσημεριανή.. αλλά είμαι σίγουρη ότι απάντησα.
Στην μπάντα τα πήρα τώρα :smash:

Re: Απάντηση: Re: Διαστημικά ταξίδια : Ενα πιθανό μέλλον !

Για εξήγησέ μας, πως είσαι τόσο σίγουρος και απόλυτος;

Προσωπικά θα μπορούσα να έχω άποψη ΜΟΝΟ αν μπορούσα να βρεθώ εκτός σύμπαντος και αν μπορούσα να ρίξω μιά ματιά το τι γίνεται εντός του, πράγμα άτοπο...

Με αυτά που γνωρίζουμε,βγαίνουμε σε αυτό το συμπέρασμα.Άλωστε δεν θα ήθελε κανένας,να μην ελέγχει την ζωή του.
Αλλά δεν καταλαβαίνω τον λόγο,γιατί να μην την ελέγχω....γιατί θα πρέπει να συμβαίνει κάτι άλλο;.....ή μήπως συμβαίνει :p
Περίπου εκεί ήθελα να καταλήξω το απόγευμα....αν βλάψω κάποιον άλλον στην ζωή μου,θα μου επιστραφεί απο το σύμπαν;

Οτι θα σου συμβει ... εχει να κανει με την πορεια γεγονοτων που θα πυροδοτησουν συγκεκριμενες αποφασεις
και επιλογες σου.

Ας πουμε ....

Φοβασαι οτι καποιος θα σε βλαψει. Αρχιζεις να επιλεγεις διαφορετικη συμπεριφορα, ακολουθεις διαφορετικες διαδρομες,
κανεις πραγματα σε ΑΝΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ με την ψυχοσυνθεση σου. Καποια στιγμη, αν αλλαξεις σε υπερθετικο βαθμο, ολα
αυτα (τα σχεδον ασημαντα) θα σε οδηγησουν μοιραια σε παρανοησεις και παρεξηγησεις και σφαλματα, μονο και μονο
επειδη βρισκεσαι σε αναντιστοιχια με το προηγουμενο εγω σου. Το νεο και βεβιασμενο, ΔΕΝ ειναι εμπειρο ΔΕΝ ειναι
fine tuned με το προηγουμενο Εγω ..... Ως συνεπεια, οταν συμβει η αναποδη δεν θα ξερεις πως να την αντιμετωπισεις.
θα ΚΑΝΕΙΣ λαθος και μαλιστα, θα επιμενεις να κανεις λαθη πανω στην νεα προβολη (του εγω σου) ως επιβραβευση
της προσπαθειας σου.

SHIT WILL HAPPEN .... constantly !

Last edited:
Μα δεν υπάρχει ψηφίο 458, υπάρχουν τα ψηφία 4,5 και 8. Το ξαναλέω είναι τελείως διαφορετική η έννοια του ψηφίου από την έννοια του αριθμού!

Τον ίδιο αριθμό μπορούμε να τον συμβολίζουμε με διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιόντας διαφορετικά ψηφία.

π.χ. ο αριθμός 13 στο δεκαδικό σύστημα συμβολίζεται με "13" στο δυαδικό με "1101" στο δεκαεξαδικό με "C" στο πενταδικό με "23" στην ελληνική γλώσσα με "δεκατρία" κοκ. Όλα τα παραπάνω είναι διαφορετικοί συμβολισμοί του ίδιου αριθμού, της ίδιας έννοιας ή της ίδιας ποσότητας αν προτιμάς σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μετρήσιμο μέγεθος.

Τα ψηφία "1" και "3" δεν ταυτίζονται με την έννοια του αριθμού 13, είναι απλοί συμβολισμοί.

Αντίστοιχα το ψηφίο "0" που είναι πολύ χρήσιμο στην αναπαράσταση των αριθμών δεν μπορεί να ταυτίζεται με την έννοια του "τίποτα" το οποίο δεν μπορεί να θεωρήται αριθμός.

Έχεις δίκιο :a0210:
και στη γλώσσα ισχύει κάτι αντίστοιχο
τα ψηφία τα λέμε γράμματα και τους αριθμούς λέξεις

Last edited:
Έχεις δίκιο :a0210:
και στη γλώσσα ισχύει κάτι αντίστοιχο
τα ψηφία τα λέμε γράμματα και τους αριθμούς λέξεις

Κατά την γνώμη μου είναι μέγα λάθος το γεγονός πως έχει επικρατήσει να χρησιμοποιούμε το ίδιο ψηφίο "0" τόσο για την έννοια του μηδέν όσο και για την αλλαγή της τάξης μεγέθους. Προκαλεί σύγχηση για το τι ακριβώς είναι το μηδέν. Θα έπρεπε να χρησιμοποιούσαμε διαφορετικό σύμβολο. Θα ήταν έτσι πιο ξεκάθαρο πως το μηδέν δεν είναι ένας αριθμός σαν όλους τους άλλους αλλά μια κατάσταση στην οποία μπορεί να καταλήγει το αποτέλεσμα μίας πράξης.

Και στο δημοτικό όταν μαθαίνουν στα παιδιά τους αριθμούς πρέπει να ξεκινάνε από το 1 και όχι από το 0.

Σε ένα προηγούμενο ποστ μου που...πήγε να παρεξηγηθεί ο Μάνος
έκανα αυτη την ιστορική διαδρομή για να δείξω οτι αυξάνοντας τις γνώσεις μας η ανάγκη μας οδήγησε να εκφράσουμε νέες καταστάσεις (οι οποίες βεβαια προϋπάρχουν απλά εμείς βρίσκουμε ένα από τους άπειρους τρόπους για να τις περιγραψουμε)
Το ίδιο συμβαίνει και με την ''αρνητική μάζα'' στη μικροηλεκτρονική.

Το φιλοσοφικό ερώτημα αν το ''τίποτα'' είναι αριθμός ισως να μην έχει πέσει ακόμα επίσημα στο τραπέζι της μαθηματικοεπιστημονικής κοινότητας καθώς ακόμα το θεωρεί αριθμό και ψηφίο.

Μα δεν υπάρχει ψηφίο 458, υπάρχουν τα ψηφία 4,5 και 8. Το ξαναλέω είναι τελείως διαφορετική η έννοια του ψηφίου από την έννοια του αριθμού!

Τον ίδιο αριθμό μπορούμε να τον συμβολίζουμε με διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιόντας διαφορετικά ψηφία.

π.χ. ο αριθμός 13 στο δεκαδικό σύστημα συμβολίζεται με "13" στο δυαδικό με "1101" στο δεκαεξαδικό με "C" στο πενταδικό με "23" στην ελληνική γλώσσα με "δεκατρία" κοκ. Όλα τα παραπάνω είναι διαφορετικοί συμβολισμοί του ίδιου αριθμού, της ίδιας έννοιας ή της ίδιας ποσότητας αν προτιμάς σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μετρήσιμο μέγεθος.

Τα ψηφία "1" και "3" δεν ταυτίζονται με την έννοια του αριθμού 13, είναι απλοί συμβολισμοί.

Αντίστοιχα το ψηφίο "0" που είναι πολύ χρήσιμο στην αναπαράσταση των αριθμών δεν μπορεί να ταυτίζεται με την έννοια του "τίποτα" το οποίο δεν μπορεί να θεωρήται αριθμός.

Τα ψηφία 4,5 και 8 ταυτίζονται με τους αριθμούς «τέσσερα», «πέντε» και «οκτώ».

Τα ψηφία «458» ταυτίζονται με το αριθμό τετρακόσια πενήντα οκτώ».

Στο δεκαδικό σύστημα το «458» ισούται με 4*10^2+5*10^1+8*10^0

Το «13» αντίστοιχα με 1*10^1+3*10^0

Το 1101 στο δυαδικό ισούται με 1*2^3+1*2^2+0*2*1+1*2^0

κλπ

Το «10» τι συμβολίζει, με τι ταυτίζεται, ισούται ?

Προσπάθησε να διαχωρήσεις στο μυαλό σου την έννοια του ψηφίου/συμβόλου από την έννοια του αριθμού (ποσού, μεγέθους, συνόλου κλπ).

Το "10" ως δυο ψηφία ενωμένα συμβολίζει τον αριθμό 10 (πχ. κάτι που είναι 10 φορές μεγαλύτερο από κάτι άλλο). Τα ψηφία "1" και "0" μπορούν κατά περίσταση να συμβολίζουν διάφορα πράγματα, είτε ενωμένα μαζί τον αριθμό 10, είτε από μονα τους τους αριθμούς 1 και την μηδενική ποσότητα μηδέν (τίποτα), είτε σε συνδιασμό με άλλα ψηφία να συμβολίζουν άλλους αριθμούς.

Σχετικά με το ψηφίο "0" γιατί περι αυτού γίνεται ο λόγος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά περίσταση για να συμβολίσει διάφορα πράγματα. Σκέτο συμβολίζει την μηδενική ποσότητα δηλαδή το τίποτα η έννοια του οποίου δεν είναι αριθμός. Γιατί δεν είναι αριθμός; γιατί απλά δεν εκφράζει καμία ποσότητα, μέγεθος, αναλογία κλπ. το οποίο να μπορεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο μέγεθος.

Γιατί δεν είναι αριθμός; γιατί απλά δεν εκφράζει καμία ποσότητα, μέγεθος, αναλογία κλπ. το οποίο να μπορεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο μέγεθος.

Ακριβως !!!

Ξαναερχομαστε σ'αυτο που εγραψα πριν :
"Το Μηδεν ειναι μια απολυτη εννοια, δεν περιεχει ιχνος ανταγωνισμου !!! Δεν υπαρχει εννοια ανταγωνιστικη της."

(βεβαια, εγω το πηγα απο τους αριθμους στις εννοιες ... οκ !)

Last edited:
Η εξηγηση του Penrose για την πιθανοτητα κβαντικης σκεψης στον εγκεφαλο : MUST WATCH !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Eαν χρειαστει δευτερη παρακολουθηση ... μην διστασετε ! "Μασαει" λιγο τις φρασεις του ο Roger :p

Last edited:
Μια φορά το άκουσα το μόνο που μου έμεινε ήταν το the Gap.....το κενό. Δηλαδή??

Penrose :
" This gap is (at present day) within quantum mechanics.
There are two procedures in quantum mechanics,
the Schroedinger equation and the making of the measurement,
and they're inconsistent ! "

Απο τα λιγα που καταλαβαινω,
η προσπαθεια του να περιγραψεις με μονοσημαντο τροπο την εκβαση ενος κβαντικου γεγονοτος
(οπως αυτα που συμβαινουν με τα συσχετισμενα ηλεκτρονια των μικροσωληνισκων στον εγκεφαλο)
απο την πλευρα του παρατηρητη που μπορει να εξαγει ΜΟΝΟ ενα αποτελεσμα ως δεδομενο και συμβαινων ...
ερχεται σε αντιδιαστολη με την κυματοσυναρτηση του Schroedinger που ΠΑΝΤΑ θα δινει ενα πληθος λυσεων
για το ΠΟΥ ακριβως βρισκεται ενα κβαντικο σωματιδιο.

Οποτε, υπαρχει ενα χασμα ερμηνειας .... για το ΠΟΥ ακριβως βρισκονται τα Pi orbiting electrons
των μικροσωληνισκων του εγκεφαλου. Εκει που (νομιζουμε οτι) τα παρατηρουμε η σε μια ευρυτερη περιοχη ?
ΠΟΣΟ ευρυτερη ?

ωραία και γιατί μας ενδιαφέρει τόσο? Ας βρίσκονται όπου θελουν αρκει να λειτουργούν.

Γιατι (συμφωνα με τον Κβαντικο Εναγκαλισμο - Quantum Entanglement)
ΟΛΑ τα σημεια του χωροχρονου (συμπαν) ειναι συσχετισμενα μεταξυ τους.
Αρα ολοκληρη η κβαντικη πληροφορια των 100 δις νευρωνων (και ολων
των κβαντικων σωματιων που συμμετεχουν μεσα σ'αυτους) ΔΕΝ μπορουν
να χαθουν ως πληροφορια (ακομα και με τον θανατο του εγκεφαλου !!!).

Τοτε ....
σε ποια συσχετισμενα κβαντα ΠΡΕΠΕΙ να ψαξουμε το αντιγραφο του εγκεφαλου μας ?
ΠΟΥ ? Μηπως δεν ειναι σε μια συγκεκριμενη περιοχη αλλα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επικρατεια
του συμπαντος ? (η τελευταια ερωτηση, ΔΙΚΗ μου :p)

Γιατι (συμφωνα με τον Κβαντικο Εναγκαλισμο - Quantum Entanglement)
ΟΛΑ τα σημεια του χωροχρονου (συμπαν) ειναι συσχετισμενα μεταξυ τους.
Αρα ολοκληρη η κβαντικη πληροφορια των 100 δις νευρωνων (και ολων
των κβαντικων σωματιων που συμμετεχουν μεσα σ'αυτους) ΔΕΝ μπορουν
να χαθουν ως πληροφορια (ακομα και με τον θανατο του εγκεφαλου !!!).

Τοτε ....
σε ποια συσχετισμενα κβαντα ΠΡΕΠΕΙ να ψαξουμε το αντιγραφο του εγκεφαλου μας ?
ΠΟΥ ? Μηπως δεν ειναι σε μια συγκεκριμενη περιοχη αλλα σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επικρατεια
του συμπαντος ? (η τελευταια ερωτηση, ΔΙΚΗ μου :p)

Επομένως πεθαίνει ο εγκέφαλος αλλά η πληροφορία δε χάνεται.
Αφού θα πεθάνει όμως ΠΩΣ θα εχούμε τη δυνατότητα να το ψάξουμε...ε?
....και πες ότι την έχουμε, γιατί να βρούμε το αντίγραφο του εγκεφάλου μας??

H Ρωσία "δεν είναι έτοιμη για εξωγήινη επέμβαση"
Πολυ γελοια παρατηρηση,μηπως ειναι κανενας αλλος ετοιμος?Αν ενας εξωγηινος πολιτισμος εχει την τεχνογνωσια να φθασει στην Γη ,υπαρχει καμια πιθανοτητα να μπορει να αντιμετωπιστει?τα οπλα μας θα φανταζουν οδοντογλυφιδες/οπως επισης μου φαινεται γελιο να μας εχουν επισκεφθει ηδη και να κρυβονται η να το ξερουν μονο οι κυβερνησεις..δεν νομιζω να εχουν κανεναν αναγκη,αν υπαρχουν και καταφερουν να μας επισκεφθουν και μπορουμε να τους αντιληφθουμε με τις αισθησεις μας βεβαια, θα κανουν μια φαντασμαγορικη αποβαση,ειτε με την τουριστικη εννοια,ειτε με την πολεμικη..

Επομένως πεθαίνει ο εγκέφαλος αλλά η πληροφορία δε χάνεται.
Αφού θα πεθάνει όμως ΠΩΣ θα εχούμε τη δυνατότητα να το ψάξουμε...ε?
....και πες ότι την έχουμε, γιατί να βρούμε το αντίγραφο του εγκεφάλου μας??

Ενα-ενα ...

Ο εγκεφαλος (το οργανικο του κομματι) πεθαινει ΑΛΛΑ το συσχετισμενο του ... ΟΧΙ.
Ειπαμε οτι η πληροφορια δεν γινεται να χαθει.

Δυο τινα εδω ...

1) η πληροφορια ως οργανωμενο μορφωμα (Συνειδηση) χανεται και αυτη, με την
εννοια οτι αποσυντιθεται σε σκορπιες πληροφοριες κβαντων που δεν συνιστουν
καποιου ειδους οργανωση (ψυχη). End of story !!!

2) η πληροφορια κατορθωνει να περισωσει την σχεσιακη της βαση δεδομενων (Συνειδηση)
αλλα μεσα απο την Απροσδιοριστια που χαρακτηριζει ολα τα κβαντικα φαινομενα. Δηλαδη,
ΔΕΝ μπορει να εντοπιστει καπου συγκεκριμενα αλλα ΠΑΝΤΟΥ μεσα στον χωρο (συμπαν).
Ο Κβαντικος Εναγκαλισμος ΔΕΝ υπακουει σε αποστασεις ... μονο σχεσεις !

H Ρωσία "δεν είναι έτοιμη για εξωγήινη επέμβαση"
Πολυ γελοια παρατηρηση,μηπως ειναι κανενας αλλος ετοιμος?Αν ενας εξωγηινος πολιτισμος εχει την τεχνογνωσια να φθασει στην Γη ,υπαρχει καμια πιθανοτητα να μπορει να αντιμετωπιστει?τα οπλα μας θα φανταζουν οδοντογλυφιδες/οπως επισης μου φαινεται γελιο να μας εχουν επισκεφθει ηδη και να κρυβονται η να το ξερουν μονο οι κυβερνησεις..δεν νομιζω να εχουν κανεναν αναγκη,αν υπαρχουν και καταφερουν να μας επισκεφθουν και μπορουμε να τους αντιληφθουμε με τις αισθησεις μας βεβαια, θα κανουν μια φαντασμαγορικη αποβαση,ειτε με την τουριστικη εννοια,ειτε με την πολεμικη..

Oλα εξαρτωνται απο το ποσο ενδιαφεροντες ειμαστε για αυτους (ειτε εμεις ειτε ο πλανητης μας).
Εχουμε γαλουχηθει με στρατιωτικοοινομικες ψευδοαναλυσεις οτι ο πλανητης μας ειναι ΟΑΣΗ και ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ
του συμπαντος .... η οτι ακομα και η ψυχοσυνθεση μας ειναι ελιξηριο ζωης, ενα ειδος rare commodity !!!

ΠΟΛΥ το αμφιβαλλω .... :laugh::laugh::laugh:

Μαλλον ειμαστε λεμουριοι.
Και εγω προσωπικα ποτε δεν θα στεκομουν για πολυ σε εναν πλανητη με λεμουριους.
Θα εριχνα μια ματια ... και θα συνεχιζα στον επομενο.

Προσπάθησε να διαχωρήσεις στο μυαλό σου την έννοια του ψηφίου/συμβόλου από την έννοια του αριθμού (ποσού, μεγέθους, συνόλου κλπ).

Το "10" ως δυο ψηφία ενωμένα συμβολίζει τον αριθμό 10 (πχ. κάτι που είναι 10 φορές μεγαλύτερο από κάτι άλλο). Τα ψηφία "1" και "0" μπορούν κατά περίσταση να συμβολίζουν διάφορα πράγματα, είτε ενωμένα μαζί τον αριθμό 10, είτε από μονα τους τους αριθμούς 1 και την μηδενική ποσότητα μηδέν (τίποτα), είτε σε συνδιασμό με άλλα ψηφία να συμβολίζουν άλλους αριθμούς.

Σχετικά με το ψηφίο "0" γιατί περι αυτού γίνεται ο λόγος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά περίσταση για να συμβολίσει διάφορα πράγματα. Σκέτο συμβολίζει την μηδενική ποσότητα δηλαδή το τίποτα η έννοια του οποίου δεν είναι αριθμός. Γιατί δεν είναι αριθμός; γιατί απλά δεν εκφράζει καμία ποσότητα, μέγεθος, αναλογία κλπ. το οποίο να μπορεί να συγκριθεί με κάποιο άλλο μέγεθος.

Το «10» είναι η βάση οποιουδήποτε αριθμητικού συστήματος είτε αυτό είναι το Δεκαδικό, Δυαδικό κλπ.

Τα ψηφία είτε ενωμένα είτε μόνα τους πάντα κάτι συμβολίζουν, το τι συμβολίζουν εξαρτάτε από αυτόν που τα χρησιμοποιεί και πώς.

Εάν τα ψηφία δεν συμβόλιζαν Αριθμούς και δεν ταυτιζόταν με αυτούς τότε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε πράξεις.

Αναλόγως την περίσταση εμείς ορίζουμε ο αριθμός ή το ψηφίο τι αναπαριστά , ένα αντικείμενο, ένα σύνολο από οτιδήποτε … κλπ ακόμα και αφηρημένες έννοιες και η απουσία αυτών συμβολίζεται με το Μηδέν.
Ακόμα και τίποτε να μην αναπαριστά πάλι μπορούμε να κάνουμε πράξεις.

Όλα τα ψηφία συμβολίζουν αριθμούς τους οποίους έχουμε αντιστοιχίσει σε «κάτι» και αναλόγως έχουν και συγκεκριμένοι σχέση μεταξύ τους.

Σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζεσαι τότε οι μόνοι αριθμοί είναι τα 1, 2, 3, 4 …, και όλα τα υπόλοιπα όπως τα -1, -2, -3, … δεν είναι αριθμοί ή είναι ?