Διάθεση ρετρό

...

01622_page-0005.jpg

Κάπου σε αυτό το σημείο πρέπει να ήταν μάλιστα που στο δυναμικό της μικρής Feinwerktechnik συμπεριλήφθηκε ο Eugen Armbruster από την AkA ο οποίος βρισκόταν ήδη στη γειτονιά και είχε μόλις μαλώσει με τον αδελφό του όπως είχαμε δει.

Και μια πρωτιά!
Αφού είχαν πάρει λοιπόν στα σοβαρά το θέμα, η εξέλιξη του αρχικού αυτού μοντέλου θα οδηγήσει τον Δεκέμβριο του 1959 στην παρουσίαση της Mec 16 SB που βλέπουμε και εδώ.

P3890875s.jpg

Αυτή όχι μόνο διέθετε αναβαθμισμένα οπτικά από τη Rodenstock (οι Heligon που είναι λίγο δυσεύρετοι, όσο έχω προλάβει να δω από άλλες κατασκευές είναι μάλλον μπροστά από τους αντίστοιχους Xenon της Schneider), αλλά και δυνατότητα TTL φωτομέτρησης, πράγμα που για πρώτη φορά θα έβλεπε ο φωτογραφικός κόσμος οιουδήποτε φορμά μέσα από την μικρή Mec!

Το φωτόμετρο που κατασκευαζόταν από την Gossen, έχει τον αισθητήρα του τοποθετημένο ακριβώς μπροστά από το εστιακό επίπεδο, και απομακρύνεται στιγμιαία πριν τη λήψη και για όσο διαρκεί αυτή με το πάτημα του κουμπιού του κλείστρου.

P3890872s.jpg

Υπήρξαν διάφορα περιφερειακά για τις μικρές, ενώ μια έξυπνη πινελιά αποτελεί και το λουράκι που τη συνοδεύει. Δεν κατασκευάστηκε για να εξυπηρετήσει μόνο το προφανές, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στη μέτρηση της ελάχιστης απόστασης εστίασης που είναι τα 30εκ.

mec16_pricelist_600428.jpg

Η συνολική προσπάθεια και ποιότητα κατασκευής δε νομίζω να αφήνει κάποιον να ζητήσει τίποτα παραπάνω αν και εγώ προσωπικά δεν έχω ενθουσιαστεί από το ντιζάιν αλλά αυτό είναι άσχετο.

P3890881s.jpg
Προσπαθούσα να καταλάβω τι μου θυμίζει μέχρι που το βρήκα! :ROFLMAO:

Στη συγκεκριμένη που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τον αριθμό σειράς τον Απρίλιο του 1960, το φωτόμετρο σεληνίου μετά από τόσα χρόνια είναι παραδόξως ακριβές …όταν δεν εμφανίζει ξαφνικές διακοπές, για τις οποίες όμως δεν κατάλαβα τι ακριβώς φταίει αλλά και δεν θέλω να το ψάξω παραπάνω μην έχουμε άλλα.

01622_page-0006.jpg

Δυστυχώς όμως το πρότζεκτ των Mec θα εγκαταλειφτεί οριστικά το 1962. Για αυτό πιθανά ευθύνεται η δυσκολία μια τέτοιας μικρής εταιρείας να υποστηρίξει παγκόσμιο σέρβις, άλλα και εμφανίσεις φιλμ που έπρεπε να έχουν κάπως ειδικότερη μεταχείριση από τα υπόλοιπα 16άρια αν και στην ουσία δεν είχαν καμιά διαφορά από αυτά.

P3890871s.jpg

Κερασάκι στη τούρτα –για εμένα τουλάχιστον- ένα ανεμφάνιστο φιλμάκι που συνόδευε τη φωτογραφική. Είχα σχεδόν μηδενικές προσδοκίες ...αλλά… λίγο Caffenol αργότερα εμφανίστηκαν μπροστά μου κάποιοι που είχαν πάρει το αεροπλάνο και πήγαν εκδρομή!

P3890884bb.jpg

P3890883bb.jpg
Βοηθάτε, που είναι αυτό???

Να υποθέσω από τα αυτοκίνητα και τα ενδύματα πρέπει να βρισκόμαστε μέσα με τέλη δεκαετίας του 60.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Love
  • Like
Reactions: cacau and kbouk