Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

![Aide-mιmoire_de_photographie___publiι_[...]Sociιtι_de_bpt6k5420897k_274.jpeg Aide-mιmoire_de_photographie___publiι_[...]Sociιtι_de_bpt6k5420897k_274.jpeg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/153/153225-c45283d165be57f704ec4cda99889f41.jpg?hash=xFKD0WW-V_)

![L'Air___revue_mensuelle___[...]Ligue_nationale_oct 1939.jpeg L'Air___revue_mensuelle___[...]Ligue_nationale_oct 1939.jpeg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/158/158681-51ed35d5c3a7ed6eeb86ec465a3cc6bb.jpg?hash=Ue011cOn7W)

![[22_10_28_cathιdrale_de_Senlis_lors_[...]Agence_Rol_btv1b532061703_1.jpeg [22_10_28_cathιdrale_de_Senlis_lors_[...]Agence_Rol_btv1b532061703_1.jpeg](https://d1det0hdqz4sg.cloudfront.net/data/attachments/158/158697-d7bbe10193ad425a8658a090dced2709.jpg?hash=17vhAZOtQl)

Chris, έχω απολαύσει επαναληπτικά πολλές από τις παρουσιάσεις σου. Η ιστορική, αισθητική ή τεχνολογική κατά περίπτωση αξία των μηχανών που έχεις κατά καιρούς παρουσιάσει αναδεικνύονται εύστοχα με την διαφαινόμενη εξαιρετική κατάρτισή και πληροφόρησή σου, τις ταιριαστές φωτογραφικές απεικονίσεις με θερμούς τόνους, οπωσδήποτε δε και με τη φρεσκάδα του εξαιρετικού τρόπου γραφής.Με κατατρέχουν οι Ρέτινες…
Έχω πει πως δεν με ενδιαφέρουν οι μεταγενέστερες του 1954 όταν και η οικογένεια άλλαξε σασί, αλλά βλέπετε προσπαθώντας να συμπληρώσω τη συλλογή των «αυθεντικών» μοντέλων κάποια στιγμή σε ένα πακέτο περιλαμβανόταν και αυτή.
Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ ούτε να τη κρατήσω, όμως δεν μου πήγαινε η καρδιά να την αποχωριστώ όταν διαπίστωσα την τέλεια κατάσταση του φακού της, που δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από έναν εντελώς καινούργιο. (θαρρείς και θα τον κάνω τίποτα δλδ…)
View attachment 178982
Έτσι μου έμεινε και αυτή, οπότε γιατί να μην εγχειριστεί?
Μετά το 1954 όλες οι Ρέτινες χτιζόταν γύρω από αυτή την ιδέα, και η συγκεκριμένη που δεν διέθετε τηλέμετρο ή δυνατότητα εναλλαγής φακών όπως άλλες τις οικογένειας εκείνο τον καιρό, κυκλοφόρησε για ένα-δύο χρόνια κάπου μεταξύ 1957 και 1958.
Και το φωτόμετρό της είναι πολύ ζωντανό, όχι όμως πως θα μπορούσε και να εμπιστευτεί κανείς το οποιοδήποτε φωτόμετρο σεληνίου ύστερα τόσες δεκαετίες.
View attachment 178983
Δίπλα στη παλιότερη γενιά. Νομίζω είναι εμφανές πως έπαθε «50s»…
Το κλείστρο και αυτό της νέας εποχής, έχει σε σχέση με τα παλαιότερα επιπλέον αυτοχρονομέτρηση, όμως και μερικά μικρά και ελεύθερα ελατήρια που σίγουρα δεν ενθουσιάζουν κανένα μαστροχαλαστή. Επίσης το διάφραγμα πια σχηματίζεται από 5 λεπίδες, το μισό δλδ αριθμό λεπίδων σε σχέση με το παρελθόν.
Αν και έφθασε στα χέρια μου γενικά σε πολύ καλή κατάσταση (έχει φάει όμως ένα πέσιμο στη ζωή της), και σε αυτή εντοπίστηκαν σε απίθανα σημεία κόκκοι άμμου που είναι και ο χειρότερος εχθρός τους ως προς τη σωστή λειτουργία (δεν πεθαίνουν κιόλας). Αλλά τι να κάνει και ο άνθρωπος που την αγόρασε κάποτε? Να γυρίσει από τα μπάνια του λαού χωρίς φωτογραφικά ενθύμια? Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.
View attachment 178984
Δέρμα είναι επένδυση και φυσούνα. Δε σπάει δε χαλάει -όχι σα το δικό μας δλδΠοίημα σε μέταλλο, γυαλί και... δερματίνη!
Chris, διαθέτω όντως κάποιο υλικό, μάλλον πολυσέλιδα κείμενα με λίγες φωτογραφίες, δεν έχω όμως την απαιτούμενη ψηφιακή δεξιότητα να το φορμάρω με τρόπο που να φιλοξενηθεί στο AVclub.Δέρμα είναι επένδυση και φυσούνα. Δε σπάει δε χαλάει -όχι σα το δικό μας δλδ
Δημήτρη lenadimi να είσαι καλά. Περιμένω αν θες καμιά παρουσίαση των δικών σου αγαπημένων.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.