Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Κατ'αρχας θελω να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας ειμαι στα σίγουρα πιο κατατοπισμένος και σοφος...:SFGSFGSF:

Ειμαι μεταξύ του NAD και του NAIT και απολύτως 50/50 για ποιον από τους δύο...

Θα σας εμημερώσω όταν αποφασίσω :a0210:

Απάντηση: Re: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Βαγγέλη χρειάζεται όμως και προ ....

Μόνο αν θέλει κανείς επιλογέα εισόδων.

Αλλιώς με μια μόνη πηγή έχει τα gain pot και η κατάσταση σώζεται μια χαρά.

Σπύρο, τον έχω δοκιμάσει τον συνδυασμό πηγή-τελικός με μερικές πηγές και ο μπέρυ δεν δυσανασχέτησε ποτέ. Ούτε και οι πηγές, ακόμα και με μακρυά ιντερκονεκτ.

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω ως προς το θέμα της τιμής ενισχυτικών. Η μακρόχρονη εμπειρία μου μου έχει εδραιώσει την άποψη ότι ένα καλό ζεύγος ηχείων, και τα 683 είναι καλά, ωφελείται τα μέγιστα από μία άριστη πηγή και καλά ενισχυτικά, με έμφαση στην πηγή. Επίσης, συνήθως οι συνδυασμοί στους οποίους υπολείπονται τα ηχεία παίζουν πολύ καλύτερα από αυτούς που υπολείπεται κάποιος άλλος κρίκος. Εκφράζω βέβαια την προσωπική εμπειρία και σέβομαι κάθε άλλη άποψη.
Επί του θέματος θα συμπλήρωνα τον electrocompaniet eci-3 (1580) διότι παρέχει πλούτο αρμονικών που θα αναδείξει τα 683 και δεν πριμάρει.

Στο μεταξυ ανακάλυψα ότι:
α. Τα ηχειά της τηλεόρασης έιναι εξαιρετικά
β. Βλέπω κυρίως ΝΟΒΑ
γ. Δεν προτίθεμαι να κάνω το σπίτι μακαρονάδα (απο τα καλώδια) για να ακουω 3 φορές τον μήνα full surround μπρος πισω κλπ κλπ
Συμπερασμα, δεν θέλω χοουμ σινεμα.

Το budget είναι 1500 - 1700 μαξ. Ο πωλητης εμένει στον DENON λέγοντας ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα, εναλλακτικα σε δικαναλο, προτείνει τον ROTEL RA 1070.

1. Συχναζεις στον Κωτσοβολο ε?
2. Τα ηχεια ειναι πολυ καλα, εχω τα 685. Πολυ καθαρα πριμα, τα δικα σου φανταζομαι θα εχουν και πολυ καλο μπασο
3. Με τοσα χρηματα, παιρνεις οντως πολυ καλο μηχανημα, αλλα εχεις απειρες επιλογες, τοσες που ο Κωτσοβολος δε σε καλυπτει, ουτε οι πωλητες με τους οποιους μιλησες.
4. Ο Cambridge Audio 840, (εμενα προσωπικα) μου εχει μεινει απωθημενο, γιατι τελικα δεν τον πηρα, λογω κοστους. Νομιζω οτι ειναι πολυ καλο εργαλειο, και θα σου μεινουν και λιγα χρηματα να παρεις ενα tuner.

1. Συχναζεις στον Κωτσοβολο ε?
2. Τα ηχεια ειναι πολυ καλα, εχω τα 685. Πολυ καθαρα πριμα, τα δικα σου φανταζομαι θα εχουν και πολυ καλο μπασο
3. Με τοσα χρηματα, παιρνεις οντως πολυ καλο μηχανημα, αλλα εχεις απειρες επιλογες, τοσες που ο Κωτσοβολος δε σε καλυπτει, ουτε οι πωλητες με τους οποιους μιλησες.
4. Ο Cambridge Audio 840, (εμενα προσωπικα) μου εχει μεινει απωθημενο, γιατι τελικα δεν τον πηρα, λογω κοστους. Νομιζω οτι ειναι πολυ καλο εργαλειο, και θα σου μεινουν και λιγα χρηματα να παρεις ενα tuner.

Υποθέτω ότι το πρώτο σημείο της απάντησης σου αποτελεί μια μικρή (την καλύτερη ενδεχομένος?) προσπάθεια για πνεύμα ή χιούμορ.

Παρ'όλ'αυτα να σου απαντήσω, νεαρέ μου φίλε, ότι όχι δεν συχνάζω στον Κωτσόβολο όχι γιατί το θεωρώ υποδεέστερο σαν κατάστημα, αντιθέτως στον τομέα του είναι εξαιρετικό και σίγουρα αποτελεί κρυφό πόθο όλων των λογικά σκεπτόμενων ιδιοκτητών των χαιεντάδικων καταστημάτων στα οποία πιθανώς συχναζεις.

Δεν συχνάζω εκει γιατί απλούστατα όποτε σύνέκρινα τις τιμές του με άλλα καταστήματα, παρατήρησα ότι ήταν πάντοτε ακριβότερα. Υποθέτω κάποιος πρέπει να πληρώσει για τις διαφημίσεις στην τηλεόραση...

Επίσης, μικρέ μου φίλε, δεν θα ζητουσα συμβουλες για κάτι τόσο ειδικό όσο ένας δικάναλος ενισχυτής από τον Κωτσόβολο (δεν νομίζω καν ότι έχουν). Οι συμβουλες που έλαβα και τις οποίες μπορείς να βρεις στην αρχη του thread, τις έλαβα από χαιενταδικο κατάστημα, δεν μου άρεσαν, γιατί είμαι σε μια ηλικία που ξέρω να ξεχωρίζω τις σαχλαμάρες ακόμα και αν έρχονται απο "αυθεντίες" και γι αυτό το λόγω απευθύνθηκα στο φορουμ.

Σε κάθε περίπτωση τη συμβουλή σου δεν την κρίνω κατάληλη για την δική μου περίπτωση μιας και εμένα με ενδιαφέρει να βρω τον καλύτερω δυνατόν ενισχυτη για τα χρήματα που εγώ διαθέτω και δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω με βάση τα απωθημενα των άλλων.

Επειδη το ξερω το παιδι που σου απαντησε σου λεω οτι δεν ειχε καμμια δοση ειρωνιας η απαντηση του , ηταν εντελως καλοπροαιρετη και βρεθηκε πριν λιγο καιρο στην ιδιαθεση με εσενα...για αυτο και η πασπαλισμενη με χιουμορ (το οποιο δεν εξαντληθηκε εδω φιλε μου ) απαντηση του ...

Εγω απο την αλλη επειδη δεν ειμαι τοσο καλος ανθρωπος θα σου πω οτι αν δεν ψωνιζες στον Κωτσοβολο και στον καθε Κωτσοβολο οπως λες θα ηξερες μεχρι τωρα για τι χρηση το θες το μηχανημα και αν ο δικαναλος ειναι προτιμοτερος η οχι απο εναν πολυκαναλο..

ΓΕΙΑ....

Υποθέτω ότι το πρώτο σημείο της απάντησης σου αποτελεί μια μικρή (την καλύτερη ενδεχομένος?) προσπάθεια για πνεύμα ή χιούμορ.

Παρ'όλ'αυτα να σου απαντήσω, νεαρέ μου φίλε, ότι όχι δεν συχνάζω στον Κωτσόβολο όχι γιατί το θεωρώ υποδεέστερο σαν κατάστημα, αντιθέτως στον τομέα του είναι εξαιρετικό και σίγουρα αποτελεί κρυφό πόθο όλων των λογικά σκεπτόμενων ιδιοκτητών των χαιεντάδικων καταστημάτων στα οποία πιθανώς συχναζεις.

Δεν συχνάζω εκει γιατί απλούστατα όποτε σύνέκρινα τις τιμές του με άλλα καταστήματα, παρατήρησα ότι ήταν πάντοτε ακριβότερα. Υποθέτω κάποιος πρέπει να πληρώσει για τις διαφημίσεις στην τηλεόραση...

Επίσης, μικρέ μου φίλε, δεν θα ζητουσα συμβουλες για κάτι τόσο ειδικό όσο ένας δικάναλος ενισχυτής από τον Κωτσόβολο (δεν νομίζω καν ότι έχουν). Οι συμβουλες που έλαβα και τις οποίες μπορείς να βρεις στην αρχη του thread, τις έλαβα από χαιενταδικο κατάστημα, δεν μου άρεσαν, γιατί είμαι σε μια ηλικία που ξέρω να ξεχωρίζω τις σαχλαμάρες ακόμα και αν έρχονται απο "αυθεντίες" και γι αυτό το λόγω απευθύνθηκα στο φορουμ.

Σε κάθε περίπτωση τη συμβουλή σου δεν την κρίνω κατάληλη για την δική μου περίπτωση μιας και εμένα με ενδιαφέρει να βρω τον καλύτερω δυνατόν ενισχυτη για τα χρήματα που εγώ διαθέτω και δεν με ενδιαφέρει να αγοράσω με βάση τα απωθημενα των άλλων.

Δεν μπορω να καταλαβω, ποιο ακριβως απο αυτα που εγραψα, μπορει να παρεξηγηθει τοσο πολυ, ωστε να δικαιολογει το υφος σου.

Ο λόγος για τον οποίο εγραψα στο θεμα σου ειναι πολυ απλος.
Μερικούς μήνες πριν, ήμουν ακριβώς στη θεση σου.
Ακόμα και για το οτι αρχικα εψαχνα κι εγω για χομ σινεμα μεχρι που εγκατέλειψα την ιδέα, για τους ιδίους λόγους με σενα.

Ο λογος που ανεφερα το συγκεκριμενο καταστημα, ειναι πολυ απλος. Εχω περασει κι εγω απο εκει. Και ειδα εκει ολα αυτα που αναφερεις, μαλιστα ζητησα να ακουσω τα ηχεια. Τοτε ηταν που ο πωλητης πηρε ενα βλεμμα, σαν να του ειχα ζητησει να κανει ανακαινιση στο μαγαζι. Και τοτε εγω καταλαβα οτι αυτος ΔΕΝ ειναι ο τροπος να ψαχνεις για τετοια πραγματα.

Επισης, για να μη νομιζεις οτι θελω να παριστανω τον χαιεντα η κατι τετοιο, να σου πω οτι δεν εχω μπει ουτε σε ενα "ειδικο" καταστημα. Η αναζητηση που εκανα ηταν μεσω αυτου εδω του φορουμ, παρομοιων αγγλικων φορουμ (δεν ξερω αλλη γλωσσα) και διαφορων ηλεκτρονικων σελιδων.

Διαλεξα ο,τι διαλεξα, ποτε δεν ειπα οτι τα δικα μου ειναι τα καλυτερα, και δεν προσπαθησα να σε πεισω να παρεις οτι πηρα κι εγω, απλως σου προτεινα να δεις κατι που μου ειχε "γυαλισει" και τελικα δεν το πηρα.

ΥΓ. Πως μπορει ενα καταστημα τυπου Κωτσοβολου να θεωρηθει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, δεν μπορω να καταλαβω. Σουπερ μαρκετ ειναι, μονο που αντι για βουτυρα, χαρτια και χλωρινες, εχουν οτιδηποτε εχει φις.
Το συγκεκριμενο εχει οντως και ψηλες τιμες.
Το ποσο μπορεις να βοηθηθεις, αν το ζητησεις, σε ενα πολυκαταστημα ηλεκτρικων, ας μην το συζητησουμε.

Εγω απο την αλλη επειδη δεν ειμαι τοσο καλος ανθρωπος θα σου πω οτι αν δεν ψωνιζες στον Κωτσοβολο και στον καθε Κωτσοβολο οπως λες θα ηξερες μεχρι τωρα για τι χρηση το θες το μηχανημα και αν ο δικαναλος ειναι προτιμοτερος η οχι απο εναν πολυκαναλο..

ΓΕΙΑ....

Εγω λοιπον είμαι καλος άνθρωπος... Απλά απεχθάνομαι την ειρωνία.

Συμπληρωματικά, επειδή το συγκεκριμένο thread ειναι μόνο 3 σελίδες θα ήταν καλό να το διάβαζες (και ο φίλος σου) πριν απαντήσετε. Αν το είχατε κάνει θα είχατε δει ότι το αρχικό σχέδιο ήταν να αγοράσω πολυκάναλο αλλά αλλαξα στον δρόμο (εξαιτίας των λόγων τους οποίους ανέφερα). Απο δε την στιγμή την οποία άλλαξα, εχω εμείνει στην θέση μου.

Τώρα, η συμβολή του thread, μέχρι την "παρέμβαση" του φίλου σου ήταν δημιουργική και άκρως ενδιαφέρουσα. Με δεδεμένο ότι εδώ είναι ενα φορουμ για ανταλλαγή απόψεων επί συγκεκριμένων θεμάτων και όχι για ανταλάσσουμε υβρεις ή ειρωνικά σχόλια εγώ σε ενημερώνω ότι δεν θα δώσω συνέχεια στη συγκεκριμένη συζήτηση και θα ευχαριστήσω όσους έστειλαν ή θα στειλουν σχετικά με το θέμα σχόλια.:SFGSFGSF:

Μου αρεσει κι εμενα ο nad αλλα με προβληματιζει που δινει την ιδια ισχυ στα 4και 8 ωμ.Καλη περιπτωση ειναι ο denon
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=2843
ligo πιο ακριβος .
Κι αυτος εχει ενδιαφερον http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=292&Title=Azur%20840A%20(Version%202)%20Class%20XD%99%20integrated%20amplifier
Επισης τα κινεζικα xindak κλπ.

Κατα την γενική άποψη του φορουμ πάντως, ο NAD εχει μεγάλη ισχύ και θεωρείτε "τίμιος"...

Πάντως και εμένα μου αρέσει ο DENON και όταν λέω μου αρέσει εννοώ αισθητικά.

Η ουσία είναι οτι όσο το ψάχνω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι και τόσο πιο πολύ οι πληροφορίες κατατείνουν στο εξής:

Στα 1000 - 1500 ευρώ και για τα B&W 683 οι περισσότεροι δικάναλοι ενισχυτές είναι καλοί. Ειναι τόσο καλοί δε που δεν υπαρχει κανένας στον οποίο να συμφωνούν 3 συμφορουμίτες. Συμπερασματικά λοιπόν φαινεται ότι τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι είτε τιμή είτε αισθητική είτε παράδοση, αντιπροσωπεία κλπ ασχετα από ηχητική ποιότητα...:chinscratch:

και για να σε μπερδεψω ακομη περισσοτερο εχεις κι αυτη την επιλογη
A-S2000 (S) Yamaha στα 1700ε αν και υποψιαζομαι οτι τον βρισκεις φθηνοτερα,δειχνει πολυ καλη κατασκευη αλλα δεν τον εχω ακουσει.
http://www.audiovision.cz/files/product/1036/gallery/2000y.jpg
Analog audio (in-/outputs): 6 x Chinch, 1 x XLR / 2 x Chinch

Speaker Selector: A, B, A+B

Pre Out

Gold-Plated Speaker Terminals

Phono Input: MM + MC

Gold-Plated Terminals

DIN Standard Power (4 ohms, 1kHz, 0,7%THD): 160 W + 160 W

Standard Power RMS (8 ohms, 20-20.000Hz): 90 W + 90 W

Linear Damping

Damping Factor (8 ohms,20-20.000 Hz): 160

Frequency Response: 5 Hz - 100 kHz +0/-3dB

Signal-to-Noise Ratio (CD): CD= 98dB / PhonoMM=93dB / PhonoMC=85dB

Total Harmonic Distortion: 0,01 %

Power Consumption: max 350W

Standby Power Consumption: 0 W

Remote Control Unit

Available Color: silver, black

Accessories: Ownersmanual, Remote

Dimensions (W x H x D): 435 x 137 x 465 mm

Weight: 22,7 kg
View attachment 21858

Τελικά θα πω στη γυναίκα μου να διαλέξει όποιον της αρέσει...:Banane0:

Απάντηση: Re: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Τελικά θα πω στη γυναίκα μου να διαλέξει όποιον της αρέσει...:Banane0:

Aν ανακατεύεις τις γυναίκες με τέτοια πράγματα χάθηκες!

Λοιπόν ο Yamaha που σού πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι ΑΨΟΓΟΣ.
Αν δεν σε πειράζει να ανέβεις σε αυτά τα λεφτά σίγουρα αξίζει.

Αν θέλεις τον απόλυτο value for money δικάναλο ενισχυτή είναι αυτός:

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25

Οδηγεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ και στα λεφτά που κοστίζει δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο.
Και είναι και πανέμορφος! Σίγουρα θα αρέσει και στην γυναίκα σου.

Re: Απάντηση: Re: Δικαναλός (?) στα 1500 ευρωπουλα...

Aν ανακατεύεις τις γυναίκες με τέτοια πράγματα χάθηκες!

Λοιπόν ο Yamaha που σού πρότεινε ο φίλος παραπάνω είναι ΑΨΟΓΟΣ.
Αν δεν σε πειράζει να ανέβεις σε αυτά τα λεφτά σίγουρα αξίζει.

Αν θέλεις τον απόλυτο value for money δικάναλο ενισχυτή είναι αυτός:

http://www.advance-acoustic.com/en-product.php?id=25

Οδηγεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ και στα λεφτά που κοστίζει δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο.
Και είναι και πανέμορφος! Σίγουρα θα αρέσει και στην γυναίκα σου.
Μάλλον δεν έχεις ακούσει Xindak αγαπητέ! Kαμία σχέση με Αdvance!

Last edited:
Πωπω μπερδέματα... Πως να αποφασίσει βρε παιδιά ο άνθρωπος? Καθένας μας έχει και άλλη γνώμη... Νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να βρείς κάποιο μαγαζί,που θα σου δώσει την δυνατότητα να ακούσεις δυο-τρεις ενισχυτές στον χώρο σου και με τα συνοδά σου! Αλλιώς,τελικά θα επικρατήσει η ´''λογική'' της αισθητικής,θα αγοράσεις κάποιον και οτι κόπηκε μεγειά! Καλή τύχη!