Δίκτυο Οπτικών Ινών από "Inalan"

Re: FTTH: Inalan.gr

1 χρόνο που είδα το συγκεκρίμένο υπομονή κάνω και να σκεφτείς ότι είμαι από την άλλη πλευρά του Άλσους. Στα Mail γιατί δεν απαντούν; Υπάρχουν εδώ παιδιά που έχουν βάλει τον συγκεκριμένο πάροχο;[/QUOTE]

ε, διάβασε το πρωτο ποστ

Χωρις την παραμικρη διαθεση να τρολαρω, ενω προφανως ζηλευω οσους εχουν τη δυνατοτητα να συνδεθουν με την Inalan, ηθελα να αναφερω οτι, σε βαθος χρονου, πολυ καλη λυση θα ειναι το vdsl vectoring. Χαζευοντας στο adslgr βλεπω οτι απο το '14 κανουν δοκιμες στο μαρουσι, ενω το φεβρουαριο του '16 ανεφερε μελος του adslgr οτι εχει μπει στο πιλοτικο προγραμμα. Ο τυπος εγραφε για ταχυτητες 100/50 σε ηδη υπαρχουσα υποδομη (χαλκο), κοινως χωρις σκαψιματα και τρυπηματα στον τοιχο μας. Καλα κανει η ιναλαν και συνεχιζει, αλλα τουλαχιστον το vectoring ειναι ενας τροπος να αποκτησουμε καλυτερες ταχυτητες και οσοι ειναι εκτος προγραμματος της ιναλαν ή οποιου αλλου ftth παροχου εμφανιστει.

ΥΓ: εννοειται οτι αν ημουν εντος καλυψης της ιναλαν, θα ειχα κανει αιτηση... χτες :)

50/10 έχω, αλλά και ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο!

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

ε και εσυ απληστος 50/10!
10 upload ! (αν κλειδώνεις τόσο)

εγω μετα απο ενα χρονο και ενα μηνα, ακομα περιμενω την HCN για να σκαψει.
Ενω εχει περασει την οπτικη που ερχεται απο το πεζοδρομιο μεσα στο σπιτι εδω και 3 μηνες..

ε και εσυ απληστος 50/10!
10 upload ! (αν κλειδώνεις τόσο)

εγω μετα απο ενα χρονο και ενα μηνα, ακομα περιμενω την HCN για να σκαψει.
Ενω εχει περασει την οπτικη που ερχεται απο το πεζοδρομιο μεσα στο σπιτι εδω και 3 μηνες..

παιρνω απο ΑΚ και οχι απο καμπινα για αυτο και εχω 10up (wind). Στο down κλειδωνει στα 40, αλλα ετσι και αλλιως το vdsl για το up το εβαλα. Αλλα οπως και να το κανεις, αλλο 10 και αλλο 50 ή 100 με inalan!!

Απάντηση: FTTH: Inalan.gr

παίζουν ήδη πιλοτικά σε FTTH/FTTC γνωστοί μεγάλοι παίκτες. Σύντομα κοντά μας (μιλάω πάντα για Αθήνα, συγκεκριμένες περιοχές αρχικά)

Re: Απάντηση: FTTH: Inalan.gr

παίζουν ήδη πιλοτικά σε FTTH/FTTC γνωστοί μεγάλοι παίκτες. Σύντομα κοντά μας (μιλάω πάντα για Αθήνα, συγκεκριμένες περιοχές αρχικά)

FTTC, με 3 καμπίνες η VF δεν το λες και μεγάλη επιτυχία.

Κοροιδία ειναι αλλά εκεί που ήθελε η Vodafone (πχ Ισπανία και Πορτογαλια) έστησε FTTH στις μεγάλες πόλεις σε χρόνο dt. (για να μεινουμε στο φτωχό Νότο)
Μαλλον εδώ δεν βγαίνει το business case

Φταιει βεβαια και το ανύπαρκτο πλαισιο που δίνει πάτημα σε καθε δημαρχο να ζητάει οσα του λειπουν για να επιτρέψει διέλευση..
Φταιει και ο ΟΤΕ που θέλει να πάμε στο 2020 και βάλε με τα σαπια καλωδια χαλκου

Μπανανία σε όλα..

Αυτη τη στιγμή που μιλάμε, όλοι οι μεγάλοι παίχτες ετοιμάζουν ή έχουν ήδη υλοιποιήσει πιλότους και ετοιμάζονται για ευρύτερα roll outs.

Να δηλώσω και εγώ ένας ακόμα χαρούμενος συνδρομητής της Inalan στην Μεταμόρφωση μετά από αναμονή 7 μηνών λόγω των γνωστών προβλημάτων με τον δήμο. -bye-

όποιος θέλει να βάλει τις υπηρεσίες της ΙΝΑΛΑΝ 100/100 καλό είναι να προσέξει το παρακάτω

Αρχικό μήνυμα από INALAN TEAM

Αγαπητοί φίλοι!
Οι περιορισμοί που επιβάλλαμε για τους οικιακούς χρήστες , έχουν να κάνουν με την κατάχρηση μερικών πελατών μας που, ενώ συνδέθηκαν ως οικιακοί χρήστες, πουλάνε το δίκτυό μας. Γι’αυτό το λόγο, από νομική πλευρά, αναγκαστήκαμε να πάρουμε τα μέτρα μας.
Σε καμία περίπτωση δεν γίνεται περιορισμός της ταχύτητας, αλλά στον όγκο κατανάλωσης. Όπως γνωρίζετε, παρέχουμε αποκλειστικά οπτικές ίνες, οι ταχύτητες είναι στα 100Mbps Up/Down σταθερά.
Θα θέλαμε να σας λύσουμε και τις απορίες σχετικά με τον όγκο του 10% κατανάλωσης που έχει ως εξής:
10 Mbit/sec , δηλαδή 1,25 Mbyte/sec
1,25 Mbyte/sec είναι 75 Mbyte/min
75 Mbyte/min είναι 4500 Mbyte/hour
4500 Mbyte/hour είναι 108 000 Mbyte/ημέρα
108000 Mbyte/ημέρα это 3240000 Mbyte/μήνα

Στην ουσία είναι περίπου 3,3 TB.

Αυτός ο όγκος είναι υπεραρκετός για οικιακή χρήση. Ο πελάτης μπορεί να το φτάσει μόνο σε περίπτωση που θα κατεβάζει 24 ώρες/24ωρο. Μπορείτε να σερφάρετε, να βλέπετε HD τηλεόραση ταυτόχρονα.
Σε πρίπτωση που κάποιος υπερβεί το όριο, απλά θα ενημερώσουμε τον πελάτη και θα μπορέσουμε ν’ αλλάξουμε το πακέτο σε εταιρικό.

http://www.adslgr.com/forum/threads/872485-Inalan?p=5980038#post5980038

Με αλλα λόγια, π δ ξε όσους την είχαν για βαριά (όχι εταιρική) χρήση;;;;;;

Δημήτρη, τι παίζει;

Blue ray remux ειναι συνηθως 30-35γιγα. Ξερουμε καλα οτι η ποιοτητα ολων των streaming services ειναι συμπιεσμενη και χειροτερη απο BR. ΑΝ σου εστελνε η νετφλιχ 30γιγα/ταινια, για να πιασεις τα 3τερα που αναφερει ο Δημητρακουδης, θα επρεπει να βλεπεις 100 ταινιες το μηνα. Αν σκεφτεις οτι οι full hd ταινιες της νετφλιχ δεν ειναι καν τοσο μεγαλες, τοτε μιλαμε οτι το νουμερο αυτο θα 2-3πλασιαζεται. Η επομενη ερωτηση θα ειναι "αν το υλικο ειναι 4Κ;"

https://help.netflix.com/en/node/306

Εδω τα λεει ακομα πιο αναλυτικα. 25mbit recommended για UHD, το bandwidth αυτο πλησιαζει (χωρις να το φτανει) το BR-remux. Οποτε μιλαμε για 100 ταινιες 4Κ το μηνα. Υποψιν επισης οτι η νετφλιχ λεει recommended, το οποιο με κανει να πιστευω οτι αυτο ειναι το peak bandwidth και οχι το average.

Συμφωνω και εγω οτι τα 3.3τερα ειναι αρκετα για την συντριπτικη πλειοψηφια των χρηστων. Ακομα και torrent seeding να κανεις ή να κατεβαζεις ο,τι σου ερθει στο κεφαλι και παλι 3τερα το μηνα δυσκολα τα πιανεις. Βλεπω τωρα απο σαιτ που ειμαι γραμμενος χρονια και χρησιμοποιω συνεχεια με vdsl 50/10 οτι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ μου (ολο το χρονικο διαστημα που ειμαι γραμμενος) ειναι down ειναι 3.53τερα, up 1.9terra.

Συμπερασμα, 3 τερα φτανεις μονο με μεγαλες καφριες :)