Δίκτυο Οπτικών Ινών ΟΤΕ | Cosmote Fiber

Δοκιμάστε να κάνετε τη παραγγελία από το site, θα πάρετε τη τιμή που βλέπετε online.
Η εμπορική πολιτική του ΟΤΕ, ως γνωστόν είναι all over the place. Για το ίδιο προϊόν μπορεί να υπάρχουν 10 διαφορετικές τιμές, με κάθε κανάλι πώλησης να δίνει και άλλη τιμή.

• Like
Reactions: Paris2018
Eρωτηση σε οποιον το εχει κανει

Πηρα απο το εμποριο ενα αλλο μοντεμ για αντικατασταση του μαυρου μαμισιου (νομιζω το Speeport Plus 2 arcadia) για την 300αρα γραμμη μου

Το μοντεμ ειναι το Fritz 7530 ΑΧ. Eπειδη δεν ειναι αγορασμενο απο τον OTE πρεπει να κανω κατι να δηλωσω μεσα μονον το username/pass του λογαριασμου μου ή θελει και τιποτα αλλο ?

Πηρα απο το εμποριο ενα αλλο μοντεμ για αντικατασταση του μαυρου μαμισιου (νομιζω το Speeport Plus 2 arcadia) για την 300αρα γραμμη μου

Το μοντεμ ειναι το Fritz 7530 ΑΧ. Eπειδη δεν ειναι αγορασμενο απο τον OTE πρεπει να κανω κατι να δηλωσω μεσα μονον το username/pass του λογαριασμου μου ή θελει και τιποτα αλλο ?
Τους κωδικούς της τηλεφωνίας να ζητήσεις από τον πάροχο αν τη χρησιμοποιεις.

τους ζητησα μολις.

Παλια το καναμε παντα αυτο αλλα πλεον εδω και χρονια εχουμε βολευτει με τα προεγκαταστημενα μοντεμ/στοιχεια.

Δεν χρειάζεται κάτι, στο αρχικό setup επιλέγεις πάροχο COSMOTE και περνάνε όλα αυτόματα. Δεν χρειάζεσαι κωδικούς

• Like
Reactions: Kosh
Στην πυλωτή και γενικά στους εξωτερικούς χώρους έβαλαν το εύκαμπτο σπιράλ.
Μέσα στην πολυκατοικία χρησιμοποίησαν το γνωστό σκληρό κανάλι.
Έκαναν πολυ καλή δουλειά όμως.
Βασικά ήταν οργανωμένοι και το έβλεπες από τα εργαλεία που είχαν και από το όχημα τους (βαν).
Άνοιγες το βανάκι και είχε μέσα ράφια με συρταράκια με όλα τα μικρουλικά τοποθετημένα να ξέρεις τι ψάχνεις.
Ακόμα και ο τρόπος που έκαναν τις τρύπες για να μπούνε μέσα στην πολυκατοικία και στο σπίτι, ήταν προσεκτικός.
Πήγαιναν αργά-αργά με το τρυπάνι και κοίταζαν με φακό μην τυχόν πέσουν σε καλώδια.
Δεν το περίμενα να σου πω την αλήθεια.

Ξέρω ότι το μήνυμα που απαντώ είναι παλιό αλλά το να τρυπάς χωρίς να ξέρεις που και απλά να το πηγαίνεις σιγά και να κοιτάς με φακό δεν είναι σωστό. Υπάρχουν ανιχνευτές καλωδίων και σωληνώσεων γι'αυτή τη δουλειά.

Περί του θέματος, αναμένω κι εγώ να με πάρουν για να γίνει η μελέτη. Έχει κάποιος εμπειρία από εγκατάσταση εξωτερικά στο κτήριο με ανυψωτικό/αναβατόριο; Είμαστε σε τριώροφη με οροφοδιαμερίσματα που η πρόσβαση εξωτερικά δίνει εύκολα και πρόσβαση στο σημείο που υπάρχει και router αλλά και η UTP καλωδίωση. Αν πάνε εσωτερικά στο κτήριο, θα πρέπει να γεμίσουν τα διαμερίσματα κανάλια και δεν το θέλει κανείς.

Εξωτερικά συνεργεία είναι, μπορεί να πέσεις σε γαμάτο, σε γάμα το, και σε μέτριο.
Ότι τύχει.
Αν είσαι μερακλής, ακολουθείς πρότυπα (υπάρχει έγγραφο του ΟΤΕ) και τους φτιάχνεις την υποδομή πριν καν έρθει ο μηχανικός για την αυτοψία/σχέδιο, και του λες "μάγκα μου, σας έχω έτοιμους".
Αλλιώς αν δεν είσαι μερακλής και δεν πιάνει το χέρι, ξαναδοκιμάζεις μπας και κάτσει άλλος μηχανικός και είναι συνεννοήσιμος και κάτσετε μαζί να σκεφτείτε την διαδρομή της ίνας και με τι θα γίνει αυτή (υπάρχουν και τέτοιοι).

Την υποχρεωτικότητα να μπει BEP & floorbox σε κάθε κτίριο που "συνανοίκει" δεν την γλιτώνεις, είναι από το νομοσχέδιο, δεν το σκαρφίζονται μόνοι τους δυστυχώς.

Μήπως ξέρει κανείς τι πάχος καλωδίου οπτικής ίνας περνάει η Cosmote για κτήριο 3 διαμερισμάτων ?

Ρωταω γιατί έχω ήδη εγκατεστημένο ένα σωλήνα Φ16 και αναρωτιέμαι αν χωράει να περάσω από μέσα του και 1 η 2 καλώδια SFTP Lan Cat 7 για τις κάμερες. Αυτά έχουν πάχος 7mm το ένα.

εμενα παλι με την 300αρα cosmote δουλευει αψογα με το παλιο το ασπρο και αν και μου εστειλαν το μαυρο δεν το βαζω αν δεν δω καποιο προβλημα
Το fritzbox στην ουσια παιζει με την μια καθως το παρεχει και η κοσμοτε ,ειχα ρωτησει παιοτερα και μου ειχαν πει οτι αν το παρω δεν θα χρειαστει να κανω κατι

Μήπως ξέρει κανείς τι πάχος καλωδίου οπτικής ίνας περνάει η Cosmote για κτήριο 3 διαμερισμάτων ?

Ρωταω γιατί έχω ήδη εγκατεστημένο ένα σωλήνα Φ16 και αναρωτιέμαι αν χωράει να περάσω από μέσα του και 1 η 2 καλώδια SFTP Lan Cat 7 για τις κάμερες. Αυτά έχουν πάχος 7mm το ένα.

Περίπου 2mm είναι, κλασσική single mode.

• Like
Reactions: Theodosis O.
Εξω από το σπίτι έχει περάσει η ΔΕΗ οπτικές από πέρυσι τέλος του χρόνου.

Μεχρι πριν λίγες μέρες στον σχετικό χάρτη https://www.broadband-assist.gov.gr/public/# έβλεπα όντως σαν πάροχο την ΔΕΗ Fibergrid αλλά χωρίς δυνατότητα προσφοράς (λογικό από τη στιγμή που η ΔΕΗ δεν δίνει ακόμα (αν δεν κάνω λάθος) και αδιάφορο κιόλας γιατί δεν θα πήγαινα σε αυτή έτσι κι αλλιώς καθώς προτιμώ COSMOTE).

Πριν 2 3 εβδομάδες πέρασε και η COSMOTE ίνες.

Μεχρι χθες που τσέκαρα στο site της COSMOTE δεν έγινε διαθέσιμη ίνα για το σπίτι (λογικό / πολύ νωρίς).

Χθες ξαφνικά η COSMOTE μου δίνει διαθεσιμότητα (βέβαια πλέον δεν μπορεί να την δει από τον αριθμό τηλ COSMOTE που έχω (όπως μέχρι προχθές) αλλά μου ζητάει διεύθυνση).

Ο χάρτης όμως δείχνει ακόμη μόνο την ΔΕΗ και χωρίς καμία προσφορά από πάροχο (άρα χωρίς voucher).

Φανταζομαι ότι ή η COSMOTE δίνει λάθος διαθεσιμότητα ή δεν έχει ενημερωθεί ο χάρτης.

Έκανα πάντως αίτηση από το site της COSMOTE για να δω τι θα γίνει.

Εδώ το έψαξες με την διεύθυνση;

Αν στο βγάζει διαθέσιμο το παραπανω link, είσαι ok 100%
Ναι, το έγραψα, φαίνεται διαθέσιμο και προχώρησα την αγορά.

Αλλα δε φαίνεται στο χάρτη με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάνω αίτηση για voucher

Μην αγχώνεσαι...κι εγώ από πέρσυ παγιδεύομαι.
Ακόμα στη μέση είναι, έκανα 3 φορές αίτηση, τη τρίτη ψιλοπροχωρησε η κατάσταση και τώρα μου φέρανε εξωτερικά το κουτί.
Αλλά έχω δρόμο ακόμα...

Sent from my 24030PN60G using Tapatalk

Τελικά την επόμενη ημέρα, εμφανίστηκε στον χάρτη και η COSMOTE οπότε πήρα το voucher.

Προφανώς πέτυχα την 1η μέρα που ενεργοποίησαν την διαθεσιμότητα (και ήθελε αλλά μια για να εμφανιστεί στο χάρτη).

Αναμενω τώρα να προχωρήσει.