ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Eισαι μαλλον λιγο υπερβολικος...
Το δικο μου κουτι, που παιρνει μονο microatx motherboard kai αρα δεν μπορω να βαλω εχτρα ψυκτρες και ανεμιστηρες, δουλευει συνεχεια με 55-65 βαθμους , και δεν εχει ποτε προβλημα.
Εσυ με 45 δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι κατι παραπανω.

Καλά λεει ο Γιάννης, 45 ειναι μια χαρά. Δες καμμιά ταινία και χαλάρωσε. Σε εχει πιάσει η μανία του να βελτιώνεις και δεν θα τελειώσεις ποτέ. Κλείστο και απόλαυσε.

Eισαι μαλλον λιγο υπερβολικος...
Το δικο μου κουτι, που παιρνει μονο microatx motherboard kai αρα δεν μπορω να βαλω εχτρα ψυκτρες και ανεμιστηρες, δουλευει συνεχεια με 55-65 βαθμους , και δεν εχει ποτε προβλημα.
Εσυ με 45 δεν νομιζω οτι χρειαζεσαι κατι παραπανω.

ok αλλα σκεφτομαι και το καλοκαιρι..

Καλά λεει ο Γιάννης, 45 ειναι μια χαρά. Δες καμμιά ταινία και χαλάρωσε. Σε εχει πιάσει η μανία του να βελτιώνεις και δεν θα τελειώσεις ποτέ. Κλείστο και απόλαυσε.

εδω που τα λεμε δεν εχεις και αδικο...αλλα θελω να τελειωνω και να μπει μια και καλη στην θεση του(εχω βρει λιγο χρονο παραπανω αυτην την περιοδο για αυτο και σας πρηζω)για να μην αρχισει να μπαινοβγαινει το κουτι.
οι 2 8αρηδες που ειδα με τις 2χιλ.στροφες εχουν 17db θορυβο και συγχρονως θα παρει και λιγο αερα ο σκληρος.αυτην ηταν η σκεψη μου-μη βαρατε.....:damnyou: :damnyou:

για βοηθατε....καταρχην ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OVERSCAN και πως μπορουμε να το αποφυγουμε (εαν πρεπει και εαν γινεται).2ον..απο vga πως μπορω να μην βλεπω τοσο πολυ μαυρη μπαρα πανω-κατω γιατι με την hdmi δεν τα παμε καλα...!!!3ον(και ασχετο....)εχθες βραδυ σε ενα ανοιγμα του pc μου γραφει:
overclocking failure(χωρις να εχω επιχειρησει κατι τετοιο)μπες στο bios και επανεφερε το στις αρχικες ρυθμισεις...αργοτερα σε καποια στιγμη σε περιβαλλον windows ανοιγοντας το pcprobe μου εδειξε θερμ.επεξ/στη 150 βαθμους...!!!!!!!!.τι εγινε ρε παιδια??

Υ.Γ το συστημα δουλευει μια χαρα και διχως προβληματα..

150????

Δεν μπορεί, θα είχαν λιώσει όλα!

Στο δικό μου πάλι, ενώ μέχρι πρότινος το pcprobe της asus έδειχνε τον επεξεργαστή σε 41-42 βαθμούς idle και 45-46 σε load, χθες που αναβάθμισα το bios και αναγνωρίστηκε κανονικά ο επεξεργαστής (γιατί τους καινούργιους ΕΕ των 65w της AMD δεν τους αναγνώριζε, παρόλα αυτά φόρτωνε κανονικά), οι ενδείξεις έπεσαν σε 36-37 βαθμούς idle και 38-39 η συνήθης χρήση (δεν το ζόρισα τέρμα να δω μέχρι πού φτάνει). Και όλα αυτά με λιγότερες στροφές του ανεμιστήρα της ψύκτρας (γύρω στις 1300, όπου δεν ακούγεται σχεδόν τπτ). Κοίτα τί μπορεί να κάνει η σωστή αναγνώριση του επεξεργαστή από τη μητρική!

150????

Δεν μπορεί, θα είχαν λιώσει όλα!

Στο δικό μου πάλι, ενώ μέχρι πρότινος το pcprobe της asus έδειχνε τον επεξεργαστή σε 41-42 βαθμούς idle και 45-46 σε load, χθες που αναβάθμισα το bios και αναγνωρίστηκε κανονικά ο επεξεργαστής (γιατί τους καινούργιους ΕΕ των 65w της AMD δεν τους αναγνώριζε, παρόλα αυτά φόρτωνε κανονικά), οι ενδείξεις έπεσαν σε 36-37 βαθμούς idle και 38-39 η συνήθης χρήση (δεν το ζόρισα τέρμα να δω μέχρι πού φτάνει). Και όλα αυτά με λιγότερες στροφές του ανεμιστήρα της ψύκτρας (γύρω στις 1300, όπου δεν ακούγεται σχεδόν τπτ). Κοίτα τί μπορεί να κάνει η σωστή αναγνώριση του επεξεργαστή από τη μητρική!

καλα,εννοηται...καποια αλχημεια του pcprobe ειναι-απλα το συνδυασα με το μηνυμα του mother στην αρχη.....για τις πρωτες(κυριως)ερωτησεις μου εχουμε κατι??

Αν και δεν είμαι ο ειδικότερος από τους συμμετέχοντες, overscan είναι η διεργασία προσαρμογής του εισερχόμενου σήματος στην ανάλυση του πάνελ της τιβί σου, την οποία κάνει αυτομάτως η τελευταία (όταν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο αναλύσεις). Τώρα για το δεύτερο, παίζει ρόλο νομίζω και το μοντέλο της τιβί σου.

Αν και δεν είμαι ο ειδικότερος από τους συμμετέχοντες, overscan είναι η διεργασία προσαρμογής του εισερχόμενου σήματος στην ανάλυση του πάνελ της τιβί σου, την οποία κάνει αυτομάτως η τελευταία (όταν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο αναλύσεις). Τώρα για το δεύτερο, παίζει ρόλο νομίζω και το μοντέλο της τιβί σου.

ευχαριστω...

τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στα εξης:
παιρνω καλυτερη εικονα απο vga παρα με hdmi.με τα δικα μου ματια ειμαι χρωματικα αλλα και σαν αναλυση καλυτερα(1024χ768 60hz).εχω εγκαταστηση του "μαμα" οδηγους(6,14)και δεν ξερω εαν φταιω αυτο που εχω "σπασιματακια" στην κινηση ή δεν εχω κανει κατι αλλο σωστα.το ιδιο αποτελεσμα εχω και με τα 2 player(windvd&powerdvd)με λιγοτερα ορατα "σπασιματα" χωρις το hardware acelarator....να περασω τους 7,2??

καλοριζικο send...ανεβασε καμια φωτο

με κάποια καθυστέρηση, ανεβάζω.
Να υπενθυμίσω πως βγαίνει και για πλατφόρμα ιντελ, όπου εισάγεται μάλιστα κανονικά στη χώρα μας (νομίζω γύρω στα 180 βγαίνει).

Attachments

• asusm51_2.jpg
    asusm51_2.jpg
    53.9 KB · Views: 25
  • asusm51_3.jpg
    asusm51_3.jpg
    55.7 KB · Views: 14
  • asusm51_1.jpg
    asusm51_1.jpg
    90.4 KB · Views: 13
με κάποια καθυστέρηση, ανεβάζω.
Να υπενθυμίσω πως βγαίνει και για πλατφόρμα ιντελ, όπου εισάγεται μάλιστα κανονικά στη χώρα μας (νομίζω γύρω στα 180 βγαίνει).

"κουκλι" και πολυ μαζεμενο....ουσιαστικα κανενα προβλημα στην τοποθετηση του(βασικο)και πολυ ομορφο για οποιονδηποτε χωρο!!

ρε παιδια,ειναι σωστο να εχω καλυτερη κινηση και με μηδαμινα-σχεδον- "σπασιματα" με απενεργοποιημενο το accelarator hardware με 2 players(windvd,powerdvd)αλλα και με τους 7,2 catalyst???:chinscratch:

ρε παιδια,ειναι σωστο να εχω καλυτερη κινηση και με μηδαμινα-σχεδον- "σπασιματα" με απενεργοποιημενο το accelarator hardware με 2 players(windvd,powerdvd)αλλα και με τους 7,2 catalyst???:chinscratch:

Σε HD ή DVD?

Καταρχήν με Powerdvd δεν έχεις upscaling οπότε θα έλεγα να κοιτάξεις τους οδηγούς htpc για να δεις πως θα κάνεις Upscaling.
Τώρα το θέμα την κίνησης έχει να κάνει με το refresh rate της οθόνης. Για αυτοματοποίηση της αλλαγής του refresh rate κοίτα προς reclock μεριά και τον οδηγό του Κυριάκου.
Τώρα για άμεσα αποτελέσματα τσεκάρεις αν το δισκάκι ή το κλιπάκι είναι NTSC ή PAL και βάζεις αντίστοιχα 60Hz και 50Hz refresh rate. Δεν νομίζω να έχει καμία σχέση το hardware acceleration τουλάχιστον σε αυτά που προσπαθείς να παίξεις. -bye-

Καταρχήν με Powerdvd δεν έχεις upscaling οπότε θα έλεγα να κοιτάξεις τους οδηγούς htpc για να δεις πως θα κάνεις Upscaling.
Τώρα το θέμα την κίνησης έχει να κάνει με το refresh rate της οθόνης. Για αυτοματοποίηση της αλλαγής του refresh rate κοίτα προς reclock μεριά και τον οδηγό του Κυριάκου.
Τώρα για άμεσα αποτελέσματα τσεκάρεις αν το δισκάκι ή το κλιπάκι είναι NTSC ή PAL και βάζεις αντίστοιχα 60Hz και 50Hz refresh rate. Δεν νομίζω να έχει καμία σχέση το hardware acceleration τουλάχιστον σε αυτά που προσπαθείς να παίξεις. -bye-

ναι αλλα η διαφορα ειναι μεγαλη με ή χωρις αυτο....θα το ψαξω καλυτερα και θα σου πω -ευχαριστω...-bye- -bye-

επειδη μου εχει σπασει τα νευρα η ολη κατασταση με το htpc και μου φαινεται θα το σουταρω γιατι ως γνωστο το σεταρισμα του θελει χρονο και υπομονη και εγω ειδικα χρονο δεν διαθετω,παιζει προβλημα hardware για τα κομπιασματα που εχω(vga ας πουμε...)ή ειναι θεμα software και ρυθμισεων??

επειδη μου εχει σπασει τα νευρα η ολη κατασταση με το htpc και μου φαινεται θα το σουταρω γιατι ως γνωστο το σεταρισμα του θελει χρονο και υπομονη και εγω ειδικα χρονο δεν διαθετω,παιζει προβλημα hardware για τα κομπιασματα που εχω(vga ας πουμε...)ή ειναι θεμα software και ρυθμισεων??

Ως specs το hardware σου είναι υπέρ-υπέρ αρκετό, οπότε κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα software setup. Αν επιμείνεις λίγο θα έρθει.

Εκτός φυσικά αν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα με κάποιο εξάρτημα, αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο δεν θα είχες απλά "κομπιάσματα".

Για πόσο σοβαρά "κομπιάσματα" μιλάμε; Slideshow κατάσταση ή απλά που και που (στα δύσκολα) κάνει ένα σπασιματάκι;