ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Απάντηση: Re: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

ενα μεγαλο συν της 8600 ειναι οτι βρισκεις και με παθητικη ψυξη, ενω στην 1950 θα πρεπει να αλλαχθει το υπαρχον ενεργο με ενα αθορυβο-αφου μιλαμε για χρηση σε htpc.απο την αλλη βεβαια η 1950 ειναι δοκιμασμενη λυση σαν chipset αλλα και σαν ati -γνωστη για την πολυ καλη συμπεριφορα της σε θεματα βιντεο&απεικονισης..

Υ.Γ
τα γνωστα προβληματα της nvidia παραμενουν ή εχουν αλλαξει τα πραγματα?

Σωστά.Εγω το ανεμιστηράκι της 1950 το άλλαξα αμέσως μετά την αγορά της, με ένα της zalman και θόρυβος πλέον μηδέν.

Re: Απάντηση: Re: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Σωστά.Εγω το ανεμιστηράκι της 1950 το άλλαξα αμέσως μετά την αγορά της, με ένα της zalman και θόρυβος πλέον μηδέν.

η 1950 της club3d "φοραει" ARCTIC COOLING ψυχτρα και τα επιπεδα θορυβου της ειναι πολυ χαμηλα....
ελα ομως που λογω μεγαλου πλατους του cooler δεν μου κλεινει το κουτι...!!!!(για κανα 2 ποντους)

Απάντηση: Re: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Υ.Γ
τα γνωστα προβληματα της nvidia παραμενουν ή εχουν αλλαξει τα πραγματα?

Αυτο με προβληματιζει και εμενα..Μεχρι σημερα οσες Nvidia εχω δει εχουν color banding και περιεργο gamma response..

Αυτο με προβληματιζει και εμενα..Μεχρι σημερα οσες Nvidia εχω δει εχουν color banding και περιεργο gamma response..

γι`αυτο ρωταω...
η ati ειναι δοκιμασμενη λυση και ξερουμε τουλαχιστον τι εχει και τι δεν εχει.
τωρα για το 8600 θα πρεπει να μας πει καποιος που την εχει "σκαλισει" για να παρουμε μια εικονα(χρωματα,ευκρινεια,gamma,κινηση κτλ)αν και τα πρωτα μηνυματα απο τα παιδια ειναι ενθαρυντικα....!!

Γιάννη εγώ έχω πάρει την ATI Sapphire X1950 Pro 512MB
στην οποία δεν ξέρω εάν αλλάζει το ανεμιστηράκι.
Μήπως γνωρίζεις?
Της Zalman ποιο έβαλες?

Μήπως γνωρίζεις?
Της Zalman ποιο έβαλες?

Επειδή έχω την ίδια... Έχεις πρόβλημα με θόρυβο? Γιατί ούτε εγώ την έχω αλλάξει αλλά δεν ακούω τίποτα οπότε δεν βρίσκω τον λόγο...

Μήπως γνωρίζεις?
Της Zalman ποιο έβαλες?

σε ολες αλλαζει Αλεξη..

Επειδή έχω την ίδια... Έχεις πρόβλημα με θόρυβο? Γιατί ούτε εγώ την έχω αλλάξει αλλά δεν ακούω τίποτα οπότε δεν βρίσκω τον λόγο...

μετα απο λιγο καιρο το πιο πιθανο ειναι οτι θα εχεις(ανεξαιρετος εταιριας ή chipset)

Nectar να σου πω την αλήθεια όχι. Γενικότερα τα ανεμιστηράκια
που έχω σε όλο το κουτί, σε απόλυτη ησυχία τα ακούω (σε
ταινία όμως δεν ακούω τίποτα).

Εχθες το βραδυ ανοιγοντας το pc διαπιστωνω οτι δεν παιρνω σημα απο hdmi παρα μονο απο vga.
καποιο «μπερδεμα» εχει γινει με τους drivers και μαλλον οφειλεται σε λαθος ρυθμισεις του powerstrip.
Απο οσες δοκιμες εκανα ειχα τα ιδια αποτελεσματα(τα γνωστα κομπιασματα)αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι με το h/a απενερ/νο απο το Powerdvd η cpu «επαιζε» 50-60% στα επιμαχα σημεια οποτε δεν εχουμε προβλημα hardware αλλα μαλλον software-ρυθμισεων.
Το x-men δεν πρεπει να ειναι ριπαρισμενο blue-ray αφου εχει μολις 5 chapter και μεγεθος 19gb..

Εχθες το βραδυ ανοιγοντας το pc διαπιστωνω οτι δεν παιρνω σημα απο hdmi παρα μονο απο vga.
καποιο «μπερδεμα» εχει γινει με τους drivers και μαλλον οφειλεται σε λαθος ρυθμισεις του powerstrip.
Απο οσες δοκιμες εκανα ειχα τα ιδια αποτελεσματα(τα γνωστα κομπιασματα)αλλα αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι με το h/a απενερ/νο απο το Powerdvd η cpu «επαιζε» 50-60% στα επιμαχα σημεια οποτε δεν εχουμε προβλημα hardware αλλα μαλλον software-ρυθμισεων.
Το x-men δεν πρεπει να ειναι ριπαρισμενο blue-ray αφου εχει μολις 5 chapter και μεγεθος 19gb..

Δημήτρη κάνε ευχέλαιο :grinning-smiley-043
ΕΛΕΟΣ:grinning-smiley-043

για το άλλο δεν σε ξέχασα, απλά δεν πρόλαβα να το κοιτάξω:antlers:

Δημήτρη κάνε ευχέλαιο :grinning-smiley-043
ΕΛΕΟΣ:grinning-smiley-043

για το άλλο δεν σε ξέχασα, απλά δεν πρόλαβα να το κοιτάξω:antlers:

μην αγχωνεσαι-οποτε μπορεσεις....

θα το ξαναπαλεψω το θεμα με το Pc ποιο "βαθεια" και πιστευω δευτερα-τριτη να εχω ποιο ολοκληρωμενη εικονα.

Υ.Γ παιζει να φταιει το αρχειο..???
καποια hd κλιπακια που εχω παντως δεν μου κανουν το παραμικρο...

Αν βάλεις information την ώρα που παίζει η ταινία στο powerdvd (δεξί κλικ ποντίκι και Information) θα δεις σε πόσα Mbps παίζει η ταινία. Δες που κειμένεται και πες μας γιατί μόνο 50-60% στο xmen αμφιβάλω.

Έκανα το ultimate test!

Δίσκος: XMEN Blue-Ray (ριπαρισμένο)
Player: PowerDVD 7.3
ATI accelaration (γκριζαρισμένο και τικαρισμένο. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό)

Η ταινία παίζει σε τρελούς ρυθμούς Mbps. Από 18-45!!!!

Το CPU παίζει μεταξύ 70% και 95%!!!!!!

Προς το παρόν κανένα κόλλημα και έχει χτυπήσει και 45Mbps!!!!

Όλα αυτά με επεξεργαστή Core Duo 6600 και κάρτα γραφικών Sapphire X1950 Pro 512MB PCIex.

Τρελά CPU αλλά κανένα κόλλημα. Και είναι το ultimate test αυτο το Blue-Ray. Για τα υπόλοιπα που έχω δει δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω κάτι. Συνήθως παίζω μεταξύ 30-40% CPU.

Όλες οι μετρήσεις από το εργαλείο της ASUS.

-bye-

θα το ξαναπαλεψω το θεμα με το Pc ποιο "βαθεια" και πιστευω δευτερα-τριτη να εχω ποιο ολοκληρωμενη εικονα.

Φυσικά και παίζει να είναι το αρχείο. Από ότι κατάλαβα δεν έχεις την πλήρη ταινία αλλά κάτι ριπαρισμένο και ίσως του έχει γίνει και επεξεργασία.

Φυσικά και παίζει να είναι το αρχείο. Από ότι κατάλαβα δεν έχεις την πλήρη ταινία αλλά κάτι ριπαρισμένο και ίσως του έχει γίνει και επεξεργασία.

μαλιστα....
τσεκαρω το βραδυ και μιλαμε....

Τι να σου ρε Δημήτρη?

Δεν αποκλείεται. Εγώ πριν κανα 2-3 εβδομάδες πήγα να παίξω
ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του HD DVD "HD Aquarium" και μου
έκανε κάτι σπασίματα που δεν μου έχει ξανακάνει σε κανένα
άλλο αρχείο.

Τι να σου ρε Δημήτρη?

Δεν αποκλείεται. Εγώ πριν κανα 2-3 εβδομάδες πήγα να παίξω
ένα πλήρες αντίγραφο ασφαλείας του HD DVD "HD Aquarium" και μου
έκανε κάτι σπασίματα που δεν μου έχει ξανακάνει σε κανένα
άλλο αρχείο.

περιμενω μια αλλη ταινια οποτε εκει θα βγαλω καποια συμπερασματα....

συνεχιζω...

η ταινια χτυπαει peak 46 mbps αλλα ο επεξ/στης- με h/a ενεργοποιημενο-μου σφυραει αδιαφορος ενω η μεγαλυτερη ενδειξη χρησης cpu που πηρα ηταν 68%με 45mbps περιπου.ανεβαζω ενδεικτικα ενα screenshot.....

Attachments

• iik.jpg
    iik.jpg
    54.3 KB · Views: 15