Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Είναι τόσο δύσκολο να χωνέψει κάποιος, ότι κάποιος άλλος δεν θα αυτοδικούσε?

Αυτό τον κάνει φιλελεύθερο, politicaly corect κλπ?

Δεν το καταλαβαίνω..............:damnyou:

Σαφώς και πολλοί από εμάς να συγγρατούσαν τα λογικά τους jim.
Απλά νομίζω ότι η πιο σωστή διατύπωση θα ήταν:
"Θα ήθελα και θα προσπαθούσα να μην γίνω και εγώ φονιάς"

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω κανείς από μας δεν έχει τέτοια εμπειρία και μακάρι να μην αποκτήσουμε ποτέ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Εσυ μην γράφεις με πράσινα πάνω στα γραπτά μου...

κάτι παθαίνω:flipout:

Τώρα που σταματήσαν οι προκλήσεις στο νήμα σας θα αλλάξω και την υπογραφή ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

μόνο μην βάλεις την φωτογραφία του Πριντεζη...θα σαλτάρω χειρότερα..

τέλος off topic

Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Σαφώς και πολλοί από εμάς να συγγρατούσαν τα λογικά τους jim.
Απλά νομίζω ότι η πιο σωστή διατύπωση θα ήταν:
"Θα ήθελα και θα προσπαθούσα να μην γίνω και εγώ φονιάς"

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω κανείς από μας δεν έχει τέτοια εμπειρία και μακάρι να μην αποκτήσουμε ποτέ.

Θεωρώ πως είμαι ανίκανος να διαπράξω φόνο γιαυτό και το έγραψα. Σαφώς εκείνη τη στιγμή ποτέ δε ξέρει κανείς, αλλά όπως με ξέρω θεωρώ πως έτσι είναι.

Αυτό δεν σημαίνει πως το παίζω, όπως γράφτηκε παραπάνω.
Σιγά μη θέλω να εκδικηθώ κάποιον, να μπορώ, και να μην το κάνω για να είμαι της μόδας και piliticaly corect.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

όχι τίποτα άλλο, αλλά μην είναι προσωρινή 3-4 χρόνια.......-bye-

Αυτό που θα ήθελα να ξέρω εγώ είναι τί ποσοστό ανθρωποκτονιών έχουμε σε χώρες που υπάρχει η θανατική ποινή, και αν αυτό το ποσοστό είναι αυξημένο ή μειωμένο στις χώρες που η θανατική ποινή έχει καταργηθεί. Νομίζω πως θα βγάλουμε πολλά συμπεράσματα από αυτό. Προσωπικά πιστεύω ότι αν σαν πολιτεία δεχτούμε την θανατική ποινή, αυτόματα υποβιβάζουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής, βάζοντάς την στη ζυγαριά της δικαιοσύνης. Κατά συνέπεια, πολύ πιο εύκολα θα έφτανε ένας εγκληματίας στο φόνο. Θα μου πει κάποιος ότι υποβιβάζουμε την αξία της και αν χαρίσουμε τη ζωή σε έναν δολοφόνο. Δεν είναι το ίδιο. Δεν αφαιρούμε και δεύτερη ζωή. Και δεν δέχομαι την ισόβεια φυλάκιση. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι εγκαταλειπουμε το σωφρονισμό έτσι απλά.

Στο ερώτημα "αν ήταν το δικό σου παιδί" η απάντηση είναι απλή. Δεν έχει καμία σημασία ποιανού παιδί είναι. Οι νόμοι δεν υπάρχουν για να ικανοποιούν το συναίσθημα ενός. Υπάρχουν για να λειτουργούμε σαν οργανωμένη πολιτεία. Και δεν είναι υποχρεωτικό να μας αρέσουν κι όλας. Στο ερώτημα τι θα έκανα εγώ αν έπιανα τον δράστη να βιάζει το δικό μου παιδί, η απάντηση είναι θα τον σκότωνα στεγνά. Μόνο που ο νόμος στην προκειμένη περίπτωση μου το επιτρέπει (ή τουλάχιστον μου αναγνωρίζει ελαφρυντικά) συν το γεγονός ότι έτσι θα έσωζα το παιδί μου από τα ακόμα χειρότερα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έκανα απόδοση δικαιοσύνης με αυτή μου την πράξη. Περισσότερο σε άμυνα θα ήμουν.

... η απάντηση είναι θα τον σκότωνα στεγνά. Μόνο που ο νόμος στην προκειμένη περίπτωση μου το επιτρέπει (ή τουλάχιστον μου αναγνωρίζει ελαφρυντικά) συν το γεγονός ότι έτσι θα έσωζα το παιδί μου από τα ακόμα χειρότερα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα έκανα απόδοση δικαιοσύνης με αυτή μου την πράξη. Περισσότερο σε άμυνα θα ήμουν.

Photis... Αν τον έπιανες οχι επ'αυτοφόρω, αλλά την επόμενη μέρα, πες μας...

Ολοι το ίδιο θα κάναμε... Θα τον (οτι ρήμα θέλει ο καθένας) ζωντανό, και θα είχαμε όλο τον χρόνο τις επόμενες μέρες. να μετανοιώσουμε για ότι του κάναμε, η να σκεφτούμε οτι μας λιποθυμούσε στα χέρια πολύ εύκολα...

Μόνο μία σφαίρα? Κομμάτια έπρεπε να τον κόψουν!!!

Edit: Αρκεί βέβαια να είμαστε σίγουροι ότι ο δράστης δεν είναι ψυχικά άρρωστος

μωρέ τσουλήθρα πάνω σε ξυράφια έπρεπε να τον βάλουν να κάνει
και να βάζει και τον π....... του για φρένο !
και στο τέλος να πέφτει μέσα σε ένα βαρέλι με οινόπνευμα -bye-

Δεν ξέρω τι θα έκανα σε τέτοια περίπτωση.

Είμαι απο τους ανθρώπους που πιστεύουν πως η βία δεν είναι η σωστή απάντηση στη βία.

Είναι σαν να επικροτούμε αυτά που αποδοκιμάζουμε.

Αλλά.............
Οσα φέρνει η ώρα.......

Photis... Αν τον έπιανες οχι επ'αυτοφόρω, αλλά την επόμενη μέρα, πες μας...

Να σου θυμήσω ότι το ερώτημα που έθεσες εσύ πριν μερικές σελίδες μίλαγε για επ' αυτοφόρω αντίδραση.

Αλλά για να σου απαντήσω και σε αυτό το ερώτημα πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έχω το δικαίωμα να απονείμω δικαιοσύνη. Αλλιώς δεν έχω το δικαίωμα να αυτοαποκαλούμαι πολίτης. Τόσο απλά. Δεν είμαι δικαστής. Τα αν θα μου άρεσε ή όχι είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Αλλά δεν θα γυρίσουμε μια ολόκληρη κοινωνία στο νόμο της ζούγκλας επειδή εμένα θα βράζει εκείνη την ώρα το αίμα μου. Στην τελική αν δεν αντέξω και τον σκοτώσω θα ξέρω ότι θα έχω συνέπειες. Και θα το κάνω έχοντας αυτές τις συνέπειες στο μυαλό μου. Εδώ όμως έρχεται και η υποχρέωση της πολιτείας να προστατέψει τον κατηγορούμενο από τα φονικά μου χέρια, και εμένα από τις συνέπειες της φονικής μου εκδίκησης.

Last edited:
Ολοι ειμαστε εν δυναμη ικανοι για τα παντα.

Τα αρχεγονα ενστικτα ειναι ακομα μεσα μας σε ληθαργο ομως.

Η κουλτουρα η μορφωση ο πολιτισμος η ανατροφη η οικογενεια ακομα και η πολιτεια με τους νομους τα κραταει ετσι.

Οταν ομως υπαρξει καποιος ακραιος ΛΟΓΟΣ ΑΙΤΙΟ η ΑΦΟΡΜΗ το σκοταδι ξυπναει μεσα μας το λαβωμενο ζωο ανοιγοντας διαπλατα της πορτες της κολασης αδιαφοροντας για κουλτουρα μορφωση πολιτισμο ανατροφη οικογενεια πολιτεια νομους κλπ κλπ.

Ολοι βεβαιως πιστευουμε οτι ο καθενας προσωπικα δεν ειναι ικανος να αφαιρεσει μια ανθρωπινη ζωη.

Ασε να ερθει εκεινη η παραξενη στιγμη που λεγαμε και τοτε βλεπουμε.Μεχρι τοτε ο καθενας μπορει να ειναι οσο "ουμανιστης" "συγκρατημενος" και "forgiving" τραβα η ψυχη του.

Mα φυσικά δεν έχουμε το δικαίωμα να απονέμει δικαιοσύνη ο καθένας μόνος του. Αυτό δεν συζητιέται... Το θέμα είναι αν και κατα πόσο δικαιολογείται (οχι αν νομιμοποιείται) η αυτοδικία σε τέτοιες ειδεχθείς περιπτώσεις. Πάντως και ο νομοθέτης το προβλέπει ορίζοντας το "εν βρασμώ ψυχής". Επίσης το "κοινό περι δικαίου αίσθημα" είναι μια από τις κρισιμότερες παραμέτρους που καθορίζουν την υγεία μιας κοινωνίας και δεν πρέπει να αγνοείται....

Να σου θυμήσω ότι το ερώτημα που έθεσες εσύ πριν μερικές σελίδες μίλαγε για επ' αυτοφόρω αντίδραση.
Με μπερδεύεις με αλλον...

Dalanik said:
Σπύρο το αποφεύγεις εντέχνως...
Να το κάνω πιο λιανά.

Κάποιος φίλος σου (φανταστικός) σου δίνει το καινούργιο του όπλο να το κρατήσεις για μια ώρα στο σπίτι σου απ'όπου θα περάσει να το πάρει.

Πάς σπίτι σου και βρίσκεις την γυναίκα σου σφαγμένη και κάποιον να βιάζει το παιδί σου και το άλλο παιδί σου δεμένο να βλέπει... (σόρυ για την εικόνα)

Τί κάνεις?

BIOS said:
Με μπερδεύεις με αλλον...

Συγγνώμη έχεις δίκιο. Αναφερόμουν στο ποστ του φίλου Dalanik.

BIOS said:
Mα φυσικά δεν έχουμε το δικαίωμα να απονέμει δικαιοσύνη ο καθένας μόνος του. Αυτό δεν συζητιέται.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως μιλάμε για απονομή δικαιοσύνης. Άρα το τι θα έκανε ο καθένας μας, δεν νομίζω να αφορά την κουβέντα περι θανατικής ποινής, ή το τι γίνεται στην Υεμένη. Έτσι δεν είναι;

Και για να αντιστρέψω εγώ το ερώτημα: Ποια είναι τα όρια της αυτοδικίας και ποιος ακριβώς τα θέτει; Και για να το χοντρύνω λιγάκι. Τα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου τα θυμόμαστε; Πόσο δικαιολογείται κατά τη γνώμη σας η βία κατά της αστυνομίας; Στις προκυρήξεις τους αλλά και στους τοίχους τα συνθήματα κάνουν λόγο για εκδίκηση. Πόσο διαφέρει νομίζετε η μία περίπτωση από την άλλη;

Με αυτά θέλω να πω ότι πέρα από την ουμανιστική προσέγγιση υπάρχει και η απολύτως ρεαλιστική και ταυτόχρονα κοινωνική προσέγγιση. Η οποία θέλει την αυτοδικία καταδικαστέα, επειδή σε αντίθετη περίπτωση οι δομές, οι αρχές και οι παραδοχές που έχουμε θέσει όλοι μας για να ζήσουμε παρέα σε μια κοινωνία πάνε περίπατο. Να με συγχωρείτε αλλά κανένας προσωπικός πόνος δεν αξίζει τη διάλυση μιας κοινωνίας.

. Να με συγχωρείτε αλλά κανένας προσωπικός πόνος δεν αξίζει τη διάλυση μιας κοινωνίας.

Μα εννοειται ............εφοσον ειναι ο προσωπικος πονος του αλλου οχι ο δικος μας ετσι??

Επειδη ειμαι πολυ ευαισθητος στο θεμα "παιδι" δεν μπορω και ΔΕΝ ανεχομαι οταν σε τετοιες περιπτωσεις -βιασμος δολοφονια παιδιου- να βγαινει ο οποιοσδηποτε "τριτος παρατηρητης της πολυθρονας" και να υπερασπιζεται τα δικαιωματα του καθε Τερατος.

Αυτα τα εχασε οταν διεπρατε την αποτροπαια πραξη του.Το μονο που του αξιζει δικαιωματικα ειναι η περιοπτη θεση του πισω στην κολαση απο οπου προηρθε.

Ισως ακουγομαι απολυτος αλλα μην σας αφηνει αυτο να σας ξεγελασει....................ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ

Επειδη ειμαι πολυ ευαισθητος στο θεμα "παιδι" δεν μπορω και ΔΕΝ ανεχομαι οταν σε τετοιες περιπτωσεις -βιασμος δολοφονια παιδιου- να βγαινει ο οποιοσδηποτε "τριτος παρατηρητης της πολυθρονας" και να υπερασπιζεται τα δικαιωματα του καθε Τερατος.

Αυτα τα εχασε οταν διεπρατε την αποτροπαια πραξη του.Το μονο που του αξιζει δικαιωματικα ειναι η περιοπτη θεση του πισω στην κολαση απο οπου προηρθε.

Ισως ακουγομαι απολυτος αλλα μην σας αφηνει αυτο να σας ξεγελασει....................ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ

Αν αναφέρεσαι σε εμένα θα πρόσεξες ότι δεν υπερασπίτικα το δικαίωμα κανενός τέρατος. Υπερασπίζομαι, και θα υπερασπίζομαι το δικαίωμά μου να ζω σε μια συντεταγμένη πολιτεία με νόμους και κανόνες. Νόμους που κανενος το συναίσθημα δεν θα τους πατάει. Αν εσύ είσαι υπερευαίσθητος ή απόλυτος, ποσώς ενδιαφέρει το κοινωνικό σύνολο ή τον νόμο. Δεν είσαι δικαστής για να δικάζεις, αλλά και να ήσουν θα πρέπει παντα να έχεις κατα νου τον νόμο όταν παίρνεις τις αποφάσεις. Όσο για το "δεν ανέχομαι...", θα σου απαντήσω ότι δεν είσαι σε θέση να υποδεικνύεις σε κανέναν τις απόψεις του. Και το τι θα είναι ανεκτό από μια κοινωνία ορίζεται τελικά από το σύνολό της.

Last edited: