Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Και'γώ δέν είμαι οικομονολόγος, αλλά άμα το αμάξι μου ήταν προβληματικό θα το πήγαινα στο συνεργείο. Δέν θα του άλλαζα οδηγό
Ναι αλλα αν ο οδηγος συνεχιζει να φθειρει το αμαξι????
 
Αχ αυτές οι αναλογίες και τα γλαφυρά παραδείγματα από μηχανές, τον μικρόκοσμο της οικογένειας ή, συνηθέστερα, τη φύση.... ή παλιότερα το ανθρώπινο σώμα!
 
Θα ήμουν υπέρ της αξιολόγησης αν ήταν πραγματική αξιολόγηση αλλά δεν είμαι σίγουρος γιαυτό.

Πάντως η ιερατική αξιολόγηση που είδα και κατά κάποιο τρόπο πήρα μέρος, "μου μυρίζει" για να το πω κομψά.
Έχει αρκετούς σωστούς κανόνες αλλά η διαδικασία μπάζει.....


Έτσι όπως έχουν ισωπεδωθεί τα πάντα πλέον δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα. Πάλι βύσμα θα πέσει από όποιον μπορεί να μείνει στη θέση του.
 
θα τον τσιμπήσει το κτεο, η τροχαία κλπ ....
Λοιπον το συστημα ειναι σαπιο και φυσικα τε κερακι που φθειρει ειναι οι Δ.Υ (οχι ολοι), αν φτασαμε εδω που φτασαμε ειναι και απο τους Δ.Υ που δεν ξερουν να κανουν την δουλεια τους οπως πρεπει "'Οχι όλοι στο ίδιο τσουβάλι". Δυσκολες στιγμες περναμε και δεν εχουνε να φανε και να ζεσταθουν τα παιδια μας(μας, λεω για ολα τα παιδια) και βλεπω καποιους Δ.Υ να λενε (με μοισθο ανω τον 1200) οτι δεν εχουν να φανε και τα λοιπα.
Παρω κανα σφυρι στο τελος και θα σπαζω κεφαλια, διοτι μεν τους κανεις αναφορα αλλα δεν βλεπεις φως απο την αλλη μερια. Καποτε το σαπιο κρατος τους ειχε στα ωπα ωπα με την ψηφο τους, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ. Τωρα δεν μπορουν να πεινανε τα παιδια μας στα σχολεια, να μην εχουν ζεστα στα σπιτια τους και να βλεπω Δ.Υ να κλαιγονται για την καταντια της Ελλαδας................
 
Βρε των ΔΥ θέλει σπάσιμο το κεφάλι;

Γιατί;Επειδή αυτοί,δεν έχουν ΜΑΤ να τους φυλάνε κι είναι εύκολος στόχος;
 
Υπέρ της οδηγικής επιτροπίας τάσσεται και ο σόϊμπλε που εκτός από ασύμφορη παραπέμπει και στο πήδημα της εθνικής κυριαρχίας. Εμείς με ποιά κριτίρια θα αναθεωρίσουμε?
 
Re: Απάντηση: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Κατ' αρχήν Σουζάκια μου εγώ είμαι κρατικός λειτουργός και μέχρι πριν ένα μήνα είχα καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1831 ευρώ και η σύζυγος είχε 1014 ευρώ. Τώρα πόσο ακριβώς έχω χάσει δεν γνωρίζω, το υπολογίζω στα 6500 ευρώ ετησίως. Με τις παραπάνω αποδοχές (3000 ευρώ μηνιαίως) μπορούσα οριακά να πληρώνω το σύνολο των φόρων μου για το 2011 (σύνολο 11.000 ευρώ) τα τέλη κυκλοφορίας, να πηγαινοέρχομαι στον τόπο εργασίας μου και να μένω εκεί όσα βράδυα με υποχρέωνε η υπηρεσία μου, να έχω κανονική θέρμανση στο σπίτι μου, και να ζω πολύ μετρημένα τα τέσσερα παιδιά μου. Φυσικά δεν συζητούμε ούτε για Ipads, ούτε για φωτογραφικά, Ούτε για προβολείς, home cinema κλπ. που με τόση χαρά απολαμβάνουν τα άλλα μέλη στο φόρουμ και με τόση αγωνία αντικαθιστούν κάθε χρόνο. Αυτά έγιναν παρελθόν από το 2011. Ποδόσφαιρα, μπαλέτα κλπ. των παιδιών αποτελούν παρελθόν ή έχουν μειωθεί κατά πολύ τα σχετικά έξοδα.

Με τις μειώσεις αποδοχών, το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν μπορώ να έχω όλα τα παραπάνω. Σίγουρα δεν θα έχω πλέον κανονική θέρμανση στο σπίτι (ξύλα πλέον) τουλάχιστον όχι όλες τις ημέρες του χρόνου. Σίγουρα δεν μπορώ να πληρώνω όλους τους φόρους και όλους τους λογαριασμούς και ταυτόχρονα να έχουμε το ίδιο επίπεδο ζωής. Έγινε μια ανακατανομή στα έξοδα σούπερ μάρκετ, αλλά και πάλι δεν φθάνουν. Για να μου φθάνουν τα έσοδα, θα πρέπει ή να λουφάρω από τη δουλειά, ή να κοιμάμαι στο γραφείο.

Κι αυτά από κάποιον που θεωρείται από το Κράτος ανώτερο στέλεχος της Δημόσιας Διοίκησης κι έχει το Κράτος την απαίτηση να ανεβοκατεβαίνει Αθήνα για να συμμετάσχει σε επιτροπές τουλάχιστον έξι φορές το χρόνο. Μπορεί να μη συμβαίνει το ίδιο με άλλους, αλλά με μένα αυτό συμβαίνει.

Για την αξιολόγηση σε λίγο.
 
άλλο παράδειγμα

ΠΕ Ψυχολόγος με δύο μεταπτυχιακά αναγνωρισμένα, 12 χρόνια προυπηρεσία, 2 παιδιά, σε ψυχιατρική κλινική του ΕΣΥ (πολύ δύσκολο περιβάλλον) ...

καθαρά περίπου 1000 ευρώ και από του χρόνου χωρίς δώρα/επιδόματα και με αυξημένη φορολογία ...
πρό κρίσης και μειώσεων τα καθαρά ήταν περίπου 1200+ ευρώ .....


ρε τους δυ .... ρήμαξαν τη χώρα ....

αν λοιπόν υπάρχουν μερικά παραδείγματα υψηλόμισθων (πχ βουλή) υπάρχουν χιλιάδες άλλα που κάνουν τον κανόνα ....
 
χαχααχαχ!!!Έχετε πλάκα......

Σπάσιμο θέλουν τα κεφάλια αυτών που ψήφισαν τα δύο πρωην μεγάλα κόμματα......

Αλλά ο εύκολος στόχος, όπως και οι εύκολες "λύσεις" είναι οι Δ.Υ, οι μετανάστες που ήρθαν να μας κυριεύσουν την χώρα, κλπ, κλπ....

Αίμα, τιμή....

Και μετά μου λέτε οτι οι μικροαστοί δεν υποστηρίζουν τον φασισμό.....χαχαχαχααχ!!!!Οκ.......
 
Μια ερωτηση προς γνωστες.

Η αξιολογηση των ΔΥ μπορει να γινει απο εναν......υπολογιστη ?


Μεσω ΑΣΕΠ φυσικα οχι με σκαναρισμα....

Αλλα ουτε προσληψεις μεσω συνεντευξεων ουτε τιποτα....που εξαρταται απο εναν ανθρωπο.

Γινεται ?
 
Τελικά απ ότι βλέπω τα καταφερανε, αντί ο λαός να ειναι ενωμένος να αντιμετωπίσει αυτούς που μας φέρανε ως εδώ, αναλωνουμε τον χρόνο μας στρεφομενοι ο ένας εναντίων του αλλου. Οσοι ειναι ελεύθεροι επαγγελματίες τους φταίνε οι δημόσιοι υπαλλήλοι και το ανάποδο, δεν μπορούμε να τους βάλουμε όλους στο ίδιο τσουβάλι, υπάρχουν καλοί και κακοί δημόσιοι υπάλληλοι όπως και ελεύθεροι επαγγελματίες. Αντε και συμφωνώ ότι για το κακό της χώρας φταίνε μόνο οι Δ.Υ., μπορείτε να μου πείτε γιατί καταπάτησαν τα εργατικά δικαιώματα της ελεύθερης αγοράς; Μειωσανε μισθούς, κόψανε δώρα και επιδόματα απο τους ΔΥ αλλα γιατί κάνουν το ίδιο και στους υπόλοιπους; Δεν το βλέπουμε ότι όλα γίνονται για τους μεγάλους; Οι ΔΥ ήταν το δόλωμα για να τσιμπήσουν όλοι και να απομακρύνουν τον κόσμο απο τους κύριους στόχους που έχουν για τον τόπο αυτό. Οταν έπεσαν οι πρώτες μειώσεις μεισθων στους ΔΥ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες χάρηκαν και είπαν επιτέλους, δεν κατάλαβαν ότι στη αγορά το χρήμα το κίνούσαν (δεν το μάζευαν) οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι και ότι αυτή η μείωση θα είχε αντίκτυπο και στα αλλα στρώματα της Ελκηνικης κοινωνίας. Το θέμα ειναι τι θα κάνουμε απο δώ και πέρα, το σίγουρο ειναι ότι με το να στρεφόμαστε ο ένας εναντίων του αλλού, απλά παίζουμε το παιχνίδι και εξυπηρετούμε τον σκοπό τους.
 
Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Τους βουλευτές τους αξιολογούμε εμείς κάθε 4 χρόνια... Και μέχρι τώρα, οι σοφές αποφάσεις και το αλάθητο κριτήριο του λαού που δεν παραμυθιάζεται και ξέρει να αντιστέκεται, δείχνει τον δρόμο για τα επόμενα χρόνια...

Aκριβώς
Γιατι το <<λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν>>
 
Re: Απάντηση: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Εγώ ανήκω σε μια κατηγορία υπαλλήλων (πανεπιστημιακοί καθηγητές) που αξιολογείται κάθε εξάμηνο με συγκεκριμένα πρότυπα από την ΑΔΥΠ , τα οποία πρότυπα είναι διεθνή. Η αξιολόγηση είναι ατομική κι αφορά το καθηγητικό έργο (και υπάρχει και αξιολόγηση φοιτητών για μένα) και το επιστημονικό έργο και το διοικητικό έργο τόσο σε απόλυτα νούμερα, όσο και σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Αξιολογούνται ακόμη και οι υποδομές των εργαστηρίων, το αν οι τάξεις είναι καθαρές κλπ. τα αποτελέσματα τα δικά μου τα φετινά είναι online και μπορώ να τα φέρω σε γνώση του καθενός, που θα θελήσει να μου δείξει αντίστοιχα δικά του στοιχεία.

Με βάση τα ίδια κριτήρια καθώςς κι επιπλέον κριτήρια αξιολογείται τόσο η κάθε πανεπιστημιακή μονάδα, όσο και το πανεπιστήμιο γενικά. Αυτή είναι η αυτοαξιολόγηση.

Το σύστημα προβλέπει να υπάρχει και εξωτερική αξιολόγηση. Εκεί είχαμε και τις περισσότερες αντιδράσεις τα προηγούμενα χρόνια. Για μένα ανούσιες, εκτό από ένα σημείο. Ότι ο εξωτερικός αξιολογητής είχε και έχει το δικαίωμα να απορρίξει το σύνολο του ερευνητικού έργου που παράγεται σε γλώσσα διαφορετική από αυτές που κατανοεί ή τις δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά που δεν κρίνει ο ίδιος (με συγκεκριμένα κριτήρια) ως επιλέξιμα.

Η εξωτερική αξιολόγηση (που πρέπει να διεξάγεται κάθε τριετία) δεν έγινε στα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας είτε γιατί δεν ήθελαν οι διοικήσεις, είτε -κυρίως- διότι το ποσό της πληρωμής των εξωτερικών αξιολογητών θα βάρυνε τα πανεπιστήμια ή τα πανεπιστημιακά τμήματα. Π.χ. σε προυπολογισμό 21.000 ευρώ (πραγματικό νούμερο) του Βαλκανικών Σπουδών θα θέλαμε 18.000 ευρώ για την εξωτερική αξιολόγηση. Αυτό σήμαινε ότι για ένα χρόνο δεν θα λειτουργούσε σεδόν τίποτε άλλο, ούτε καν οι εξελίξεις των καθηγητών, αφού δεν υπήρχαν κονδύλια, ούτε για τους εξωτερικούς εκλέκτορες όπως προβλέπει ο νόμος. Πάντως για τα τμήματα που υλοποιούν ερευνητικό πρόγραμμα Θαλή η εξωτερική αξιολόγηση είναι προαπαιτούμενο, άρα τουλάχιστον 90 πανεπιστημιακά τμήματα θα έχουν εχουν εξωτερική αξιολόγηση, ακόμη κι αν χρειαστεί οι καθηγητές να το πληρώσουν από τη δική τους τσέπη.

Με βάση τις αλλαγές του νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει όλα τα πανεπιστήμια να αξιολογηθούν βάσει συγκεκριμένου συστήματος, αυτού του ΑΔΥΠ. Έτσι ο ίδιος ο Αρβανιτόπουλος έδωσε 6μηνη προθεσμία, όρισε νέο επικεφαλής, επιστήμονα σχετικό από πανεπιστήμιο εξωτερικού, τον Βαγγέλη Κουφουδάκη http://www.tovima.gr/society/article/?aid=476203 και μέχρι την άνοιξη έπρεπε να υπάρχει ο νέος χάρτης της αξιολόγησης όλων των τμημάτων, ιδρυμάτων, σχολείων, ινιστούτων, εργαστηρίων, κλπ. της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Πού είμαστε;;; Πολύ απλά ο Υπουργός ανακαλεί όσα ζήτησε και θέσπισε. Παρουσίασε χθες τις γενικές αρχές αλλαγών στην Παιδεία και τις συνενώσεις τμημάτων και πανεπιστημίων, και ζητά από τους πρυτάνεις να αποφασίσουν τί θα γίνει με τα του οίκου τους. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, τα κριτήρια με τα οποία θα γίνουν οι συγχωνεύσεις θα σχετίζονται, με το κατά πόσο συνδέεται ένα γνωστικό αντικείμενο με τις αναπτυξιακές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας (εδώ γελάμε...., την αναλογία φοιτητών/διδασκόντων κ.λπ. Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα, εντός των επομένων ημερών το υπουργείο Παιδείας θα γνωστοποιήσει τα γενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63751649

άρα; Ακόμη κι εκεί που υπάρχει η παράδοση και οι διαδικασίες, τα καταργούμε όλα και βάζουμε το κάρο μπροστά από τον αγωγιάτη. Τα αποτελέσματα τα αφήνω στην κρίση σας.
 
Βρε Βλασση τι κανεις τωρα;

Υπαρχει λογος να δικαιολογεισαι για τα αυτονοητα;

DFT!

ναι φυσικά. Και μάλιστα με στοιχεία. Έτσι πρέπει να είναι. Το κάνω χρόνια τώρα είτε σε αυτό είτε και στο προηγούμενο φόρουμ, δηλ. 12 χρόνια. Αλλά οι δικές μου αποδοχές ήταν πάντα σε αυτό το επίπεδο, δεν ήταν ποτέ δυσανάλογα υψηλές, το 2001 ή το 2002, όπως ήταν στελεχών του ιδιωτικού τομέα τα χρόνια εκείνα. Ξεκίνησα το 2002 με 1827 ευρώ κι έφθασα το 2010 στα 2260 ευρώ (με τέσσερα παιδιά) μετά άρχισε η πτώση όπως σε όλους. Δεν έφθασα ποτέ τους 18 μισθούς που πήραν μαζί με μπόνους οι φίλοι μου στην Εμπορική, την Πειραιώς. Δεν έφθασα ποτέ τα 4.000 ευρώ που πήραν φίλοι μου χωρίς διευθυντική θέση στον ALPHA TV που εγώ αρνήθηκα. Δεν είχα ποτέ κάποιον να μου πληρώνει τα έξοδα κίνησης και διαμονής. Δεν έφθασα ποτέ τις αμοιβές φίλων και αδελφού πωλητών σε παραφαρμακευτικά προιόντα, σε είδη αυτοκινήτου κλπ. που έφθαναν τα 3.000-12.000 ευρώ μηνιαίως, ή μπόνους για αγορά εξοχικού, ταξίδια σε Αλάσκα, Τανζανία (Σερενγκέτι), Ντουμπάι για ψύλλου πήδημα, κλπ.

Επέλεξα να είμαι στέλεχος της δημόσιας διοίκησης. Τώρα από ό,τι φαίνεται θα πάμε όλοι μαζί παρέα προς τα κάτω ή στην έξοδο, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, και θα μας χαιρετούν όσοι ήταν οι ωφελημένοι του προηγούμενου σχεδίου της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας. Οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν καβάντζα για να επιβιώσουν στο μέλλον.
 
Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

χαχααχαχ!!!Έχετε πλάκα......

Σπάσιμο θέλουν τα κεφάλια αυτών που ψήφισαν τα δύο πρωην μεγάλα κόμματα......

Το εχω πει πολλες φορες....

Αλλά ο εύκολος στόχος, όπως και οι εύκολες "λύσεις" είναι οι Δ.Υ, οι μετανάστες που ήρθαν να μας κυριεύσουν την χώρα, κλπ, κλπ....

Αίμα, τιμή....
Ας καναν σωστα την δουλεια τους Δ.Υ και το κρατος.

Και μετά μου λέτε οτι οι μικροαστοί δεν υποστηρίζουν τον φασισμό.....χαχαχαχααχ!!!!Οκ.......
Μικροαστοι..... εσυ αυτο καταλαβες????????
 
Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

ναι φυσικά. Και μάλιστα με στοιχεία. Έτσι πρέπει να είναι. Το κάνω χρόνια τώρα είτε σε αυτό είτε και στο προηγούμενο φόρουμ, δηλ. 12 χρόνια. Αλλά οι δικές μου αποδοχές ήταν πάντα σε αυτό το επίπεδο, δεν ήταν ποτέ δυσανάλογα υψηλές, το 2001 ή το 2002, όπως ήταν στελεχών του ιδιωτικού τομέα τα χρόνια εκείνα. Ξεκίνησα το 2002 με 1827 ευρώ κι έφθασα το 2010 στα 2260 ευρώ (με τέσσερα παιδιά) μετά άρχισε η πτώση όπως σε όλους. Δεν έφθασα ποτέ τους 18 μισθούς που πήραν μαζί με μπόνους οι φίλοι μου στην Εμπορική, την Πειραιώς. Δεν έφθασα ποτέ τα 4.000 ευρώ που πήραν φίλοι μου χωρίς διευθυντική θέση στον ALPHA TV που εγώ αρνήθηκα. Δεν είχα ποτέ κάποιον να μου πληρώνει τα έξοδα κίνησης και διαμονής. Δεν έφθασα ποτέ τις αμοιβές φίλων και αδελφού πωλητών σε παραφαρμακευτικά προιόντα, σε είδη αυτοκινήτου κλπ. που έφθαναν τα 3.000-12.000 ευρώ μηνιαίως, ή μπόνους για αγορά εξοχικού, ταξίδια σε Αλάσκα, Τανζανία (Σερενγκέτι), Ντουμπάι για ψύλλου πήδημα, κλπ.

Επέλεξα να είμαι στέλεχος της δημόσιας διοίκησης. Τώρα από ό,τι φαίνεται θα πάμε όλοι μαζί παρέα προς τα κάτω ή στην έξοδο, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, και θα μας χαιρετούν όσοι ήταν οι ωφελημένοι του προηγούμενου σχεδίου της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας. Οι οποίοι είναι και οι μόνοι που έχουν καβάντζα για να επιβιώσουν στο μέλλον.
:grinning-smiley-043 στο πρσωπο σου διοτι εχεις το θαρος να λες τα πραματα με το ονομα τους, αν ειχαμε Δ.Υ οπως και του λογο σου ειμαι συγουρος οτι θα ειχαμε κανει ενα βημα εμπρος και παλι :grinning-smiley-043
 
ναι φυσικά.

Οχι ρε Βλασση, δεν υπαρχει κανεναν λογος να δικαιολογεις καθε φορα τη δουλια σου και να πρεπει να πεισεις οποιο troll στην πραγματικη ή την διαδικτυακη ζωη οτι δεν εισαι ελεφαντας.

Οχι ρε φιλε, τετοια τιμη δεν πρεπει να τους την κανεις.

Εχει γεμισει ο τοπος οψιμους τιμητες της καθαροτητας και πρεπει ο καθε τιμιος εργαζομενος να απολογειται στον καθε... αντε να μην το πω. Το μισθο σου, οποιος και να ειναι αυτος τον εχεις τιμησει με τη δουλια σου.

Συγνωμη που παιρνω αφορμη απο εσενα, αλλα εχω βαρεθει να ριχνονται ευθυνες επι δικαιων και αδικων απο τον καθε ενα τυχαρπαστο.