Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Re: Απάντηση: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Σήμερα Μιχάλη κανένας εκ των κοινών θνητών,δεν παίρνει σύνταξη 3000-4000...

Εξαιρούνται πολιτικοί,μεγαλοστελέχη(ο Δίας να τους κάνει...)τραπεζών και ΔΕΚΟ...............

Έχω δύο γνωστούς που είναι συνταξιούχοι από τα 45 με αυτή τη σύνταξη.
Ένας από τα ΕΛΤΑ και ένας από τη ΔΕΗ.
Σε αυτόν που βγήκε από τα ΕΛΤΑ δεν θα έδινα να διαχειριστεί ούτε τα κουβαδάκια της κόρης μου και αυτός από τη ΔΕΗ δεν ήταν και κανένας εναερίτης...
Και μιλάω για συντάξεις τωρινές, μετά μνημονίου.
Φαντάσου τι έπαιρναν παλαιότερα...

Α ναι... και ο υπεύθυνος σχεδιασμού νέων γραμμών στον ΟΣΕ με μισθό στο πεντοχίλιαρο που ακόμη δεν έχει βγει σε συνταξη...
Είναι τώρα στα 52 αλλά ακόμη δεν έχω δει άλλη γραμμή εκτός από την Κηφισιά - Πειραιά που υπήρχε από την ημέρα που προσλήφθηκε...
Πως λέμε "σιτιστής οδικών πτηνών" ένα πράγμα...

Σίγουρα, δεν δημιούργησαν αυτοί το σύστημα, αλλά το εκμεταλεύτηκαν.
Το σύστημα έχει δημιουργηθεί από τους κυβερνώντες για να βολεύουν τα ανηψάκια τους.
Και προφανώς αυτούς εννοούσε ο Βενιζέλος με το "μαζί τα φάγαμε", γιατί με αυτούς τους ΔΥ συναναστρέφεται.

ουί ...

εδώ και έναν χρόνο περίπου ζητήθηκε για βαθμολογίες άνω του 8,5 ή 8,9 (δεν θυμάμαι ακριβώς) να υπάρχει και επαρκής αιτιολόγηση για το "άριστα" .....

μέχρι τώρα όταν κάποιος, κρίνοντας αντικειμενικά, έβαζε 6 ή 7 γινόταν ο κακός χαμός ..... το 10άρι ήταν κάτι το αυτονόητο για όλους ........

και φυσικά για να κάνει ο ιδιωτικός τομέας την διαφορά, σε ορισμένες εταιρίες του υπάρχει οδηγία να μην βαθμολογείται κανείς πάνω από 6, διότι οι μεγαλύτεροι βαθμοί είναι για τους τμηματάρχες, προϊσταμένους κλπ. Ή του ύψους ή του βάθους. Η αρχή της μεσότητας του Αριστοτέλη έχει πάει περίπατο σ' αυτή την χώρα εδώ και 2000 χρόνια.

για όλο το δημόσιο το ίδιο ισχύει, οι προαγωγές έχουν παγώσει όλες μέχρι το 2014 .....

Οι μισθολογικες φανταζομαι ?

Γιατι ιεραρχικα για θεματα διοικησης θα υπαρχει συνεχεια αναγκη για προαγωγη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος (ΟΤΑ), και ο κολλητός φίλος μου Ιδιωτικός Υπάλληλος (τραπεζικός). Σε πρόσφατη συζήτησή μας πριν λίγες μέρες με θέμα τα εργασιακά μου έλεγε για την απίστευτη πίεση των ανωτέρω για νούμερα και στόχους ακόμα και με αυτή τη κρίση.Ο φίλος μου δούλεψε πολύ όλο το χρόνο, το κυνήγησε, έτρεξε, παρακάλεσε, "έγλυψε" πελάτες και τελικά έφερε πολύ καλά νούμερα, προς το παρόν δεν κινδυνεύει η θέση του.Στο δημόσιο τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά,εγώ που νομίζω ότι κάνω καλά την δουλειά μου στην υπηρεσία, εξυπηρετώ τον κόσμο, και κανένας δεν έχει παράπονο, μπορεί κάποιο ωραίο πρωινό κάποιοι να αποφασίσουν να με απολύσουν. Να αποφασίσουν ότι ο κλάδος και η ειδικότητά μου τους περισεύουν, όπως έκαναν με το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας,(ήταν πολυάριθμοι λέει). Καμία αξιολόγηση, τίποτα απολύτως. Διαβάζω για αξιολογήσεις, γραπτά τεστ, κ.α. Όλα είναι περιττά, αυτό που χρειάζεται είναι ψυχιατρικές εξετάσεις σε όλους τους Δ.Υ. Το τι τρελοί υπάρχουν στο δημόσιο είναι άλλο πράγμα. Θα καθαρίσει αμέσως το δημόσιο με την μία. Θα φύγουν περισσότεροι απ όσους προβλέπει το μνημόνιο.

Last edited:
Ε ενταξει και αυτο γενικευση ειναι ομως.

Αποκλειεται "τρελλοι" να κανουν σωστα την δουλεια τους ?

Στην ΕΡΤ πχ και τρελλος νασαι αμα εισαι καλος στην δουλεια σου δεν υπαρχει προβλημα. Η τεχνη θελει και την τρελλα της .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

Οι μισθολογικες φανταζομαι ?

Γιατι ιεραρχικα για θεματα διοικησης θα υπαρχει συνεχεια αναγκη για προαγωγη.

Οι μισθολογικές προαγωγές γίνονται αρκεί να είναι στον ίδιο βαθμό (κάθε βαθμός έχει 3 μισθολογικά κλιμάκια)

Βέβαια το ένα μισθολογικό κλιμάκιο με το άλλο έχει διαφορά γύρω στα 30 Εβρά.

Μόλις όμως φθάσεις στο πιο ψηλό κλιμάκιο του βαθμού που βρίσκεσαι και πρέπει ν'αλλάξεις βαθμό (και η μισθολογική διαφορά ξεπερνά τα 120 Εβρά) εκεί κολλάς διότι "δεν έχει οριστικοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης"

Βέβαια κάποιοι πήραν σε μία νύχτα τον Α βαθμό όπως προείπα χωρίς ν'αξιολογηθούν επειδή θα γίνουν μέλη "επιτροπών αξιολόγησης" που φυσικά δεν έχουν οριστεί ακόμη.

Sorry παιδια αλλά με αυτά τα νούμερα (8, 8.5, 9) βαθμολογούν στο δημόσιο?

Ετυχε πριν από ~4 χρόνια να εκπαιδευτώ σε αυτές τις αξιολογήσεις, δεν θυμαμαι την εταιρία που μας εκανε την εισήγηση και είχε πάρει την δουλεία για τις τελικές εκτιμήσεις.
Η λογική ηταν οτι οταν κάποιος υπάλληλος εκανε την δουλεια του σωστά, με συνέπεια και τυπικότητα επρεπε να βαθμολογηθεί με 5!
Την βάση δηλαδή.
Παραπάνω βαθμολογία μπορουσε να πάρει οποιος προσφερε παραπάνω από οτι του ζητούσαν!
Πάνω απο 8 επρεπε να πάρει όποιος συγκέντρωνε στους τρεις βασικούς τομείς
απόδοση εργασίας, καινοτομίες και καλές σχεσεις-συνεργασία με τους συναδέλφους, αρκετά παραπάνω από οσα του ζητούσε ο εργοδότης.

Last edited:
Αμα ξεκινήσουμε να βγάλουμε τι βρώμα υπάρχει στους ΟΤΑ θα παθετε πλάκα..

Αυτη η συζητηση τωρα πλεον ειναι ακαιρση και ασκοπη , διοτι ολη η ελληνικη κοινωνια βάλλεται απο τα μετρα...

Οπως εσεις των θετικων επιστημων μιλατε με νομους για την ισχυ και την ενταση του ρευματος ετσι και μεις της Διοικησης θεωρουμε αυτονοητη την αξιολογηση προσωπικου... Η αξιολογηση ειναι θεσμοθετημενη διαδικασια καθε σοβαρης επιχειρησης και οργανισμου, δεν γινεται ουτε στο φλου, ουτε με βυσμα, ουτε με κατι επιτροπες του ποδαριου με προεδρους γλαστρες και κολλητους...

Αλλα εδω το προβλημα μας δεν ειναι αν οι υπαλληλοι αποδιδουν, υπεραποδιδουν ή υποαποδιδουν αλλα αν μπορει η υπολοιπη κοινωνια να συνεχισει να πλερωνει τη μισθοδοσια τους!!!

Εαν κανουμε αυτη την κουβεντα ειτε θα κακοχαρακτηριστουμε ειτε θα πρεπει να πλακωθουμε μεταξυ μας για να μη βγει κανενα απολυτως συμπερασμα...

Πριν δυο χρονια με εσοδα κρατους στα 50 δις και εξοδα μισθων και συνταξεων στα 48 για περικοπες των 5-6 δις αρκουσε το 1/10 του δημοσιου να αποχωρησει... Σε απλα νουμερα 60.000 για γλυτωσουμε τις πρωτες περικοπες, το μνημονιο 1 δλδ... Η ελληνικη κοινωνια και οι ελληνικες κυβερνησεις ομως επελεξαν ο ιδιωτικος τομεας να πληρωσει τα ρουσφετια ετσι εχουμε σημερα 1.300.000 ανεργους...

Οποιος θελει να δει την αληθεια την βλεπει...

Για ποιον ΑΣΕΠ μιλατε για αυτον με τις φωτογραφικες διαταξεις... ολοι ξερουμε οτι χωρις βυσμα δεν εμπαινες στο δημοσιο... Οταν πρωτοξεκινησε εγιναν αρκετοι κανονικοι διαγωνισμοι μετα ομως εγινε παραθυρο πολυτελειας....

Για ποιο λογο πρεπει να πληρωνω την καθαριστρια του ΟΠΑΠ με τα 180.000 ετησιως, τον παρκαδορο της ΔΕΘ με τα 80.000, τον νερουλα της Βουλης με τα 3.000 το μηνα, τον Τραπεζοκομο των ΕΛΠΕ με τα 120.000... Σρυ αυτοι δεν ειναι αμιγως δημοσιο!!!

Διπλα σ αυτους υπαρχει και ο δασκαλος στο χωριο μου που παλευει να ζησει με 750 ευρω και ποσοι αλλοι που αδικως τα ακουνε...

Εχθες πηγα στο Δημο να πληρωσω το νερο, διπλα στο ταμειο ηταν το τμημα προσωπικου το οποιο αριθμουσε 5 ατομα... Για ενα δημο μαλλον μικρο... Πριν χρονια δουλευοντας για ενα τεραστιο οργανισμο με 6500 προσωπικο ειχε 4 ατομα στο τμημα προσωπικου...

Καθε φορα που ανοιγει αυτη η κουβεντα θυμαμαι το συμμαθητη μου το Μανωλακη, καλο παιδι αλλα μεγαλο ρεμαλι... Βεβαια οταν εγω ξενυχταγα στα βιβλια μου ο Μανωλακης ελιωνε στα μπαρακια της εποχης... Ε με λιγο γλυψιμο το πηρε το απολυτηριο του λυκειου... Τρεις μερες μετα την αποφοιτηση απο το λυκειο βρεθηκε στον ΟΤΕ, του πλερωσε ο ΟΤΕ το φανταρικο και μια χαρα ζει σημερα ειναι στελεχαρα... Και κεινη η χαριτωμενη κοπελιτσα που ο θεος ξερει πως τα καταφερε και τρουπωσε σε κεινη τη ΜΟΔ και σημερα μας λεει οτι ολο ειναι σε συσκεψη και δεν μπορει να μας δει... Αμ ο αλλος ο συμμαθητης που ηταν 7 χρονια συμβασιουχος αλλα τελικα διοριστηκε οταν παντρευτηκε την κορη του κομματαρχη... Και κεινη η χοντρουλα η φιλη μου που ελεγε η θα με βαλουνε στην Εθνικη η ουτε ενα ψηφο δε θα παρουνε απο το σοι μου... Να μην ξεχασω τον παλιο μου γειτονα που βρεθηκε στο γραφειο του αρχηγου για να βαλλει το γαμπρο του στη δουλεια...

Οσοι δεν ειχαμε προσβαση στα βυσματακια ακομη τραβιομαστε...

Που θα παει στην επομενη ζωη μου θα ξερω τι θα πρεπει να κανω...

Λοιπον ας το αφησουμε το θεμα πριν διχαστουμε παραπανω γιατι τωρα βαλλομαστε ολοι... Αλλα και εκει ακομη οι φιλοι του Δημοσιου δεν βλεπουν τι γινεται θελουν να συνεχισουμε για παντα αυτο το αλισβερισι με το ρουσφετι και το ψηφαλακι...

Αλλωστε μετα τις χθεσινες δηλωσεις εσχες αλλα οχι ποθεν των βουλευτων μας καταλαβα αλλα μια φορα ποσο χαζοι ειμαστε οσοι ειμαστε στην απεξω...

Καλα ο τυπάκος πρέπει ναχει θέμα απο μικρος με τον Τζίμη ..Δεν εξηγείται αλλοιώς..Μάλλον θάχανε συνέχεια στην αμπάριζα ....Καλά για τα λοιπά οτι νάναι..Τάπε και ο Τζήμερος και γελάνε και τα τσιμέντα...Ρε που έχουμε μπλέξει με τον κάθε κακομοίρη

Last edited:
προχθές έφραξε το φρεάτιο στην απέναντι οικοδομή ....
χαμός ... κόσμος ... φωνές ... απειλές ...
φταίει η ευδαπ, φταίει ο δήμος, φταίει η καθαρίστρια - ο νερουλάς κλπ (copy paste το πιο πάνω ποστ ..... παπαγαλία λέμε ) ....

ήρθε το συνεργείο ....

το λούκι ήταν τίγκα στις σερβιέτες ....

την ουρά στα σκέλια η μαντάμ απέναντι ..... :Banane0:

και φυσικά για να κάνει ο ιδιωτικός τομέας την διαφορά, σε ορισμένες εταιρίες του υπάρχει οδηγία να μην βαθμολογείται κανείς πάνω από 6, διότι οι μεγαλύτεροι βαθμοί είναι για τους τμηματάρχες, προϊσταμένους κλπ. Ή του ύψους ή του βάθους.

Υπάρχουν και χειρότερα στις ιδιωτικές εταιρείες. Προϊστάμενοι να βαθμολογούν τους εαυτούς τους.:2thumb22sup:

Υπάρχουν και χειρότερα στις ιδιωτικές εταιρείες. Προϊστάμενοι να βαθμολογούν τους εαυτούς τους.:2thumb22sup:

Και πως το εχεις σκεφθει εσυ τωρα ?

Να κανουμε αλλη προσληψη για να βαθμολογειται καποιος υψηλα ισταμενος ? Αλλα εξοδα ?

Σου κανουν και οικονομια και σου μοιαζει αλλοκοτο ?

Κατσε ρε συ....μην παραλογιζομαστε τωρα :Banane0:

Και πως το εχεις σκεφθει εσυ τωρα ?

Να κανουμε αλλη προσληψη για να βαθμολογειται καποιος υψηλα ισταμενος ? Αλλα εξοδα ?

Σου κανουν και οικονομια και σου μοιαζει αλλοκοτο ?

Κατσε ρε συ....μην παραλογιζομαστε τωρα :Banane0:

Προ κρίσης "θεωρητικά" δούλευε η αξιολόγηση....
Παλιά στο λιανεμπόριο υπήρχε διαδικασία και για τους προϊστάμενους, το λεγόμενο mystery shopping για όσους γνωρίζουν....
Ήταν αντικειμενική αξιολόγηση αν σκεφτεί κανείς πως μεγάλη αλυσίδα έδινε μέχρι και 3000 ευρώ μπόνους σε κατάστημα που πήγαινε πάνω από 90% σε μια ειδική αξιολόγηση 26 σημείων....

Μετά ήρθαν οι μέλισσες.....................:2thumb22sup:

Σόρρυ για το off topic....

Ναι ασφαλως, αγγελικα πλασμενος ειναι ο ιδιωτικος τομεας.
Αυτος που ξεπερναει τα πλανα παιρνει τους βαθμους και καμια φορα και την απολυση,
και ο γλυφτης, η διαθεσιμη και ο ρουφιανος την προαγωγη.

Μη συγχεεται τη αξιοπρεπη δουλεια (που ειναι δικαιωμα ολων), με τη σκλαβια τυπου γαλερας.
Και ελεος, δεν χρειαζεται να αλλαζεις 35 φανελακια τη μερα για να μη σε λενε τεμπελη.
Δοξα τω θεω, η τεχνολογια εχει προχωρησει, και βοηθαει τον εργαζομενο, σε
ολους τους τομεις παραγωγης και υπηρεσιων.

Η λογική ηταν οτι οταν κάποιος υπάλληλος εκανε την δουλεια του σωστά, με συνέπεια και τυπικότητα επρεπε να βαθμολογηθεί με 5!
Την βάση δηλαδή.

Άπαπα! Και τα ανηψάκια που δεν πατάνε καν το πόδι τους στα γραφεία τους τι θα έπαιρναν;
Οι βολευτές που δουλεύουν κάθε εβδομάδα ενώ πληρώνονται μόνο μια φορά το μήνα;

Εν ετη 2012 συζηταμε το αυτονοητο... εαν δλδ θα πρεπει να γίνεται αξιολόγηση!!!

Ειναι γελοιο να μιλαμε για απολυσεις, αποχωρησεις, διαθεσιμοτητες και αλλες τετοιες αηδιες οταν ολα θα γινουν αδιαφανως.

Το μεγαλο βυσμα θα φάει το μικρό!!! Αυτό θα γίνει... Ούτε αξιολόγηση, ουτε εκπαιδευση που ειθισται να ακολουθεί την αξιολόγηση ουτε αναδιάταξη πόρων... Αλλα αυτά είναι λόγια στην οθόνη!!!

Αυτο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι τα κριτήρια των νέων προσλήψεων του Δημοσίου...

Αλλα προφανώς δε θα ακούσουμε κάτι γιατί θα διαιωνίστει η φαμπρικά του ρουσφέτι-ψηφαλάκι-μπαξίσι-βερεσε και πάλι από την αρχή.

Απάντηση: Re: Δημόσιος Τομέας - Υπάλληλοι

προχθές έφραξε το φρεάτιο στην απέναντι οικοδομή ....
χαμός ... κόσμος ... φωνές ... απειλές ...
φταίει η ευδαπ, φταίει ο δήμος, φταίει η καθαρίστρια - ο νερουλάς κλπ (copy paste το πιο πάνω ποστ ..... παπαγαλία λέμε ) ....

ήρθε το συνεργείο ....

το λούκι ήταν τίγκα στις σερβιέτες ....

την ουρά στα σκέλια η μαντάμ απέναντι ..... :Banane0:

Ρε σύ ακόμα και ο λογοκλόπος ο φασίστας ο Μανδραβέλης τήν έκοψε την παπάτζα για την καθαρίστρια..

Κάτι ''Τζήμεροι'' ξώμειναν.