Διόδια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Μόλις το διάβασα. Σε τι έρχεται σε αντίθεση με αυτά που έγραψα ή παρέθεσα?

Την επισήμανση για έσοδα του κράτους από τα διόδια την έκανα γιατί κάποιοι έχουν γράψει ότι το κράτος εισπράττει για τον ιδιώτη. Δεν είναι έτσι. Το κράτος εισπράττει για το κράτος ΚΑΙ τον ιδιώτη. Τα περισσότερα πάνε στο κράτος.

??

Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Ποια είναι η απορία σου. Από όλα τα διόδια που πληρώνεις το 23% αφορά ΦΠΑ. Πέρα από τον ΦΠΑ σε όλα τα διόδια το κράτος έχει μερίδιο με τον ένα ή άλλο τρόπο. Άρα το κράτος όταν βάζει πρόστιμα για την μη πληρωμή το κάνει ΚΑΙ για τα έσοδα του.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Εσχάτως, δεν έχω λεφτά για μπετζίνα και χρησιμοποιώ ποδήλατο....δεν πληρώνω διόδια!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Εισαι σιγουρος? Την διαβασες τη συμβαση? Πινακιδα εχεις? Κρανος φορας?:antlers:

Ασχετο, εκεινος ο νομος του αβραμοπουλου (αν θυμαμαι καλα) για τα 5 ευρω προστιμο αν ο πεζος δεν διασχιζει το δρομο απο τις διαβασεις, ισχυει, καταργηθηκε ή ποινικοποιηθηκε?

Αξεχαστες εποχες κι εκεινες, με τα οργανα να προστατευουν τον νομο και την ταξιν...τα καναλια απο πισω... συζητησεις επι συζητησεων... αυτα ηταν γουστα... τυφλα να χει το καπνισμα δηλαδη...

Ποια είναι η απορία σου.

Αν εχεις την καλοσυνη παντως, δωσε μου ενα νουμερο εισπραξεων που εχει καθαρογραφει και προυπολογιστει στη συμβαση ως ελαχιστο εξαμηνιαιο εσοδο, για ενα οποιοδηποτε διοδιο γνωριζεις ή διαβασες την αναλογη συμβαση...

...βασικοτατο στοιχειο νομιζω για καποιον που ασχολειται με το θεμα, αρα θα το γνωριζεις... πες μου για αυτον τον μορεα που αναφερεις συχνα πυκνα... ποσα πρεπει να βγαζει το 6μηνο?

Η σύμβαση είναι "εκεί" από το 2007. Όλα όσα λέει, δίκαια-άδικα, συνταγματικά ή όχι, τα γνωρίζουν ΟΛΑ τα κόμματα από το 2007! Μαζί τους και ΟΛΟΙ όσοι ήθελαν να μάθουν. Δημοσιογράφοι κτλ.

Οταν δεν μιλας αμιγως για διοδια, λες και κανενα σωστο...:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

http://www.makthes.gr/news/reportage/15082/

Τού 2008 αλλά έχει πλάκα..
Στην θέση τού ΠΑΣΟΚ ήταν η ΝΔ..

Και έλεγαν τά ανάποδα...:flipout::flipout:

Και καλά η Ν.Δ. ειναι αμαρτωλή ως γνωστόν(αφού η δεξά φταιει για ολα και βολευονται όλοι οι λοιποί καθεστωτικοί) ...Οι Πρασινούληδες πού πουλούν και σοσιαλισμό?? Εχει και Βουγια το άρθρο,που άλλα έλεγε τοτε και άλλα τώρα.

Αυτή ειναι η απορια μου...Οτι πολλοί δρόμοι μας δέν πληρούν τις ευρωπαϊκες προϋποθέσεις βάσει τών κοινοτικών οδηγιών ,οπως επίσης οτι το συγκεκριμένο Κράτος ειναι δέσμιο τών εργολάβων και τών κατασκευαστικών σε βαθμό προκλητικό.

Last edited:

Αν εχεις την καλοσυνη παντως, δωσε μου ενα νουμερο εισπραξεων που εχει καθαρογραφει και προυπολογιστει στη συμβαση ως ελαχιστο εξαμηνιαιο εσοδο, για ενα οποιοδηποτε διοδιο γνωριζεις ή διαβασες την αναλογη συμβαση...

...βασικοτατο στοιχειο νομιζω για καποιον που ασχολειται με το θεμα, αρα θα το γνωριζεις... πες μου για αυτον τον μορεα που αναφερεις συχνα πυκνα... ποσα πρεπει να βγαζει το 6μηνο?

Πόσα τα έσοδα ή τα κέρδη? Πάντως μου αρέσει που θέλετε να κάνετε σοβαρή κουβέντα και βαριέστε να κατεβάσετε ένα pdf και να διαβάσετε την σελίδα που σας την δίνω κιόλας.

Το πρώτο εξάμηνο ξεκινάει με 25.000.000 και στο τελευταίο εξάμηνο (μετά από 25 χρόνια) λέει για 107.000.000. Πάει κλιμακωτά.

Επειδή γράφω από ένα έρημο κινεζο-τάμπλετ και δεν ευκολύνομαι να τη διαβάσω τώρα... αυτή η ρημάδα η σύμβαση αναφέρει και την ΠΡΟ-πληρωμή διοδίων; Μήπως εχει καμια ημερμηνία παράδοσης; μήπως έχει καπακώσει τίποτε παλιότερες συμβάσεις; πόσο κόστισε ο κουφός λέει; μήπως για άλλες υποχρεώσεις όπως παράδρομοι; για οροφή στο κόστος και ποσοστά συμμετοχών;

Οι νόμοι καταργούνται από την βουλή μέσω αυτών που έχουμε επιλέξει.

Πέρα από αυτό δεν μιλάμε για ΕΝΑ νόμο αλλά για το σύνολο των νόμων που δεν γουστάρουμε/τε. Ποιοι είναι αυτοί? Πόσοι? Εγώ μπορεί να έχω αντίρρηση για διαφορετικούς νόμους από ότι εσύ?

Αν ο καθένας δεν υπακούει στο νόμο που δεν του αρέσει, θα προκύψει βελτίωση στην δικαιοσύνη του κράτους?

Δεν θα σχολιάσω την τελευταία πρόταση σου γιατί θα εκπλαγείς, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε, ναι θα προκύψει βελτίωση στην δικαιοσύνη του κράτους διότι θα πιεστεί προς αυτήν την κατεύθυνση....

Δυστυχώς όμως αυτοί που έχουμε επιλέξει ενίοτε, φτιάχνουν και νόμους που υποθηκεύουν 2 και 3 γενιές....αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Επίσης δεν σχολίασες την ύπαρξη μη διοδίων σε κάποιες χώρες όπως π.χ στην Τουρκία, που εκεί έκανα εκατοντάδες χιλιόμετρα χωρίς να πληρώσω τίποτα.

Από τη στιγμή που οι σταθμοί διοδίων έχουν καταλάβει θέσεις-κλειδιά επί των μοναδικών οδικών αξόνων της χώρας (πχ τα διόδια Πελασγίας είναι κάτι σαν σύγχρονο στενό Θερμοπυλών), δίχως να προσφέρεται μία στοιχειώδης εναλλακτική (της έστω μιας άνετης λωρίδας ανά κατεύθυνση και δίχως να χρειάζεται να διανυθεί υπερδιπλάσια διαδρομή ή να περνάμε από κορφοβούνια), δεν συνιστούν παρά ληστρική εκμετάλλευση ενός δημόσιου αγαθού και φυσικά περιορίζουν σε αντίθεση προς το Σύνταγμα την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Δεν διαφέρουν πολύ από το να φορολογείτο για παράδειγμα και ο αέρας που αναπνέουμε ή ο δρόμος που περπατάμε.
Για δρόμους και έργα που δεν υπήρχαν και προσφέρουν, παράλληλα με το ήδη από καιρό υφιστάμενο δίκτυο, μια αναβαθμισμένη, ταχύτερη και ασφαλέστερη εναλλακτική (πχ γέρυφα Ρίου, Εγνατία στα τμήματα Ηγουμενίτσα-Ιωάννινα-Γρεβενά και Πολύμυλος-Βέροια), αλλάζει εντελώς το πράγμα.

Το τι κύρωση σύμβασης έκανε η Βουλή, ο κοινός δηλαδή νομοθέτης, αντίθετα προς το ελληνικό Σύνταγμα, δεν αποτελεί, δεν θα έρπεπε να αποτελεί, δέσμευση για κανέναν Έλληνα. Και το Σύνταγμα υπάρχει σε pdf για όποιον δεν το έχει, μάλιστα μετά τον εκδημοτικισμό του μοιράζεται κανονικά και στους μαθητές λυκείου.

Last edited:

Η υπόθεση της τοποθέτησης πολλών σταθμών διοδίων και η μη χρέωση ανά χλμ. είναι εξωφρενική. Ειδικά όταν πρέπει να πληρώσεις διόδια χωρίς να χρησιμοποιείς τον αυτοκινητόδρομο παρά μόνο για μερικές εκατοντάδες μέτρα ή χλμ. Π.χ. στα διόδια της Λεπτοκαρυάς η Λεπτοκαρυά έχει έξοδο πριν τα διόδια όπως ερχόμαστε από τη Θεσσαλονίκη και η Σκοτίνα αμέσως μετά. Ένα φορτηγό άνω των 7,5 τοννων (δεν μιλώ απαραίτητα για τριαξονικό) δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στον παράδρομο. Έτσι έστω ότι με το MERCEDES 1023 θέλω να πάω από το ένα χωριό στο άλλο δηλ. απόσταση περίπου 8-10 χλμ. πήγαινε έλα θα πρέπει να πληρώνω 22 ευρώ διόδια μόνο επειδή το γράφει η σύμβαση; Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δρόμους και πολλά χωριά βρίσκονται πλέον ημιαποκλεισμένα από τα διπλανά τους.

Αλήθεια γιατί δεν προβλέπεται από τη σύμβαση η έκπτωση για όσους χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο; Και επειδή δεν προβλέπεται από τη σύμβαση, σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ; Και μετά θα κατηγορούμε το Δημόσιο για δυσκαμψία;

Αλήθεια γιατί δεν μπορούν (όπως δηλώνουν οι εταιρείες) να έχουν το ίδιο e-pass? Είναι φυσιολογικό ή μας δουλεύουν;

Και κάτι ακόμα. Την Παρασκευή ήμουν πίσω από βουλευτικό αυτοκίνητο, και με το βουλευτή μέσα στο αυτοκίνητο, σε δυο σταθμούς διοδίων. Και τις δυο φορές ο οδηγός κάτι είπε και άνοιξε η μπάρα χωρίς να πληρώσει (και δεν πέρασε από το teopass). Έκανε αντίσταση κι αυτός (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) ή μήπως οι βουλευτές απαλάσσονται της καταβολής διοδίων;

tsip,

το ύφος σου είναι, ελαφρώς, απαράδεκτο για διάλογο. Θα πρότεινα να το αλλάξεις, να αποφύγεις τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, καταθέτοντας απλώς την άποψή σου...

Ευχαριστώ.

Αυτές είναι απόψεις - δηλώσεις Καρατζαφυρέων και δυστυχώς τις αναπαράγουν.Η διασκέδαση είναι στην φύση μας δεν είναι το ίδιο να σου επιβάλουν να πληρώσεις...

εκτεθηκες, προσπαθησε να κανεις αναγνωση

Νομιζω οτι σχεδον κανεις δεν διαβασε την ουσια απο οσα ειπε ο Tsip και μενει στις τυροπιτες... (ενα παραδειγμα ειναι η "τυροπιτα", θα μπρουσε να ειναι και τα "προφυλακτικα")

Αυτο που ουσιαστικα λεει, αν μπορω να κανω το "μεταφραστη", ειναι οτι θετικο μεν το κινημα "δεν πληρωνω" (και φυσικα και οποιοσδηποτε λογικα σκεπτομενος ανθρωπος δεν μπορει να διαφωνησει με την κινηση) αλλα οι ιδιοι ανθρωποι που αντιδρουν, δικαιως κατ' εμε, σε ενα αδικο μετρο, δεχονται καθημερινα, καταπινουν αμασητα καλυτερα, πραγματα που ειναι πολλακις πιο εξοργιστικα και για τους περισσοτερους απο αυτους αποτελουν και αναποσπαστο κομματι της καθημερινοτητας τους, ενω τα διοδια οχι.

Ουσιαστικα δηλαδη δεν υπαρχει καταναλωτικη συνειδηση στους περισσοτερους, μονο λαμψεις, μικρες φωτοβολιδες, απο δω και απο 'κει. Αν τωρα, με αφορμη τα διοδια, γινει κατι παραπανω, θα ειναι το ιδανικο.
Ειδωμεν...

My 2 damn euro cents...

Υ.Γ. Μην αρχισουμε παλι για τις επιλογες κλπ. σε καποια πραγματα, καλως ή κακως δεν υπαρχουν επιλογες. Γιατι, αν δεχτει κανεις τις επιλογες αυτες για πραγματα της καθημερινοτητας του, ετσι αβιαστα και πει στον εαυτο του οτι τελικα "εγω φταιω γιατι εχω επιλογη αλλα δεν την ακολουθω" τοτε εχει "επιλογη" για ολα και τσαμπα διαμαρτυρεται...

Αυτο προσπαθω να πω Στελιο

tsip,

το ύφος σου είναι, ελαφρώς, απαράδεκτο για διάλογο. Θα πρότεινα να το αλλάξεις, να αποφύγεις τις προσωπικές αντιπαραθέσεις, καταθέτοντας απλώς την άποψή σου...

Ευχαριστώ.

Καλύτερα τωρα? Το υφο μου ηταν εξαιρετικα καταλληλο για την υπερασπιση απο την "αποψη" του κυριου ποιο πανω. Και θα μου επιτρεψεις αλλο η αποψη και αλλο το υπονοουμενο και η προσβολη. Δεν εχω δωσει δικαιωμα σε κανεναν

Η υπόθεση της τοποθέτησης πολλών σταθμών διοδίων και η μη χρέωση ανά χλμ. είναι εξωφρενική. Ειδικά όταν πρέπει να πληρώσεις διόδια χωρίς να χρησιμοποιείς τον αυτοκινητόδρομο παρά μόνο για μερικές εκατοντάδες μέτρα ή χλμ. Π.χ. στα διόδια της Λεπτοκαρυάς η Λεπτοκαρυά έχει έξοδο πριν τα διόδια όπως ερχόμαστε από τη Θεσσαλονίκη και η Σκοτίνα αμέσως μετά. Ένα φορτηγό άνω των 7,5 τοννων (δεν μιλώ απαραίτητα για τριαξονικό) δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στον παράδρομο. Έτσι έστω ότι με το MERCEDES 1023 θέλω να πάω από το ένα χωριό στο άλλο δηλ. απόσταση περίπου 8-10 χλμ. πήγαινε έλα θα πρέπει να πληρώνω 22 ευρώ διόδια μόνο επειδή το γράφει η σύμβαση; Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλους δρόμους και πολλά χωριά βρίσκονται πλέον ημιαποκλεισμένα από τα διπλανά τους.

Διόδια, και δη ιδιωτικοποιημένα, δίχως εναλλακτική, και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε καίρια σημεία αξόνων οι οποίοι σε περιπτώσεις όπως προαναφέρεις λειτουργούν ως τμήμα, κατ' ουσία, του τοπικού δικτύου, όχι μόνο είναι αντίθετα στις κοινοτικές οδηγίες, αλλά και στο ίδιο το Σύνταγμα.
Είναι εκχώρηση προς εκμετάλλευση και μάλιστα αισχρή, ενός δημόσιου αγαθού.

Άλλο πράγμα ο αυτοκινητόδρομος-υπηρεσία και άλλο το κοινό δίκτυο που είναι το μέσο και το προαπαιτούμενο για την ελεύθερη διακίνησή μας.

Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Καλύτερα τωρα? Το υφο μου ηταν εξαιρετικα καταλληλο για την υπερασπιση απο την "αποψη" του κυριου ποιο πανω. Και θα μου επιτρεψεις αλλο η αποψη και αλλο το υπονοουμενο και η προσβολη. Δεν εχω δωσει δικαιωμα σε κανεναν

Ναι, είναι καλύτερα. Δεν καταλαβαίνω, βέβαια, πως προσβάλλεσαι από αυτό που έγραψε ο Παντελής, αλλά, πάμε παρακάτω......δηλαδή, αν υποστηρίξω κάτι που τυγχάνει να υποστηρίζει και ο Άδωνις ή οι πυρήνες της φωτιάς, αυτόματα τα χώνω στον άλλο γιατί μου κόλλησε ταμπέλα?

Τέλος πάντων, δεν χρειάζονται όλα αυτά. Μπορούμε να συνεννοηθούμε μια χαρά χωρίς χαρακτηρισμούς ακόμα και όταν διαφωνούμε.

Διόδια, και δη ιδιωτικοποιημένα, δίχως εναλλακτική, και όχι μόνο αυτό, αλλά και σε καίρια σημεία αξόνων οι οποίοι σε περιπτώσεις όπως προαναφέρεις λειτουργούν ως τμήμα, κατ' ουσία, του τοπικού δικτύου, όχι μόνο είναι αντίθετα στις κοινοτικές οδηγίες, αλλά και στο ίδιο το Σύνταγμα.
Είναι εκχώρηση προς εκμετάλλευση και μάλιστα αισχρή, ενός δημόσιου αγαθού.
.

Λειτουργουν οντως ετσι ή υπαρχει διαφορετικο "σκεπτικο" ?

Και ποιος ειναι υπευθυνος για την ορθη τηρηση του συνταγματος Τασο? Γιατι δεν εχει αντιδρασει?

Επειδή γράφω από ένα έρημο κινεζο-τάμπλετ και δεν ευκολύνομαι να τη διαβάσω τώρα... αυτή η ρημάδα η σύμβαση αναφέρει και την ΠΡΟ-πληρωμή διοδίων; Μήπως εχει καμια ημερμηνία παράδοσης; μήπως έχει καπακώσει τίποτε παλιότερες συμβάσεις; πόσο κόστισε ο κουφός λέει; μήπως για άλλες υποχρεώσεις όπως παράδρομοι; για οροφή στο κόστος και ποσοστά συμμετοχών;

Τελικά όσοι γνωρίζετε λεπτομέρειες της σύμβασης των διοδίων, δεν ξέρετε κάτι για τα παραπάνω θέματα;

Και ποιος ειναι υπευθυνος για την ορθη τηρηση του συνταγματος Τασο? Γιατι δεν εχει αντιδρασει?

Ο Λαός. Και τα Δικαστήρια, όταν καλούνται να εφαρμόσουν νόμο αντίθετο προς το Σύνταγμα. Πρακτικά ζήτημα σύγκρουσης προς το Σύνταγμα θα ανακύψει όταν κληθεί κάποιο δικαστήριο να κρίνει τις συνέπειες από την άρνηση πληρωμής σε τέτοιου τύπου διόδια.

Φυσικά από την κυβέρνηση -τις όποιες κυβερνήσεις- το Σύνταγμα αντιμετωπίζεται πάντα ως αγκάθι που προσπαθούν να παρακάμψουν. Σκέψου μόνο αυτό, πόσες φορές έχουν γίνει κανονικά και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος εκλογές στη χώρα μας από τη μεταπολίτευση κι εντεύθεν.