Dirac

Πως αγοράζει κάποιος το Dirac και σε τιμη
Και αν αξίζει τον κόπο
Μιλάω για ενισχυτή Denon AVC X 6800H
https://www.dirac.com/products/ και διαλέγεις τον ενισχυτή σου και σου βγάζει τις τιμές για τα διαθέσιμα για τον ενισχυτή σου προϊόντα. Το καλύτερο που μπορεί να πάρει ο X6800H είναι το πλήρες πακέτο Dirac (ART Bundle), δηλαδή Dirac Live Full Bandwidth + Bass Control + Active Room Treatment.
Έχασες την Black Friday προσφορά που είχανε 20% έκπτωση αυτοί, και εγω 25%.

Τώρα παίρνεις στην κανονική τιμή από το Dirac.com ή με μια μικρή έκπτωση της τάξης 10% που μπορώ να κάνω εγω.

Μια διευκρίνιση για να καταλάβω το Dirac είναι λογισμικό εγκαθίστανται ιντερνετικά η πλακέτα που τοποθετείται στον Denon

Μια διευκρίνιση για να καταλάβω το Dirac είναι λογισμικό εγκαθίστανται ιντερνετικά η πλακέτα που τοποθετείται στον Denon

Λογισμικό που παντρεύεται με τον -συγκεκριμένο- ενισχυτή (που σημαίνει ότι αν τον πουλήσεις φεύγει μαζί του, δεν μπορείς να το βάλεις στον επόμενο που θα πάρεις). Χρειάζεται επίσης ειδικό μικρόφωνο (Umik) και υπολογιστή για να τρέξει. Α, και αρκετό διάβασμα και χρόνο να ασχοληθείς!

Βασίλη σ ευχαριστώ!!! :)

Θα το κοιτάξω σίγουρα ξανά το γραφημα που έβγαλε πριν το χρησιμοποιήσω και τα κλάψω τα κασελοκουτακια μου!!! :LOL:

To έτρεξα βιαστικά και για να δώ πως είναι σε πρώτη φάση..

Εκ πρώτης δεν βρήκα που ειναι αυτό με τα subgroups....Ίσως βγαίνει όταν κάνεις εκ νεου τις μετρήσεις από την αρχή?? Δεν ξέρω...

Εικόνα απο διαδύκτιο...

View attachment 262000

Ίσως ποστάρω και εδώ κανα screenshot να μου πεις γνώμη...:)

Το F-support Low να προσέχεις. Αν εκεί έχει ας πούμε 50Hz, και το ηχείο είναι δορυφόρος με 5.25" woofer, βουρ το αλλάζεις και το πας στα 80Hz ακόμα και 90Hz ανάλογα το πόσο καλός είναι ο δορυφόρος.
Κανονικά θέλει μετρήσεις των ηχείων σε ανηχοϊκό θάλαμο, ή έστω near-field/ground plane για να ξέρεις τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν τα ηχεία σου, και έτσι να αποφασίζεις από ποιά συχνότητα και πάνω θα βοηθάνε τα άλλα ηχεία.
Αν τώρα βάλεις ένα Klipsch RP-500m να παίζει από τα 40Hz support και παίζεις σε εντάσεις reference και άνω... δεν θα την βγάλει καθαρή για πολύ το μεγάφωνο.

• Like
Reactions: djmnv81
Αν τώρα βάλεις ένα Klipsch RP-500m να παίζει από τα 40Hz support και παίζεις σε εντάσεις reference και άνω... δεν θα την βγάλει καθαρή για πολύ το μεγάφωνο.

Σε τέτοια περίπτωση θα ανησυχούσα περισσότερο για τα αυτιά του παρά για το μεγάφωνο. Το ηχείο το αλλάζεις εξάλλου.

Σε τέτοια περίπτωση θα ανησυχούσα περισσότερο για τα αυτιά του παρά για το μεγάφωνο. Το ηχείο το αλλάζεις εξάλλου.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Εκτός και αν εννοείς επειδή είναι Klipsch :D

Η Reference στάθμη είναι safe για 8 ώρες χοντρικά την ημέρα αν πρόκειται για νορμάλ υλικό (ταινίες) και όχι test tone συνεχόμενο.

Λογισμικό που παντρεύεται με τον -συγκεκριμένο- ενισχυτή (που σημαίνει ότι αν τον πουλήσεις φεύγει μαζί του, δεν μπορείς να το βάλεις στον επόμενο που θα πάρεις). Χρειάζεται επίσης ειδικό μικρόφωνο (Umik) και υπολογιστή για να τρέξει. Α, και αρκετό διάβασμα και χρόνο να ασχοληθείς!
Από το οποίο μπορεί να σε γλυτωσει(μερικώς) Το Ai? Ρωτάω γιατί είμαι στη φάση του φίλου με τον Denon, απομακρυσμένη επαρχία και οι εναλλακτικές μου ελάχιστες..

Από το οποίο μπορεί να σε γλυτωσει(μερικώς) Το Ai? Ρωτάω γιατί είμαι στη φάση του φίλου με τον Denon, απομακρυσμένη επαρχία και οι εναλλακτικές μου ελάχιστες..

Τίποτα δε μπορεί να σου κάνει το AI, το πολύ πολύ να σου δώσει καμιά συμβουλή για την τοποθέτηση/συνδεσμολογία (που κι αυτή δεν την εμπιστεύεσαι τυφλά). Καλύτερη εναλλακτική από τo Dirac θα ήταν να φροντίσεις το χώρο σου με panels κλπ, αλλά είναι αντίστοιχα (ή μάλλον περισσότερο) ακριβό και πολύ συχνά αδύνατο λόγω περιορισμών.

• Like
Reactions: sakplat
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά. Εκτός και αν εννοείς επειδή είναι Klipsch :D

Η Reference στάθμη είναι safe για 8 ώρες χοντρικά την ημέρα αν πρόκειται για νορμάλ υλικό (ταινίες) και όχι test tone συνεχόμενο.

Αυτά τα λένε αυτοί που από το πολύ reference level listening πλέον χρειάζονται 100db+ γκάζια για να ακούσουν μουσική. :p

Το F-support Low να προσέχεις. Αν εκεί έχει ας πούμε 50Hz, και το ηχείο είναι δορυφόρος με 5.25" woofer, βουρ το αλλάζεις και το πας στα 80Hz ακόμα και 90Hz ανάλογα το πόσο καλός είναι ο δορυφόρος.
Κανονικά θέλει μετρήσεις των ηχείων σε ανηχοϊκό θάλαμο, ή έστω near-field/ground plane για να ξέρεις τι μπορούν και δεν μπορούν να κάνουν τα ηχεία σου, και έτσι να αποφασίζεις από ποιά συχνότητα και πάνω θα βοηθάνε τα άλλα ηχεία.
Και τα 6 δορυφοράκια είναι τα 600 mii. Aν λέω αν..... πιστέψουμε τα specs των κλιπς .... έχουν αυτα τα specs ωσ εύρος...
  • Απόκριση Συχνότητας: 44 - 25000 Hz . Νομίζω και πριν το ART τα είχα κόψει στα 60Hz ελέω σημαντικού αποθέματος ρεύματος από τα ενισχυτικά... αλλά και για να κρατησω για ακομα μερικα χρόνια την πλακέτα των SPL150 ατόφια...:LOL:
Λοιπόν κάτσε να μπώ για κανα screenshot...

Επιπρόσθετα δεν ξερω πως βγαινει ο πινακας με τα subgroups που ποσταρα και πιο πάνω.......

Οι τελίτσες τι δείχνουν................ ω ρε Βασίλη........τι τα θέλωωω:ROFLMAO: Audussey και ξερο ψωμί!!!

Reference εντασεις ποτε...μέχρι το 70db στο volume knob να παώ σε θέαση ταινιών...και πολύ είναι με την σύζυγο δίπλα...

Mερικά μονο screenshot έτσι για την πλάκα μας.... (Θεωρία δεν εχω διαβασει ακόμα...απλα πατησα το calculate...)

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Last edited:
Δεν υπάρχουν και πολλές λύσεις.
Ειδικός που έρχεται στον χώρο σου, και εκτός του Dirac μπορεί να σου διορθώσει και άλλα πράγματα.

Ειδικός εξ' αποστάσεως να σου κάνει τις μετρήσεις και ρυθμίσεις (εσύ θα πρέπει να πάρεις μικρόφωνο και boom stand και να βάζεις το μικρόφωνο στις θέσεις για τις μετρήσεις).

3η επιλογή. Όλα μόνος σου. Διαβάζεις αν βρεις κάποιον καλό οδηγό και κάνεις κάτι. Still better than nothing. Αν διαβάσεις και λίγη θεωρία ακουστικής χώρων και τι θέλουμε να καταφέρουμε, μπορείς να το πας και ένα βήμα παρακάτω. Για ίδια δουλειά με τον επαγγελματία προφανώς το ξεχνάς.

• Like
Αυτά τα λένε αυτοί που από το πολύ reference level listening πλέον χρειάζονται 100db+ γκάζια για να ακούσουν μουσική. :p
''Ω ω ω καλά καλά, αδιάφορο'' TM :LOL:

Eπίσημος οδηγός Dirac ART . (αμα δεν διαβασεις manual δεν προκόβεις ).

Βρήκαμε και τον πίνακα ο οποίος και μας εμφανίζεται αφού πατήσουμε τις τρεις τελιτσες στα Subgroup.

F support Low and High.jpg

Ας πάμε τώρα στο δια ταύτα τεστάροντας πως ήταν πριν οι μετρήσεις σε προ Dirac Live εποχή και να τις συγκρίνουμε με το Dirac Live , Bass Control and Dirac ART.... (σημείωση : oι μετρήσεις είναι άνευ χαλιού μπροστά. Θα διεξαχθούν νεότερες και με χαλί ).

DIRAC OFF

Dirac Off.jpg

DIRAC LIVE ON

Dirac Live ON .jpg

BASS CONTROL

Bass Control version 2.jpg

DIRAC ART

Dirac ART On.jpg

• Like