Dirac

Ο κέρσορας του ποντικιού σου ολοένα και πλησιάζει προς το μαγικό κουμπί!!😁

Απλά φίλε θελει περισσότερο μελετη το αρτ...πως θα βαλεις τα groups , αποκοπες τα -db ktl)

Μα αυτό είναι το μόνο που με κρατάει, σιγά τώρα τα δυόμιση κατοστάρικα, μια χαλαρή μπριζολοφαγία στου Peter Luger (εκεί έχει φτάσει η φάση). :P

Απλά δεν θέλω να μπλέκω πάλι σε ξενύχτια με μικρόφωνα κλπ. Αλλά παράλληλα με τρώει κιόλας.

Last edited:
  • Haha
Reactions: djmnv81
Μα αυτό είναι το μόνο που με κρατάει, ότι δεν θέλω να μπλέκω πάλι σε ξενύχτια με μικρόφωνα κλπ. Αλλά παράλληλα με τρώει κιόλας.
Όλες αυτες τις μετρήσεις ξανα , τις γλυτωνεις , εαν δεν εχεις πειραξει χιλιοστό από τα ηχεία σου κσι με την προυπόθεση πως ειχες κάνει ευλαβικη ψυχαναγκαστικη μετρηση με χάρακα και διαβήτη..στην αρχική και σε dead silent χώρο!!! :)

Φορτώνεις αυτες κ έγφυγες!!!

... και τι κατάλαβαν, τους τον έθαψες! :P
Τι να καταλάβουν; Δεν τον έδωσαν τσάμπα, πληρωμένος κανονικά.

Δεν έπαιζε καλά, τί να κάνουμε δλδ, να λέμε τι ωραία πρόσοψη έχει, τι ωραία μενού κλπ από το διαφημιστικό φυλλάδιο;

Φοβερό μηχάνημα , απίστευτος ήχος , δύσκολο για εμενα κ για αρκετους ημιμαθείς λειτουργικό και υποστήριξη - προδοσία τελικά από εταιρεία για τους κατόχους όλους αυτής της σειράς των μοντέλων με απουσία λόγω αδυναμίας hardware του ντιρακ αρτ...(Και Μακάρι να διαψευστώ για το τελευταίο)....εαν εμφανιστει εδω θα είμαι κ πάλι δεν θα κρυφτώ!!!

Τι κλάμα θα είχα ρίξει έκτοτε.....😂😂

Κλάμα που ο κ. Δημητρης το είπε πιο συνετά και διακριτκά σε προηγούμενο του ποστ περι άρνησης επενδυσης ξανα των χρημάτων του σε αυτην την ζωή στην αρκαμ...😂

Μάλλον πρέπει να δώσω μια διευκρίνιση εδώ..

Τον Arcam τον έχω πάνω από χρόνο και τον έχω ευχαριστηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο AVR είχα στο παρελθόν (6-7 μηχανήματα, 23 χρόνια and counting..).

Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανοιώσει που τον αγόρασα γιατί πολύ απλά όταν τον είχα αγοράσει ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα.

Τώρα, αν έναν χρόνο μετά βγήκε ένα νέο software το οποίο δεν υποστηρίζεται, και μάλιστα λόγω περιορισμών στο hardware (κατά δήλωση του κατασκευαστή), δεν έχω πολλά να τους καταλογίσω.

Γιαυτό και έγραψα ότι αν αγόραζα τώρα AVR δεν θα έπαιρνα Arcam.

Δεν έγραψα ποτέ ότι δεν θα αγόραζα ποτέ ξανά Arcam στον αιώνα των άπαντα. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να γράψω κάτι τέτοιο.

Μάλλον πρέπει να δώσω μια διευκρίνιση εδώ..

Τον Arcam τον έχω πάνω από χρόνο και τον έχω ευχαριστηθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο AVR είχα στο παρελθόν (6-7 μηχανήματα, 23 χρόνια and counting..).

Σε καμία περίπτωση δεν έχω μετανοιώσει που τον αγόρασα γιατί πολύ απλά όταν τον είχα αγοράσει ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα.

Τώρα, αν έναν χρόνο μετά βγήκε ένα νέο software το οποίο δεν υποστηρίζεται, και μάλιστα λόγω περιορισμών στο hardware (κατά δήλωση του κατασκευαστή), δεν έχω πολλά να τους καταλογίσω.

Γιαυτό και έγραψα ότι αν αγόραζα τώρα AVR δεν θα έπαιρνα Arcam.

Δεν έγραψα ποτέ ότι δεν θα αγόραζα ποτέ ξανά Arcam στον αιώνα των άπαντα. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να γράψω κάτι τέτοιο.
Καλημέρα Δημήτρη !

Eυχαριστώ που τοποθετήθηκες ! Δεν αμφισβήτησα επουδενί κανένα μηχάνημα και πόσο τον εχεις ευχαριστηθεί. Εξάλλου ξεκάθαρα το αναφέρω και πιο πάνω...και στην τελική δεν μου πεύτει και λόγος να αμφισβητήσω ποσο κατι αρεσει σε κάποιον.

Ορμώμενος από την τοποθέτηση σου και σόρυ εαν χρησιμοποίησα την φράση σου και γενικά σε ενέπλεξα , εγώ εξέλαβα πως εάν αγόραζες τώρα AVR σίγουρα δεν θα ήταν αυτή η μάρκα στις επιλογές σου. Που θεώρησα διαβάζοντασ αυτό πως εαν δεν υπήρχε για εσενα σοβαρός λόγος περί ART , δεν θα είχες αναφερθεί καν σε αυτήν την διατύπωση και απλα θα το προσπερνούσες καθώς δεν θα ήταν key point για εσένα...σύμφωνοι μέχρι εδώ ??

Αυτο που παραποίησα σε εισαγωγικά , (και αυτο είναι στην ουσία το λάθος μου εδώ , γιατι έκρινα με το δικό μου φτωχό μυαλό ) , είναι πως ούτε και στο μέλον θα ήθελα να ακουμπήσω προσωπικά τα χρήματα μου (και δεν ειναι και λίγα) σε ένα premium and state of the art προιόν που εξέθεσε όλους τους καταναλωτές που το εμπιστεύθηκαν , αναφορικά με την υποστήριξη του από την κατασκευτάστρια εταιρεία τόσο στο αρτ ( για λογους "ασυμβατότητας ") όσο και στην χωρίς κανένα λόγο πολυπλοκότητα του λογισμικού του όσο κ για άλλες μικρολεπτομέρειες που διαβαζω απο χρήστες του στο νετ... εστω και για το πρεστίζ...και ας μην το έτρεχες ποτε...

Και πόσο μάλον να την εμπιστευόμουν ξανα σε μελλοντική αγορά...κρεμώντας με σε μια ανάλογη των επόμενων μοντέλων ( που με το καλό θα βγούν) περίπτωση......αλλά έτσι σκεφτομαι εγώ και ίσως και καποιοι ακόμα χιλιάδες κατοχοι αρκαμ στο νετ...

Δυστυχώς για εμένα ότι "γράφει" δεν "ξεγράφει" .

Ετσι δεν σκέφτεσαι όμως εσύ και ζητώ σόρυ αν περασα λάθος μηνυμα εδώ!!! :)

OK. Τώρα, θα αγόραζες arcam ή marantz? Εδώ σε θελω.

Βάλε και Denon γιατί σε αυτές τις τιμές παίζουν διαφορές και σε Denon καμιά φορά βγαίνει να πάρεις το μεγαλύτερο μοντέλο.

Ναι, με τις διαφορές στον ήχο φυσικά μεταξύ τους αλλά συνήθως σου βγαίνει η πιο πάνω πλατφόρμα.

Ας το γράψω για τρίτη φορά λοιπόν: προσωπικά αν έπρεπε να αγοράσω τώρα AVR δεν θα αγόραζα κάποιον που δεν υποστηρίζει ART οπότε αναγκαστικά δεν θα αγόραζα Arcam.

Και για να σε προλάβω, δεν ξέρω τι θα αγόραζα. Δεν ξέρω ποιες θα ήταν οι επιλογές μου. Δεν έχω ασχοληθεί τόσο γιατί δεν ψάχνω να αλλάξω τον Arcam.

Καλημέρα Δημήτρη !

Eυχαριστώ που τοποθετήθηκες ! Δεν αμφισβήτησα επουδενί κανένα μηχάνημα και πόσο τον εχεις ευχαριστηθεί. Εξάλλου ξεκάθαρα το αναφέρω και πιο πάνω...και στην τελική δεν μου πεύτει και λόγος να αμφισβητήσω ποσο κατι αρεσει σε κάποιον.

Ορμώμενος από την τοποθέτηση σου και σόρυ εαν χρησιμοποίησα την φράση σου και γενικά σε ενέπλεξα , εγώ εξέλαβα πως εάν αγόραζες τώρα AVR σίγουρα δεν θα ήταν αυτή η μάρκα στις επιλογές σου. Που θεώρησα διαβάζοντασ αυτό πως εαν δεν υπήρχε για εσενα σοβαρός λόγος περί ART , δεν θα είχες αναφερθεί καν σε αυτήν την διατύπωση και απλα θα το προσπερνούσες καθώς δεν θα ήταν key point για εσένα...σύμφωνοι μέχρι εδώ ??

Καλημέρα,

Συμφωνούμε. Για μένα κάποιος που θα κινηθεί σε αυτή την κατηγορία τιμής αυτή την εποχή θα πρέπει να αγοράσει μηχάνημα που να υποστηρίζει και ART.

Αυτό το λέω κάνοντας την θεώρηση ότι για να κινείται σε αυτή την κατηγορία τιμής θα έχει και τα ανάλογα συνοδά (ηχεία, sub) που θα είναι σε θέση να ωφεληθούν από το ART.

Εξαίρεση αποτελούν αυτοί που έχουν τόσο καλά φροντισμένο χώρο που δεν έχουν ανάγκη το ART, αλλά αυτοί πρέπει να είναι ελάχιστοι.

Αυτο που παραποίησα σε εισαγωγικά , (και αυτο είναι στην ουσία το λάθος μου εδώ , γιατι έκρινα με το δικό μου φτωχό μυαλό ) , είναι πως ούτε και στο μέλον θα ήθελα να ακουμπήσω προσωπικά τα χρήματα μου (και δεν ειναι και λίγα) σε ένα premium and state of the art προιόν που εξέθεσε όλους τους καταναλωτές που το εμπιστεύθηκαν , αναφορικά με την υποστήριξη του από την κατασκευτάστρια εταιρεία τόσο στο αρτ ( για λογους "ασυμβατότητας ") όσο και στην χωρίς κανένα λόγο πολυπλοκότητα του λογισμικού του όσο κ για άλλες μικρολεπτομέρειες που διαβαζω απο χρήστες του στο νετ... εστω και για το πρεστίζ...και ας μην το έτρεχες ποτε...

Και πόσο μάλον να την εμπιστευόμουν ξανα σε μελλοντική αγορά...κρεμώντας με σε μια ανάλογη των επόμενων μοντέλων ( που με το καλό θα βγούν) περίπτωση......αλλά έτσι σκεφτομαι εγώ και ίσως και καποιοι ακόμα χιλιάδες κατοχοι αρκαμ στο νετ...

Δυστυχώς για εμένα ότι "γράφει" δεν "ξεγράφει" .

Ετσι δεν σκέφτεσαι όμως εσύ και ζητώ σόρυ αν περασα λάθος μηνυμα εδώ!!! :)

Εδώ είναι που βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Εγώ δεν θεωρώ ότι η Arcam με "εξέθεσε", καθότι το συγκεκριμένο μηχάνημα σχεδιάστηκε πάνω από 3 χρόνια πριν ανακοινωθεί το ART. Δεν υπήρχε τρόπος να εξασφαλίσουν συμβατότητα με αυτό.

Αυτά που λες για πολύπλοκο λογισμικό κτλ πρώτη φορά τα ακούω, αλλά δεν μου κάνουν και εντύπωση. Καταλαβαίνω ότι στον πολύ κόσμο μπορεί να πέσει κάπως "βαρύ".

Για μένα έπρεπε να είναι ακόμα πιο πολύπλοκο αν αυτό σημαίνει πιο "δυνατό". :D

Γιαυτό υπάρχουν βέβαια και οι επαγγελματίες εγκαταστάτες.

Τη στιγμή που μιλάμε για μηχανήματα που ξεκινάνε από τα 4Κ, δεν είναι παράλογο να μπατζετάρεις και 100-200€ για την εγκατάσταση / ρύθμιση, αν εσύ δεν έχεις την όρεξη να διαβάσεις μερικά πράγματα.

• Like
Reactions: takisot and djmnv81
Ας το γράψω για τρίτη φορά λοιπόν: προσωπικά αν έπρεπε να αγοράσω τώρα AVR δεν θα αγόραζα κάποιον που δεν υποστηρίζει ART οπότε αναγκαστικά δεν θα αγόραζα Arcam.

Και για να σε προλάβω, δεν ξέρω τι θα αγόραζα. Δεν ξέρω ποιες θα ήταν οι επιλογές μου. Δεν έχω ασχοληθεί τόσο γιατί δεν ψάχνω να αλλάξω τον Arcam.

Εμ αυτό ειναι το θέμα (γιατι προφανώς το ART θα έρθει και στους Arcam (αν όχι σε αυτά, σίγουρα στα επόμενα μοντέλα) - εξάλλου ήταν από τις πρώτες εταιρίες που υποστήριξαν το Dirac (σε δύσκολες εποχές / στην αρχή του - εξ' ου και τα προβλήματα που υπήρχαν τότε)).

Δλδ αν τωρα ειχες να επιλέξεις μεταξύ ενός καλού ενισχυτικά / προενισχυτικά / γενικά ηχητικά μηχανήματος χωρις ART (αλλα με RC + BC) έναντι ενός υποδεέστερου αλλά με ART (γιατί αυτή ειναι μια πρακτική επιλογή σήμερα), ποιο θα επέλεγες;

Για εμενα η απάντηση ειναι προφανης:

Το (όποιο) DSP οπου μπορεις, το αποφεύγεις, τα λεφτά πρεπει να τα ρίχνεις καταρχήν στην ''εγγενή'' ποιότητα ενός μηχανήματος.

Οποτε αν ο χωρος δεν έχει πολύ σοβαρά και ανεπίλυτα με άλλον τρόπο (βλ. room treatment) προβλήματα, η εγγενής ποιότητα ειναι το νο.1.

Αλλά και πάλι, στην περίπτωση που χρειαζόμουν το ART (το οποίο ομως ξαναλέω πρέπει να δούμε και τι παραπάνω τελικά δίνει σε σχέση με το RC + BC), δεν θα επεφτα σε ηχητικά υποδεέστερο μηχάνημα (από το όποιο θεωρεί standard του ο καθένας), μόνο και μόνο για να πάρω το ART (αυτό που είπες κι εσύ πιο πριν δλδ).

Οποτε πρακτικά, εγώ προσωπικά (και με αυτα που έχω ακούσει) αν πήγαινα τωρα για AVR θα πήγαινα σε εναν ''μικρό'' Arcam (με DL + BC) ή το λιγότερο που θα κοιτούσα σε Marantz ειναι ο Cinema 40.

Απο την αλλη καταλαβαίνω (χωρις να συμφωνώ, προφανως), αυτούς που χαίρονται τελικά περισσότερο με όλα τα ''features'' (και τα σχετικά λαμπάκια να ανάβουν) παρά με τον ήχο αυτό καθαυτό. Εξάλλου ο ήχος είναι κάτι υποκειμενικό και επίσης ειναι λίγοι αυτοί που έχουν την δυνατότητα να ακούσουν και να κρίνουν σωστά πολλά μηχανάκια (και στις σωστές συνθήκες) ώστε να μπορούν τελικά να κάνουν συγκρίσεις.

Για μένα κάποιος που θα κινηθεί σε αυτή την κατηγορία τιμής αυτή την εποχή θα πρέπει να αγοράσει μηχάνημα που να υποστηρίζει και ART.
Σε αυτην την κατηγορία τιμής (5.500 έχει ο Αρκαμ από τυχαιο Greek shop) προσωπικά εάν ήθελα ντε και καλά ART το μυαλό μου θα έπαιζε μονoπωλιακά στο παρακάτω εαν έψαχνα για αντίστοιχο και ποιοτικότατο προ... :

- Marantz AV20... στα 5.6Κ

Εάν δεν είχα τελικούς ή δεν είχα εν τέλει για ολα τα κανάλια , θεωρώ πως θα κοιταζα τα παρακάτω :

- Marantz Cinema 30 στα 4.7Κ
- Denon AVC 10H στα 4.6Κ
- Denon AVC 1H στα 5.6Κ

Εαν όμως δεν καιγόμουν για ART , ποσο δυσκολο θα ήταν να αποφασίσω εαν θα πάρω Αρκαμ ή έναν Denon 3800 για τις στερεο και πολυκαναλικες ανησυχίες μου !! :)

Στις 13 Ιανουαρίου κάνει launch ο AV30 και ο AMP30. Άρα υπάρχει χρόνος για να το σκεφτεί κάποιος και να του έρθει οικονομικότερα και με seperates.

Πάω να διαβάσω τα toolkit και των δυο τώρα... ;)

• Like
Το τσίμπησα (σιγά μη το γλίτωνα), τώρα να δούμε πότε θα βρω χρόνο να κάνω τη δουλειά. Είναι τόσο πήχτρα το πρόγραμμα μέχρι Χριστούγεννα, που με βλέπω για καλό Γενάρη (και αν), αλλά τουλάχιστον γλίτωσα αυτά τα $60 λόγω BF. :P

Το τσίμπησα (σιγά μη το γλίτωνα), τώρα να δούμε πότε θα βρω χρόνο να κάνω τη δουλειά. Είναι τόσο πήχτρα το πρόγραμμα μέχρι Χριστούγεννα, που με βλέπω για καλό Γενάρη (και αν), αλλά τουλάχιστον γλίτωσα αυτά τα $60 λόγω BF. :P
Το έτρεξα με τις παλιές μετρήσεις. Επιπρόσθετα δεν πείραξα γρι από ρυθμίσεις αφήνοντας τα όλα στο έρμαιο του αυτόματου πιλότου , τα φόρτωσα στο preset 3 και μένει το τελικό ηχητικό τσεκ...όταν με το καλό βρω τον απαιτούμενο χρόνο..... " It used 93 out of 94 filters στον μαραντζ μου.

Σίγουρα θελει μεγαλύτερη εμβάθυνση - μελετη κτλ για να το φερεις εκει που πρέπει με τα γκρουπ που πρέπει!!

Θα γράψω και εγώ σχετικά εδώ με την πρώτη ευκαιρία μόλις το ακούσω...:)

Το έτρεξα με τις παλιές μετρήσεις. Επιπρόσθετα δεν πείραξα γρι από ρυθμίσεις αφήνοντας τα όλα στο έρμαιο του αυτόματου πιλότου , τα φόρτωσα στο preset 3 και μένει το τελικό ηχητικό τσεκ...όταν με το καλό βρω τον απαιτούμενο χρόνο..... " It used 93 out of 94 filters στον μαραντζ μου.

Σίγουρα θελει μεγαλύτερη εμβάθυνση - μελετη κτλ για να το φερεις εκει που πρέπει με τα γκρουπ που πρέπει!!

Θα γράψω και εγώ σχετικά εδώ με την πρώτη ευκαιρία μόλις το ακούσω...:)
Το νου σου με τα όλα στο auto.
Κάνει διάφορες κακές μαντεψιές και μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων.
π.χ. έβαλε σε δορυφόρο με 5.25" woofer να παίζει από τα 40Hz και να συνεισφέρει από αυτή την χαμηλή συχνότητα στα υπόλοιπα speaker groups.
Αν ο δορυφόρος δεν ήταν βαρβάτος κατασκευαστικά θα είχε φύγει το μεγάφωνο από την βάση του παίζοντας το σε reference levels :D

• Wow
Το νου σου με τα όλα στο auto.
Κάνει διάφορες κακές μαντεψιές και μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων.
π.χ. έβαλε σε δορυφόρο με 5.25" woofer να παίζει από τα 40Hz και να συνεισφέρει από αυτή την χαμηλή συχνότητα στα υπόλοιπα speaker groups.
Αν ο δορυφόρος δεν ήταν βαρβάτος κατασκευαστικά θα είχε φύγει το μεγάφωνο από την βάση του παίζοντας το σε reference levels :D
Βασίλη σ ευχαριστώ!!! :)

Θα το κοιτάξω σίγουρα ξανά το γραφημα που έβγαλε πριν το χρησιμοποιήσω και τα κλάψω τα κασελοκουτακια μου!!! :LOL:

To έτρεξα βιαστικά και για να δώ πως είναι σε πρώτη φάση..

Εκ πρώτης δεν βρήκα που ειναι αυτό με τα subgroups....Ίσως βγαίνει όταν κάνεις εκ νεου τις μετρήσεις από την αρχή?? Δεν ξέρω...

Εικόνα απο διαδύκτιο...

560528305_25253705424233047_1407068985919836612_n.jpg

Ίσως ποστάρω και εδώ κανα screenshot να μου πεις γνώμη...:)

Πως αγοράζει κάποιος το Dirac και σε τιμη
Και αν αξίζει τον κόπο
Μιλάω για ενισχυτή Denon AVC X 6800H