Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Εξαρτάται φίλτατε, και για όλα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να ρέει "άπλετη χαρτούρα" στη τσέπη κάποιου. Τσιμπάς αυτόν εδώ, και τον βάζεις να παίξει σε 100 ίντσες κάδρο. Με τα 600 nits φωτεινότητα περίπου που θα σου δώσει, βλέπεις μια χαρά ωραιότατο 4K HDR... :grandpa:

Το πως θα παίζει βέβαια μετά από 1.000 ώρες λειτουργίας, αυτό είναι ένα άλλο θέμα... :flipout:

Ποιό; Αυτό το καντήλι που είδαμε στην έκθεση; :flipout:

Όσο οι προβολείς επιμένουν να κάνουν γραμμική μετατροπή του ST.2084 στο φως που βγάζουν, αν δεν πιάσουν τα 1000 nits, η απεικόνιση του HDR σε αυτούς θα είναι συνυφασμένη με μουντάδα και κρασαρισμένα μαύρα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Τα γνωριζω αυτα φιλτατε Παναγιωτη.
Ειμαι σε μια φαση (απο το 2012) που περιμενω να δω πλυμμηρα bluray κυκλοφοριων 4Κ.
Σημερα εχουμε 2017 (Μαιο) .... και περπαταμε ....

Ναι, αλλά τα νούμερα προκαλούν πολύ μεγάλη έκπληξη, σε όποιον δεν τα γνωρίζει. Δες π.χ., από εδώ, ότι οι ενοικιάσεις στα dvd το 2102 στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δεκαπενταπλάσιες από αυτές των Bluray!

Ποιό; Αυτό το καντήλι που είδαμε στην έκθεση; :flipout:

Όσο οι προβολείς επιμένουν να κάνουν γραμμική μετατροπή του ST.2084 στο φως που βγάζουν, αν δεν πιάσουν τα 1000 nits, η απεικόνιση του HDR σε αυτούς θα είναι συνυφασμένη με μουντάδα και κρασαρισμένα μαύρα...

Φίλτατε, διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως, αλλά δεν θα το συζητήσουμε εδώ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Φίλτατε, διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως, αλλά δεν θα το συζητήσουμε εδώ...

Δεν υπάρχει κάτι να διαφωνήσεις. Όταν δεις τον συγκεκριμένο προβολέα να παίζει υλικό HDR, τότε μπορούμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει κοινό σημείο αναφοράς... :silly:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Ναι, αλλά τα νούμερα προκαλούν πολύ μεγάλη έκπληξη, σε όποιον δεν τα γνωρίζει.
Δες π.χ., από εδώ, ότι οι ενοικιάσεις στα dvd το 2102 στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δεκαπενταπλάσιες από αυτές των Bluray!

Δεν διαφωνω σ'αυτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Ναι, αλλά τα νούμερα προκαλούν πολύ μεγάλη έκπληξη...

οι ενοικιάσεις στα dvd το 2102 στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι δεκαπενταπλάσιες από αυτές των Bluray!

Πράγματι.
Τόλεγαν οτι το BluRay είναι πολύ δύσκολο να επικρατήσει, κι αν το κάνει θ´ αργήσει πολύ, αλλά δεν περίμενα τόσο... :worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Σκεψου λοιπον που βρισκομαστε με το 4K BD .... :icon15:

Δες ξανά το post του Παναγιώτη και τη χρονολογία.... -bye-

Δεν βλεπω τι μου διαφευγει ! :chinscratch:

H μωβ γραμμη του Bluray (που αν δεν κανω λαθος ειναι 2Κ υλικο) ειναι ... στα πατωματα.
ΔΕΝ υπαρχει καν γραμμη για 4Κ (Bluray). Μηπως αναφερεσαι οτι καθε καμπυλη ... σταματα στο 2012 ?

Τίποτα δεν σου διαφεύγει. Αυτό που (φαντάζομαι) ότι εννοεί ο Στρατηγός, είναι ότι το 2012 δεν υπήρχαν φυσικά τα δισκάκια Bluray 4K για να φαίνονται στο διάγραμμα.

Το ρεζουμέ για μένα, είναι το εξής: Αν στις πιο προηγμένες αγορές του πλανήτη, όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, το Bluray δέκα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, δεν έχει καταφέρει όχι να εκπαραθυρώσει, αλλά ούτε καν να ξεπεράσει σε πωλήσεις και ενοικιάσεις το dvd, από όποια σκοπιά του μάρκετινγκ και αν το δεις, δεν μπορεί παρά να κριθεί σαν ένα αποτυχημένο εμπορικά φορμά.

Και δεν είναι θέμα οικονομικό, δεν τίθεται καν. Εδώ και πολλά χρόνια τα Bluray players είναι πάμφθηνα, το ίδιο και τα δισκάκια.

Να μην πούμε καν για τα δισκάκια Bluray 4K, που ουσιαστικά είναι όλα τρία σε ένα πακέτο, όσα πωλούνται μέχρι στιγμής. Δηλαδή μαζί με το δισκάκι Bluray 4K, παίρνεις και το απλό Bluray, αλλά και το Ultra Violet copy. Κάποια μάλιστα είναι τέσσερα σε ένα, δηλαδή όλα τα προηγούμενα, συν το δισκάκι με το έξτρα υλικό...

Και σε διπλανό θέμα αναρωτιόμαστε εάν το μέλλον είναι το streaming.
Η αγορά όπως φαίνεται δείχνει τον δρόμο που δυστυχώς ούτε η Sony ούτε η Toshiba έβλεπαν την περιοδο του πολέμου των format.
Μόνο η Microsoft το μουρμουριζε ολίγον υποχθόνια αλλά κάνεις δεν την άκουγε .
Τότε την εκραζαν.

Δεν βλεπω τι μου διαφευγει ! :chinscratch:

Ο Παναγιώτης έκανε αναριθμιτισμό κι έγραψε, αντί για 2012, 2102... -bye-

Εγώ πάντως δεν θυμάμαι να λέει κάτι η Microsoft.
Άλλον θυμάμαι να το λέει στα ίσια, οτι το μέλλον είναι το στριμάρισμα.
Δικαιώνεται αλλά, όπως γίνεται συνήθως, μετά θάνατον.

205130-steve-jobs-steve-jobs-r-i-p.jpg

Ναι αλλα ... το στριμαρισμα ΑΠΑΙΤΕΙ τζαματη συνδεση.
Nα μην πεφτει ΠΟΤΕ η βελονα του ταχυμετρου κατω απο τα 30 mbps.
Ξερετε ποσοι κρατιουνται στις 24αρες ακομα ? (λογω κοστους βεβαια).
Οι μονοι που δεν θα χουν προβλημα θα ειναι ... οι 50αρηδες :flute:
(mbps, βεβαια :proud:). Γινεται αγορα streaming (στην χωρα μας)
μονο με οσους εχουν μεταβει στα 50 mbps ?

Mπορει καi να γινεται για συγκεκριμενες περιοχες (δεν εχω ψαξει καθολου τα περι Netflix).

Μάνο λίγο υπομονή σε 2-3χρονια max όλοι vdsl θα έχουμε στην Θεσσαλονίκη πιστεύω. Εκεί που είσαι εσύ μπορεί και λίγο νωρίτερα. Στα χρήματα η διαφορά είναι αμελητέα αν σκεφτείς πόσο ποιο γρήγορα πάει η σύνδεση. Έχω netflix και σε σπίτι με συνδεση με ταχυτητα 1.6mb/s μονο 1080P μπορούσες να δεις...τώρα που δυστυχώς είμαι με 1mb/s πάλι μόνο 1080p.

Ε μα αυτο λεω.
Αν ειναι να παω σε Netflix, θα επιθυμουσα να streamαρω 4Κ υλικο.
Οι ταχυτητες που αναφερεις ειναι για 2Κ (χαιρω πολυ -bye-)

Ε μα αυτο λεω.
Αν ειναι να παω σε Netflix, θα επιθυμουσα να streamαρω 4Κ υλικο.
Οι ταχυτητες που αναφερεις ειναι για 2Κ (χαιρω πολυ -bye-)
50" δεν εχεις. ?
Δεν θυμαμαι την αποσταση θεασης σου, αλλα πιστευεις οτι θα κερδιζες κατι απο την αναλυση του 4Κ. ?
Εκτος κι αν μιλας γενικα με το καταλληλο μεσο προβολης και αποσταση.

Σκεφτομαι ταυτοχρονα να αλλαξω και TV ... να παω στις 65".
Τωρα ειμαι στις 55". Στις 65" μαλλον δεν θα χω προβλημα.
Τωρα ειμαι στα 2.6 μετρα αποσταση (απο 55" οθονη.)

Ολοι εχουν φαγωθει να παρω προβολεα ! :laugh:
Εμενα πιρογα ... δεν με κανετε :angry:
(κατα το γνωστο ανεκδοτο)

Εγω παντως παιδια στην 65αρα 4Κ μου βλεπω και στα στρουμφακια πιξελιασματα και αλλοιωσεις εικονας στα backround (ουρανους κλπ) σε πολλα πλανα. Ακομα και στο πρωτο πλανο στο σημα της εταιρειας βλεπω διαβαθμισεις γραμμες στο πλανο απο πισω το γκρι/ασπρο στο αγαλμα. Ειναι δυνατον σε καθαρη 4Κ ταινια; Βλεπω μεσω zidoo x9s. Το ιδιο εβλεπα και στις 4Κ με hdmi capture. Εσεις το διακρινετε ή εχετε τζαμι εικονα παντου;

Το zidoo φταίει λογικά. Δοκίμασε έναν καινούργιο υπολογιστή με κάρτα γραφικών κατάλληλη για 4k και δες αν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Το zidoo φταίει λογικά. Δοκίμασε έναν καινούργιο υπολογιστή με κάρτα γραφικών κατάλληλη για 4k και δες αν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Εχω μονο ενα iMac 27αρι του 2012