Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Sky is the limit :proud:

Χωρις συμπιεση, για ενα μονο δευτερολεπτο ταινιας
3840 x 2160 x 3 byte χρωμα x 120 καρε = 2.985.984.000

Kοντα 3 GIGAbyte .... το δευτερολεπτο !!!! :blink:

Επιτηδες δεν εβαλα 8Κ αναλυση (για να μην ξεφωνηθω απο το φορουμ :rolleyes:)

Απάντηση: Re: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Μου φαίνεται ότι η ήμερα που ο tegonik θα αναβαθμίσει το setup του σε 4Κ θα σηματοδοτήσει αυτομάτως και την επιτυχία του format...:flipout:

Το Α/Κ Κολωνός που ανήκει ο Νίκος δεν πρόκειται να αναβαθμιστεί από κανέναν πάροχο πριν το 2020, οπότε "Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι". :flipout:

Η INALAN με τους ρυθμούς που επεκτείνεται, θεωρώ πιθανότερο να δω εξωγήινους να προσγειώνονται στο Σύνταγμα, παρά το δίκτυο της INALAN να φτάνει στον Νίκο πριν περάσουν καμιά δεκαριά χρόνια τουλάχιστον. :slapface:

Οπότε, όταν θα αποφασίσει ο Νίκος να υιοθετήσει το 4Κ, εμείς θα βάζουμε ήδη υπότιτλους στο τουλάχιστον... :flipout:

Μα γι'αυτό δεν αναβαθμίζομαι....μάντης είσαι;αλλιώς θα είχα πάρει μέχρι και ψυγείο 4κ..τι να λέμε..

Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βρε τεγκονικ, εσυ θα πας κατευθειαν σε ασυρματο 5G με 1 γιγαμπιτ ταχυτητα. Ασε τα γατακια να παιζουν με vdsl και 100 μεγαμπιτ.

Sky is the limit :proud:

Χωρις συμπιεση, για ενα μονο δευτερολεπτο ταινιας
3840 x 2160 x 3 byte χρωμα x 120 καρε = 2.985.984.000

Kοντα 3 GIGAbyte .... το δευτερολεπτο !!!! :blink:

Επιτηδες δεν εβαλα 8Κ αναλυση (για να μην ξεφωνηθω απο το φορουμ :rolleyes:)

Φυσικά ο υπολογισμός αυτός ισχύει ΜΟΝΟ αν μείνουμε στα 8bit ανά χρώμα...

Ναι ... προσπαθησα να τον "μαγειρεψω" προς τα κατω (τον υπολογισμο). :rolleyes:
Αν βαλουμε 10bit ανα χρωμα ... και ΚΥΡΙΩΣ ... αν βαλουμε 7680 x 4320 αναλυση

.... ΘΑ ΦΑΜΕ ΞΥΛΟ !!!! :laugh::laugh::laugh::laugh:

Σε ότι αφορά τις στρουμφίτες σε 4k,υπάρχουν κάποιοι μερακλήδες παραγωγοί που υποστηρίζουν το αληθινό 4k!Υποστηρίξτε τους,βρείτε τους!

Σκεφτείτε ότι το 1995 είχαμε υπολογιστές με 2GB σκληρούς δικούς. Μετά από 20 χρόνια έχουμε 3 4TB συν εξωτερικούς σκληρούς μέχρι 8TB χωρητικότητας. Το 2035 θα μετράμε PB και οι ταχύτητες θα είναι 1 2 3GB κατεβάσματος. Η εξέλιξη της τεχνολογίας αυτά κάνει. Προφανώς μέχρι τότε θα έχουμε 8K τηλεοράσεις και μια 75αρα oled 8K θα έχει κανα 1000αρικο.

Στο μεταξύ ο ant1 θα έχει ακόμα 4/3 κάδρο με 480p ανάλυση.

Send From Note 3 With S8 Port Rom

Επανέρχομαι στο θέμα των υπότιτλων στα αρχεία 4Κ HDR, γιατί πιστεύω ότι θα το βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα, όταν όλο και περισσότερα αρχεία θα είναι διαθέσιμα. Χτες βράδυ είδα στη Samsung όλο το Hacksaw Ridge από το αρχείο των 32GB που είχαν ανεβάσει οι Ρώσοι από HDMI capture. Το αρχικό αρχείο το είχα κατεβάσει από ένα ρώσικο public tracker και όταν το έβαλα να παίξει στη Samsung είχα κανονικά εικόνα μεν, αλλά δεν είχα καθόλου ήχο. Πήγα και κατέβασα λοιπόν από τον private tracker τον ήχο TrueHD από το Bluray της ταινίας ο οποίος έχει μέγεθος 4,2GB δηλαδή τετραπλάσιο μέγεθος από τις ματρόσκες 720p του ενός γίγα που τρελαίνεται να βλέπει ο Tegonik! :flipout:

Με το MKVToolNix έβαλα σκέτο το αρχείο της εικόνας από το ρώσικο αρχείο, πρόσθεσα και τον ήχο TrueHd, από τον οποίο κράτησα όμως μόνο τον πυρήνα του απλού Dolby digital για να σιγουρέψω ότι δεν θα έχω προβλήματα συμβατότητας με τη Samsung, και επιπλέον έβαλα και τους ελληνικούς υπότιτλους. Χωρίς να έχω δει μέχρι τώρα ούτε το απλό Bluray της ταινίας, αλλά ούτε και το γνήσιο δισκάκι Bluray 4K για να έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης, μπορώ να πω ότι η εικόνα που έβλεπα ήταν εξαιρετική, τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, ρεαλιστικά ηλιόλουστα πλάνα με πολύ καλά highlights, αλλά όχι εκτυφλωτικά όπως τα ηλιόλουστα πλάνα από το The Smurfs 2. Αναλυτικότητα σε εξαιρετικά επίπεδα και πολύ πειστικό χρώμα, μια εικόνα δηλαδή πολύ χορταστική, που πολύ δύσκολα μπορούσε να εκφράσει κάποιος παράπονα.

Τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν δύο. Ο ήχος δεν ήταν απόλυτα συγχρονισμένος με την εικόνα, η εικόνα προηγούνταν του ήχου κατά μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτό σε γενικές γραμμές δεν ήταν τόσο ενοχλητικό, εκτός από τα κοντινά πλάνα στα πρόσωπα των ηθοποιών την ώρα που μιλούσαν, που έβλεπες να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους και ο ήχος να ακολουθεί μετά.

Με τους υπότιτλους τώρα, που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία για μένα. Πρόσεξα για δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα που είδα και στο Billy Lynn's Long Halftime Walk. Οι ελληνικοί υπότιτλοι φαινόταν να επηρεάζουν σε κάποιες περιπτώσεις την αποδιδόμενη φωτεινότητα στο κάδρο. Στο 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι και το 1 ώρα και 27 λεπτά, οι δύο στρατιώτες είναι χωμένοι στο όρυγμα στη διάρκεια της νύχτας για να ξεκουραστούν και συζητάνε. Όπου δεν εμφανίζονται καθόλου οι υπότιτλοι τα πλάνα είναι τρισδιάστατα και κοντραστάτα, δίνοντας εξαιρετική εικόνα. Όταν πάλι εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι, συμβαίνουν δύο πράγματα: πότε οι υπότιτλοι θα έχουν μια μέση φωτεινότητα και αφήνουν ουσιαστικά ανεπηρέαστο το υπόλοιπο πλάνο και πότε θα έχουν ξαφνικά εκτυφλωτική φωτεινότητα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η φωτεινότητα και στο υπόλοιπο πλάνο! :slapface:

Προσέξτε, δεν μιλάω εδώ για το φαινόμενο μπλούμινγκ, οι υπότιτλοι εμφανίζονται στο κάτω μέρος του κάδρου φυσικά, ενώ βλέπεις τη φωτεινότητα και στο πάνω μέρος του κάδρου να ανεβαίνει. Το φαινόμενο δεν είναι τρελά ορατό, πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα το πρόσεχε καν και ούτε θα το θεωρούσε σοβαρό πρόβλημα. Αλλά για εμάς εδώ που μας αρέσει να ψειρίζουμε την μαϊμού, είναι σίγουρα πρόβλημα που πρέπει να βρει τη λύση του. Σε όλα τα γνήσια δισκάκια Bluray 4Κ που έχω δει δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα, οι υπότιτλοι δηλαδή δεν επηρεάζουν ποτέ την αποδιδόμενη φωτεινότητα στο κάδρο...

Με το MKVToolNix ( ή το MKVmerge) μπορείς να μετακινήσεις τον ήχο προσθέτοντας ή αφαιρώντας δευτερόλεπτα η δέκατα .
Βέβαια πρίν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις το mpc classic που μπορεί να συγχρονίσει ήχο με εικόνα κατα την αναπαραγωγή .
Όταν κάνεις τον συγχρονισμό ( με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο μεταφέρεται ο ήχος προς η πίσω) στο κάτω μέρος του mpc εμφανίζονται τα δευτερόλεπτα και τα δέκατα που έχει μεταφερθεί ο ήχος.
Βάζεις αυτόν τον αριθμό στο mkv merge και στον νέο αρχείο εχεις συντονισμένο ήχο.
Είναι διαδικασία που έκανα παλιότερα για να συγχρονισω ήχο σε mkv 1080.
Βέβαια τώρα μια τέτοια διαδικασία εκτός από βαρετή είναι και ντεμοντέ.
Ποιος ασχολείται πλέον με φυσικά μέσα αναπαραγωγής και πολύ περισσότερο όταν οι ταχύτητες αρχίζουν να μετράνε 50-130mbps...
Παρεμπιπτόντως αυτές οι ταχύτητες δεν ήρθαν για να κατεβάζουμε δισκάκια των 100gb αλλά για να κάνουμε video streaming...

Παρεμπιπτόντως αυτές οι ταχύτητες δεν ήρθαν για να κατεβάζουμε δισκάκια των 100gb αλλά για να κάνουμε video streaming...

Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα φίλτατε, και θα μου επιτρέψεις να διαφωνώ οριζοντίως, καθέτως, αλλά και διαγωνίως. Ο καθένας χρησιμοποιεί το δικό του download όπως γουστάρει... -bye-

Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Συμφωνώ απόλυτα, μιας και το "μεγάλο" streaming είναι το μέλλον όντως...

Χαχά, πολύ ειρωνικό μου ακούγεται αυτό Νίκο, όταν έχεις τη άθλια γραμμή που έχεις, και την οποία θα "λούζεσαι" για πολλά χρόνια ακόμη. Επιπλέον, αυτά να τα πείτε στο 97% των Ελλήνων, που ακόμα έχουν γραμμές μέχρι τα 10-12Mbps. :flipout:

Πέρα από αυτό όμως, σαν χομπίστα, το μόνο που με νοιάζει είναι ότι θέλω την εικόνα μου "τούμπανο" σε όλα. Σε αναλυτικότητα, χρώμα, καρέ στη κίνηση, και φυσικά στο bitrate. Οπότε τα 15-20Mbps του Netflix, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ με τη γραμμή που έχω, με αφήνουν παγερά αδιάφορο...

Χαχά, πολύ ειρωνικό μου ακούγεται αυτό Νίκο, όταν έχεις τη άθλια γραμμή που έχεις, και την οποία θα "λούζεσαι" για πολλά χρόνια ακόμη. Επιπλέον, αυτά να τα πείτε στο 97% των Ελλήνων, που ακόμα έχουν γραμμές μέχρι τα 10-12Mbps. :flipout:

Πέρα από αυτό όμως, σαν χομπίστα, το μόνο που με νοιάζει είναι ότι θέλω την εικόνα μου "τούμπανο" σε όλα. Σε αναλυτικότητα, χρώμα, καρέ στη κίνηση, και φυσικά στο bitrate. Οπότε τα 15-20Mbps του Netflix, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ με τη γραμμή που έχω, με αφήνουν παγερά αδιάφορο...
Κοίταξε οι περισσότεροι χομπίστες θέλουμε καλές ταινίες και σειρές, το πόσο τούμπανο είναι η εικόνα περνάει σε δεύτερη μοίρα από την στιγμή που μιλάμε για τουλάχιστον HD ανάλυση. Ποιο εύκολα μας συνεπαίρνει μια καλή ταινία με αποδεκτή εικόνα, παρά τα στρουμφάκια με εικόνα τούμπανο (ακόμα και εσύ για παράδειγμα απόλαυσες το arrival όπως ο ίδιος είπες, πράγμα τελείως αντιφατικό βέβαια με αυτά τα περι εικόνας "τούμπανο" που διαλαλείς :flipout:)
Τώρα αν εσύ θέλεις να κάθεσαι να ψειρίζεις στις 48 ίντσες σου από πόσα εκατοστά απόσταση βλέπεις την καλύτερη αναλυτικότητα στα στρουμφάκια ή αν αναβοσβήνουν οι υπότιτλοι στα αμφιβόλου ποιότητας hdmi capture αρχεία που κατεβάζεις, είναι σαφώς δικαίωμα σου Παναγιώτη, δεν το συζητάω...

Στο μεταξύ ο ant1 θα έχει ακόμα 4/3 κάδρο με 480p ανάλυση.

803929ecb9179dd8ac2864079d9224a6.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Τώρα αν εσύ θέλεις να κάθεσαι να ψειρίζεις στις 48 ίντσες σου από πόσα εκατοστά απόσταση βλέπεις την καλύτερη αναλυτικότητα στα στρουμφάκια...

Καλά τώρα, τα πάντα είναι θέμα χρημάτων, εννοείται ότι αν μου έτρεχαν τα φράγκα από τα μπατζάκια, θα είχαν αυτήν εδώ στη κρεβατοκάμαρα και αυτόν εδώ στο σαλόνι μου.

Και θα είχα τα πάντα στην εικόνα μου με τα δισκάκια Bluray 4K, το απόλυτο που μπορεί να μου δώσει η σημερινή τεχνολογία. Θα τα είχα σήμερα στο σπίτι μου, και όχι στο μέλλον, του Αγίου Π@#τσου δηλαδή!

Και κάτσε εσύ τώρα, να ονειρεύεσαι το streaming με τα αστεία 15-20Mbps του Netflix για εικόνα 4Κ, στην ακόμα πιο αστεία γραμμή των 8Mbps που έχεις... :flipout:

Επανέρχομαι στο θέμα των υπότιτλων στα αρχεία 4Κ HDR, γιατί πιστεύω ότι θα το βρούμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα, όταν όλο και περισσότερα αρχεία θα είναι διαθέσιμα. Χτες βράδυ είδα στη Samsung όλο το Hacksaw Ridge από το αρχείο των 32GB που είχαν ανεβάσει οι Ρώσοι από HDMI capture. Το αρχικό αρχείο το είχα κατεβάσει από ένα ρώσικο public tracker και όταν το έβαλα να παίξει στη Samsung είχα κανονικά εικόνα μεν, αλλά δεν είχα καθόλου ήχο. Πήγα και κατέβασα λοιπόν από τον private tracker τον ήχο TrueHD από το Bluray της ταινίας ο οποίος έχει μέγεθος 4,2GB δηλαδή τετραπλάσιο μέγεθος από τις ματρόσκες 720p του ενός γίγα που τρελαίνεται να βλέπει ο Tegonik! :flipout:

Με το MKVToolNix έβαλα σκέτο το αρχείο της εικόνας από το ρώσικο αρχείο, πρόσθεσα και τον ήχο TrueHd, από τον οποίο κράτησα όμως μόνο τον πυρήνα του απλού Dolby digital για να σιγουρέψω ότι δεν θα έχω προβλήματα συμβατότητας με τη Samsung, και επιπλέον έβαλα και τους ελληνικούς υπότιτλους. Χωρίς να έχω δει μέχρι τώρα ούτε το απλό Bluray της ταινίας, αλλά ούτε και το γνήσιο δισκάκι Bluray 4K για να έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης, μπορώ να πω ότι η εικόνα που έβλεπα ήταν εξαιρετική, τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, ρεαλιστικά ηλιόλουστα πλάνα με πολύ καλά highlights, αλλά όχι εκτυφλωτικά όπως τα ηλιόλουστα πλάνα από το The Smurfs 2. Αναλυτικότητα σε εξαιρετικά επίπεδα και πολύ πειστικό χρώμα, μια εικόνα δηλαδή πολύ χορταστική, που πολύ δύσκολα μπορούσε να εκφράσει κάποιος παράπονα.

Τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν δύο. Ο ήχος δεν ήταν απόλυτα συγχρονισμένος με την εικόνα, η εικόνα προηγούνταν του ήχου κατά μερικά δέκατα του δευτερολέπτου. Αυτό σε γενικές γραμμές δεν ήταν τόσο ενοχλητικό, εκτός από τα κοντινά πλάνα στα πρόσωπα των ηθοποιών την ώρα που μιλούσαν, που έβλεπες να ανοιγοκλείνουν το στόμα τους και ο ήχος να ακολουθεί μετά.

Με τους υπότιτλους τώρα, που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία για μένα. Πρόσεξα για δεύτερη φορά το ίδιο πράγμα που είδα και στο Billy Lynn's Long Halftime Walk. Οι ελληνικοί υπότιτλοι φαινόταν να επηρεάζουν σε κάποιες περιπτώσεις την αποδιδόμενη φωτεινότητα στο κάδρο. Στο 1 ώρα και 20 λεπτά μέχρι και το 1 ώρα και 27 λεπτά, οι δύο στρατιώτες είναι χωμένοι στο όρυγμα στη διάρκεια της νύχτας για να ξεκουραστούν και συζητάνε. Όπου δεν εμφανίζονται καθόλου οι υπότιτλοι τα πλάνα είναι τρισδιάστατα και κοντραστάτα, δίνοντας εξαιρετική εικόνα. Όταν πάλι εμφανίζονται οι ελληνικοί υπότιτλοι, συμβαίνουν δύο πράγματα: πότε οι υπότιτλοι θα έχουν μια μέση φωτεινότητα και αφήνουν ουσιαστικά ανεπηρέαστο το υπόλοιπο πλάνο και πότε θα έχουν ξαφνικά εκτυφλωτική φωτεινότητα, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η φωτεινότητα και στο υπόλοιπο πλάνο! :slapface:

Προσέξτε, δεν μιλάω εδώ για το φαινόμενο μπλούμινγκ, οι υπότιτλοι εμφανίζονται στο κάτω μέρος του κάδρου φυσικά, ενώ βλέπεις τη φωτεινότητα και στο πάνω μέρος του κάδρου να ανεβαίνει. Το φαινόμενο δεν είναι τρελά ορατό, πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία δεν θα το πρόσεχε καν και ούτε θα το θεωρούσε σοβαρό πρόβλημα. Αλλά για εμάς εδώ που μας αρέσει να ψειρίζουμε την μαϊμού, είναι σίγουρα πρόβλημα που πρέπει να βρει τη λύση του. Σε όλα τα γνήσια δισκάκια Bluray 4Κ που έχω δει δεν υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα, οι υπότιτλοι δηλαδή δεν επηρεάζουν ποτέ την αποδιδόμενη φωτεινότητα στο κάδρο...

Μηπως μπορειτε να μου πειτε πως κρατατε μονο το core απο το dolby true-hd με το mkv toolnix

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δισκάκια BluRay 4K. Ιστορικές στιγμές...

Καλά τώρα, τα πάντα είναι θέμα χρημάτων, εννοείται ότι αν μου έτρεχαν τα φράγκα από τα μπατζάκια, θα είχαν αυτήν εδώ στη κρεβατοκάμαρα και αυτόν εδώ στο σαλόνι μου.

Και θα είχα τα πάντα στην εικόνα μου με τα δισκάκια Bluray 4K, το απόλυτο που μπορεί να μου δώσει η σημερινή τεχνολογία. Θα τα είχα σήμερα στο σπίτι μου, και όχι στο μέλλον, του Αγίου Π@#τσου δηλαδή!

Και κάτσε εσύ τώρα, να ονειρεύεσαι το streaming με τα αστεία 15-20Mbps του Netflix για εικόνα 4Κ, στην ακόμα πιο αστεία γραμμή των 8Mbps που έχεις... :flipout:

ααα..κρυφοολεντάκιας και εσύ...μάλιστα..
καλά, και πως ξέπεσες στα ελσιντιά βρε άνθρωπε? :grinning-smiley-043