Browser
AVClub Fanatic
- 17 June 2006
- 10,573
μετα απο αρκετο χρονο ειναι ετοιμος ο τελικος μου!!!
Ωραια κατασκευη. Μπραβο !!:SFGSFGSF:
Το μόνο που εχω να παρατηρήσω φίλε μου είναι η τοποθέτηση των ψηκτρών
που κανονικά θα έπρεπε οι φτερωτές να ήταν κάθετα για την αποβολή της θερμότητας και όχι οριζόντια.
Πολύ καλή η κατασκευή.
Τον τελευταίο διάστημα παρατηρώ πως η κατηγορία έχει πάρει (πάλι) τα πάνω της.
Όσο για τις ψύκτρες η θερμότητα θα βρει το δρόμο της όπως και να είναι τα "πτερύγια".
Επίσης το να έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα και πάχος η ψύκτρα μόνο καλό μπορεί να κάνει αφού απορροφά μεγαλύτερα ποσά θερμότητας με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Το πάχος της ψύκτρας στα σημεία που δένονται τα τρανζίστορς πρέπει να είναι μεγάλο ώστε να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα προς της εξωτερική επιφάνεια της ψύκτρας.
fftopic: Α! Και μην ξαναμιλήσει κανείς για γειώσεις γιατί δίπλα τα έχω τα ξυραφάκια. :bigcry:
Κωστη, επι της ουσιας δεν παιζει και πολυ ρολο. Η ολη ιστορια με τα "πτερυγια" εχει να κανει με την αυξηση της επιφανειας απαγωγης θερμοτητας και μονον.
Κατι αλλο που δεν δινουμε συχνα σημασια και παιζει σημαντικο ρολο, ειναι το παχος του αλουμινιου που αναρτωνται τα "πτερυγια" , το οποιο πολλες φορες ειναι πολυ χονδρο με αποτελεσμα να εχει πολυ μεγαλη θερμοχωρητικοτητα και να μην ειναι αμεση η "μεταφορα" της θερμοτητας στα πτερυγια !
Εγω για να το χοντρύνω λιγάκι θα πω πως στα καλοριφέρ τις φέτες τις βάζουμε κάθετα, όχι οριζόντια.... παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο Μορφέας είπε το ζουμί, η κάθετη διάταξη θα ήταν επιβεβλημένη όσο πλησιάζουμε στο οριο.
Ωραια κατασκευη.
@Kritikos: Με τι τον στρώνεις, με Χατζάκη ? χεχε.. :ernaehrung004:
σ ευχαριστω!:a0210:2x120! :bang: Δε βαράνε στην Εύβοια; Που να δείς τι κάνουν οι ψήκτρες σε πλήρη ισχύ; Γκρεμίζει το μηχανάκι… :smash:
Συγχαρητήρια. Πολύ καλή χωροταξική διάταξη και ωραία η πινελιά με τα S στο καπάκι. Ανεξάρτητη τροφοδοσία για το LED για ίδια φωτεινότητα με τον προημιτελικό! Αν δεν είναι αυτό λεπτομέρεια τι είναι;
Να κάνω τώρα και εγώ ένα δυο πικρόχολα σχόλια;
Τα PCB μου φαίνονται κάπως "απλωτά" αν και δε γνωρίζω την αρχική σχεδίαση. Οι "ψυκτρούλες"δε φαίνονται ανοδιομένες… γιατί; Βελτιώνεται απίστευτα η αντίσταση Θca (case to ambient). Όπως και η όλη αισθητική.Όσον αφορά τις ψήκτρες αν κάτι πρέπει να χαρακτηρισθεί "πολύ", δεν είναι το πάχος αλλά η επιφάνεια των πτερυγίων. Σε εφαρμογές χωρίς υποβοήθηση από ανεμιστήρα τα πτερύγια παίζουν μικρότερο ρόλο από τη ποσότητα του αλουμινίου. Αυτό από προσωπική παρατήρηση. Τέλος δε θα έριχνα στη θέση σου και πολύ τα 0,47… Όπως είπε και ο llion ο κίνδυνος παραμόρφωσης παραμονεύει. :a0210: Καλές ακροάσεις!
Φίλε μου συγχαρητήρια για την κατασκευή σου.
Μπορείς να βάλεις μια κοντινή φωτογραφία από τα βύσματα σύνδεσης των ηχείων από την μέσα μεριά εκεί που είναι το παξιμάδι; Ρωτάω γιατί σε κάποια παρόμοια (δεν ξέρω αν είναι τα ίδια) είχα πρόβλημα με την πλαστική ροδέλα . Όταν τα έσφιγγα μερικές φορές έσπαγε η ροδέλα με αποτέλεσμα να κάνουν επαφή με το σασί. Ελπίζω να μην είναι τα ίδια. Αλλά και τα ίδια να είναι υπάρχει λύση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.