DIY AMP

Απάντηση: Re: DIY AMP

Το μόνο που εχω να παρατηρήσω φίλε μου είναι η τοποθέτηση των ψηκτρών
που κανονικά θα έπρεπε οι φτερωτές να ήταν κάθετα για την αποβολή της θερμότητας και όχι οριζόντια.

Κωστη, επι της ουσιας δεν παιζει και πολυ ρολο. Η ολη ιστορια με τα "πτερυγια" εχει να κανει με την αυξηση της επιφανειας απαγωγης θερμοτητας και μονον.

Κατι αλλο που δεν δινουμε συχνα σημασια και παιζει σημαντικο ρολο, ειναι το παχος του αλουμινιου που αναρτωνται τα "πτερυγια" , το οποιο πολλες φορες ειναι πολυ χονδρο με αποτελεσμα να εχει πολυ μεγαλη θερμοχωρητικοτητα και να μην ειναι αμεση η "μεταφορα" της θερμοτητας στα πτερυγια !

Πολύ καλή η κατασκευή.
Τον τελευταίο διάστημα παρατηρώ πως η κατηγορία έχει πάρει (πάλι) τα πάνω της.

Όσο για τις ψύκτρες η θερμότητα θα βρει το δρόμο της όπως και να είναι τα "πτερύγια".
Επίσης το να έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα και πάχος η ψύκτρα μόνο καλό μπορεί να κάνει αφού απορροφά μεγαλύτερα ποσά θερμότητας με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Το πάχος της ψύκτρας στα σημεία που δένονται τα τρανζίστορς πρέπει να είναι μεγάλο ώστε να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα προς της εξωτερική επιφάνεια της ψύκτρας.

:offtopic: Α! Και μην ξαναμιλήσει κανείς για γειώσεις γιατί δίπλα τα έχω τα ξυραφάκια. :bigcry:

Last edited:
Πολύ καλή η κατασκευή.
Τον τελευταίο διάστημα παρατηρώ πως η κατηγορία έχει πάρει (πάλι) τα πάνω της.

Όσο για τις ψύκτρες η θερμότητα θα βρει το δρόμο της όπως και να είναι τα "πτερύγια".
Επίσης το να έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα και πάχος η ψύκτρα μόνο καλό μπορεί να κάνει αφού απορροφά μεγαλύτερα ποσά θερμότητας με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Το πάχος της ψύκτρας στα σημεία που δένονται τα τρανζίστορς πρέπει να είναι μεγάλο ώστε να εξασφαλίζεται μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα προς της εξωτερική επιφάνεια της ψύκτρας.

:offtopic: Α! Και μην ξαναμιλήσει κανείς για γειώσεις γιατί δίπλα τα έχω τα ξυραφάκια. :bigcry:

Αν μπορεις μπορεις να μου δωσεις καμμια ιδεα περι αυτου? Ειναι καλυτερο να εχουμε "μεγαλυτερη" η "ταχυτερη" θερμικη αγωγιμοτητα προς τους απαγωγεις και γιατι ?
Υπαρχει καποιος λογος που θελουμε να "μενει" για καποιο χρονο εκει η θερμοτητα?

Re: Απάντηση: Re: DIY AMP

Κωστη, επι της ουσιας δεν παιζει και πολυ ρολο. Η ολη ιστορια με τα "πτερυγια" εχει να κανει με την αυξηση της επιφανειας απαγωγης θερμοτητας και μονον.

Κατι αλλο που δεν δινουμε συχνα σημασια και παιζει σημαντικο ρολο, ειναι το παχος του αλουμινιου που αναρτωνται τα "πτερυγια" , το οποιο πολλες φορες ειναι πολυ χονδρο με αποτελεσμα να εχει πολυ μεγαλη θερμοχωρητικοτητα και να μην ειναι αμεση η "μεταφορα" της θερμοτητας στα πτερυγια !

Σε οριακούς υπολογισμούς η διάταξη των πτερυγίων παίζει ρόλο.

Διάβασμα.

μετα απο αρκετο χρονο ειναι ετοιμος ο τελικος μου!!!

Συγχαρητήρια πολυ νοικοκυρεμένη κατασκευή και φαντάζομαι θα παίζει πολύ καλά! Κάτσε και απόλαυσε τον τώρα (η ξεκούραση του πολεμιστή DIY!)
Φαντάζομαι θα είχες και εσύ μπόλικη μηχανολογική δουλεια με το κούτι έτσι δεν είναι?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!:grinning-smiley-043 ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ!!!:grandpa:

θα επανελθω σε μερικες ωρες....

το κουτι το κατασκευασε γνωστος εφαρμοστης στο Γερακα μετα απο 4 μηνες....(ειχε πολυ δουλεια ο ανθρωπος )..κλαματα και παρακαλια
εγιναν καποιες αλλαγες σταδιακα μ/τ ,γεφυρες, πυκνωτες, καλωδια στην εισοδο κ.λ.π.

Εγω για να το χοντρύνω λιγάκι θα πω πως στα καλοριφέρ τις φέτες τις βάζουμε κάθετα, όχι οριζόντια.. :p .. παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο Μορφέας είπε το ζουμί, η κάθετη διάταξη θα ήταν επιβεβλημένη όσο πλησιάζουμε στο οριο.

Ωραια κατασκευη.

@Kritikos: Με τι τον στρώνεις, με Χατζάκη ? χεχε.. :ernaehrung004:

Last edited:
Εγω για να το χοντρύνω λιγάκι θα πω πως στα καλοριφέρ τις φέτες τις βάζουμε κάθετα, όχι οριζόντια.. :p .. παρόλα αυτά πιστεύω ότι ο Μορφέας είπε το ζουμί, η κάθετη διάταξη θα ήταν επιβεβλημένη όσο πλησιάζουμε στο οριο.

Ωραια κατασκευη.

@Kritikos: Με τι τον στρώνεις, με Χατζάκη ? χεχε.. :ernaehrung004:

τον στρωνω με..... Μανο Αχαλινωτοπουλο! :ernaehrung004:
απο την Ευβοια ειμε βρε παιδια .......οχι απο την Κρητη! χαχαχα.......

2x120! :bang: Δε βαράνε στην Εύβοια; Που να δείς τι κάνουν οι ψήκτρες σε πλήρη ισχύ; Γκρεμίζει το μηχανάκι… :smash:

Συγχαρητήρια. Πολύ καλή χωροταξική διάταξη και ωραία η πινελιά με τα S στο καπάκι. Ανεξάρτητη τροφοδοσία για το LED για ίδια φωτεινότητα με τον προημιτελικό! Αν δεν είναι αυτό λεπτομέρεια τι είναι;

Να κάνω τώρα και εγώ ένα δυο πικρόχολα σχόλια;
Τα PCB μου φαίνονται κάπως "απλωτά" αν και δε γνωρίζω την αρχική σχεδίαση. Οι "ψυκτρούλες" :D δε φαίνονται ανοδιομένες… γιατί; Βελτιώνεται απίστευτα η αντίσταση Θca (case to ambient). Όπως και η όλη αισθητική.Όσον αφορά τις ψήκτρες αν κάτι πρέπει να χαρακτηρισθεί "πολύ", δεν είναι το πάχος αλλά η επιφάνεια των πτερυγίων. Σε εφαρμογές χωρίς υποβοήθηση από ανεμιστήρα τα πτερύγια παίζουν μικρότερο ρόλο από τη ποσότητα του αλουμινίου. Αυτό από προσωπική παρατήρηση. Τέλος δε θα έριχνα στη θέση σου και πολύ τα 0,47… Όπως είπε και ο llion ο κίνδυνος παραμόρφωσης παραμονεύει. :a0210: Καλές ακροάσεις!

2x120! :bang: Δε βαράνε στην Εύβοια; Που να δείς τι κάνουν οι ψήκτρες σε πλήρη ισχύ; Γκρεμίζει το μηχανάκι… :smash:

Συγχαρητήρια. Πολύ καλή χωροταξική διάταξη και ωραία η πινελιά με τα S στο καπάκι. Ανεξάρτητη τροφοδοσία για το LED για ίδια φωτεινότητα με τον προημιτελικό! Αν δεν είναι αυτό λεπτομέρεια τι είναι;

Να κάνω τώρα και εγώ ένα δυο πικρόχολα σχόλια;
Τα PCB μου φαίνονται κάπως "απλωτά" αν και δε γνωρίζω την αρχική σχεδίαση. Οι "ψυκτρούλες" :D δε φαίνονται ανοδιομένες… γιατί; Βελτιώνεται απίστευτα η αντίσταση Θca (case to ambient). Όπως και η όλη αισθητική.Όσον αφορά τις ψήκτρες αν κάτι πρέπει να χαρακτηρισθεί "πολύ", δεν είναι το πάχος αλλά η επιφάνεια των πτερυγίων. Σε εφαρμογές χωρίς υποβοήθηση από ανεμιστήρα τα πτερύγια παίζουν μικρότερο ρόλο από τη ποσότητα του αλουμινίου. Αυτό από προσωπική παρατήρηση. Τέλος δε θα έριχνα στη θέση σου και πολύ τα 0,47… Όπως είπε και ο llion ο κίνδυνος παραμόρφωσης παραμονεύει. :a0210: Καλές ακροάσεις!
σ ευχαριστω!:a0210:
τα pcb ειναι ετσι "απλωτα' για να χορανε τα "στρουμπουλα" καλουδια (αντιστασεις κ.λ.π) :flipout:
για ανοδιωση θα επρεπε να περιμενω ακομα πιο πολυ ....:furious3:

Φίλε μου συγχαρητήρια για την κατασκευή σου.
Μπορείς να βάλεις μια κοντινή φωτογραφία από τα βύσματα σύνδεσης των ηχείων από την μέσα μεριά εκεί που είναι το παξιμάδι; Ρωτάω γιατί σε κάποια παρόμοια (δεν ξέρω αν είναι τα ίδια) είχα πρόβλημα με την πλαστική ροδέλα . Όταν τα έσφιγγα μερικές φορές έσπαγε η ροδέλα με αποτέλεσμα να κάνουν επαφή με το σασί. Ελπίζω να μην είναι τα ίδια. Αλλά και τα ίδια να είναι υπάρχει λύση.

Re: Απάντηση: DIY AMP

Φίλε μου συγχαρητήρια για την κατασκευή σου.
Μπορείς να βάλεις μια κοντινή φωτογραφία από τα βύσματα σύνδεσης των ηχείων από την μέσα μεριά εκεί που είναι το παξιμάδι; Ρωτάω γιατί σε κάποια παρόμοια (δεν ξέρω αν είναι τα ίδια) είχα πρόβλημα με την πλαστική ροδέλα . Όταν τα έσφιγγα μερικές φορές έσπαγε η ροδέλα με αποτέλεσμα να κάνουν επαφή με το σασί. Ελπίζω να μην είναι τα ίδια. Αλλά και τα ίδια να είναι υπάρχει λύση.

ευχαριστω Στελιο!
μου εσπασε και εμενα μια ροδελα και εβαλα ενα μικρο κοματακι θερμοσυστελομενο για να μην εχω επαφη με το σασι
εσυ τι εχεις κανει μα αυτο το θεμα?-bye-

Στην φωτογραφία φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα.
Ένα κομμάτι μεμβράνη από μόνωση για ταράτσες. Το γκρι παραλληλόγραμμο κομμάτι , αν θες βάζεις και μονωτική ταινία αλλά η μεμβράνη είναι πιο χι εντ.
Οι άξονες των βυσμάτων τύλιγμα με αρκετά στρωματά τεφλον για υδραυλική χρήση από χρωματοπωλείο.
Μεγάλες χοντρές ροδέλες που από πίσω έχουν ένα κομμάτι λάστιχο κομμένο κυκλικά από σαμπρέλα και τέλος καλό σφίξιμο με τα δυο παξιμάδια.
Το λάστιχο καθώς και η μεμβράνη βεντουζαρουν επάνω στο σασί και μπορείς να σφίξεις άφοβα τις μπανάνες από την έξω μεριά πολλές φορές. Χωρίς τα λάστιχα περιστρέφεται όλο μαζί και σύντομα η πλαστική ροδέλα της μανας του σπάει με αποτέλεσμα να ακουμπάει ο μεταλλικός άξονας πάνω στο σασί.
Ελπίζω να σου φάνηκα χρήσιμος.
-bye-

Attachments

• P9080182A.jpg
    P9080182A.jpg
    79.8 KB · Views: 82
Στέλιος :worshippy:

Κι εμένα μου χουν σπάσει και μόνωσα με θερμοσυστελόμενο και ροδέλες πλαστικές.

Last edited:
Στέλιο δεν περιστρέφονται γιατί δεν τις ζορίζω. Το χω κόψει χρόνια τώρα το ζόρισμα : )

Χαλλλλλλαρά.