DIY. Φτιαξ'το μονος σου! Ιδεες, projects και λυσεις.

Mπαμπη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!

Κουκλιστικο αποτελεσμα και η ιδεα του 'μολυβιου' απλα καταπληκτικη!

Σε αυτο το project φαινεται και η αξια του φαλτσοπριονου. Ομοιες επαναληπτικες κοπες. Δεν εχεις ρουτερακι για τα μορσα (mortise and tenon)?

Ναι!
Σκεψου η καρκλιτσα να ειναι ετσι! Και σε διαφορα χρωματα!!!!
Θα ειναι υπεροχο!!!
8161994196_81342c7312_o.jpg

Καπως σαν το παρακατω...
c205.jpg

Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.
Οι ιδέες και οι προτάσεις σας είναι πολύ όμορφες.
Μου αρέσει πολύ και ο καλόγηρος.. Μελλοντικό πρότζεκτ..

Μιχάλη έχω ρούτερ αλλά ήθελα να δοκιμάσω με το κολονάτο..

Μπράβο Μπαμπη ! Συγχαρητήρια !!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την προηγούμενη βδομάδα πήγα στο σπίτι μιας φίλης , εχει 2 ροτβαιλερ και ενα πιτμπουλ και δεν μας άφησαν σε ησυχία .
Έκανα μια γυρα εδω στα μέρη βρήκα και μαζεψα 12 ταβλες κρεβατιου και ενα κομμάτι σιδήρου στο 1,80 μήκος .
Έβαλα το σίδερο στον τοίχο και της εφτιαξα μια πόρτα για να τα απομονωνει στο πίσω μερος του σπιτιού. Σε ενα 2ωρο ήταν έτοιμο.
Επαθε πλάκα με το ποσο απλο στην κατασκευη και όμορφο εγινε σε σχέση με μια παλετα και ενα πλέγμα που έβαζε τις τελευταίες μέρες...

Την προηγούμενη βδομάδα πήγα στο σπίτι μιας φίλης , εχει 2 ροτβαιλερ και ενα πιτμπουλ και δεν μας άφησαν σε ησυχία .
Έκανα μια γυρα εδω στα μέρη βρήκα και μαζεψα 12 ταβλες κρεβατιου και ενα κομμάτι σιδήρου στο 1,80 μήκος .
Έβαλα το σίδερο στον τοίχο και της εφτιαξα μια πόρτα για να τα απομονωνει στο πίσω μερος του σπιτιού. Σε ενα 2ωρο ήταν έτοιμο.
Επαθε πλάκα με το ποσο απλο στην κατασκευη και όμορφο εγινε σε σχέση με μια παλετα και ενα πλέγμα που έβαζε τις τελευταίες μέρες...

Πολυ καλο οπτικα σαν κατασκευη, αλλα........... θεωρεις οτι ειναι ικανα αυτα τα "σανιδακια" να κρατησουν ροτβαιλερ;;;;;
Εκτος και αν ειναι υπακουα, πειθαρχημενα και με αυτοσυγκρατηση, γιατι αν θελησουν να το περασουν, θα το περασουν για πλακα.

Πολυ καλο οπτικα σαν κατασκευη, αλλα........... θεωρεις οτι ειναι ικανα αυτα τα "σανιδακια" να κρατησουν ροτβαιλερ;;;;;
Εκτος και αν ειναι υπακουα, πειθαρχημενα και με αυτοσυγκρατηση, γιατι αν θελησουν να το περασουν, θα το περασουν για πλακα.

Ναι ειναι ικανα , τα σανιδακια που λες ειναι 2,5 x12 με τις κόντρες 4x12 . Και οι δυο πλευρές της πόρτας ειναι σε μεταλλική κασα με πατουρα αντίθετη στα σκυλιά . Στις κόντρες "εφαγα" τις πανω γωνίες για να μην μπορούν να σκαρφαλώσουν παρόλο το 1,40 της πόρτας . Ασχολούμαι με σκυλιά και ξέρω τι ειναι ικανά να κάνουν ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παρά πολύ καλό! Είδες με το τίποτα τι μπορεί να γίνει!

Ναι βρε φιλαρακι , αυτο το απο το τιποτα με συναρπαζει...κόστος 5 οι μεντεσεδες..

Δικαιωμα !!!!
Στη φωτο δεν φαινοταν καλα. Μονο η γωνια στη σαγρε πλευρα του τοιχου. Επισης φαινεται στερεωση με προκες μονο πανω και κατω, με τα κεφαλια απο την εξω πλευρα, και οχι στα χιαστα.
Επειδη ζω ενα τετοιο αρσενικο απο κοντα ξερω οτι εχει φοβερη δυναμη. Επισης θυμαμαι πριν απο αρκετα χρονια, καποιος εκτροφεας rott (οχι byb) μας ελεγε σε μια εκθεση (ΚΟΕ ή ΟΚΑ) πως ενα σκυλι του ειχε ξηλωσει για πλακα ενα σωμα καλοριφερ απο τον τοιχο και το πηγαινε βολτα στο σπιτι.
Καλοπροαιρετα το ειπα, ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα.

Δικαιωμα !!!!
Στη φωτο δεν φαινοταν καλα. Μονο η γωνια στη σαγρε πλευρα του τοιχου. Επισης φαινεται στερεωση με προκες μονο πανω και κατω, με τα κεφαλια απο την εξω πλευρα, και οχι στα χιαστα.
Επειδη ζω ενα τετοιο αρσενικο απο κοντα ξερω οτι εχει φοβερη δυναμη. Επισης θυμαμαι πριν απο αρκετα χρονια, καποιος εκτροφεας rott (οχι byb) μας ελεγε σε μια εκθεση (ΚΟΕ ή ΟΚΑ) πως ενα σκυλι του ειχε ξηλωσει για πλακα ενα σωμα καλοριφερ απο τον τοιχο και το πηγαινε βολτα στο σπιτι.

Σίγουρα το καλοριφέρ ήταν στον αέρα!!! Δεν παίζει να το έβγαλε από τον τοίχο. Ούτε ο σούπερμαν δεν τα κάνει αυτά :p

Δικαιωμα !!!!

Δεν παρεξηγώ φίλε μου , ίσως ο γραπτός μου λόγος να ήταν λιγο αποτομος . Προκες δεν χρησιμοποιω ποτε , πάντα βιδες και κολλα σε μασιφ ξυλεια .

ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ σημερα εκανα μια προσπαθεια να κανω το ρουτερ σταθερο ολα καλα στην αρχη μου βγηκαν τα κοψιματα ,τρυπες,πατουρες ολα καλα και μολιε βιδωσα το ρουτερ στο φαιμπεργκλας κρακ ραγισε κια το ρουτερ εκανε κοιλια ,κριμα ισως η επομενη προσπαθεια μου πετυχει.
το θετικο ειναι οτι καταλαβα και υλοποιησα σε μεγαλο βαθμο την ολη ιδεα .
το φαλτσοπριονο κοβει τελεια το φαιμπεργκλας καθως και το φοστνερ του λιντλ εκανε τελεια οπη στο φαιμπερ γκλας.
επομενη προσπαθεια με λεπτο φυλλο αλουμινιου.